Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

adrian_pic

Membru activ
 • Content Count

  2,064
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

799 core_reputation_level_5

About adrian_pic

 • Rank
  core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  IA SI ...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Poate nu reusesti!!! E pacat sa "spurci" un 300B in PP cand altii nici in SE nu si-l pot permite! Nu vezi ca este un semn (110 amplificatoare!!!) !!! De ce nu incerci un SE cu 300B? Sa vezi ce lesne il vei construi.
 2. Tu esti in masura sa dai raspunsul la aceasta intrebare pentru ca tu esti singurul care stii pe ce boxe va presta amplificatorul. Daca ai sa vrei sa asculti pe JBL L112 (daca ai sa cumperi asa ceva) nu ai alta varianta decat Hammond 1628SEA. Deci trebuie sa transezi intai treaba cu boxele inainte sa cumperi trafurile. Deci "bate in cuie" boxele pe care le vei folosi ca sa poti sa treci la pasul urmator: alegerea trafului. In afara de Hammond 1628SEA ce variante mai ai? P.S. Trebuie sa te hotarasti si la bugetul alocat pentru acest amplificator. Din experienta mea si a unui amic am ajuns la concluzia ca decat mai multe amplificatoare mediocre, mai bine unul si bun, care in final desi este mult mai scump decat oricare din cele mediocre va fi mai ieftin decat toate amplificatoarele mediocre la un loc (deci in final mai ramai si cu bani in buzunar_. Nu cauta solutii ieftine si bune ca nu prea sunt. Calitatea costa.
 3. https://www.olx.ro/oferta/scaun-ergonomic-mirus-tip-ergohuman-IDd5jNk.html#c14e7a3619 dar depaseste bugetul si este si SH.
 4. De pe analizor am luat valorile arminicelor si bagate pe site-ul ala a iesit 2,9%. Daca este la 2W si ampliful este facut cu 6S4S nu am decat cuvinte de lauda pentru cel care a bobinat trafurile. Frate, cand ai ocazia sa masori distorsiunile pe un analizor de spectru, prima masuratoare o faci STANDARD, adica la 1W! Tu daca mai roteai un pic potentiometrul de volum erai si mai trist, dar fara motiv! Prima data pleci de la puterea maxima disipata in anod de tubul final. Apoi vezi cam cat este randamentul clasei A, il inmultesti cu puterea in anod, mai inmultesti si cu un randament subunitar (ca traful este real nu ideal) si vezi cam ce poti sa ceri teoretic de la schema. Eu tind sa cred ca tu ai depasit limitele care ies din calcul si de asta ai amplitudinea armonicelor mai mari. In plus, aici vorbim de amplificatoare pe tuburi. Distorsiunile nu se compara cu alea de la silicoane.
 5. Remedierea o poate face daca schimba tubul final. Nu poate mai mult tubul. Din poze am luat ochiometric valorile urmatoare: 15 -32 -16 -42 -32 -42 -40 si le-am bagat aici: https://www.rfwireless-world.com/calculators/THD-Calculator-and-THD-formula.html si rezulta un 2,9% ceea ce mi se pare foarte bine la 2W cu un 6S4S.
 6. Pe osciloscop vad scris RMS1=4,1V deci daca sarcina a fost pe 8 ohmi => ati testat la 2W (4,1*4,1/8). 6S4S "stie" doar de 3,2W putere la anod => nu-i cam mare puterea la care au fost facute masuratorile? Sinusoida este un bic rotunjita la ambele capete (ceea ce este de bine!!!) insa daca ai fi facut masuratorile la 1W ai fi avut distorsiuni mai mici. Cu cat tragi mai multa putere din amplificator cu atat cresc si distorsiunile. O simpla verificare este sa vizualizezi sinusoida la 0,5W, la 1W si la 2W. Daca sinusoida la 0,5 si la 1W are varfurile mai ascutite => totul este bine!
 7. Si ce cauta rotile alea prinse de boxa? Boxa trebuie sa fie cuplata cu podeaua daca vrei bass.
 8. + Cred ca nu mai trebuie adaugat nimic.
 9. Pune poze cu cablurile (ce aveai inainte si ce ai acum) sa vedem ce si cum. (poze si cu lipiturile de la mufe)
 10. Daca se bobineaza 2 fire pe roata mare (mosorul pe care se bobineaza sarma ce ulterior este trecuta pe torul trafului) sunt sanse sa se incalceasca, de asta nu se poate bobina bifilar. La bobine se taie torul si se incarca cu rasina sau altceva. Deci asta pot sa faca. Asta nu stiu daca bobineaza bifilar cum vrea popa marius asta poate bobina straturi intercalate. Deci este buna pentru trafuri de iesire audio.
 11. Eu o singura data am dat jos spire din cele existente la un traf toroidal pentru a micsora tensiunea din secundar si ... a inceput sa bazaie traful. Cei drept era si groasa sarma (6A avea in secundar). Poate daca firul este mai subtire (nu trebuie asa multi amperi la filament) se poate totusi intinde sa nu bazaie. Oricum se pot bobina mai multe infasurari ca sa se foloseasca sarma mai subtire. Totusi cred ca este mult mai comod de lucrat cu tole E+I. Se mai gasesc si capace pentru a fi ecranant in final.
 12. Vio a scris: Deci ecranul este legat la masa amplificatorului prin firul A . Nu cred ca are rost sa ne legam de valoarea rezistentei firului A Mie mi se pare ok ca ecranul sa fie legat la masa sursei de semnal. Sunt cabluri care au si doua ecrane (banuiesc ca se leaga un ecran la sursa de semnal si al doilea la masa amplificatorului. Insa altii produc asa ceva: ca sa incurce electronii (e mai ceva ca in sens giratoriu, nu? ) Iar ca pret este undeva la la vreo 50 de euro metru liniar. Deci nu stiu ce cabluri sunt alea de mii de euro ca mie si asta mi se pare cam SF de mufat. Trebuie rabdare si mult tutun! Si ceva mai simplu (pentru cei care nu fumeaza): cu doar ... 3 ecrane. si pentru lenesi ... doar cu doua ecrane: Nici unul din aceste cabluri nu trece de 100 de euro metru liniar!!!
 13. Daca ai folosit traf de alimentare de la Petra nu aveai cum sa scoti brumul. popa marius a scris clar ca trebui bobinaj bifilar si la Petra nu bobineaza Bifilar iar in regim DIY nu-i asa simplu. El are pe cineva care ii bobineaza trafurile cum vrea el si de aceea n-are probleme cu alimentarea filamentelor in CA.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.