Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Zau ca nu inteleg la ce te referi, dar poate e din vina mea. Frecarea presupune doua suprafețe.La care te referi? Eu ma refer la frecarea dintre rola dinamului si anvelopa.Cu ce difera aceasta frecare la roata din spate sau din fața? Sau mai bine spus, dinamul impune un cuplu de franare al roții, indiferent unde este ea amplasata.
 3. Sa știi ca-mi susțin in continuare acea afirmație. Faptul ca voi ceilalți susțineți că-i greșită nu ma deranjează.
 4. Razboaile au fost vremuri grele nu astea de care ne plangem unii si altii acuma in genul : ” Vai ce salar mic avem sau vai ce rau ne merge ” sau ” Vai ce pensie mica am ! De ce nu creste pensia ? ” etc. Atunci sa vezi nenorocire daca vine un razboi peste noi ! E , daca ne apara nato este greu de spus ! Nu se cunosc toate datele intrebarii . Adica de cine sa ne apere ?? Pt. ca una este sa fie atacatorul tot un aliat nato si alta e sa fie altcineva , plus motivul de ce ne ataca si in ce context ! Intrebarea este incompleta !
 5. Ma tem ca ei o sa traiasca cu tine, si o sa se bucure ca au gasit ceva de mancat
 6. Poti sa stai, de veghe ,in lanul de secara...ca soldatii din foto care, daca au supravietuit in 1943, au luptat cu succes in aprilie-mai 1944 la Targu Frumos ,aparand tara noastra...
 7. Cum zicea FLORIN IORDACHE , "planeitatea carcasei ai verificat-o?" Am intalnit foarte multe cazuri in care carcasa , rama ,sasiul pe care vine lipit ecranul ,era deformata - indoita ! Eu unul optez pt. a schimba cu totul (lcd , rama, sasiu ,capac spate ) , asta daca este de acord clientul ,daca nu sa se descurce la alt service ! In cazul lui j5 2017 te mai costa in plus cu: Capac Baterie Samsung Galaxy J5 (2017) J530 - 79.00 LEI Sasiu Display Negru Samsung Galaxy J5 (2017) J530 - 19.00 LEI
 8. Si le-ai folosit? Nu ma refer la tine in mod spécial desi te-ai desfiintat cu afirmatia aia cu inductanta. Sper sa ai decenta de a te opri.
 9. Totul in regula, recomand cu multa caldura!
 10. De acord cu observația dar și dacă sunt mai mulți tranzistori aceștia îi amplasăm la aceeași înălțime ( optimă ) dar îi distribuim uniform pe orizontală. Sigur , în practică acest ”optim” din p.d.v. termic poate să nu fie acceptabil din alte considerente. EDIT. Abaterea de la centrul plăcii a punctului optim pe verticală este de altfel tot legată de rezistența de conducție nenulă a radiatorului . Dacă materialul radiatorului ar fi un superconductor termic nu ar conta unde așezăm tranzistorii nici pe orizontală nici pe verticală.
 11. Today
 12. Te referi la mine domnule? Dacă asa sta treaba nici nu știu dacă are rost sa încerc sa explic motivul pt ca ar fi trebuit sa știi ca am și multa practica în spatele la multe din afirmațiile mele de aici de pe forum. Folosind "litz-wire" din fire mai subțiri conductorul de bobinaj devine mai flexibil, mai ușor de bobinat și în consecință ramin goluri mai mici deci un factor de utilizare a ferestrei de bobinaj mai bun.
 13. " dacă e un singurt tranzistor acesta nu poate fi așezat optim decât în centru . " Pe orizontala da, pe verticala nu. (Consideram un radiator omogen asezat vertical.)
 14. Ne dezvaluiti si noua identitatea expertului? Ca sa mai învatam si noi ceva.
 15. Oare asa sa fie ? Am intalnit intr-un TV rusesc AN, pe tuburi, la infasurarea de filament, scoasa priza la n-0,5sp. Tuburile apropiate de trafo retea aveau filamentele alimentate la n-0,5sp, celelalte la n. Am luat testerii de la aparatul de masura, i-am scurcircuitat, i-am apropiat de pistolul de lipit si au indicat existenta unui curent, chiar si pe 0,125sp (jumatatea golului din desenul postat). PS-cand se fac afirmatii, ar fi bine sa fie argumentate. PPS-transferul max. de energie are loc cand este satisfacuta relatia Ri=Rs (Ri-R interna generator, Rs-R sarcina)-asta apropo sectiunea barei din sec. pistolului.
 16. Reformulez punctul 2 , poate n-am fost clar . Amplasarea tranzistorilor uniform pe suprafața radiatorului duce la o evacuare mai bună decât dacă ar fi în centru . Evident că dacă e un singurt tranzistor acesta nu poate fi așezat optim decât în centru . Deci , la pct.1 am scăzut rezistența termică de la joncțiune până la radiator iar la pct.2 scădem rezistența termică a radiatorului . ( Rezistența termică totală a radiatorului poate fi considerată ca fiind formată din rezistența de convecție și cea de radiație puse paralel iar ansamblul înseriat cu rezistența de conducție de la tranzistor la suprafețele de evacuare. Această ultimă componentă se reduce dacă tranzistorii sun amplasați uniform .)
 17. V-am trimis MP duminica ....nu am primit raspuns ... este vreo problema ?
 18. Pe schema sunt marcate semne cu un text mov deasupra, care denota punctele de masura. Rezultate (mai usor de inteles)
 19. NATO in caz de conflict va convoca ONU, va cauta solutii pasnice, rezolvare diplomatica, va cauta mediatori , iar voi cei in conflict bateti-va linistit pina rezolvam noi toate astea. Vezi cazul razboiului turco-grec, sau ce se intimpla in tarile arabe...taraganare , taraganare si iar asa pina va terminati de tot ...hai ca va dam si arme.... dar pe bani...
 20. Va salut. Ma prinse noaptea pe drum si constatai ca nu am faza lunga. Cand actionez de maneta, stinge faza scurta si nu aprinde nimic, nici becuri, nici indicatorul din bord. Aruncai un ochi in benzinarie la 4 sigurante de 10A pe care le suspectam, aparent sunt ok, verificare vizuala pe intuneric. Stiti care e schema? Am si un releu implicat? Care e releul si care sunt sigurantele, daca stiti. Nu cred ca am ghinionul sa mi se arda 2 becuri simultan. De unde isi iau masa becurile, stie cineva?
 21. Daca lucrezi cu 50kHz pe traf nu se justifica litz wire. Sarma de 0,6-0,65 este belsug. Nu incerca sa le torsadezi si poti merge cu 6 fire in primar pentru un miez ETD49. 6 spire pe strat in 4 straturi vorbesc despre primar. Secundarul il intercalezi dupa primele doua straturi de primar. Foloseste pentru ecranare intre primar si secundar folie de aluminiu (poti gasi si de cupru) adeziva evident spira deschisa. Aici multi vorbesc dar putin lucreaza...
 22. Trăiesc eu cu ursii și cu lipii... in padure găsesc eu ceva sa mănânc...
 1. Load more activity





×
×
 • Create New...