Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Ion_Bumbu

Membru activ
 • Content Count

  2,531
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

906 Excellent

About Ion_Bumbu

 • Rank
  User asocial
 • Birthday 05/21/1956

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

522 profile views
 1. Ion_Bumbu

  Perii sarma biax

  Eroare de tipar, a linga s pe tastatura, a se citi: Is pentru... Tyrolit au astfel de perii.
 2. Ion_Bumbu

  Perii sarma biax

  Ia pentru masini de gaurit nu pentru 20000+ rpm.
 3. Ion_Bumbu

  Reconditionare compresor Timpuri Noi

  Simplu de tot, nu le bagi in seama.
 4. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Cu Logan MPI mers lejer 5,7l/100Km. Logan mers economic 5l/100Km dar nu mers peste 80Km/h si acceleratii lungi, frina de motor din plin si alte artificii enervante...
 5. Domnule, cu multa umilinta si pracimonie va atentionez, sinteti din nou in eroare, cu "wobblerul"( evident este vorba despre un vobulator) doar estimati factorul de calitate al unui circuit. A`l masura este un obiectiv de o alta magnitudine.
 6. Ion_Bumbu

  Strung Bernardo Standard 150

  Multumesc Geo, este asa cum spui, cu bile, facut de Uzina Mecanica Blaj, ma rog, fosta...deci asa ramine! Daca tot a mers treaba cu primul l`am luat la refacut pe cel care avea rulmentii cu joc. Am schimbat rulmentii cu SKF, din pacate nu aveau C2, nici macar normal, doar C3, asta e, asa l`am pus, e 6202. Urmeaza miine sau mai incolo sa`l rectific, este el rectificat dar a fost "cobaiul" pentru celalalt. Cu echiparea actuala "bate" 0,03mm deci trebuie! Partile componente: Spindle-ul echipat si bucsele folosite la presare.
 7. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Stai linistit, pe`au rezolvat pe urmatoarele, ies singure!
 8. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Domnule, simtul dumneavoastra de observatie si inovare este acut.
 9. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Domnule, este vorba de un mod de lucru dedicat al motorului, turatie constanta, moment variabil, turatia fiind aleasa in cel mai favorabil domeniu din punctul de vedere al randamentului si noxelor. De asemenea este mai ales vorba de a compensa virfurile de sarcina scurte, accelerarea cu energie din baterie. Acolo se cistiga mult, la "hit the pedal to the metal" performantele unui hibrid sint imbatabile, motorul nu ia "sprit-uri", compenseaza bateria, motorul accelereaza lent. Ca sa va distrati un pic va pun un link sa vedeti ce tari sint cei de la Dacia, folosesc recuperarea energiei inca de la Logan-ul din 2005, adevarat, cel avind AC. Nu de alta dar sistemul acela de "torpedo" are rolul de a amortiza vibratiile ce apar in cureaua de accesorii lata. Totusi dupa atitia ani au descoperit ca recupereaza si energie, adevarat, recupereaza dar cit un sa tii un bec de lanterna aprins 1 min, poate.
 10. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Domnule, au aparut demult, fac si romanii la Craiova...locomotive de acest gen, echipate cu mai multe generatoare Diesel, denumirea generica locomotive GENSET.
 11. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  La electrice incalzirea iarna cum altfel decit electric! Daca vor sa mareasca autonomia utilizatorii pot folosi lampa cu petrol! Ardere externa nepoluanta!
 12. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Este doar experienta, nu dume. Puteti crede orice, este o credinta proprie dar nu neaparat adevarata. Resursa motoarelor Renault 1.4 si 1.6MPI era de 400Kkm. Cele noi de 0.9, 1.2... sint la 250Kkm. La fel la Fiat 1.3 Diesel tot 250Kkm. Daca asta inseamna ceva pentru cineva e ceva!
 13. Ion_Bumbu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Pai in general "cazanele" erau mai fiabile decit astea noi. Facute in perioada in care masina trebuia sa tina macar 10 ani, acuma 5 ani si alta.
 14. Ion_Bumbu

  Strung Bernardo Standard 150

  Da, am un virf rotativ cu rulmentii perfecti dar conicul praf. Am ceva de facut si neaparat imi trebuie un virf bun. Mai am de fixat motorul de antrenare a virfului si apoi continuam.
 15. Bineinteles! Nimic, utilaj petrolier, strunguri, freze, nimic! nimic! doar fier vechi! Asa se sustine pe la noi, decit polemica, mai bine sa fie asa, oricum nu mai ajuta...
×