Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Ion_Bumbu

Membru activ
 • Content Count

  2,949
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,204 Excellent

About Ion_Bumbu

 • Rank
  User asocial
 • Birthday 05/21/1956

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

681 profile views
 1. Domnule, cineva trebuie sa filtreze ineptiile debitate, inclusiv cu acea "cascoda"care mi`i cascoda, sint 2 amplificatoare separate asa cum le`ati facut dumneavoastra! Si ma rog unde scrie ca toti trebuie sa fim vioara intii? proiectanti de scheme si profesori universitare cu recomandare pentru cercetare? Unii mai trebuie sa si tina in functiune acele echipamente proiectate, sa lupte cu ineptiile proiectantilor si a executantilor! Urmarea este ca ne sar destul de repede in ochi aberatiile. Nu trebuie sa va suparati, doar sa va puneti semne de intrebare, de ce?
 2. Domnule, o "mica" autooscilatie in amplificatorul de Rf a unui montaj este un detaliu nesemnificativ, poate pentru dumneavoastra, care doar simulati ceva, pentru cei care`l fac e cam grav si se lasa cu reproiectarea "proiectului". Singurul efect distructiv este doar in mintea dumneavoastra, nu fac decit sa va corectez aberatiile. Nu mai aberati si totul este OK, gresiti, veti fi corectat, veti invata din greseli si totul va fi OK, continuati cu aerele de "profesor" cu recomandare pentru cercetare si veti fi taxat asa cum trebuie de ceilalti membrii. Nu incercati metoda intimidarii cu mine, nu functioneaza, n`am de ce sa fiu "sfios".
 3. Domnule, ne plictisiti cu elcucubratii evidente, nici in simulare nu merge! Dupa mintea dumneavoastra la un montaj practic veti scoate rezistenta si va functiona? Chiar asa de greu intelegeti ce vi se spune? N`ati facut in viata dumneavoastra ceva in afara de "paianjeni" si ne tot dati lectii, faceti dumneavoastra avortonul acesta de schema si dupa aia mai aveti tupeul sa comentati. Va bazati exclusiv pe simulari dar nu aveti acel simt necesar sa "vedeti" o schema, habar n`aveti de ce este un trensformator de banda larga, rapoarte de transformare, impedante, nimic, nimic, tabula rasa, vax albina!
 4. Dumneavoastra aveti o viziune deformata a realitatilor si o gindire asijderea. Nu cred ca este normal sa pui un etaj nefunctional intr`o schema, chiar primul! si apoi sa consideri ca cei care atrag atentia asupra acelui fapt sint rauvoitori. Nu transformatorul este marea problema, raportul lui! Incerc sa tin un echilibru intre realitate si "fantezie". Am mai spus ceva, am o perioada de sabatical in domeniul constructiilor electronice si nu va pot satisface pe moment dorinta. Totusi, pentru dumneavoastra, mai ales, imi voi mai rapi din timp pentru a va mai ajuta sa intelegeti unele lucruri.
 5. Bucurati`va ca`mi aplec privirea pe schemele dumneavoastra, invatati sufucient din asta, vezi factorul de transfer si impedanta reflectata printr`un trafo, pentru dumneavoastra sint noutati, pentru altii lucruri normale. Sint si destept si pregatit, dar inca n`am atins nivelul incapacitatii mele incit sa`i invat pe altii. Va las pe dumneavoastra, cu rezerva ca atunci cind sariti calul va voi mai corecta, asta mai ales pentru incepatori.
 6. Ion_Bumbu

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Si GI7-B... LD7 Tfk https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ld7.html LD7: Own collection Valery Gromov
 7. Domnule profesor, nimic nu va impiedica decit lipsa cunostiintelor, se pare ca unii isi dau seama cit de pe linga sinteti pe aceste subiecte, apreciez pasiunea dar nu si incompetenta de care dati dovada. Va mai mirati ca nu ati ajuns in cercetare? Sinteti un bun exemplu al celor care aplicau dictonul: din gresala in gresala spre victoria finala! Va doresc si la mai mare, sa avem macar de ce sa ne descretim fruntile! P.S. daca era o cascoda nu apareau comentarii de la mine si colegul si nici nu sarea simularea in sus.
 8. Ion_Bumbu

  Pret pistol de lipit

  Sa vedeti ce cald ar tina daca v`ar culca in soba mare! P.S. cind am auzit termenul in copilarie, eu nefiind banatean am avut senzatia ca mai bine tac si intreb dupa aia sa nu ma fac de ris. Bine am si facut, soba mare fiind camera de oaspeti!
 9. Ion_Bumbu

  Cablu coaxial UHF

  Procedura data de producator, 3M este curatarea ansamblului feeder conector cu un servetel imbibat cu degresant, un strat de autovulcanizant si un strat de Super 88 pornind de sus in jos pentru suprapunerea spirelor sa nu intre apa. Nu se recomanda in nici un fel altceva pe mufe decit autovulcanizantul. De procedat se procedeaza insa in majoritatea cazurilor cum a spus colegul YO9DL cu mentiunea ca se folosea un rind de Super 88 doar pe conectori, adera autovulcanizantul foarte bine pe ei si este extrem de greu de dat jos. Ideea in care lucrau asa echipele era ... tipic romaneasca, prima data veneau instalatorii, faceau tot sistemul radiant, dupa ce era terminat apareau cei ce faceau masuratorile, asta insemna desfacerea citorva mufe, treaba grea daca apuca sa se vulcanizeze tot ansamblul. Urmarea era ca s`a incetatenit acel mod de lucru. Dezavantajul era ca nu toti stiau cit sa dea cu banda vinyl si mai lua apa cite un conector, bucurie mare. Daca`i gaseam facind lucrul ala...aveau ghinion, desfaceau tot si refaceau conform procedurii. Adevarat, era mai greu de desfacut dar stiam ca nu va intra nici o data apa acolo, de aia a dat fabricantul procedura, nu s`o romanizam noi. Si da, iarna acolo unde era urgenta mare se taia mufa N si se punea alta, era usor, 7/16 insa nu, acolo era complicat de mufat sus, mai ales pe frig.
 10. Si in drena cit este domnule profesor? Cit este raportul de transformare al T2, va rog? Aveti toate datele, eu zic ca`i de 25x zeci de ohmi...asa spre 1 Kohm in drena impedanta echivalenta...
 11. Mai incercati, mai o dati dupa colt,asa ca neamtu`n berlin! Nu de alta cu cascodu` da eu am invatat ceva cu Z si cu n*n ... de aia si sare de cur in sus simularea, aia stie impedanta reflectata in drena de emitorul bipolarului... si nu`i chiar mica...
 12. Ion_Bumbu

  Pret pistol de lipit

  Pilota...
 13. Ion_Bumbu

  Cablu coaxial UHF

  260dB??
 14. Ion_Bumbu

  Compresor blocat.

  Si aia e adevarat...
 15. Ion_Bumbu

  Cablu coaxial UHF

  https://www.wimo.com/coaxial-cable_e.html Sint sensibil mai proaste decit Heliax
×