Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Ion_Bumbu

Membru activ
 • Content count

  2,350
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

774 Excellent

About Ion_Bumbu

 • Rank
  User asocial
 • Birthday 05/21/1956

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

467 profile views
 1. Problema mare este alta, nu sint locuri de munca pentru toti cei cu ajutor social, motivele sint diverse dar in mare datorata dezindustrializarii tarii. Nu doar actuala conducere iresponsabila n`a facut nimic in diractia asta, toti cei care au fost la conducere au lasat neschimbat sistemul. Este usor sa criticam din pozitia noastra dar cind ajungi la cirma e complect altceva. Imi aduc aminte de cazul Opaina, era cel mai fervent critic al incalzirii termince din Bucuresti, guvernul din acel moment l`au pus in situatia: hic Rodos, hic salta!, a cam dat`o in bara , nu`i asa simplu ca la tribuna...
 2. Aia fara pregatire stiu un lucru, cu cit e mai gros elementul cu atit e banda mai mare, suficienta sa mearga intr`o banda de amatori fara probleme. Tinind cont si de faptul benzile de amatori sint multipli se simplifica mult de tot lucuruile, asta daca ma tii cont si de faptul ca un dipol lucreaza foarte bine pe arminicele impare ale frecventei de baza. 7, 21,50 Mhz merg perfect pe dipolul de 7, cu 3,5Mhz acoperi fara pb 10Mhz, 18, 24 si 28Mhz fara mari probleme. Erau niste dipoli stil cos folositi de serviciile profesionale, tocmai pentru a acoperi o banda larga de frecvente.
 3. Ion_Bumbu

  dop obturare tevi

  Am suficienta experienta sa`ti spun ca exact alea 2 pe care le vei face tu. Drak foloseste tarod ca sa inchida o teava de Radet, astea`s idei de amator inflacarat nu de mester care sa rezolve problema pe loc. Clasic se sudeaza un dop. Dop insemnind un surub.
 4. Ion_Bumbu

  dop obturare tevi

  Pai ai vazut cit costa un tarod si spui ca mufele`s scumpe...
 5. Ion_Bumbu

  Fake News

  Se asorta cu marea...
 6. Ion_Bumbu

  Filtre electromecanice RFT

  Da, la militare BLS e standardul. Probabil il inversa din mixarea in filtrul urmator.
 7. Ion_Bumbu

  dop obturare tevi

  Bagi un surub in teava si sudezi cu electrod in jurul hexagonului. Asta e practica obisnuita. Simplu, rapid si eficient. Ai teava de 3/8" si 1/2".
 8. Ion_Bumbu

  Filtre electromecanice RFT

  Filtrele MF 200-E cu largime de banda de 3.1kHz provim aproape in totalitate din echipamentele de curenti purtatori DDR. Erau filtre de cale pentru canalele telefonice. Toate cele cu E au purtatorul pe 200Khz si daca ai cu + si - poti obtine cele 2 benzi laterale schimbind filtrele, ca la EMF 500 V si N. Au fost intr`o vreme ceva statii de tanc ( 10RT12 ??) cu niste cuarturi "unghie" care aveau si 10905kHz, din acela am avut, s`a lasat tras si intra exact intr`un Senelgrove de 10.7MHz.
 9. Diversitate de spatiu: 2 antene pe acelasi azimut separate pe verticala cu un numar impar de jumatate de lungime de unda. Sistemul bineinteles contine 2 receptoare. Cind totul este bine aranjat elimini cu succes fadingul selectiv. Pe un Rx ai RSL minim pe celalalt depaseste RSL calculat.
 10. Varicapul este prost la intermodulatii...deci schema general covrig e de baza! General coverage= general covrig in termenul amicilor mei.
 11. Oameni buni, am intrebat daca e vreun radioamator care`l foloseste. Nu ma mai apuc si nici nu m`am apucat sa fac astfel de experiente din start ratate, am spus, am ascultat, evaluat unu apoi am cautat filtru cu cuart si am facut primul receptor de trafic simpla schimbare care apoi a fost inglobat in primul meu transceiver. Am construit receptoare simpla si dubla conversi si transceivere, stiu cum sint benzile, care`s pretentiile si clar o reactie nu face fata. Este un topic "fortat", nici un radioamator nu mai foloseste asaceva, e o antichitate! Nu sensibilitatea este problema in scurte, selectivitatea si mai ales protectia la intermodulatii si comportarea la semnala mari de receptie. Topicul este pentru radioamatori, nici unu nu mai asculta cu Selena trafic sau emisiuni radio din amplasament, eventual la pescuit!
 12. Am si eu totusi o intrebare, mai este vreun radioamator care foloseste astfel de receptoare? A fost cineva care a folosit in trafic asaceva? a facut legaturi cu o reactie? Eu am ascultat unu da nu l`am folsit in trafic.
 13. La reactii de baza e ...mecanica!
 14. Perfect adevarat, doar farmecul.
 15. Ion_Bumbu

  Trasnet-fulger

  Ala n`a fost traznet direct in linie, tensiune indusa din cauza fulgerului, de aia am si spus EMP. Daca era direct...vai de toti de pe linia aia.
×