Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Free energy by Tesla


Vizitator livius2000

Postări Recomandate

Pentru cei care inca nu au aflat, protonul are o sarcina pozitiva, iar neutronul este neutru din punct de vedere electric.

Electronii sunt tinuti pe orbita atomului tocmai datorita sarcinii pozitive a protonului (adica in clar se exercita o forta de atractie intre electronii orbitali si sarcina pozitiva a protonului) Nu intra deloc in discutie forta gravitationala deoacece la nivelul particulelor este nesemnificativa.

Electronul orbiteaza in jurul nucleului atomic cu viteze apropiate de viteza luminii si datorita fortei centripete impimata la aceasta viteza se roteste in jurul atomului.

Ambele protonul si neutronul sunt constituite din subparticule evidentiate in urma ciocnirilor in acceleratoarele de particule - cu o durata de viata foarte mica deoarece sunt instabile.

Daca acesta este nivelul de fizica aici, mai bine nu mai postez chestii pretentioase pe care nu le intelege nimeni.

 

Stiti de ce au venit cercetatorii japonezi in Romania la Magurele ? (acolo unde este cel mai mare laser din lume)

Au venit ca sa demonstreze (au de facut si alte experimente) teoria conform careia vidul este plin de energie si de particule virtuale cu o durata foarte scurta de viata.

Si au venit ca sa obtina materie din energie (viceversa energie din materie a fost obtinuta inca din anul 1944 - in clar bomba atomica si apoi reactoarele de fisiune)

Daca vor reusi sa demonstreze acest lucru vor obtine Premiul Nobel obiectivul lor asumat.

Suntem totusi in secolul XXI nu mai suntem la inceputurile fizicii ca sa spunem ca atomul este indivizibil. (sau nucleonii atomului si ei sunt divizibili - protonii si neutronii)

 

Stima.

Link spre comentariu

Dacă tot ai venit hotărât să ne dai pe spate cu idei din astea SF, de ce nu arăţi practic cum reuşeşti să extragi energie din universuri paralele ? Sau credeai că găseşti aici un sprijin pentru teoriile de genul Perpetuum Mobile ? Wrong way, turn back !  Dacă stăpâneşti aşa de bine fizica, încearcă fuziunea la rece, e chestiunea zilei printre fizicieni.Dar se pare că nu prea le iese...probabil e o conspiraţie a petroliştilor, nu vor să-i lase să ne dea energie moka.Keep searching...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Dumi001 a spus:

..Electronii sunt tinuti pe orbita atomului tocmai datorita sarcinii pozitive a protonului

Omule, nu te supara, pune mina pe o carte de fizica si lasa-ne cu teoriile astea. Pina una alta incepe cu postulatul lui Bohr-Procopiu, e mai simplu.

Si lasa nivelul nostru de fizica atomica acolo unde, ca e bine. Electronul, protonul, neutronul, sunt particule elementare, care nu se mai divid. Cind vornim de quarci, bosni, fermioni, mezoni, spin, numere magice,  vorbim de cu totul altceva.

Da, la Magurele, si nu numai, se cauta bosonul Higgs, chestia e ca pentru asta SE CONSUMA ENERGIE, de numa', numa'. Cit despre ce se face la Magurele, sa fii matale sanatos, de cind astia umbla prin maruntaiele atomului, la Tandem, cu rezultate deloc neglijabile, dar cu cheltuiala de energie.

Iertat sa-mi fie, fuziunea la rece e un nonsens, o utopie lansata de scenaristii de filme ieftine.

Acum 1 oră, Dumi001 a spus:

Pentru cei care inca nu au aflat, protonul are o sarcina pozitiva, iar neutronul este neutru din punct de vedere electric

Nene, mulțămim de informare, habar nu aveam! Mai trebuie sa ne spui ce sarcina are neutrinul si care e masa de repaus a fotonului.

Editat de icar
Link spre comentariu

Pai sa vedem daca dvs cunoasteti fizica!

La 01.02.2020 la 9:23, Dumi001 a spus:

.... ca sa invingem fortele de atractie dintre electron si pozitron...

 

Iata ce este pozitronul:

334309971_IMG_20200203_0001(FILEminimizer).thumb.jpg.73e3d9e2ad4815ad9f3f5f95fced0795.jpg937259860_IMG_20200203_0002(FILEminimizer).thumb.jpg.17dded7e3e7ce041a72a7b559a1a9bce.jpg2126413855_IMG_20200203_0003(FILEminimizer).thumb.jpg.11265d7b47cef4637ab21f3f3cbd806a.jpg................................................................................................................................................................................................................................cartea a aparut in 1986....

....apoi electronul si pozitronul sunt particule elementare ,nu subelementare cum afirmati dvs!

La 01.02.2020 la 9:23, Dumi001 a spus:

 

Pozitronul cred ca stiti unde se gaseste - este chiar in nucleul atomic in interiorul protonilor care sunt o aglomerare de subparticule atomice printre care si pozitronul despre care vorbim acum.

.....???????????????????????????????.....

