Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marian

Moderatori
 • Content Count

  14,478
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

785 Excellent

7 Followers

About Marian

Profile Information

 • Locatie
  Dambovita/Fierbinti

Contact Methods

 • Yahoo
  electronistul29
 • Skype
  electronistul29

Recent Profile Visitors

9,725 profile views
 1. Care e schema lucrata si nu mere? Sa fiu eu sigur ca ma uit unde trebui... PS: Hai sa fim cu totii mai calmi
 2. Functioneaza metoda amintita de Validae deoarece se numeste "lubrifiere uscata", insa cat tine...nu ma pronunt.
 3. Nu-i vorba despre regulament in astfel de situatie ci despre protectia datelor cu caracter personal.
 4. Adresa personala se da doar in privat, nu in public. Ceilalti, daca nu aveti de cumparat nimic, va rog nu interveniti.
 5. Subscriu si eu cu inca o recomandare cat se poate de pozitiva pentru @grabiel, un vanzator foarte serios si un om foarte agreabil.
 6. Subscriu cu toata convingerea referitor la seriozitatea lui Doru!
 7. Osciloscopul ar trebui sa fie un soi de obligatie in electronica alimentatoarelor, asa cum centura este obligatorie in codul rutier...
 8. Deci nu circuitul de start este cel cu problema, treaba lui este doar sa ofere ceva pulsuri de start pentru CI. Devreme ce nici dupa ce sursa este pornita fortat nu ramane asa atunci problema e in secundar.
 9. Elmar schema aia n-are nici o legatura cu subiectul, din poza se poate usor vedea asta. @bugytech daca zici ca sursa porneste cand alimentezi CI-ul separat dar se opreste dupa ce opresti acea alimentare atunci problema este localizata in circuitul din secundar de alimentare a CI-ului, eu as miza totusi pe diodele redresoare pentru el ( zici ca-s 2 ), eu le-as scoate direct si le-as inlocui cu ceva in genul FR104 sau daca ai UF4007... Daca asa totusi nu se rezolva atunci urmareste atent restul circuitului, alimenteaza CI separat si pune un osciloscop pe acel secundar din care CI-ul se alimenteaza in mod normal, vezi daca ai semnalul ok acolo...
 10. Elmar, confunzi AT cu ATX! La AT sursa auxiliara lipseste, CI-ul este alimentat si la start tot din cea principala, primarul porneste printr-un soi de autooscilatie iar dupa primele pulsuri CI-ul preia controlul. Traful ala mic este driver-ul.
 11. Ba da, cred ca e mai corect cum zici ( scuze ). Oricum sugestia mea cu unul multitura ramane, e mai fiabil, numai sa aiba loc acolo.
 12. 105 inseamna 1M, adica 1 mega-ohm. Cauta un semireglabil orizontal de 1M sau si mai bun ar fi unul multitura.
 13. Lipsa de argumente duce de regula la ironii si sarcasm. Trecem si de data asta cu vederea, tot din respect, a 3-a oara insa promit ca vor fi consecinte! LE: Faptul ca anumiti producatori inca fabrica CI-ul asta NU este un contra-argument la afirmatiile mele. Onsemi unul dintre cei mai mari ( sau poate chiar cel mai mare ) producatori de bipolari de performanta inca fabrica si 2N3055... despre ce mama masii vorbim???!!! Daca aveti argumentele voastre tehnice prezentati-le, daca nu... Inteleg ca sunteti nostalgici si e dreptul vostru insa un AO de precizie a devenit destul de acceptabil ca si pret, impreuna cu o referinta de precizie pot constitui baza unei surse reglabile de la 0 si cu adevarat perfomante. Hai sa vorbim pe date concrete si actuale, nu pe ce se facea acum zeci de ani.
×
×
 • Create New...