Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Kreator

Membru activ
 • Content Count

  515
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Se poate si mai bine

About Kreator

 • Rank
  Membru

Contact Methods

 • Website URL
  https://cristinastac.wordpress.com/

Profile Information

 • Locatie
  Baia Mare

Recent Profile Visitors

525 profile views
 1. Cauza ar putea fi interupatorul de retea. Pune un condensator de 100n /400Vc.a. in paralel cu intrerupatorul de la retea. L.E. Vad ca a rezolvat problema.
 2. Un fel de IFN al bancii mondiale, adica finantarea investitilor in tarile care nu se incadreaza in indicatorii stabiliti de procedurile de finantare a BM. Actioneaza in principal in tarile "in curs de dezvoltare" prin finantarea investitiilor private la costuri de IFN. "Perfect" pentru parteneriatele public-private atat de dragi guvernantilor romani.
 3. Nu aveti instalata corespunzator libraria.
 4. Cesul nu afiseaza calendarul in mod implicit, dar il afiseaza atunci cand se intra in modul "Mod".
 5. redenumesti vechiul fisier din directorul de instalare (ca sa-l ai backup in caz ca ceva nu merge) si dezarhivezi zip-ul in acel director.
 6. cred ca pe asta il am eu PK2DFUpdate-1-62-14.zip
 7. Se programeaza cu PicKit2 . Trebuie sa ai ultima versiune de PK2DeviceFile.dat.
 8. Referitor la YL69 ar trebui sa te indrepti catre alt tip de sonda, aia din cablaj se va manca intr-o luna. Cred ca e proiect de licenta ca altfel avea apa presiune si nu-i mai trebuia pompa...
 9. Eagle, deoarece daca ai desenat schema corect nu poti gresi PCB-ul. Folosesc varianta mai veche 6.6.0, cele mai noi nu-mi plac.
 10. Din cunostintele mele, dupa revolutie s-au facut dascali in mare parte elevii mediocri. Elitele nu stau in sistemul de invatamant actual chiar daca salariul de profesor nu este unul chiar asa de mic in ultimii ani. Consider ca vina pentru invatamantul romanesc o poarta atat politicul cat si corpul profesoral, multi dintre ei complacandu-se in suficienta. Si o alta observatie de a mea este ca sunt foarte reticienti la schimbare, cred ca invatamantul este unul dintre domeniile care se opune schimbarii sau accepta schimbarea foarte greu.
 11. Microhidrocentralele sunt un dezastru pentru rauri si au devenit un mijloc de imbogatire pentru "baietii destepti". Va rog sa nu promovati asa ceva.
 12. Principalul motiv pentru care unii oameni isi vand casa proaspat facuta la tara este lipsa timpului necesar intretinerii ei. Familiile tinere si active care stau mult la job si care mai au si copii de crescut nu prea mai au timp pentru intretinerea casei. Din experienta mea de om crescut la bloc va spun ca odata cu achizitia unei case devii sclavul ei iar pentru o persoana activa care sta la job peste 10 ore pe zi lipsa timpului este o problema. Daca nu-ti intretii casa si curtea acesta incepe sa semene cu o jungla si nu-ti mai face placere sa locuiesti acolo. Dupa ce ajung de la munca trebuie sa fac curatenie in cusca cainelui, sa-i dau de mancare, apoi trebuie hraniti puii de gaina, eventual curatat cotetul acestora, intretinute legumele din solar si gradina, curatati trandafirii, curatate si udate rondurile de flori, o data la doua saptamani trebuie tuns gazonul si credeti-ma ca 15 arii de gazon mie imi ia o zi. In tot acest timp sotia are de munca in casa maturat, sters cu mopul, curatate si udate florile din jardiniere si multe altele pe care nu le stiu. Ajungi sa intri in casa dupa ora 10 seara. Apoi toata sambata este dedicata intretinerii curtii, sudezi , vopsesti, repari, cureti/stropesti pomii din livada sau via, plivesti in gradina si solar, cureti piscina asa ca uite s-a dus si sambata. Iti ramane pentru tine doar duminica si atunci esti asa de obosit ca nu-ti mai arde de nimic. O alta problema este cea a copiilor, care trebuie sculati mult mai devrene si dusi la gradinita sau scoala si apoi pescuiti si dusi inapoi la tara. Daca ai noroc cu parinti sau socri ii ia ei si-i tin pana termini tu, daca nu atunci e o problema ca n-au cum sa ajunga singuri acasa la 15 km de oras. O alta problema este lipsa vietii sociale, nu mai ai timp de iesit la tenis, de clubing, bere cu colegii etc. Cand ma satur de toate astea fug la bloc, toate problemele astea dispar si viata incepe sa reapara!!!! Daca e liniste; NU! Tot auzi plansetele copiilor vecinilor, masinile de tuns iarba iarba ale vecinilor, drujbele celor care isi contruiesc case in jurul tau, chefurile din weekend ale vecinilor! Ramane doar placerea ca mananci puii, legumele si fructele crescute de tine, ca dimineata bei cafeaua in rasaritul soarelui si mai faci o baie in piscina de multe ori doar in weekend si doar daca ai noroc de vreme buna. Daca e mai ieftina viata la tara? NU! Cheltui muuult mai mult decat la bloc.
 13. Si mie imi plac caracterele "bold"-uite! Mi-a luat ceva timp pana le-am creat asa cum imi plac mie adica sa dea bine atat de aproape cat si de la distanta fiindca ceasul va sta outdoor pe terasa de vara. Precizia temperaturii depinde de locul unde e montat modulul DS3231. Daca este in interiorul carcasei ceasului, acesta indica (la mine) cam cu 3 - 5 grade Celsius in plus. Asta deoarece afisajul si regulatorul de tensiune genereaza caldura si incalzeste interiorul carcasei. Daca modulul RTC se monteaza pe exteriorul carcasei ai sa fie in contact cu aerul din mediul ambiant atunci precizia este buna.
×
×
 • Create New...