Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

valangjed

Membru activ
 • Content Count

  545
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 core_reputation_level_4

About valangjed

 • Rank
  core_member_rank_2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bobina de inductie are masa, fisa de bujie si inca un pin.Intre acest pin si masa trebuie sa ai o rezistenta de cativa ohmi.Butonul de oprire se leaga la masa si la pinul respectiv.Asa am la motocositoare, la motocoasa si la motocultor, toate de la Ruris.
 2. Dupa ce schimbi condesatorii e bine sa refaci si lipiturile de pe baleiajul vertical.Ar mai fi "rezistentele verzi" la care pinul se desprinde de corpul rezistorului din "diferite cauze" cum ar fi "batranetea" si "proasta fiabilitate" a acestor componente.
 3. Nu cred ca e fiabil ca polizor.O aproximare "grosiera" ma duce cu gandul la maxim 50 watt.Puteti incerca astfel:Luati un electrod de sudura, porniti motorasul si il tineti fix apoi apasati cu acel electrod pe axul motorasului.Daca se opreste rapid nu e bun de polizor, daca se opreste mai greu ... poate fi bun de "un mic polizor".Atentie la maini!
 4. Daca merge cu alimentator de laptop, cred ca o punte redresoare de 15 amperi este "arhisuficienta".Daca nu e nevoie de viteza constanta se poate folosi si redresare monoalternanta, o dioda de 15 amperi si un condensator de 470 microfarazi/ 35 volti.O poza cu motorul ne-ar putea lamuri mai bine.
 5. Mie mi-a picat la bac "Temetica poeziei eminesciene" si "Drama geloziei in romanul "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi".Din punctul meu de vedere asta tine de critica literara.
 6. Imi place sa "cred" ca vorbesc si scriu "destul de bine" in limba romana.Am "pacatele" mele, cele mai vizibile fiind ca nu folosesc diacritice si pun mai multe/mai putine virgule. Ma intreb, insa, de ce elevul roman are de dat "bac-ul" la literatura romana? Din putinele mele cunostinte, literatura este o arta deci trebuie sa ai talent pentru a scrie .... macar o "amarata" de nuvela.Ca sa faci un "comentariu literar conform programei" tre' sa fi citit tot ce au scris scriitorii romani pana ai terminat "TU" liceul. Imi place sa vorbesc cu ingineri, tehnicieni, muncitori, care si-au "rapit" din timpul lor pentru a citi dar ... chiar e nevoie de literatura la bacalaureat?Un inginer/tehnician care nu l-a citit pe Rebreanu sau Sadoveanu, Eminescu, Cosbuc sau Goga, e "mai putin" inginer/tehnician?
 7. Il chema Maracine si era din Maracineni(comuna si sat langa municipiul Buzau), era capitan si avea "functia" legata de hrana soldatilor.La doua saptamani dupa incorporare, intr-o duminica, dupa masa de dimineata, fiind ofiter de serviciu domnul capitan Maracine ne cheama sa ne explice cum e cu hrana soldatului.Ne citeste dintr-o cartulie despre numar de calorii, grame de zahar, carne, proteine, etc. La un moment dat ne spune ca bucataria unitatii are grija sa nu ne dea "varza la pranz si fasole seara".In acea duminica ... exact asta a fost "meniul", la pranz varza cu ciolan, seara fulgi de fasole(fasole batuta, ziceau bucatarii).Dormitoarele erau in niste camere care fusesera, pe vremuri, birouri.Erau zece paturi, cinci jos, cinci sus si mai ramanea loc cat sa pui patru valize in mijloc. Dupa "savurarea" meniului de duminica, ma trezeste, pe la ora 05:00, "o pisare".Ma duc la WC si... cand deschid usa dormitorului ma pufneste o duhoare de "basini fasolo-varzice" astfel incat las usa deschisa(geamul era in dreptul unui pat si nu-l puteam deschide}.Un coleg striga la mine: -Inchide usa!Nu vezi ce frig vine de afara? -Daca iesi si tu afara si intri iar ... nu cred ca-ti mai arde sa inchizi usa! Dimineata, la raport, i-am povestit domnului maior Ursache, comandantul de pluton, toata istoria.Maiorul i-a povestit capitanului Maracine.Toata armata am avut, noi TR-istii, "clinciuri" cu capitanul de genul:"Tereu', nu va place mancarea militara?Mergeti la Astoria, ca acolo se mananca bine!" Eh!Exista oameni buni, oameni rai si APV-isti.
 8. Se face si la inginerie electrica, incepand cu anul III, multa electronica analogica si digitala.De exemplu la specializarile metrologie sau actionari electrice.La aparate electrice faci multa electronica de putere, de la tiristoare la IGBT-uri.Intra pe site-ul facultatii si vezi toate disciplinele care se predau.La master exista si specializarea nanotehnologii.
 9. Refaceti lipiturile la mufa EUROSCART si verificati componentele "adiacente" mufei.
 10. @maresaldeflota si eu prefer cititul "de pe hartie" dar cred ca depinde de fiecare in parte cum s-a invatat. @elmar Dintre scriitorii romani, Panait Istrati este favoritul meu dar cred ca "Ciulinii baraganului" este mult mai "slaba" decat "Chira Chiralina", "Mos Anghel", "Codin" sau "Mihail".Este parerea mea ca ... vorba ceea ... "De gustibus ..."
 11. Ultima carte citita este "Mosad, mania Israelului" de Eric Fratini.Cea mai "buna", de fapt cea mai "marcanta" pentru mine, este seria "Dune" de Frank Herbert.
 12. Inveti mai usor atunci cand un profesor iti da anumite indicatii.Bine ... sunt si "profesori" care mai rau te incurca.Cand am terminat liceul stiam mai putina franceza decat la admitere.Profesoara de franceza tinea mai mult sa ne prevada viitorul de "ratati" si "puscariasi" decat sa ne predea.E drept ca nici noi nu eram "usa de biserica.
 13. @popa marius M-am exprimat gresit.Ideea era sa nu bag degetele pe unde sunt tensiuni inalte, tuburi catodice, condensatori ramasi incarcati, etc.
 14. As vrea sa scriem despre profesorii nostri, cei mai iubiti, cei mai urati. Am stat " in cumpana" alegand un profesor "iubit" si am ajuns la concluzia ca sunt doi, doama Maria Ionita(profesoara de "Limba si literatura romana") si domnul Constantin Vlaicu(profesor de "Masurari electrice si electronice" la facultatea de electrotehnica din UPB). Doamna Ionita ne preda "comentarii literare" dar aprecia cand veneai "cu cuvintele tale".Domnul Vlaicu aprecia "straduinta" de a intelege principiul de functionare al unui "instrument de masurare." "Mentor" mi-a fost cumnatul meu.M-a invatat sa fac o lipitura, sa stiu cum sa masor tensiuni pe placa, sa ma feresc de "mari tensiuni electrice", etc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.