Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Ion_Bumbu

Membru activ
 • Content Count

  3,073
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,287 Excellent

About Ion_Bumbu

 • Rank
  User asocial
 • Birthday 05/21/1956

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

762 profile views
 1. Domnule, daca ai bara HSS o ascuti, incerci si ne arati si noua rezultatul, de mers merge bineinteles daca prin otel nu intelegi rulment!
 2. Pai vorbim despre efect, tensiune variabila si frecventa variabila, nu despre PWM. Ca utilizator final pe mine ma intereseaza efectul, in rest black box ca pentru majoritatea, aia este acel VFD.
 3. Pai la toate le poti spune ca`s si regulatoare de tensiune, au frecventa si tensiunea variabile, la 10Hz nu prea merge cu 230Vac...
 4. Exact, firma Leuna. Au produs si ai nostrii benzina sintetica din metanol. Centrul de cercetari Brazi.
 5. A mai deschis acelasi topic si pe softpedia, flexul e de baza la ala! A primit toate raspunsurile posibile deja. Este capatul cu colectorul.
 6. Mai repede ventilatorul trebuie legat separat. Daca`i sincron cu magneti permanenti un pic trebuie sa seimta la mina.
 7. Da, sint ultimele dar recitite, la am la casa de vacanta... Acasa am reluat Seniorii Razboiului dupa vreo 44 de ani... O sa`i fac si o foto cind ajung.
 8. Astea noi au inele de sincronizare, sau sincroane si coliere de cuplare, crabotii nu mai sint prezenti la astea noi...doar in cazuri speciale... Asa arata crabotii: https://www.researchgate.net/figure/Input-and-output-shaft-of-the-passenger-car-gear-box-with-Maybach-dog-clutch-between-the_fig1_280384542 Prin anii 20 inca se foloseau cutii cu pinioane baladoare, adica alea se miscau pe arbore si se cuplau direct intre ele, gen cutii de strung.
 9. Domnilor, atit timp cit in coloane la munte nu la toti le miroase ambreiajul inseamna ca tot piesa e vinovata. La fel de adevarat e ca ambreiaj prajit se poate vedea la o urcare de bordura, si nu e rara manifestarea. De pornit cu ambreiajul defect au facut`o destui, asta e o treaba cunoscuta, am avut la Oltcit surpriza asta, placa crapata de 2 ori, de fiecare data m`am dus pe roti la service dar nu la distante mari, la Terrano insa au fost peste 100Km si bineinteles de trecut Timisoara de la un cap la altul pe la orele 16... Lugojul nu se mai pune, deci se poate fara a fi mare maistru in condus.
 10. Domnule, alea cu craboti pleaca cu 1`a de pe loc. Am asaceva la tractoras. Lovesti in schimbator si pleaca, totul este sa fie miscarea rapida sa intre in caneluri dintii. La masini se folosesc astfel de cutii dar doar la cele de rally. Au avantajele lor dar sint zgomotoase. Despre plecatul fara ambreiaj macar puteti sa multumiti ca ati aflat asta, poate veti fi in situatia asta si va descurcati singur.
 11. Domnule, as fi de acord cu asertiunea dumneavoastra daca toate masinile in conditiile date ar "praji" ambreiajul. Cum sint sigur ca asta nu se intimpla la toate ramin in continuare la concluzia mea, "piesa intermediara" defecta!
 12. Clar, cind te lasa ambreiajul la peste 100Km de casa si nu vrei sa stai cu orele dupa slep...procedezi asa.
 13. Domnule exista cutii cu craboti, la alea nu folosesti amberiajul dupa punerea in miscare, adevarat, nu`s pentru utilizare cotitiana. Nici la astea moderne, bineinteles manuale nu`i nevoie neaparat sa`l folosesti, nici chiar la plecarea de pe loc, asa cum am spus, "piesa intermediara" face diferenta! Arcurile alea au si ele un rol, in a reduce parinarea.
 14. Ambreiajul nu`i facut sa`l patinezi, este on-off si atit. Daca miroase e defecta piesa intermediara dintre scaun si volan.
×
×
 • Create New...