Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

validae

Moderatori
 • Content Count

  14,085
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

504 Excellent

About validae

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 03/16/1969

Profile Information

 • Locatie
  Dolj

Recent Profile Visitors

10,012 profile views
 1. Ai încercat totuși cu un alt alimentator identic, împrumutat pentru probe de la altcineva ? Poate ăsta are condensatorii de filtraj deja obosiți și partea de încărcare a laptopului detectează un riplu mărit și astfel pare că e un încărcător mai slab....uneori omitem și chestiuni simple.Binențeles dacă nu e incompatibil din alte cauze..
 2. Dar de șters lentila cu puțin alcool și un bețișor cu vată ați încercat ? Unele unități suferă din cauza prafului, dar mai ales din cauza fumului de țigară.
 3. Nu făceau polonezii prostii de genul ăsta, în niciun caz cu operaționale.Foarte probabil e și stabilizată, ai verificat totuși regulatorul serie ? Pune ca sarcină un bec sau două înseriate de 230V/100W, de ce te prostești cu rezistențe ? Schema aia nu e a unui simplu variator de tensiune, nu trebuie să fii inginer ca să-ți dai seama. Ai văzut mufele din spate ? Se pare că poți regla tensiunea și printr-o tensiune variabilă între 0-5V...
 4. Mă miră faptul că nu ai niciun canal recepționabil în banda FIF, distribuitorul vostru le are pe toate în UIF ? Că logica zice că pierderile cele mai mici în cabluri sunt în frecvență mică, nu invers.
 5. Eu cred totuși că ai undeva o rezistență întreruptă, ori un traseu întrerupt, care ți-au scăpat la verificări..
 6. validae

  Free energy

  Voia să scrie HHO, dar i-au ieșit două de Oxigen din grabă...
 7. Dar un vechi radio miniatură AM/FM portabil cu tranzistori tot se mai găsește prin talciocuri, dacă nu are prin casă din întâmplare.Acolo găsește comutatorul inversor și traful defazor sau de ieșire.Chiar și difuzorul se poate folosi, în lipsa unei căști.Dar numai cine nu vrea nu găsește azi absolut orice dorește, chiar și ,,antichități,, precum casca aceea electromagnetică.Eu am avut la un moment dat o plasă de căști din alea, chiar și acum mai am printr-un sertar una... Acum mulți ani am făcut schemele postate mai sus și funcționau bine, tot montajul testerului ar încăpea într-un capac de spray sau o cutie ceva mai mare decât difuzorul miniatură, ori casca telefonică folosită.Cum se știe și cum alți colegi au confirmat-o, uneori nu e suficient să măsori un tranzistor ca să te convingi că e bun.Am pățit-o de câteva ori destul de recent, măsurasem tranzistori finali linii gen BU2508 care dădeau bine la multimetru, dar în funcționare străpungeau.Cel mai deranjant e când nu ai un substituent pe moment ca să-l înlocuiești, atunci trebuie să fii sigur că e bun sau trebuie cumpărat altul.
 8. validae

  Free energy

  Am citit și eu despre ,,motorul cu apă,, și se susținea acolo din ce-mi amintesc, că după pornirea cu un combustibil clasic pentru încălzire, se introducea apă în cilindru iar din cauza temperaturii și comprimării puternice (asemănătoare principiului Diesel) apa era ,,descompusă în Hidrogen și Oxigen) iar gazele rezultate explodau și asigurau ciclul normal de funcționare. Din păcate nu a reușit nimeni performanța de a desface apa în Hidrogen și Oxigen prin fierbere, fiindcă se obțin doar vapori de apă, indiferent de temperatura utilizată.... Cam asta e pe scurt ce am citit, referitor la ,,motorul cu apă,, acum mulți ani.....o ,,invenție,, inutilă practic și imposibilă fizic.
 9. Uite o metodă descrisă de G.D. Oprescu într-una din cărțile lui pentru amatori.Se poate folosi în prima schemă o cască telefonică electromagnetică model ,,antic,, cu două bobine pe miez în formă de ,,U,, la care se separă înserierea dintre bobine, obținând practic o bobină cu priză mediană.A doua schemă e cu o cască telefonică simplă (modernă) tip dinamic sau electrodinamic, dar folosește un transformator defazor sau de ieșire miniatură, recuperat dintr-un radio portabil vechi.Se poate folosi testerul și cu tranzistorul scos din circuit, dar se poate testa și în circuit de cele mai multe ori.Contactele numite ,,inversor,, sunt ale unui comutator dublu miniatură, se poate recupera tot din radiouri portabile unde se folosea la schimbarea gamelor FM și AM. Inversorul schimbă polaritatea alimentării, pentru a testa și tranzistori NPN dar și PNP. Schema poate testa cam orice fel de tranzistori bipolari (nu FET, Mosfet, sau TUJ), începând de la cei de putere, până la cei de înaltă frecvență, fiindcă îi utilizează ca un generator de audiofrecvență, iar frecvența generată o poți alege optim (să coincidă cu frecvența de rezonanță a căștii utilizate) schimbând valoarea condensatorului, în limite largi.Dacă tranzistorul testat nu oscilează și în difuzor sau cască nu se aude un ton, e defect.
 10. Când ai dubii, fă un mic oscilator de test și verifică tranzistorul ,,la lucru,,.Dacă nu e bun, nu va funcționa...
 11. validae

  Free energy

  Aia din link era o mare țeapă, am avut așa ceva acum mult timp.Avea o bobină și o punte redresoare, iar ca ,,magnet,, era o bucată de oțel ordinar.Alimentarea era de fapt făcută dintr-o baterie CR2032.Chiar dacă ar fi fost un magnet neodym și o bobină cu mii de spire, tot nu avea cum să încarce suficient un acumulator.Am făcut experiențe după aceea, cu bobine serioase și magneți la fel.....no way. Lanternele care încarcă acumulatorii manual au generator cu miez magnetic închis, lucrează la turații mari și tot trebuie să învârți până amețești ca să ai lumină câteva minute de la un biet led.
 12. Chestia e acel ,,a,, care poate face diferența.Nu ați luat legătura cu vânzătorul, pentru detalii ? Cam scump transportul totuși....cam aiurea să dai 84$ dacă nu corespunde și-l returnezi.
 13. validae

  Free energy

  Dacă amatorii de ,,free energy,, au de învățat ceva din astfel de experiențe, îl mai las.....din păcate, dezinformarea cauzată de postările aberante de pe YouTube (care adună multe vizualizări și astfel bani din reclame) combinată cu lipsa de cultură a multora, duce la căutarea imposibilului.Vedeți doar câte filmulețe cu dispozitive de Perpetuum Mobile sunt pe YT....
 14. Ai dreptate, cel din ultima poză are prea multe conexiuni pentru a fi un motor simplu cu perii...poate inițiatorul dă mai multe detalii.Fiindcă atunci situația se complică mult...
 15. Ar fi bine totuși să te uiți pe net, poate se fac totuși programări online, pe la noi așa se practică, deși nu mulți o folosesc....nu de alta dar poți da peste o coadă imensă, care să-ți strice complet ziua.
×
×
 • Create New...