Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marian

Moderatori
 • Content Count

  14,257
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

785 Excellent

4 Followers

About Marian

 • Rank
  RIP Mom!
 • Birthday 12/03/1978

Profile Information

 • Locatie
  Dambovita/Fierbinti

Contact Methods

 • Yahoo
  electronistul29
 • Skype
  electronistul29

Recent Profile Visitors

9,290 profile views
 1. Marian

  Ce parere aveti de chestia asta?

  Nu-i nimic personal impotriva nimanui insa topicul asta ar trebui inchis, pentru ca are aceeasi valoare stiintifica precum activitatea de pe facebook a acelui specimen catalogat revoltator drept "OM", si numit olivia steer ( nu merita majuscule ).
 2. Marian

  Ce parere aveti de chestia asta?

  Leco sper sa nu te superi daca spun ca e cea mai consistenta indrugatura de tampenii conspirationiste pe care te-am vazut ca le scrii pe forum...
 3. Marian

  canale youtube de electronica

  Pai hai sa vedem ce am scris, ca slava cerului pe mail primesc copii la toate postarile topicurilor pe care le urmaresc ( si constat verificandu-le, ca am pierdut mult din topicul asta ): Spunea Giorgy ca el a invatat matematica de pe un canal de youtube, eu am spus, si citez: Tu @Haralambie ai replicat ca: Iar eu am raspuns asa: Unde se confirma acuzatiile tale? Iti zic eu, nicaieri!
 4. Marian

  Sursa SL-700A

  N-am gasit pdf-ul integratului, tot ce am gasit este ca el comanda toate cele 3 convertoare ( PFC-ul, auxiliarul si susa principala ), deci daca pica ceva la el, toata sursa este compromisa. Din pacate n-am gasit nici macar un pin-out, nici ceva masuratori pe pinii lui nu v-as putea recomanda. In caz ca defectul nu s-a manifestat cu fum atunci asa cum i-am zis cuiva pe privat, veriga slaba in orice sursa sunt electroliticii, pe ei trebui sa-i verificati prima oara ( pe toti, mici sau mari ).
 5. Marian

  Mosfet400 full simetric => Proiect public

  Din fericire topicul asta din link nu s-a sters desi este la pubela, ma bucura asta, deci: https://www.elforum.info/topic/121682-mosfet400-comanda-placi/ Chiar de-as avea eu probleme de memorie, topicul exista sa-mi reaminteasca promisiunile facute N-am nici un motiv sa reiterez episoade neplacute din istoria forumului, am promis niste lucruri si mi le asum, prin urmare o sa fac tot posibilul sa ma tin de cuvant, si acolo unde nu o sa pot, o sa spun aici concret ce si cum si de ce, nu concep altfel.
 6. Marian

  Robot pornire masina

  Nu este despre mine si ce fac eu, ci despre tine si atitudinea ta generalizata, din contra daca ar fi fost vorba doar despre mine nici n-as avea motive sa intervin administrativ, insa generalizezi prea mult si mai ales prea des, inteleg ca nu toti sunt perfecti, ca nu toti stiu foarte multa electronica, insa nu ajuta pe nimeni sa tot rasucim proverbialul cutit in rana... Te asigur ca nu-s singurul care gandeste asa, functia insa imi ofera niste prerogative pe care nu toti le au. PS: Sunt convins ca am pacatele mele, si sunt convins ca or mai urma si altele, asta e, suntem oameni cu totii, cu totii gresim, si nu ca as tine neaparat sa fiu arogant si sa ma laud, insa nu stiu daca ai observat ca exceptandu-l pe Smilex sunt omul care a oferit cele mai multe solutii practice si la obiect aici pe sectiune, si nu doar vorba lunga, ci si scheme concrete desenate la momentul respectiv pentru cazul respectiv, sunt deasemeni singurul de pe forum cu proiecte didactice si tutoriale generaliste documentate teoretic si demonstrate practic. Adica pe scurt mai si bat campii uneori, dar mai si contribui concret
 7. Marian

  Robot pornire masina

  Sesebe insistentele tale repetate de a ridiculiza in grup, mai voalat sau mai direct, membrii utilizatori ai forumului, la un moment dat or sa aiba si urmari. Am inteles cu totii ca esti mult prea important pentru forumul asta, am inteles cu totii ca ar trebui sa activezi intr-un Olimp al electronicii, am inteles cu totii ca esti un geniu neinteles, dar pe bune daca forumul asta e atat de slab atunci ce D-zeu cauti aici? PS: Interventia mea este una strict administrativa, ia-o ca pe un avertisment amical!
 8. Marian

  Mosfet400 full simetric => Proiect public

  N-am uitat nimic, din contra am pastrat arhiva tuturor PM-urilor legate de acest proiect, insa sper ca nici tu n-ai uitat ca am zis ca placile pentru doritori le voi comanda doar dupa ce termin faza de teste si optimizari pe module. Asta nu se poate face decat pe sursa finala.
 9. Marian

  Sursa SL-700A

  As fi surprins sa gasiti schema, rareori se gasesc scheme exacte. Sigur, exista pe net multe scheme mai mult sau mai putin generaliste, si ajuta...
 10. Marian

  Mosfet400 full simetric => Proiect public

  100uF THT - se subantelege BP adica bipolar, notatia care se afla pe el. De la TME.
 11. Marian

  Discutii "Scheme alimentatoare"

  Cautand niste afisaje pentru un nou lot de redresoare, am dat peste asta: https://www.ebay.com/itm/DC-300W-20A-CC-CV-Constant-Current-Adjustable-Step-down-Converter-Voltage-Buck/153230667392?hash=item23ad426e80:g:ddMAAOSwpwRb0EEt:rk:44:pf:0 O alternativa daca timpul de asteptare nu-i o problema. E cam fix ce-ti trebui...
 12. Marian

  canale youtube de electronica

  Subscriu cu toata convingerea E singurul canal de electronica pe youtube pe care il urmaresc, merita, incepatorii chiar au ce invata!
 13. Marian

  Scheme Alimentatoare

  Pot lipsi daca nu le ai.
 14. Sau de exprimare...am zis asta deja. Da.
×