Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sharky

Moderatori
 • Content Count

  6,894
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Sharky

 • Rank
  Tortionar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.transportenvironment.org/press/plug-hybrids-new-emissions-scandal-tests-show-higher-pollution-claimed Prostia in floare. Si au dat si ei seama ca un plugin hibrid are motor clasic, care ce sa vezi consuma benzina. Pacat ca nu si au dat seama ca daca vrei sa strabati tara in diagonala, cu un plugin hibrid poti. Cu electricu dublezi timpul. Plus pun in carca hibridelor faptul ca daca mergi repede papi bateria, dar cand e vorba de o bulectrica care ori merge repede, ori la deal, ori cu ac, pateste acelasi lucru. Si finalizeaza cum c
 2. PRobabil omul vrea sa le puna sa bata in directii diferite si wooferu si tweeteru. Daca in ele va intra semnal mono, mai bine serie, da pt protectie si ca sa nu disipi aiurea pe rezistente incercand sa atenuezi. Eu cred ca de mai dai drumul la zona de sub 10k va tine pasul pct redus 3dB din diferenta de impedante. Daca nu, cel mai sigur e sa faci filtrul din schema, adaptat pt 4ohmi si pui totul in paralel. Din ce tin minte boxele aveau inalta lipita de bas. DAca se modifica amplasarea imbinarea nu iese tocmai corect, dar in rest echilibrul e ok. Eu as pastra formatu
 3. Anaf si altii multa vreme au acceptat declaratii pe dischete. Eu am un 386, l a adus tata prin 90, ceva contract, era unealta de munca. Is curios daca inca merge. Ultima oara, in 2006 parca, mergea. Il tin in beci, ambalat.
 4. https://www.dir.org.ro/in-adancurile-oceanului-arctic-se-aude-un-zumzet-misterios/?fbclid=IwAR3CJMCW-wVlCeojJPgC0y-i6w2fFP8Fb4j9rbxIJXbY74KfnvX_KuAVFTQ mai sunt dinastia de aud zgomote din pamant. Site-ul ala e plin de abe...descoperiri.
 5. Ce contreaza de unde pleaca? Conteaza defazajul dintre ele, regim stationar, nu tranzitoriu. Alea sunt alte povesti! Nu inteleg cum de deviati atata de la subiect. Era o simpla chestie: care sunt criteriile prin care un sistem de tri/bi/poli fazat. - cand e generat de un generator trifazat? - cand fazele sunt total independente? - cand ai un anume defazaj(cu asta n as fi de acord, pt ca poti bobina un generator ca sa fie fix la 180 grade daca vrei, n ai cum sa spui ca nu e bifazat, pt ca e).
 6. Pai da. Total de acord cu tine. Audiofilu aude si curentu din priza, dar cand il pui sa simta db pe masurate tace chitic. Eu lansam idea pt tine ca provocare pt viitor. N am zis ca grila e naspa. Dar cum vad ca iti plac proiectele complicate poate iti vine in minte cum sa implementezi vreo grila smechera care e total transparenta. N am zis o ca si critica de fel. Cred ca stii si tu de cine is facute boxele cu rama de parchet care le am in casa si la care am facut referire. Ma bucur doar ca n a trebuit sa dau eu banii pe ele. :))
 7. La split system e fix trafu cu priza mediana din amplificatoare. De vrei sa vezi cum arata, pe graficu tau tai faza s si tragi faza t spre stanga pana cand trecerea prin zero coincide cu trecerea lui r prin zero, dar varfurile sa fie in oglinda fata de axa t. Hai ca nu e mare lucru sa iti imaginezi 2 sinusuri defazate cu 180.
 8. Curentii/tensiunile sunt marimi vectoriale, au faza si modul. LA priza mediana ai 2 marimi in opozitie de faza. Ion, eu fix aia am zis, ca e fix un traf cu priza mediana. Si de aici ai doua faze care tot timpul sunt defazate cu pi. In rest ce conteaza cat e defazajul ala? Poate sa fie de 1 grad sau de 180, fiind defazate dupa mine e bifazic. Ca se invarte sau nu un motor, mai conteaza? Nu spun ca asa este, dar poate ne lumineaza cineva ce trebuie sa faci ca sa se considere bifazic, si ce nu. Ce regula lipseste din rationamentul de mai sus?
 9. Graficul ala care l am aratat se simte in conditii extreme de ascultare: Zgomot alb si limitarea benzii in zona de interes. Se inregistreaza fiecare varianta apoi se asculta. Diferenta se aude. Cu melodii n ai cum sa iti dai seama. Sa evaluezi diferente ascultand piese fie ele si stiute nu e o metoda buna. N ai cum sa iti dai seama decat la diferente majore, nu maruntisuri dinastea. Pe mine unul ma derenjeaza sa stiu ca graficu e drept si masca il strica. Gluma:(pana aici e serios) Mai ales la o boxa laudata ca hi end cu rama facuta din plinta d
 10. Inteleg unde bati. Totusi fazele intr un traf cu priza mediane dau semnalul aidoma unui sistem bi-fazat. Mai e si observatia cu traful, ca in final tot acolo mergi. Doar asta conteaza? Ca desi ai secundarul cu 2 faze, primarul tot monofazat este si tot un sinus de 50hz face treaba? Si ca sa fie cu adevarata bi, ar trebui in primar sa ai 2 infasurare care intra defazate si ies tot asa?? Ajuta-ma sa inteleg. Lasa ciondanelile.
 11. Atunci cu ce e diferit cazul cu priza mediana fata de 2 faze defazate cu 180? De ce nu ar fi si montajul asemanator cu priza mediana bi fazat? Ca doar fazele n au treaba una cu alta, poti sa tai, sa incarci una fara sa o afectezi pe cealalta. Si de defazat sunt defazate.
 12. Eu nu prea inteleg diferenta ca nu-s specialist mai departe de cursul de baze ET. Se refera oarecum ca cel numit monofazat e de fapt un transformator cu priza mediana? Si bi-fazatul e in mod adevarat cu 2 faze? Daca da, puse la cat? La 180?
 13. Eu am intrebat la misto, nu vreau sa trag acu. Deocamdata abia ce mi-am zugravit in nou aterlie, pe viitor vreau sa imi fac canal, sa trag instalatie electrica, bla bla bla. Dar in 15 ani ma vad cu o bulectrica in garaj si nu vreau sa imi creasca barba pana se incarca.
 14. Eu am cerut estimare asa pe viitor cat ar fi sa imi traga un trifazic de 30kVA in garaj. Cam 1200-1500E in functie de mester. De tinut minte asa ca referinta. Tabloul de intrare in bloc e destul de aproape de garaj. 30kVA ajung cu varf si indesat pt orice pretentios. Ar veni minim 100km/h la incarcare, tipic 130. Esti sigur? In Cluj se practica apartamente in garaje, evident fara acte, in CF raman trecute ca garaj. Foamea mare pe constructori. Ce-i drept, Clujul e un caz aparte, la ce preturi aberante se poarta. Poate erau puse i
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines