Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. yulyan30

  Display Philips 32PFH5500/88

  Valabil.
 3. Akos

  Surse in comutatie LLC

  Da, pentru ca la curenti mari degeaba ai masurat 350uh ea scade la 50uh...
 4. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Da si nu prea. Daca pentru acele valori clasice de PFC incercuite, pui 50uH, elementul comutator la prima sarcina mai mare de 1kW explodeaza, testat de mine. Cum am pus bobina mai mare (circa 350uH), a functionat perfect. Bobinat pe miez R63 -60, incercat si pe alte miezuri special scoase din PFC de putere mare, acelasi rezultat, sub valoarea de 300uH, elementul comutator face POC! Crown la 62,5kHz are bobina de 500uH in PFC. Niciodata niciun CE4000 nu a avut trosnita partea de PFC sau SMPS. Crapa circuitul Viper 100 din flyback auxiliary supply.
 5. marian

  vand osciloscop Iwatsu ss 5702

  Completeaza te rog locatia la profil si posteaza poze cu ce vinzi. Le poti urca pe un sinte de gazduire imagini si pui link aici.
 6. Akos

  Surse in comutatie LLC

  Da, dar macar ai un punct de pornire...
 7. adrian_pic

  Despre sport

  Deja vad ca subiectul deraiaza mai mult spre dieta. Cunosc destul de multi medici si ce ma amuza este ca ei dau sfaturi la altii dar in oglinda nu se privesc de la gat in jos. M-am saturat sa vad lupi moralisti in halate albe. M-am saturat sa vad obezi care tin prelegeri despre nutritie. Se specifica ca 2g de proteina /kg corp e mult (sau putin). As vrea sa vad si eu o dovada concreta in cazul unui individ ca este prea mult sau putin. Uitati-va la o analiza de sange si veti vedea cat de larg este intervalul normal pentru fiecare determinare sangvina. Mie mi se pare bizar ca un medic sa declare ca 2g de proteina este mult sau putin. Daca il iei la scuturat bine pe medic ajungi sa vezi ca este o marja foarte mare de eroare in calculul gramajului la proteine daca provin din sursa naturala (oua, carne, etc.) si nu din suplimente proteice. Sunt atatea documentare facute pe voluntari care accepta diferite teste si din care se desprind niste concluzii total diferite de cele vehiculate de medicii obezi care sunt depasiti complet de realitate dar care isi pun burta in roaba si vin la televizor sa tina prelegeri despre dieta. La francezi este un medic (si nu-i un no name in bransa) care face niste reportaje legate si de efortul fizic si participa inclusiv el la aceste teste si admir faptul cand el spune: ca medic eu predicam altceva. Va mai curge multa apa pe Dunare pana cand la noi medicii se vor pune la punct cu realitatea si vor invata din propriile studii facute pe voluntari sau pacienti. La liceu aveam un profesor de sport care era considerat nazist pentru faptul ca nu lasa elevii sa joace fotbal la ora de sport. Cand elevii vorbeau in cor zicand ca vor sa joace fotbal el spunea clar: alfabetul incepe cu A, deci incepem cu 10 minute de Alergare. Cand ajungem la F jucam si fotbal. Este inutil sa precizez ca la intalnirea de 30 de ani (deci el avea peste 80 de ani) arata impecabil!!! Doar fata si parul ii trada varsta. Multi elevi au plecat acasa tristi cand au vazut ca au burta si arata execrabil in raport cu proful de sport. Atunci le-am amintit ca toti urlau ca vor sa joace fotbal. Mie mi-a ramas bine in cap ca alfabetul incepe cu A si deci trebuie sa alerg cand am ocazia macar 10 minute.
 8. Today
 9. RJK

  vand osciloscop Iwatsu ss 5702

  Si locatia taticu !!
 10. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Este dragut dar ofera niste valori aiurea, mai ales la miezurile pentru bobinat.
 11. Akos

  Surse in comutatie LLC

  D-l @Alin_cj, e dragut calculatorul on-line pfc, pacat ca nu il aveam cand am facut pfc-ul meu.
 12. Yesterday
 13. sesebe

  Aparat sudura in puncte

  Ai tensiune prea mica si rezistenta serie prea mare. Pt tensiune trebuie mai multe spire iar pt rezistenta mai putine conexiuni si fire mai gloase. Traful se comanda in primar dupa realizarea contactului electrozilor. Pt sudura rezistiva am vazut si electrozi alimentati de cite 3 conductori de 2,5cm diametru pusi in parallel, dar tie nu-ti trabuie chiar asa de mari.
 14. winstyle

  Monitor Philips BDL3231C dump

  Salut! Nu inițializează memoria nici după mai multe incercări de pornire/oprire ? Știu că sună ridicol , dar am pățit asta cu un TV cu șasiu 17MB27 . Nu am găsit dump și am pus memoria goală . A pornit destul de greu prima dată ,cu ecran negru ,fără să funcționeze vreo comandă . L-am deconectat de la rețea și l-am reconectat ,iar de această dată a apărut ecranul albastru și OSD-ul la acționarea comenzilor , insă nu recepționa nimic . Mi-ai dat ideea de a căuta in SM să schimb opțiunea de tuner și s-a rezolvat și problema cu recepția programelor .
 15. winstyle

  echivalent tranzistoare

  Totuși ... să se ardă amândouă ? Ceva este in neregulă cu aceste două ''tranzistoare'' Nu au fost puse pe radiatoare deoarece nu este nevoie . Operaționalele dintr-o boxă activă , de obicei consumă mult sub limita maximă admisibilă a stabilizatoarelor .
 16. keenox

