Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
dragostalpau

Cititi REGULAMENTUL !!!

Recommended Posts

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care accesati si/sau va inregistrati ca utilizator pe Elforum.info, indiferent ca va inregistrati sau nu pe acest site sunteti tratat ca Utilizator al site-ului din primul moment al accesari.


1. Descriere site

1.1 -ELFORUM.info este un serviciu privat sub forma de forum, gratuit unde oricine isi poate face un cont, destinat pasionatilor de electronica si hobby in general.
1.2 -Elforum.info promoveaza invatamantul, educatia, stiinta si munca.2. Preambul

2.0 -Inscrierea, scrierea si citirea pe elforum.info nu este un drept al utilizatorului(castigat, dobandit sau primit de la stat) ci este un privilegiu oferit prin bunavointa proprietarului si efortul moderatorilor. Nu aveti nici un drept implicit si explicit sa va plangeti despre orice in legatura cu acest forum, unii chiar contribuie la buna functionare fara sa ceara nimic in schimb sau sa se planga.
2.1 -Accesarea acestui site, inregistrarea in forum, citirea si scrierea in forum constituie accept deplin si neconditionat al Regulamentului. Cine nu este de acord cu acest regulament este rugat sa nu mai acceseze sub nici o forma acest forum. De asemeni, din diverse motive, putem elimina orice cont de utilizator sau interzice orice IP fara a oferi nici o explicatie.
2.2 -Daca sunteti deja inregistrat(a) se considera tacit ca ati citit acest regulament, indiferent ca l-ati citit sau nu.
3. Reguli generale

3.1 -Este interzisa accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime. Este interzisa accesarea acestui site cu browsere sau softuri care impiedica pagina sa se incarce normal sau denatureaza in orice fel continutul si structura.

3.2 -Nu va inregistrati folosind drept nick denumirea unei pagini WEB sau a unei firme.

3.3 -Nu faceti reclama in posturile voastre. Nu toleram postarea de reclame indiferent de forma(avatar, semnatura, locatie, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea in semnatura a oricarui link din afara domeniului elforum.info.

3.4 -Postarea unui link spre un anumit produs daca subiectul o impune este acceptata. Nu sunt acceptate mesajele care au unicul scop reclama la un brand sau produs.

3.5 -Postati STRICT la subiectul thread-ului discutiei. Orice abatere de la subiect este interzisa si se va sterge imediat de catre moderatori.

3.6 -Nu atasati fisiere MARI si in general sa NU atasati fisiere decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata. Nu atasati imagini care ies din cadrul forumului indiferent ca sunt imagini hostate undeva sau atasate in forum.

3.7 -Nu aduceti jigniri membrilor forumului(sub NICI O FORMA).

3.8 -Nu postati INUTIL replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol", "thx", etc.

3.9 -Nu sunt admise mesaje, semnaturi, avatare, atasamente, etc. care contin materiale ilegale, imorale, ofensatoare, pornografice, rasiste si nici link-uri catre site-uri care le incurajeaza. Nu sunt permise mesaje care instiga la incalcarea legilor.

3.10 -Sunt interzise transmiterea si/sau solicitarea de informatii care ar putea incalca Legea Dreptului de autor precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. (de exemplu link-uri catre fisiere torrent, warez sau download direct cu continut ilegal, etc). Toate drepturile de autor(copyright) asupra materialelor atasate si afisate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor, orice material atasat in forum ca de alftel orice material publicat sau link spre un anumit material va fi considerat implicit ca aveti dreptul legal de a-l distribui. ELFORUM.info nu isi asuma in nici un fel obligatia de a proteja materialele afisate sau atasate(hostate, uploadate) in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru eventualele pagube suferite.

3.11 -Nu abuzati de functia PM(Mesageria Privata). Toate discutiile tehnice este obligatoriu sa se faca public, folositi PM-ul doar pentru discutii absolut private.

3.12 -Nu scrieti cu majuscule, caractere mari sau colorate decat atunci cand este necesar. A scrie cu majuscule inseamna ca strigi la interlocutor.

3.13 -In postarile voastre incercati sa scrieti CORECT Romaneste, limbajul de CHAT cu tz si alte prescurtari sunt strict interzise. Nu citati(quote) inutil mesajul la care tocmai raspundeti daca nu sunt alte mesaje scrise intre timp.

3.14 -Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...

3.15 -Completati cat mai corect campurile din profilul userului precum Locatia, Ocupatia ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti"...

3.16 -CAUTATI cu atentie folosind functia CAUTARE inainte de a deschide un subiect nou, este foarte probabil sa se fi discutat.

3.17 -Cand creati un SUBIECT NOU incercati sa alegeti un titlu SCURT si cat mai CLAR, subiectele cu titlu gen "AJUTOR!!!" sau "NU MERGE !" vor fi sterse imediat. Ofera cat mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa ti le ceara.
Un ghid pentru a pune intrebari gasiti aici https://wiki.lug.ro/index.php/Cum_se_pun_întrebări_în_mod_inteligent

3.18 -Cand creati un SUBIECT NOU incercati sa-l scrieti in sectiunea unde se potriveste cel mai bine, daca nu este incadrat corespunzator va fi sters sau in cel mai fericit caz va fi mutat unde ii este locul.

3.19 -Cand faceti un subiect la BAZAR scrieti clar in titlu ce vindeti sau cumparati ! Vanzatorul este direct raspunzator pentru cea ce vinde si pentru orice reclamatii in legatura cu produsele, livrarea sau nelivrarea lor.De asemenea este obligatorie citirea si respectarea regulamentului de la BAZAR.


3.20 -Este interzis ca prin intermendiul forumului sa se faca racolari de persoane indiferent de scop si colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri forumului.

3.21 - In forum exista cuvinte cenzurate din diverse cauze(de regula concurenta sponsorilor, injurii, spam, etc), daca un cuvant vedeti ca nu merge nu incercati sa-l scrieti sub forme asemanatoare si nu insistati sa va faceti inteles ca ati vrut sa scrieti acel cuvant. Acest lucru se pedepseste cu STERGEREA AUTOMATA A CONTULUI pentru ca se considera aroganta si lipsa de respect pentru regulament si forum.

3.22 -Conform legii puteti cere stergerea dvs din baza de date a forumului dar nu si mesajele postate, acest lucru ramane la latitudinea administratorului.

 

3.23 -Daca timp de 3 luni nu postezi nimic contul de user este posibil sa fie eliminat.

 

*Daca ati facut un subiect si nu-l mai gasiti inainte de a striga ca s-a sters ar trebui sa-l cautati, poate l-ati facut aiurea si a fost mutat unde ii este locul, cel mai simplu mod de a il gasi este prin vizualizarea mesajelor proprii.
*Userii cu o anumita prestanta pe forum sau un numar de mesaje considerabil(peste 2000) pot cere rang personalizat.


4. Confidentialitate si date personale

4.1 -Ca utilizator, trebuie sa fiti de acord ca orice informatie introdusa de dumneavoastra sa fie stocata in baza de date. Aceste informatii nu vor fi aratate unei terte persoane fara consimtamantul dvs. Webmaster-ului, administratorului si moderatorilor care nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
4.2 -Acest forum utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe in calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci ele sunt folosite doar pentru usurarea navigarii pe forum. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator si pentru parola (si pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta).

4.3 -Nu va publicati datele personale proprii sau a altei persoane pe forum,  daca o faceti, o faceti pe propriul risc. Noi nu avem mijloacele si nici scopul de a gestiona aceste date sau de a le proteja.

4.3a -Daca aveti dovezi ca datele dvs personale sunt publice pe acest site va rugam sa ne contactati, includeti si link-ul aferent iar noi le vom elimina in maxim 48 ore.

4.4 -Daca doriti stergerea contului trimiteti un email(adresa o gasiti in aceasta pagina) cu solicitarea stergerii contului.

La stergere:

Mesajele scrise/postate in forum se atribuie userului vizitator

Datele de autentificare sunt eliminate

Mesajele private sunt eliminate

Log-urile de conectare sunt eliminate

Orice alte date posibile despre cont sunt eliminate

4.5 -Daca aveti intrebari accesati contact din subsolul site-ului(accesibil doar membrilor inregistrati si cu minim 5 postari)

4.6 -Forumul nu stocheaza date personale inafara de adresa de email care este absolut necesara pentru inscriere. Totusi daca aveti un cont activ puteti cere ca pe adresa de email cu care sunteti inscris sa vi se trimita datele stocate, acestea sunt adresa de email(cea pe care cereti) si nick-ul de pe forum, in consecinta le cunoasteti. Daca esti vizitator sau contul a fost sters nu detinem absolut nici un fel de date.5. Echipa de moderare si intretinere

5.1 -Moderatorii si administratorii sunt prezenti în forumul de discutii pentru a-l mentine în ordine si a preveni comportamentul rau si nedorit. Acestia nu pot sa verifice tot ce se scrie pe forum si nu pot fi obligati sa o faca.
5.2 -Materialele atasate pe site sau trimiteri(linkuri) spre acestea nu sunt verificate de administratori si moderatori, nu cade in sarcina acestora si nu au competenta necesara de a hotara daca materialul este legal sau nu.
5.3 -Ei sunt aici pentru a va ajuta pe voi si întreaga comunitate. Trebuie sa acceptati imediat orice remarca sau corectie venita din partea unui moderator sau a unui administrator.
5.4 -Daca un moderator sau un administrator v-a închis sau editat o postare sau o discutie care va apartine, fara sa fie evident de ce a facut modificarea, contactati moderatorul sau administratorul respectiv într-o maniera politicoasa, prin mesaj privat, solicitand clarificarea.
5.5 -Cu toate acestea, tineti minte ca este mai indicat sa recititi regulamentul înainte sa trimiteti mesajul persoanei care v-a moderat postarea, deoarece necunoasterea regulamentului în vigoare nu este o scuza.
5.6 -Retineti ca echipele de asistenta (moderatorii si administratorii) sunt membri obisnuiti, ca voi, nu sunt platiti pentru asta, îsi ofera sprijinul în timpul liber. Va rugam sa dati dovada de respect si de rabdare.
5.7 - Deciziile administrative nu pot fi contestate sau puse la indoiala de catre useri in nici un fel. Toate deciziile luate sunt in interesul forumului, pentru a mentine ordinea si calitatea sa.6. Sanctiuni imediate

Sanctiunile se acorda de catre moderatorii sau administratorii acestui forum, o parte sunt mai jos dar pot exista sanctiuni si fara sa fie cuprinde in lista.

Offtopic 9
Scandal 9
Abuz de UP 1
Topic Bumping 1
Limbaj inadecvat 1
Abusive Behaviour 1
Semnatura inadecvata 1
Warez 3
Incalcarea regulilor forumului 3
Insulta sau atac la persoana 3
Clona 10
Nerespectarea deciziilor administrative 10
Insulta prin PM la adresa unui moderator 10

 

Punctele expira la 1 luna de la acordare

Cumularea unui numar de 10 puncte duce la ban definitiv.


7. Dispozitii finale

7.1 -Necunoasterea regulamentului forumului nu va absolva de incalcarea regulilor si a legii. (nemo ignorare legem censetur).
7.2 -Adresele IP ale tuturor utilizatorilor sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament sau al legii.
7.3 -Toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale proprietarului, administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei). Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite prin intermediul site-ului elforum.info, autorul unui mesaj poarta raspunderea totala pentru tot continutul acelui mesaj inclusiv pentru fisierele atasate si poate fi tras la raspundere daca continutul acelui mesaj incalca legea sau drepturile unei terte persoane sau entitati.
7.4 -Materialele ORIGINALE* publicate de utilizatori acestui site poarta drepturi de autor si sunt protejate de lege, drepturile revin autorului si sunt cedate tacit spre folosire catre elforum.info prin insusi publicarea pe acest site. Elforum.info preia obligatoriu si neconditionat aceste drepturi doar pentru a imbunatii calitatea forumului si a le folosi in diverse actiuni ce au legatura directa cu acest forum, asta nu inseamna ca si le insuseste in totalitate si dvs piedeti aceste drepturi. Este interzisa copiere, printarea sau reproducerea prin orice mijloace a unei pagini, sau parti din site in alte scopuri decat pentru studiul individual. *Nu orice tampenie scrisa pe forum este material original si va face autori de ceva. Un exemplu de material original poate fi un studiu bine documentat sau o idee proprie care se poate pune in practica, etc.
7.5 -ELFORUM.info isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, ELFORUM.info isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor disponibile ale celor in cauza.
7.6 -Utilizatorul garanteaza elforum.info(inclusiv proprietarilor, administratorilor si moderatorilor) ca aceasta nu va suferi niciun fel de pierderi ori prejudicii din cauza Utilizatorului sau in legatura cu acesta din cauza oricaror reclamatii sau cereri care ar putea fi inaintate de terte persoane in urma accesarii forumului de catre Utilizator ori in urma utilizarii site-ului, incalcarii acestui Regulament, incalcarii legii sau a oricarui alt drept al unei persoane sau entitate. Asigurarea precedenta include obligatia Utilizatorului ca in caz de litigiu va suporta toate cheltuielile aferente, inclusiv cheltuielile de judecata si onorariile de avocati, experti si consultanti, dar fara a se limita la aceasta.
7.7 -Prezentul regulament nu are in vedere crearea vreunei asocieri sau vreunui parteneriat intre utilizator si elforum.info ca rezultat al prezentului regulament, iar utilizatorul nu are nici o autoritate de niciun fel sa angajeze elforum.info si proprietarii/administratorii in orice mod in baza prezentului regulament.

8. RASPUNDERE

8.1 -In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului ELFORUM.info, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, ELFORUM.info nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul mesajelor si cel al fisierelor atasate de catre utilizatori.
8.2 -Ca in orice site cu continut generat de utilizatori si control pasiv(conform legii nu ne revine obligatia de a cauta, identifica si a elimina eventualele materiale ilegale) este posibil sa se strecoare si materiale cu continut ilegal sau care incalca anumite drepturi ale unor terti de aceea la cerere in urma unei sesizari intemeiate, cu dovezi clare, vom sterge orice informatie sau continut de acest gen.
8.3 -In forum pot exista linkuri(trimiteri) facute de utilizatori spre o variatate de site-uri de internet mai mult sau mai putin legale, asta nu ii face raspunzatori in nici un fel pe ei sau elforum.info pentru continutul acelor site-uri si nici nu pot fi trasi la raspundere pentru materialele de pe terte site-uri la care nu au acces prin controlul direct asupra manipularii continutului.
8.4 -In conformitate cu legea, ELFORUM.info, proprietarii, administratorii, moderatorii si orice alte persoane care au legatura cu acest site nu pot fi dati in judecata sau trasi la raspundere de terte persoane sub nici un pretext sau forma pentru continutul mesajelor scrise de utilizatori sau al fisierelor hostate. NU dam curs si nu luam in consideratie nici o plangere tendentioasa indiferent din partea cui vine si sub ce forma sau pretexte. Daca cineva se considera lezat de anumite materiale publicate de utilizatori singura pretentie ce o poate avea este ca materialele respective sa fie eliminate.
8.5 -In cazul in care o persoana considera ca i-au fost incalcate anumite drepturi prin mesaje din forum, noi nu putem dezvalui datele autorului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile legii 677/2001. Vom da curs doar cererilor care vin din partea unor autoritati competente ale statului si doar daca acestea au temei legal bine fundamentat.
8.6 -In cazul in care va considerati jigniti de alti useri nu aveti decat sa va adresati Politiei sau altor organe competente, noi nu va putem dezvalui nici un fel de date care sa va ajute la "razbunare"


Userii logati(autentificati) pot sa ne contacteze daca au un motiv intemeiat, gasiti in subsolul fiecarei pagini al forumului link spre formularul de contact. Daca nu sunteti inregistrat pe forum si autentificat nu ve-ti vedea acest link din motive GDPR.9. Alti termeni

9.1 -Prezentul regulament adoptat azi Mar Oct 05, 2004 este atat regulament intern pentru userii inregistrati cat si CONDITIILE SI TERMENII de utilizare a acestui site si poate fi modificat oricand fara preaviz de aceea va rugam sa-l consultati periodic.


P.S.
*Orice user daca abserva un mesaj care nu este conform cu regulamentul are obligatia morala de a folosi butonul de raport care se afla in mesajul respectiv in dreapta jos.
Nu va raportati proprile mesaje decat in cazuri exceptionale altfel ve-ti primi avertisment de abuz.


USER=UTILIZATOR=MEMBRU INREGISTRAT=VIZITATOR=ORICINE ACESEAZA ELFORUM.info

Orice incalcare grava a acestui regulament sau sesizari si reclamatii privind forumul si continutul acestuia se aduce la cunostinta administratorului sau unuia din moderatorii forumului. Orice sesizare intemeiata se va trata cu toata seriozitatea. Puteti de asemeni contacta administratorul pe adresa de email (numele forumului)[email protected], inlocuiti (numele forumului) cu elforum.

 

Multumim si spor la butonat!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines