Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

franzm

Membru activ
 • Content Count

  2,630
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

784 Excellent

About franzm

 • Rank
  E = mc² ± 3dB

Profile Information

 • Locatie
  Schoenaich

Recent Profile Visitors

725 profile views
 1. franzm

  Receptor VLF

  Daca nu ma-nseala memoria, pe un alt topic s-a mentionat acest lucru, plus necesitatea de a utiliza trei astfel de traductoare orientate corespunzator.
 2. franzm

  Receptor VLF

  Presiunea sonora este irelevanta la aceasta aplicatie, captorul (difuzorul) functionând invers. Adica vibratiile solului se transmit carcasei (sasiului) difuzorului care se misca în timp ce bobina mobila sta pe loc în virtutea inertiei. De aceea este necesar un difuzor cu o masa mobila (mms) cât mai mare si suspensie moale.
 3. franzm

  Radio-casetofon "Armonia"

  Nu-i suficient sa vrei, trebuie sa si poti. Îmi aduc aminte ce problematica era confectionarea de componente mecanice precise din metal sau mase plastice. La scolile cele nalte se învata multa teorie, dar relativ putine despre proiectarea practica a matritelor pentru turnare sau ambutisare si a proceselor tehnologice aferente. Am întâlnit atât mecanisme esteuropene dar si vestice, care lasau de dorit la capitolele conceptie si precizie de executie. Cu repercursiuni serioase asupra calitatii înregistrarii si redarii.
 4. franzm

  Google Doodle - Elisa Leonida Zamfirescu

  Anița Nandriș : http://www.mareleboian.com/wp-content/uploads/Anita-nandris-cudla-20-de-ani-in-siberia.pdf Este trist daca altii (Google) trebuie sa ne reaminteasca pe cei ce-au patimit sau au realizat ceva pentru neamul lor. Înseamna ca aceia care au avut ca tinta stergerea amintirii despre istoria si realizarile neamului au avut succes.
 5. Copil fiind, bunica ne povestea întâmplari din copilaria si tineretea ei. Mai ales iarna, când eram toti adunati la gura sobei si eram ocupati cu treburi specifice: crosetat, împletit lâna sau nuiele, sfarâmat porumb, cârpit încaltari sau hamuri pentru cai, cioplit linguri sau cozi pentru unelte, etc. Si ne-a îndemnat sa tinem si noi minte întâmplarile ce le-am trait si sa povestim la rândul nostru copiilor si nepotilor nostri.
 6. franzm

  Modificare boxe Aiwa

  Difuzoarele orientate în lateral sunt pt suround. Main este pe doua cai, basul si cel mic ce arata în aceeasi directie cu el. Se verifica relativ usor, cu o sursa de semnal (iesirea de casti de la telefon sau calculator) sau cu o baterie de 1,5V
 7. Amu, nu va fie cu suparare, dar noi, radioamatorii, suntem indivizi oarecare. Nu prea ne ocupam cu cercetarea sau cu fizica experimentala.
 8. Daca aveti vreodata de-a face cu o asemenea situatie, nu ezitati sa bagati un deget sau doua în rana (preferabil înmanusate, din caza de SIDA, hepatita C, etc.), cautati artera si bagati degetul în ea ca pe un dop. Infactia pe care o veti provoca este raul mai mic.
 9. Si La Grande Nation. "Am fost în urmă cu câteva luni în Grecia, la colegii noştri. Am văzut acolo capacităţile de construcţie a submarinelor pe care ni le dorm şi noi la Marea Neagră în dotarea Forţelor Navale româneşti. Este un proiect industrial care cred eu că se poate pune în practică fără niciun fel de problemă şi în România", a declarat Mihai Fifor la Vaslui, potrivit Agerpres. " Se pune de un nou tun.
 10. Mestesugarii se confrunta permanent cu ispita. Am umblat o vreme prin casele oamnenilor, ocupându-ma cu reparatii radio-tv si electrocasnice si am fost abordat în cele mai diverse moduri de catre cucoane. Trei sule sa fi avut si nu le faceam fata la toate.
 11. franzm

  Acu' 48 de ani

  Do 335
 12. Deci, ca sa aiba din ce trai, a trebuit sa munceasca continuu pâna la moarte, în timp ce fostii salariati erau directori de banca (adica îsi petreceau anii de pensie stând pe bancile din fata blocurilor sau din parcuri). Foarte echitabil.
 13. franzm

  Corector de ton RC4558

  Când evaluati zgomotul unui AO, va rog sa tineti cont si de curentul de zgomot. Sunt situatii (rezistoare de valoare mare în circuit) în care contributia sa la zgomotul total al circuitului este mai mare decât contributia tensiunii de zgomot al AO. Factorul de zgomot este altceva. Viteza face victime si în afara traficului rutier ;-)
 14. Nici la noi în sat puielnitele, înfiintate la ordin de la raion, n-au mers. A mers foarte bine legumicultura. Atât datorita pamântului foarte bun (nisipos, în lunca Muresului, fertilizat natural de inundatii) cât si datorita unor oameni priceputi (mai ales cei de origine bulgareasca dintr-un sat vecin). Zootehnia nu a crescut decât vaci. Si nu s-a renuntat la cai. Au mers bine si culturile. S-a cultivat de toate: porumb, grâu, orz, ovaz, mazare, sfecla de zahar, lucerna, cânepa, vita de vie. Inginerii agronomi care s-au stabilit în sat, n-au umblat cu nasul pe sus si au învatat de la batrânii satului. De exemplu, cum sa roteasca culturile. Treaba a mers bine pâna nu s-au bagat tovarasii de la partid. De, trebuiau platite datoriili iesterne.
×