Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Sursa comutatie pentru amplificatoare audio

  Si tu de unde crezi ca am eu inductantele la sursele mele? Le cumpar? Nici vorba, bobinez eu, ca nu ma dor mainile, si am chiar cateva zeci de spire, si nu ma deranjeaza. Care miez crezi ca e mai bun la cuplaj decat cele toroidale? Am sugerat in repetate randuri o alternativa ieftina si simpla, dar mai ales foarte buna, pentru izolare, nu ma mai repet. Exista o multime de solutii pentru o buna izolatie intre straturi. Doar secundarul poate fi mai mic, primarul nu are de ce sa fie cu mai putine spire, din contra daca e F2T e mai mare primarul la invertoarele de sudura. Unde mai pui ca acolo trebuie sarma care sa suporte multe zeci de A in secundar, adica groasa, si nu mai e deloc simplu. Oricum discutia noastra este probabil redundanta, carcasa este una impusa, si foarte mica pe verticala, alta solutie rentabila in afara de toruri eu nu prea vad, din ce am vazut la TME miezurile plate sunt prohibitive rau.
 3. HELP calcul transconductanta

  Curentul anodic pentru o polarizare specifica in cazul unui tub electronic, testat pe mai multe dispozitive de masura, teoretic ar trebui sa fie cam acelasi. Orice aparat de masura vine si cu niste tolerante la pachet, daca se tine cont si de ele atunci nu vad de ce nu s-ar apropia rezultatele intre ele. In zona masurarii transconductantei e mai delicat, fiindca unele catometre nu masoara in mod dinamic precum L3-3 cu injectie de AC si poate si din acest motiv sa difere intre ele rezultatele.
 4. Timer custom PIC16F628A

  Multumesc frumos. pic-ul mai are nevoie la un pin de rez la masa sau plus?
 5. HELP calcul transconductanta

  Am luat ca exemplu un 6n6p, se vede pe caracteristica variatia constanta a curentului anodic functie de Ug1. Doar masurata la curent anodic sub 12 mA va rezulta o panta diferita. L3-3 masoara 6n6p la -2V / 30mA.
 6. Sursa comutatie pentru amplificatoare audio

  Nu e chiar așa cumplit să bobinezi câteva zeci-sute de spire pe un tor de dimensiuni mici. Am bobinat mai demult pentru un coleg de forum (un invertor miniatură) un tor de dimensiunea unei verighete, cu izolație între straturi, fiindcă era vorba de tensiune mare în secundar. Nu mi s-a părut chiar așa complicat, dar eu poate sunt obișnuit cu miniaturi, de când experimentam cu invertoare ,,Joule thief,, făcute pe toruri recuperate din lămpile ,,economice,,.
 7. Tuburi 6P30B-R sau 6P30B-V

  Cumpar 2 sau 4 tuburi 6P30B, NOS.
 8. Sursa in comutatie tiuitoare

  in interior am gasit mai multe plastice de sustinere rupte, si un colt crapat, deci a luat o cazatura, cred ca de aici si zgomotul. daca nu afecteaza functionarea, il las asa. oricum il duc la parinti, care si asa nu aud prea bine Multumesc!
 9. DECODARI RADIOCASETOFOANE!

  buna un cod pentru un Ford 6000 CD (V002816) daca se poate. multumesc
 10. Osciloscop Tektronix 7603

  De vanzare un osciloscop Tektronix 7603. Functioneaza dar ar trebui putin aranjat. Din acest motiv NU il recomand celor fara experienta sau ca prim osciloscop. Este echipat cu doua plugin-uri 7A26 si baza de timp 7B53A. Se poate trimite si prin curier dar trebuie tinut cont ca are peste 15 KG, probabil va ajunge ambalat la 20 KG Pretul este de 500 RON ( numai plugin-urile valoreaza mai mult de atat !!!! )
 11. Sursa in comutatie tiuitoare

  Nu e pericol de defectare, dar probabil că transformatorul sursei în comutație are fie spire care vibrează, fie chiar miezul de ferită dezlipit și asta produce zgomotul supărător.Din câte știu eu însă, în regim de st-by frecvența de lucru a sursei televizoarelor ar trebui să fie foarte redusă, practic zgomotul trebuind să fie foarte jos ca frecvență, nu înalt. Dacă reușiți să găsiți ce tip de șasiu folosește acel televizor, poate găsim și un indiciu care ar putea elimina zgomotul anormal al sursei. Seria șasiului e scrisă uzual cu alb pe marginea plăcii de bază, unele televizoare o au însă scrisă și pe eticheta de pe spatele carcasei...
 12. Tv LCD Funai LC5-D32BB

  salutare! dupa 10 luni , a venit din nou tv-ul asta , cu simptomul : mort . am gasit crapat C508 (1n/2kv) si siguranta invertor, le-am schimbat , iar acum pleaca , clipeste backlight de cateva ori (in acest timp sonor ok) , apoi trece in st-by s-a mai lovit cineva de acest defect? poate ma scuteste de niste ore... thx!
 13. N-am neamuri acolo sau de acolo,doar relatii de afaceri. Dar nici aspectul asta nu i-ar face sa fie mai blanzi. Tu cand ai fost prin zona?
 14. Sursa in comutatie tiuitoare

  I-am schimbat, dar tiuitul persista, identic. Daca functioneaza asa, se poate defecta (din cauza acestui tiuit)? Multumesc!
 15. HELP calcul transconductanta

  Am avut ocazia sa masor cu unele de pe aici de pe "forum" plus unele de afara la care am luat doar de bune rezultatele comunicate, iar dupa ce am primit tuburile, nu prea se potriveau cu ce am masurat aici la mine. Desigur ca pentru a imperechea doua tuburi sau doua sectiuni, se pare ca nu ar conta daca masori cu unul sau cu altul. Eu ca si un novice sa zicem ma intreb panta nu e o formula unica? sau Ia cand il masori cu setarile de catalog nu ar trebui sa fie acelasi pe toate aparatele. Si mai si , daca reduci valorile la procente, nu ar trebui sa fie lafel?
 16. Acumulatori 12V , Sursa 12 V , Laptopuri , Alimentatoare laptop

  Unitatea la 250 lei va ajunge la domnul Giorgi tv ! UPDATE PRETURI !! Laptop ASUS N53JG +Laptop HP DV6500 - 180 lei Alimentator laptop HP 19v 4A 90 W- 50 lei Alimentatoare Bosch 24 VAC 20VA - 100 lei / 3 bucati Sursa Pulsar HPSB 3512 C - pret 130 lei Unitate PC Intel Pentium 4 . socket 775 3ghz dual core , 2GB RAM DDR 2 , HDD 80 GB 2.5 Inch, placa de baza ASUS P5KPL,sursa 400w, placa video nvidia 8400gs low profile hdmi, dvi ,vga ,unitate optica dvd -rw ide , carcasa este una mai veche dar nu afecteaza cu nimic . Pret 160 lei
 17. panasonic tx l 32c10p

  posibil,am avut mai demult un telefunken cu aceeasi problema,nu a pornit fara ic.
 18. tuburi electronice

  Buna ziua. Ma intereseaza 2 sau 4 bucati 6P30B-R sau 6P30B-V NOS, aveti?
 19. IGBT ,module , Mosfeturi , Diode si altele

  FCP650N80Z 8 buc sau dat restul valabile
 20. Today
 21. Sursa comutatie pentru amplificatoare audio

  Eu nu as bobina manual un tor cu citeva zeci de spire nici sa ma platesti cu aur. Nu cred ca manual se poate obtine o bobinare corecta la un nr asa de mare de spire, cuplaje corecte, izolari pt 1500V si asa mai departe. De asta nici nu am amintit ca posibila solutie. Trafuri de putere pe tor direct din retea se preteaza la invertoarele de sudura unde nr de spire este mai mic si nici cerintele de electrosecuritate "parca" nu sint asa de stricte (la cele facute de chinezi cel putin).
 22. panasonic tx l 32c10p

  tensiunile sunt ok caci am incercat si cu o powerboard identica functionala....dilema este ...din cauza lipsei cipului hdmi sa nu porneasca?
 23. Timer custom PIC16F628A

  Un timer foarte simplu la cererea unui coleg. PIC16f628A oscilator intern Functionare : Pe pinul RB4 avem urmatorii timpi : T1 - LOW 10 sec T2- HI 2.8 sec T3- LOW 2.8 sec T4 - HI 5 sec dupa terminarea lui T4 pinul RB4 se duce in low timer_niculae.hex
 24. lg 47ld650n dump

  Nu'i vorba numai de flux ci de temperatura si timp . Oricum , bafta !
 25. panasonic tx l 32c10p

  Tensiunile cum sunt ?
 1. Load more activity
×