Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

franzm

Membru activ
 • Content Count

  2,823
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

950 Excellent

About franzm

 • Rank
  E = mc² ± 3dB

Profile Information

 • Locatie
  Schoenaich

Recent Profile Visitors

886 profile views
 1. Nu domnule, nu l-am instalat. Am (la servici) simulatoare cu adevarat pro.
 2. Amu am platit si eu (paypal).
 3. franzm

  Bruiaj Drona

  Se ia un cuptor cu microunde 8pe 2,455 GHz), se adapteaza o antena-horn sudata din câteva fâsii de tabla de aluminiu, daca doriti îi puteti atasa si o catare jumulita de pe mertanul cocalarului din vecini, si gata scula de scoborât drone din ceriu.
 4. Hai sa va traduc vorba lor: - O vrrraii? - Cât o aai? - Cât un paai. - Good bye. .... - O vrrraii? - Cât o aaii? - Ditamaaii! - No haaii!
 5. Sau: - La naiba cu statistica; noi avem nevoie de date concrete: nume, adrese, numere de telefon.
 6. franzm

  ,,Foc de paie"

  Cântecul asta nu l-a cântat ea; doar a dat marunt din buze. Abia mai târziu a început sa cânte.
 7. În SUA pentru început e suficient un privisional patent si aveti timp un an sa valorificati inventia sau sa depuneti actele pentru un patent normal. Dupa expirarea termenului nu mai poate nimeni breveta ideea dar ea nici nu este protejata.
 8. E posibila si varianta: produs de RFT pentru Siemens dar marcat direct Haltron. Siemens a avut fabrici în zona ce a devenit RDG. Aceste fabrici au produs si dupa razboi sub numele Siemens, dar fara a face parte din concern. În plus, Siemens a colaborat mult cu firme din RDG. Am avut doua multimetre identice fabricate în RDG; pe unul scria Siemens si pe celalalt Norma (Normatronic 3000, se gaseste si sub denumirea Normatest 3000).
 9. No lasa ca la povestea asta ne închinam de doua mii de ani încoace.
 10. Schema clasica ar fi un operational cu reactie combinata (pozitiva si negativa) si o dioda de referinta. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm385-1.2-n.pdf https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/185fc.pdf http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm285-adj.pdf http://www.digitroncorp.com/Documents/Datasheets/1N821-1N829A.aspx?ext=.pdf La nevoie, referinta band-gap se poate realiza în jurul unei arii de tranzistoare gen B342d (o nota de aplicatii redegista reluata într-un numar al revistei Radio). http://www.ti.com/lit/ml/slyc147/slyc147.pdf Pag. 13+14 de aici: http://www.ti.com/lit/an/snoa621c/snoa621c.pdf
 11. În functie de marimea placilor, s-ar putea ca, pentru anumite cantitati care corespund la un numar întregi de coli de prefabricat, sa primiti un pret mai bun. Unii producatori prefera sa aloce coli întregi unei comenzi, nu sa le împarta între comenzi.
 12. Rezistenta la rece a beculetelor este ca o zecime din valoarea la cald. NTC-ul se pune tocmai pentru a compensa aceasta situatie. @ Mitica: Luati datele filamentelor tuburilor, adunati tensiunile de filament, tensiunea beculetului de scala si caderile de tensiune pe rezistoarele existente în serie cu filamentele (pentru un curent de 0,1A) si vedeti ce obtineti. Diferenta pâna la tensiunea retelei trebuie suportata de un NTC cald. Si asa alegeti termistorul.
 13. HL este termistorul (HeissLeiter). La un curent de 100mA, în stare calda, trebuie sa cada pe el ca. 33V. De aici se trage notatia 33V/01A. Vedeti si R51 si 52 de aici.
 14. Nu le mai dati idei. Ca o sa ne ceara si taxa de crematoriu.
×
×
 • Create New...