Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

validae

Moderatori
 • Content Count

  14,483
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

504 Excellent

About validae

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 03/16/1969

Profile Information

 • Locatie
  Dolj

Recent Profile Visitors

10,986 profile views
 1. Ar da faliment fabricile de harddiscuri.....vă daţi seama câte folosesc serverele care stochează puhoiul ăsta de poze ?
 2. Da, manifestarea e ciclică şi continuă, eu mă refeream la alterarea imaginii ca fiind aleatoare ca model al anomaliilor apărute... O să-i recomand să-l arunce şi să recupereze pentru vânzare doar modulele de sursă şi logică, dacă s-or mai căuta şi alea... Mulţumesc tuturor celor ce au răspuns.
 3. Se vede clar că aşa face şi fără semnal, eu bănuiesc tot ceva problemă la T-Con, display sau procesare video.T-Conul e integrat în panel, la el duce decât banda flex.O să-i scot şi banda dintre placa logică să văd dacă fără semnal video ecranul mai prezintă fluctuaţii.Aşa aş elimina probleme din placă şi ar rămâne T-Conul.Zic şi eu... Televizorul e cumpărat la mâna a doua, deci te poţi aştepta la orice...
 4. Aşa face chiar şi fără semnal.Deci nu e din cablu. Când e cu cablul scos, apar aleator ,,dubluri,, şi ale mesajului (no signal)în diverse locuri pe ecran, mai sus sau mai jos de centrul ecranului, ai apar aleatoriu sectoare de culori diferite, totul defilând pe verticală.O să pun şi pe USB un film să văd cum se comportă, dar nu mă aştept la altceva...
 5. Vă salut, am o rugăminte pentru cei care se ocupă exclusiv cu depanarea LCD.Un vecin cu dizabilităţi locomotorii m-a chemat să văd dacă-i pot repara un Samsung LE40D503F7W Dat fiind că nu prea mai am timp de aşa ceva, fiind ocupat cu alte probleme,am zis totuşi că o să trec să-l văd şi am fost aseară să văd cum se manifestă. Problema e că nu ştiu dacă am posibilitatea de a rezolva cu sculele din dotare asemenea defect, aş vrea doar să vă daţi cu părerea dacă defectul necesită reballing, reflow sau alte proceduri pentru care eu nu am dotare, să nu mă încurc cu el.Nu trebuie să daţi şi rezolvarea, doar o părere despre cauza probabilă şi dacă e cazul să-l trimit la un atelier sau îl pot rezolva acasă.Mie mi-e foarte uşor să-l expediez la un atelier, dar omul are probleme la coloană şi nu poate să-l ducă singur, de aceea a şi apelat la mine, fiind vecini apropiaţi.Dar nici să mă încurc cu o lucrare pe care n-o pot duce la capăt nu aş vrea....eu oricum nu mă ocup decât ocazional cu reparaţii din astea.
 6. Nulul şi împământarea sunt oricum conectate din punct de vedere electric la acelaşi punct şi anume Pământul, chiar dacă asta nu trebuie făcută neapărat în tablou.Că nu duci chiar ,,platbanda,, groasă a împământării direct până la tablou, dar duci un cablu oarecare, e acelaşi lucru electric vorbind.Contează doar locul unde se face aeastă conectare. Poţi avea o împământare a stâlpului de distribuţie, chiar lângă stâlp şi nulul stâlpului se leagă la aceasta, iar pentru prize să ai o altă împământare.Dar electric vorbind ambele (Nulul şi Împământarea) sunt conectate oricum împreună prin intermediul Pământului.Diferenţele de potenţial (inerente) dintre nul şi Împământare sunt cauzate de rezistenţele de contact ale electrozilor şi ale conductoarelor implicate şi aceste rezistenţe e bine să fie cât mai mici.
 7. Cu un tub intermediar şi lipire cu silicon sanitar.Sau foloseşti tub cu diametrul mai mare sau mai mic şi le uneşti prin presare unul în altul.
 8. Ba se desfac destul de simplu, polizezi cu un disc de tăiat metal cordonul de sudură.Au tole cu permeabilitate ridicată..
 9. Ba se desfac uşor, dacă polizezi cordonul de sudură lateral.Au tole foarte bune, cu permeabilitate ridicată...
 10. Fiind sigilat pe carcasă, numai ei pot interveni pentru a adăuga sau testa componente din sistem.Chiar dacă mai daţi ceva bănuţi, cereţi adăugarea unei plăci video dedicate, va aduce performanţă suplimentară sistemului.
 11. validae

  LDR in exterior

  La ce piese fac unii chinezi....la ce te aştepţi.Sunt curios dacă mai există şi alte fabrici de componente pasive, în afară de chinezi...şi unde ajung piesele alea.De aceea eu încă refolosesc cu mare încredere componente vechi, recuperate de pe plăci japoneze sau germane...
 12. Da, dar deja specificaseţi procesorul când am întrebat eu, de aceea editasem. Mergeţi la service cu sistemul şi cereţi să vă rezolve ei problema, nu e normal ce se întâmplă cu acel driver.Dacă e necesar, tot ei vă pot monta şi o placă video dedicată, asta dacă sistemul are sigiliu pe carcasă şi nu vreţi să pierdeţi garanţia.Dacă sistemul nu e sigilat pe carcasă, placa video dedicată o puteţi monta şi dumneavoastră acasă.
 13. Un print cu pagina de Sistem - (Despre) se poate ? Acolo unde se afişează configuraţia sistemului...am pus denumirea comenzilor în română. Edit : Acum aţi specificat tot ce trebuia. Referitor la faptul că e nou, asta nu înseamnă că nu-i puteţi adăuga o placă video dedicată, dacă el nu a venit decât cu placa integrată.Ar trebui să mergeţi la firma care-i asigură service-ul şi să-i cereţi să vă instaleze ei driverul, să vedem ce zic de asta......iar dacă doriţi, tot ei vă pot monta o placă video dedicată, cu garanţia corectă.Asta dacă sistemul e sigilat pe carcasă.Dacă nu e sigilat pe carcasă, se poate adăuga fără probleme orice accesoriu chiar de dumneavoastră....
×
×
 • Create New...