Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

valangjed

Membru activ
 • Content Count

  548
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 Se poate si mai bine

About valangjed

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Explicand studentilor diferenta dintre teorie si practica, referitor la temperatura medie, Grigore Moisil a spus: -Daca stati cu o fesa pe o plita incinsa si cu cealalta pe o bucata de gheata, teoretic puteti rezista, in practica ... e vai de curul vostru.
 2. "Iarna nu-i ca vara Dimineata nu-i ca seara Nu-i strungu' ca raboteza Nici chelia nu-i ca freza. Fiindca iarna nu-i ca vara!" Divertis
 3. Se spune ca un student al profesorului Grigore Moisil a venit nepregatit la examen si a scris numai "balarii" in lucrare. Dupa ce a corectat lucrarile, Grigore Moisil a inceput sa le imparta spunand fiecaruia ce nota a luat.Ajuns la studentul cu pricina, profesorul Moisil il apuca de cap, il pupa pe frunte apoi zice: -Tinere, de acum te poti lauda ca profesorul Moisil te-a pupat in fund, ca asta nu-i cap!
 4. Eu stiam sa sar coarda.Multe fete au plans ca ... saream mai bine ca ele.
 5. Pe cablurile mai subtiri decat RG6 e greu sa pui o mufa prin compresie, chiar si pe rg6 trebuie sa "o infigi" cu simt de raspundere inainte de a folosi clestele de compresie.La f660 intra cu usurinta din cauza ca firul central este din otel acoperit cu cupru.Pentru cablurile mai subtiri eu foloseam mufe F clasice(infiletare fortata peste cablu) , f59.Oricum, ca sa nu mai aveti "dureri de cap" ar trebui sa verificati toate mufele.
 6. Este exact invers.Pe "tap" ai o atenuare fixa iar out se foloseste pentru a da semnalul in alt spliter.Teoretic, pe IN si OUT trebuie sa fie acelasi nivel de semnal. Daca spui ca acel cablu hoff este mai subtire, este posibil sa aiba alta impedanta(probabil 50 ohmi).Daca ai vreo cunostinta care lucreaza la UPC sau RDS poti vorbi sa-ti puna mufe pe compresie pe un RG6 sau F660 tri-shields.
 7. Normal ca pe out ai semnal mai puternic.Pe "tap-uri" ai o atenuare a semnalului de 8-12 dB uV(in functie de tipul spliter-ului), pe out se atenueaza maxim 2 dB din cauza conexiunilor.
 8. Este.In stanga langa "heart attack".
 9. Intr-adevar, Marin Preda spune ca Zaharia Stancu a recunoscut, intre patru ochi, aceasta "licenta poetica".
 10. Ar trebui masurate bobinele motorului.
 11. Scuze!Expresia "un ce profit" se refera la profitul "unora", nu la profitul intreprinderii, e luata tot din Caragiale, "Conu' Leonida fata cu reactiunea".Fiindca tot vorbim despre bere, fabrica de bere din Buzau inca lucreaza.Probabil a fost un director care a inteles ca "un ce profit" e mai bun decat o spaga.
 12. In unele cazuri a fost "lipsa de cap" dar in altele a primat "enteresu, tatitule", cum spunea un personaj al lui Caragiale.Daca retehnologizarea nu aducea un "ce profit" s-a "preferat" vanzarea la fier vechi iar profitul a intrat in buzunarele "unora", "persoane importante, nu spui cine".
 13. @icar banuiesc ca a incurcat "si" cu "sau".Se mai intampla.
 14. Fiindca ai trei bobine cu cate doua capete.Montarea "pieselor" conteaza doar la sensul de "invartire".Mai clar decat a desenat Validae nu cred ca se poate!
 15. Matematica "de liceu" nu te ajuta, intr-adevar.Insa daca poti rezolva ecuatia lui Schroedinger(o ecuatie diferentiala de ordinul doi) te ajuta sa ajungi la ecuatia lui Dirac si ai o mai buna viziune asupra "lumii particulelor".Asemeni fizicii relativiste si fizica cuantica necesita cunostinte avansate de matematica.Chiar si Einstein, la elaborarea TRG a fost ajutat de matematicianul Marcel Grossman.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.