Un pic mai multa atentie cand faceti afirmatii de acest gen,nu de alta dar sunt utilizatori care citesc si iau de bun ce se spune pe acest forum de specialisti! Elforum are o reputatie ,haideti sa nu o pătăm!

Link spre comentariu

Icar poate in secolul trecut protonii si neutronii pareau a fi particule elementare indivizibile. Dar iete se pot sparge si acestia in alte subparticule instabile cei drept.

Flomar nu am folosit cuvantul subelementare (nu stai bine cu testele Pisa) am spus ca protonii si neutronii se pot sparge in alte particule mai mici.

Din ce este compus protonul ? - Asta este o intrebare de secolul XXI.

Dar voi renunta deoarece savantii din acest topic sunt inghetati in secolul XIX si XX. (cartea aia a ta de capatai este cam veche nu ti se pare ?)

 

Oricum renunt la alte comentarii.

Si eu nu incerc sa obtin free energy sau fuziunea la rece sau altele.... deocamdata se pun bazele pentru noi descoperiri prin prisma ultimilor descoperiri stiintifice.

Mai intati trebuie sa intelegem si apoi sa facem judecati de valoare.

Incercati faceti update de cunostinte la secolul XXI, ca s-au facut multe descoperiri - incercati sa urmariti activitatea acceleratorului de la Cern descoperirile de acolo, catalogarea tuturor subparticulelor descoperite, teoria Big Bang (nu Big Ben - ma pot astepta si la confuzii dastea) unanim acceptata de oamenii de stiinta, teoria superstringurilor.

Nu stati inchistati in trecut, priviti in viitor si faceti update....

 

Editat de Vizitator
O sa te rog sa te abtii de la remarci personalizate ca te trimit la plimbare.
Link spre comentariu
11 minutes ago, Dumi001 said:

savantii din acest topic sunt inghetati in secolul XIX si XX. (cartea aia a ta de capatai este cam veche nu ti se pare ?)

Asa o fi, dar si mai vechi sunt legile fizicii elementare, si nimeni n-a reusit inca sa le scoata din uz.

La fel cum legea lui Ohm spre exemplu este la fel de actuala si esentiala in prezent asa cum era si acum juma' de secol, si la fel va fi si peste inca atat.

 

PS: N-ar strica ceva mai multa modestie, e drept ca se fac cercetari si noi descoperiri, dar toate se bazeaza pe legile elementare ale fizicii ( mai mult decat atat, fara legile alea vechi, descoperirile noi n-ar exista ).

Link spre comentariu

https://www.elforum.info/topic/93493-free-energy-by-tesla/?do=findComment&comment=1855258.....

E postul dvs, recititi-l asa,spre aducere aminte!

Da, am gresit eu ati scris subparticule elementare....daca asa e bine....asta e!

Tot ati amintit de energia neagra, de teoria Big-Bang....

....poate cartea asta vi se pare mai actuala din moment ce aceea amintita de mine e depasita:

215930108_IMG_1844(FILEminimizer).thumb.JPG.4b647441d9f9248240dc76336dad7b27.JPG................................................................................................................................................................................................................................aveti acolo si despre teoria Big-Bang si despre energia neagra....1547119482_IMG_20200203_0001(FILEminimizer).thumb.jpg.d372de7a799c23cdc4afeb958dfbc412.jpg................................................................................................................................................................................................................................acuma s-ar putea sa aveti dreptate,cel putin in privinta mea,eu sunt ceva mai batran si,cu siguranta ,depasit de multe chestii....incerc insa sa nu fac greseli majore iar cand le fac....recunosc si cer scuze!

Toate cele bune domnul meu!

Link spre comentariu
La 30.01.2020 la 19:56, Dumi001 a spus:

Nu multi cunosc ca entropia creste odata cu expansiunea universului. Adica energia univesului material creste odata cu expansiunea sa.

Ha Ha Ha!!!  Ce tare cunoscator esti tu!!!

Entropia oricariu sistem ireversibil creste in timp, deci si a universului.

Aveti carente mari in a diferentia entropia de energie!

PS

Exista oare si univers imaterial?

Editat de Kreator
Link spre comentariu

@Dumi001 Stii vreun experiment masurabil care sa confirme teoria superstringurilor?

  Intr-adevar, cosmologia a dovedit ca exista si altceva in afara de masa si energie.Le-au numit "darck mather" si "darck energy" dar inca nu se stie explicatia lor fizica.Despre "materia intunecata" se speculeaza ca ar fi materie dintr-un univers paralel dar nu se poate demonstra experimental.Despre "energia intunecata" se presupune doar ca ... ar fi "vinovata" de expansiunea universului.

   Intr-un mod "filosofic", urmand teoremele lui Godel, as spune ca noi oamenii sau alte fiinte inteligente nu putem cunoaste "ecuatia ultima a universului" pentru ca facem parte din univers.

   O ultima observatie: Discutiile din aceasta sectiune se refera la cum sa faci "perpetuum mobile" in "back-yard".Lucru imposibil cata vreme "perpetuum-mobilistii" nu vor sa paraseasca planeta.Poate ai citit cartea lui Isaac Asimov "Zeii insisi".Desi e SF, acolo e explicat un "principiu al conservarii energiei" in multivers.

