Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

flomar60

Membru activ
 • Content Count

  1,947
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

670 Excellent

About flomar60

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 06/05/1960

Contact Methods

 • MSN
  flomar60@yahoo.com

Profile Information

 • Locatie
  Segarcea Dolj

Recent Profile Visitors

2,988 profile views
 1. Eu as face autotraf trifazat coborator... mai ieftin comparativ cu celelalte 2 solutii...dat fiind si curentul motorului -1,8A-ar rezulta o constructie destul de compacta si pe la 6-7 kg greutate...insa,cea mai eleganta solutie este VDF!...si cea mai scumpa!
 2. Am unul recuperat 2M226 fabricat LG-Koreea, functional....
 3. 20 micro e un pic cam mare pentru cei 250W ai motorului....desi ar putea fi adevarata dat fiind utilizarea motorului la antrenarea unui compersor....timp de utilizare redus combinat cu pornire in sarcina....eu as cumpara un 16 micro la 400V c.a. care cred ca ar fi suficent....bineinteles,cu conditia sa nu mai fie si altceva pe acolo!...spor!
 4. Asa este:https://www.bizoo.ro/firma/electrocuplaje/vanzare/18900943/motor-electric-trifazat-160-kw-315ma-6-990-rpm....are 1,4 tone...
 5. Stagiul militar este considerat vechime in munca....automat se ia in calcul si la pensie,la numarul total de ani lucrati....la mine asa a fost!
 6. Pai, am putea sa va ajutam noi! Trimiteti bautura si noi inchinam in sanatatea pisicilor, retroactiv!... dureaza ceva pana ajunge licoarea....
 7. Dar, nu se bea pe strada! Te ia politia locala la intrebari imediat daca te vad cu recipientul de bautura in mana pe strada...
 8. Daca Emil romanesc se traduce ca mai sus... da! Sanatate, Emile, ai grija de tine, si mai lasa laptop-ul! Du-te la plaja, plimba-ti nepoatele, mergi pe jos... sfaturi pentru un prieten de la un prieten! Toate cele bune!
 9. Trebuie sa existe o referință față de care să ne raportăm....si singura referință reală a oricărui consumator ( de obicei monofazat!) este siguranța automată bipolară din BPM-ul propriu....adica 25Acu 0,3A diferențial sau 32A cu 0,3A diferențial....aceste valori echipează orice BPM monofazat pentru orice client casnic....pe clientul casnic nu-l interesează daca sursa de energie (traful cu sau fara baterie de condensatori ) oferă sau nu energie electrică la parametri stabiliți la proiectare....acestuia îi trebuie "curent la priza" cât are el nevoie!....că de-aia plătește bani!...asta e logica fiecarui consumator din țara asta și -din punctul meu de vedere-este absolut normală! La nivel de consumatori casnici există o explozie de device-uri!....masini de spalat,boilere, uscatoare , aeroterme,mixere,etc,etc!....rețeaua electrică de alimentare nu s-a modernizat pe masura evolutiei consumului....acesta este motivul principal pentru care apar problemele menționate in acest topic....coroborat cu slăbiciunile inerente unei rețele electrice depașite tehnologic,are ca efect exact problemele cu care se confruntă colegul x_dadu!... Acest post exprimă slăbiciunile sistemului până in 2008 când am plecat din "zona"....poate,între timp, s-a schimbat ceva...în bine!....oare....???
 10. Imi cer scuze pentru off-topic dar este nevoie de un raspuns la postul d-lui razvan-l1.... In zonele rurale,indiferent din ce zona a țării, posturile trafo sunt- de obicei- aeriene si nu depasesc puterea de 250KVA...vorbesc de marea majoritate a punctelor de alimentare din zona rurala, localitati care au pana la 3000 de locuitori.... Pe raza județelor din Oltenia -pe unde am bântuit eu o grămadă de ani!- nu există nici un post trafo ,in aceste localitați , care să aibă baterie de condensatoare! Altceva este însă, mult mai suparator la rețelele de alimentare ale respectivelor localitati: - sistemul de echilibrare a neutrului retelei este ca si inexistent!...mă refer la prizele de împământare plasate de-a lungul rețelei de JT....care sunt distruse si,pe cale de consecinta, ineficiente! Nimeni nu se gândește că punerea la punct a acestor prize de pământ ar ajuta enorm pentru eliminarea diferentelor f. mari de tensiune la capetele rețelei de JT respective...calcule economice meschine trec aceasta problemă ultima pe lista de rezolvări...din pacate! Dacă, de exemplu, colegul x_dadu ar fi avut la stalpul retelei de unde se alimentează o priză de pamant buna ,variatiile de tensiune functie de consum ar fi fost mult mai mici... Scuze de off-topic!
 11. Am publicat niste scheme aici : https://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/?do=findComment&comment=1730657....pot fi un punct de plecare pentru o constructie performanta...spor!
 12. Asa si trebuie!....doar ca...componenta economica...nu stie asta!....asa ca ,traful se calculeaza aproape de saturatie in gol-adica pierderi mari in miez- iar in sarcina scad pierderile in miez dar cresc cele in bobinaj...per total,in sarcina,pierderile sunt mai mici decat in gol!....poate parea surprinzator dar asta e realitatea!...pana la 85-90 grade temperatura de lucru nu trebuie sa va faceti griji ca vor aparea probleme....peste aceasta temperatura apar probleme...eu ,as dota dracovenia cu un ventilator care sa porneasca la temperatura limita superioara...se mai adauga 4-5W la "pierderi"...dar ,creste siguranta in functionare! Oricum, a fost una din solutiile posibile pentru rezolvarea problemei dvs.....si ,oricare solutie ,are si plusuri si minusuri...spor!
 13. Pai sa facem un calcul.... -declarati 2000VA la 230V (presupun!) -la un randament de 85% (desi cred ca e mai mare!) avem 1700W -sustineti ca sunt pierderi de 15W....asta inseamna....mai putin de 1%....!!!....nu cred ca e mult! -presupun ca in cele mai proaste conditii -tensiune mica de retea si curent maxim admis declarat-tot raman diponibili undeva la 900-1000W... -daca pierderile ar ramane constante -15W- atunci aceasta valoare reprezinta 1,5% din total!....din pacate,in conditiile limita mai sus amintite ,pierderile se dubleaza!....si atunci ajungeti la 3% pierderi...pai ce super sursa in comutatie -cu toate dotarile,PCF activ,etc,etc- poate avea pierderi mai mici decat acest traf...!?
 14. Salutari d-le carageae ! Dispun de 300 lei din categoria FSN ( fara sa stie nevasta!)... Ma intereseaza 2 tuburi cu triode asimetrice -ce alegeti domnia-voastra pentru utilizare personala doresc si eu!- pentru ca le voi folosi la un amplif SE - adica 2-3W audio!-pentru urechile personale!-utilizarea acestui amplif va fi in atelierul de lucru personal.... ...bineinteles,daca se poate, doresc si soclurile aferente! ...orice cheltuiala suplimentara pana in 100 lei (pe langa cei 300!) va fi suportata fara probleme! Multumesc anticipat pentru amabilitate si disponibilitate! Nu exista limita de timp pentru executia comenzii!...eu, va pot expedia suma necesara (in lei) -daca avem un cont la dispozitie!- oricand doriti dvs! Cu respect, Florin
×
×
 • Create New...