Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

franzm

Membru activ
 • Content count

  2,620
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

747 Excellent

About franzm

 • Rank
  E = mc² ± 3dB

Profile Information

 • Locatie
  Schoenaich

Recent Profile Visitors

697 profile views
 1. franzm

  12.250 euro pensie ???

  Dati timpul înapoi. 28 de ani. Si-o luati de la capat. Fara Zambilici & Co care cica nu-si vând tara. Pardon. 29 de ani si-oleaca.
 2. franzm

  12.250 euro pensie ???

  De la o tara la alta sunt diferente mari. De exemplu, nivelul pensiei în Austria este mult mai mare decât în Germania; cu pâna la 60%. Un muncitor care are acelasi salariu brut ca în Germania, primeste în Austria cu ca. 40% mai multa pensie. Germania iasa mai prost si în comparatie cu Belgia sau Olanda. Ca sa functioneze, moneda unica ar avea nevoie si de conditii identice: legi (în special cele fiscale), economie (productivitate, salarii), etc. Fara acestea, moneda unica va aduce doar preturi aproximativ egale; preturi pe care cei din tarile cu venituri mai mici nu si le vor putea permite.
 3. franzm

  12.250 euro pensie ???

  AfD
 4. franzm

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  La capatul de jos al paginei puteti descarca documentatia. http://elektron.uw.hu/elektro/hang/Quad/quad.htm
 5. franzm

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  Cablajul e preluat de la unguri. Radiotechnika, 1900toamna.
 6. franzm

  Craciunul si pesta porcina

  Este de datoria ministerelor agriculturii si sanatatii publice sa informeze si sa ia masuri. De comun acord cu ministerele din tarile învecinate. Oare daca ma doare capul si-mi trebuie o aspirina, ma duc la SRI? Sa-mi dea ceva de cap? Si protectia animalelor? Nu a luat masuri?
 7. franzm

  12.250 euro pensie ???

  Eu nu înteleg, de ce atâta agitatie. Unul ca asta ar fi fost pensionar privilegiat si pe timpul lui ceasca. Asta ati vrut, asta ati ales, asta ati primit.
 8. franzm

  Merita sa cumperi Diesel?

  Poate ca titlul subiectului ar fi trebuit sa fie ceva mai explicit: "Merita sa cumperi Diesel vechi?" sau "Merita sa cumperi Diesel nou?" Cu SCR, Dieselul e mai curat decât benzinarul, deci merita sa cumperi Diesel nou. Dar discutia ce are loc, nu numai în România, ignora acest lucru si se vorbeste numai de interzicerea Dieselului. De oricare fel ar fi el. Oare de ce? Cui foloseste interzicerea Dieselului în rândul populatiei? Ca întreprinderile economice si statul îl folosesc din greu. Camioanele, tractoarele si autobuzele moderne folosesc toate reducerea catalitica selectiva a oxizilor de azot. Iar injectia la presiuni mari (în laborator se depasesc curent 10000 bari) si arderea la temperaturi mari si cu exces de oxigen reduc emisia de funingine la un nivel sub cel al unor benzinare zise moderne (alea cu injectie directa si amestec neomogen). @Sharky: Era mai bine pe timpul lui ceasca. Cinci femei pe zi. Acum admir portjartierul asistentei care îmi pune pampersi.
 9. franzm

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  La Quad 405 si 405-2 etajul de iesire al operationalului lucreaza oricum în clasa A. N-as folosi rezistor sau gcc ci un generator de curent controlat de tensiunea de iesire a operationalului.
 10. franzm

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  Oare? TL071 LM301 LME49710
 11. franzm

  Masurare tensiune celula in baterie

  Nu zâmbete ci semne de întrebare. Din câte am înteles, firele destinate masuratorilor nu sunt accesibile în timpul fuctionarii. Atunci ce rost mai au? Nu se poate modifica învelisul termoizolant si scoate aceste fire în afara? Cum se defecteaza celulele? Creste rezistenta interna sau se scurtcircuiteaza? Se pot înlocui celulele defecte?
 12. franzm

  Craciunul si pesta porcina

  Exista si varianta etno.
 13. franzm

  Craciunul si pesta porcina

  L-au întepat tântarii în talpa? Cele din poza nu sunt provocate de HPV. Si HPV-urile sunt de câteva sute de tipuri diferite, fiecare cu efecte specifice. Asa ca nu-i de mirare daca medicii de rând sunt depasiti de situatie.
 14. ...nu mai este Polyakov ci Meißner, contemporan cu Armstrong.
 15. franzm

  Craciunul si pesta porcina

  De câte ori se hraneste femela tântarului în decursul vietii sale? Transmite virusurile urmasilor sai? Asa ceva?
×