  Aparat sudura in puncte

  Din ce stiam e mai sigur curentul continuu in cazul in care nu ai contact perfect cu bateria (ambele puncte simultan). Citisem pe undeva, dar nu mai gasesc. Sper sa nu vorbesc bazaconii. @alexm1: de ce ai pus in varf sarma aia asa subtire? cred ca ai crescut rezistenta prea mult si limitezi curentul
 17. alcon

  Poze haioase

  Astazi, la moda sunt sandalele cu toc cui.
 18. Cred ca stiu modelul la care faci referire, si am mai gasit un model necunoscut mie de calimara.
 19. RST

  Rezistente neinductive

  Pe la 500Mhz inductanta a 3 spire "bobinate" in maniera asta incepe intradevar sa se simta...
 20. alcon

  Ce bere va place sa beti ?

  Unele, chiar la greu...
 21. alexm1

  Aparat sudura in puncte

  A eliminat secundarul si sunturile. Nu au incaput decat 2 spire de fir litat cu sectiunea de 10 mm(lungime totala folosita 70 cm. Am lasat aprox 5 cm in afara trafului si am pus 2 papuci, de acolo m.am prins cu fire litate 6 mm/ L 100 cm fixate bine cu suruburi, la capete din nou papuci la care am prins tot prin suruburi fir brut cupru 4 mm L10 cm ascutite pt "electrozi Intrerupartor folosit, unul dintre contactele usa cuptor microunde(daca se numeste asa). Problema: nu am reusit sa lipesc cei doi acumulatori. Am recuperat lamele de la vechii acumulatori, dar nu se lipesc de cei noi (eneloop type AAA). Manifestare: Taful bazaie specific unui aparat de sudura, iar la incercarea de punctare in functie de cat de mult tin apasat se inroseste sub varful ascutit sau se inroseste toata zona intre cele 2 varfuri. Am inceput treptat, de la un impuls ft scurt pana la inrosirea tablitei de nichel. Nu stiu unde e problema, materialul de pe bornele acumulatorilor, lamelele nichel deja folosite sau aparatul?
 22. RST

  Rezistente neinductive

  Sa fim seriosi, impedante de ordinul nH la frecvente atat de mici (zeci sau sute de Khz) sunt nesemnificative. Deja tine de pedanterie, fara legatura cu realitatea. Inductantele parazite de ordinul nanohenry-lor se pot compensa simplu la peste 50-100Mhz.
 23. Dani..

  Materiale atelier serioase

  Om de nota 10+ Toate cele bune!
 24. sesebe

  Rezistente neinductive

  Daca e o sursa in comutatie cu variatie de citeva zeci de amperi in sub 1µsec se poate vedea si influienta unor inductante de numai citiva zeci de nH dar influienta lor este nesemnificativa in general. La o comutatie la 2Mhz pe arie de cupru conta daca mutam pozitie snuberului si cu numai 2-3 mm, se modifica eficienta lui fara a modifica componentele.
 25. sesebe

  tub catodic lumineaza ca un far

  Arata bine osciloscopul. Merita să-l repari. Multe osciloscope nu au linie de intirziere pt semnal, numai cele mai de top. Ps: de unde postezi?
 26. TP227 este pe cealalta parte a placii. Verificati sa aveti 3-3,3V acolo. Daca da, cautati un update de firmware via usb sau probabil va trebui rescris NAND-ul.
 27. sesebe

  FR 2x15'' + 2x1''

  Fa un test de audiție cu modificările sugerate de mine dar poate cu un condesator de 6.8uF pe bass (ca ai de ala) și spune cum se aude. Din punctul meu de vedere pt niște boxe de făcut gălăgie e suficient, mai ales dacă suna ok pt tine.
 28. As vrea sa atrag atentia mai ales incepatorilor si a celor fara experienta suficienta, ca, abordarea etajelor de semnal mic si f.mic cu tuburi ridica o seama de probleme legate de obtinerea unui raport bun semnal/ zgomot. Insasi alegerea tuburilor nu este simpla, multe tuburi cu rezultate bune la semnal mare, functioneaza nesatisfacator in preamplificatoare de nivel mic, sau, prezinta efect de microfonie pronuntat, chiar daca se iau masuri de ecranare si antivibratii. In plus, costul unei astfel de solutii este relativ ridicat. In cazul in care se utilizeaza o doza tip moving coil, cu tensiune de iesire de ordinul fractiunilor de volt, va las sa va ganditi cat de usor abordabil este un astfel de montaj. Daca trecem peste tot felul de mituri audiofile, o solutie la indemana si care testata in paralel cu un preu cu tuburi industrial, da rezultate la fel de bune si la un cost redus este cea a utilizarii unui preu recuperat dintr-un amplificator SS. Se poate gasi la un pret mai mult decat rezonabil un amplificator SS de calitate din care se recupereaza preul de doza. Restul liniei de amplificare ( corector de ton + etaj final ) se poate realiza cu tuburi in regim DIY, daca exista experienta necesara.
 1. Load more activity

Daca iti place acest forum ai putea sa faci o mica donatie, astfel ne ajuti sa mergem inainte.
Multumim!
×