Link spre comentariu

Ati cam scapat din vedere existenta energiei negre care ocupa 70% din tot universul material.

Iar universul material reprezinta doar 4% din total. Stiati ?

Energia neagra este responsabila de expansiunea continua si exponentiala a universului material (fara limite si greu de inteles).

Iar materia neagra este responsabila de faptul ca universul material inca nu s-a dezintegrat datorita expansiunii continue de pana acum.

Si mai este ceva - stiinta moderna ne spune ca originea universului (Marele Big Bang) a avut la origine nimicul ? - o particula oricat de mare sau de mica care a explodat si a dat nastere la tot ceea ce exista material si ne tot straduim noi oamenii sa intelegem ce este de fapt ?

 

De super stringuri (filamentele energetice) care stau la originea alcatuirii particulelor de baza (gluonii, miuonii..... sunt vreo 7 cu denumiri ciudate) - ati auzit ?

Si aici le este asociat universul cu 9 sau 10 dimensiuni.

Materialitatea este data doar de cele 3 dimensiuni fizice si timpul asociat. Dincolo de aceste 4 dimensiuni ale universului nostru material ce este ?

 

Nu cred in SF-uri. Sunt bune doar pentru stimularea imaginatiei celor mici (atunci cand nu stau cu smartul pe facebook)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Dumi001 a spus:

Dar voi renunta deoarece savantii din acest topic sunt inghetati in secolul XIX si XX.

Savantii aia au ceva scoli la activ, nu au studiat fizica distractiva urmarind filmulete de popularizare a stiintei.

Si daca tot vorbim de stiinta pentru toti, ati citit cumva QED al lui Feynman?

Link spre comentariu
Citat

Flomar nu am folosit cuvantul subelementare (nu stai bine cu testele Pisa) am spus ca protonii si neutronii se pot sparge in alte particule mai mici.

Nu stiu zau cine sta prost cu testele Pisa! Neutronul si protonul (nu pozitronul, cum ziceai mai sus!), sunt particule elementare si nu se mai sparg in nimic. Protonul este cvasi stabil, timpul de injumatatire fiind de 10^26 ani, dezintegrindu-se in neutron, pozitron si neutrino, neutronul este prctic instabil, el se dezintegreaza in proton, un electron si un antineutrino, cu timp de injumatatire de 13 minute. Despre asta vorbim.

Mai faci o afirmatie,

Citat

Electronii sunt tinuti pe orbita atomului tocmai datorita sarcinii pozitive a protonului (adica in clar se exercita o forta de atractie intre electronii orbitali si sarcina pozitiva a protonului)

aiurea. Pai daca era asa, Bohr, Schrödinger, Plank, Rutherford sau altii, nu ar mai fi inventat fizica coantica si nu si-ar mai fi batut capul cu structura atomului, nu am fi avut lasere, LED-uri, generatoare X, efect fotoelectric si Compton si altele care se bazeaza taman pe asezarea electronilor pe orbita. In acceptiunea ta, cum sarcina electronului e bine stabilita, cum sarcina protonului e bine stabilita, toti electronii ar fi trebuit sa orbiteze pe aceeasi orbita, unica!  Ori...nu e chiar asa. Nu intru in amanute, citeste singur. Asa ca nu ne mai spute matele in ce secol suntem, ca legile fizicii au fost valabile si pe vermea lui Bohr, si pe vremea lui Burebista, ba chiar si acum 13 miliarde de ani, cit este Universul vizibil, sint valabile si acum si vor fi valabile mereu. Ca vom mai aduga altele, ca vom corecta unele constatnte, ca vom descoperi altele care vor explica ceea ce nu putem explica acum, no problem, aceasta este progresul! Dar sa afirm ca pozitronii si electronii fac nucleul, ca electronii stau pe orbite din cauza sarcinilor electrice, ca protonul se poate rupe in subparticule, denota o crasa necunostinta in ale fizicii atomice.

Teoria superstringurilor e doar o teorie, deloc confirmata experimental, care ar explica unlele, dar nu explica prea multe altele. Privim in viitor, dar nu la ineptii!

Daca tot ai intrebat de gluoni, nu au absolut nici o legatura cu materia/energia neagra. Gluonii fac parte din teoria cimpului. Protonii, avint aceeasi sarcina, ar trebui sa se imprastie/respinga.  Gluonii sunt responsabilii de fortele nucleare tari si tin protonii in nucleu. Universurile cu mai multe dimensiuni nu au nici un suport stiintific, ci unul filozofic, mai degraba! Dar dau bine la scenaristii de filme SF.

 

Link spre comentariu

mai degraba fructoza si glucoza........

 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Atom

 

Icar studiaza cu mare atentie materialul de mai sus, tine cursorul pe scrisul albastru pentru lamuriri suplimentare.

Sincer... consider ca iesti o cauza pierduta care nu doreste sa mai invete cate ceva.

Editat de Vizitator
O sa te rog sa te abtii de la remarci personalizate ca te trimit la plimbare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări