Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

adrian_pic

Membru activ
 • Content Count

  1,784
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

584 Excellent

About adrian_pic

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  IA SI ...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. adrian_pic

  SE de test cu tuburi RF

  Confirm! Am gasit pe net mai demult ca pe un inch (2,54 cm) trebuie invartite firele de 5 ori (practic o torsadare la fiecare 5mm). Mi se pare cam "in corzi" avesta torsadare, dar in multe amplificatoare am vazut asta.
 2. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Am bagat si eu la cap! Multumesc pentru .... lumina .
 3. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Este altceva acel albastru care apare, Este laptos, in tot tubul, nu seamana deloc cu "norisorii albastrii" de care vorbeam. cam ca in poza de mai sus apare albastreala aia. fata de "norisorii albastrii" de care vorbim noi.
 4. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  μ (micro) = 10-6 si se pronunta micro nu micron. Daca pronunti micron oricine intelege 10-6 metru. Nu am auzit micon Farad sau micron Amper. Da eu is din Moldova poati aishi suntim in urma oleaca cu noutatili.
 5. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Presiunea se masoara in microni de cand intrii la Standford University Chiar nu se vede ce ostentativ a pus : VACUUM TUBES KARL R. SPANGERBERG Standford University Multi cred ca titlul de profesor este intodeauna obtinut pe drept si se inclina ca prostii la nume de universitati pompoase .
 6. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Expo-pul facility in Saratov, Russia in Saratov isi face EH tuburile.
 7. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Tubul 6P3S-E apare pe net ca fiind: Military equipment. Acest tub prezinta "norisori albastri". Au pe ele acel OTK. Sa cred ca este un tub rusesc facut la norma? EH au "norisori albastri" intr-o veselie. Deci tu in final selectezi tuburi dintre cele facute la norma.
 8. adrian_pic

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Si eu tot pe acelasi argument marsez: daca un tub lucreaza la parametrii din foaia de catalog nu se poate ca vidul sa fie slab. Vidul slab nu se poate sa nu influenteze parametrii tubului. In discutia de pe radiomuseum Ma indoiesc ca rusii nu erau capabili sa obtina un vid inalt cand au produs tiratroane care scrie pe internet ca au un vid inalt. Nu-i am deloc la icre pe rusi insa trebuie sa judec logic: la ce "borcane" au produs doar pentru radare (P18 sau P37) numai impotenti in realizarea unui vid inalt nu-i pot considera. Deci nu cred ca este vorba de neputinta rusilor de a obtine vid inalt.
 9. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Un amplificator SE cu EL34 are nevoie in primul rand de niste boxe adecvate. In cazul tau este recomandat sa faci un efort financiar si sa cumperi niste boxe care sa aiba minim un SPL de 90dB (normal ar fi de minim 96-98dB in sus dar sunt scumpe) un dif de bass de minim 8", membrana de hartie si pe 3 cai. Pasul urmator este sa schimbi conzii din filtre cu niste conzi MKP si apoi ai sa te poti bucura de muzica. P.S. Cauta doar boxe SH ca sa nu te usture buzunarul.
 10. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Fara sa va dati seama ati avut un cumparator din gasca ..."baietilor destepti"! Este jenenat cum un agarici care nici nu este in stare sa puna pe un pcb niste rezistori (ii pune cu valori de 100 de ori mai mici) ajunge sa scoata un profit in jur de 350 de lei doar dand din clantza.
 11. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Multumesc Vio! Deci un tub cu 70% emisie inca amplifica la fel ca un tub nou.
 12. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Ma duc la culcare ca vad ca tu vrei sa ma scoti pe minus cu orice pret!
 13. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Mai este si o reactie negativa globala .... sa ajute bass-ul dar .... pe ce boxe are ... nu va simti mare lucru. Tinereţe vezi cum eşti, Unde oare te grăbeşti, măi
 14. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  Pe asemenea boxe: https://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/kl-777d.shtml s-ar putea sa auda ceva bass Specifications Type: 5 way, 6 driver loudspeaker system Frequency Response: 22Hz to 22kHz Power Handling: 130W Crossover Frequency: 800, 2000, 6000, 10000Hz Impedance: 8Ω Sensitivity: 98dB
 15. adrian_pic

  Reconstrucție SE cu EL34

  WHAT??? Technical specifications: Rated power: 50 W Maximum load: 50 W Nominal Impedance: 4 ohms Frequency response: 50 - 18000 Hz Crossover frequency: 2.0 kHz Characteristics Sensitivity: 85 dB Operating Power: 11 W Length of the connection line: 4 m Net volume: 10 l Dimensions (W x H x D): 235 x 340 x 225 mm Dimensions: 7.8 kg Price per box: 350, - M si la 50Hz sigur nu are atenuare doar -3dB . Cat despre sensibilitatea de .... doar 85dB .... nu prea se pupa cu amplificatoarele cu tuburi .... mai ales SE. Macar boxele au fost conectate pe iesire de 4 ohmi?
×