Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marian

Moderatori
 • Content Count

  14,900
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

785 core_reputation_level_5

8 Followers

About Marian

 • Rank
  RIP Mom!
 • Birthday 12/03/1978

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Dambovita/Fierbinti

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_8
  electronistul29
 • core_pfield_10
  electronistul29

Recent Profile Visitors

10,585 profile views
 1. Marian

  Donatii

  Multumesc, ai MP. Spor.
 2. Marian

  Donatii

  Ar merge prin fan curier, specifici sa se ridice coletul de catre destinatar ( eu ) de la agentia lor din Gaesti, asta pentru ca nu vor veni pana la mine decat prin km suplimentari adaugati la livrare si costs enorm. Pot merge eu la agentia lor sa ridic coletul si platesc eu livrarea lor atunci cand il iau de la ei. Daca este ok asa atunci trimit pm cu datele personale.
 3. Marian

  Donatii

  Daca trimiti si in tara atunci il vreau eu, platesc transportul.
 4. @flomar60 - 2 placi - Plata confirmata! @humulin - 3 placi - Plata confirmata! @bucegi - 2 placi - Plata confirmata! @mcxc - 2 placi - Plata confirmata! @serbanp - 3 placi - Plata confirmata! @tehnic dan - 1 placa - Plata confirmata! @Emil 1986 - 2 placi @giliman66 - 2 placi - Plata confirmata! @franzm - 4 placi @Mihai85 - 1 placa - Plata confirmata! @AliBaba33 - 2 placi - Plata confirmata! @joe - 2 placi - Plata confirmata! @johnelforum - 2 placi - Plata confirmata! @kh9005 - 2 placi - Plata confirmata! Am actualizat lista platilor, ar mai fi doar @Emil 1986 si Dl @franzm. Ambii au citit mesajele mele insa n-au lasat nici un raspuns. Voi mai astepta pana joi, daca pana atunci nu se face plata atunci voi disponibiliza cele 6 placi ( adica ar putea fi rezervate de altcineva ). Asta pentru a nu tine prea mult in asteptare pe cei care deja au platit. Spor.
 5. Ceva sigur imi scapa pentru ca mai sus sustii ca ai montat tranzistori din aia cu radiator fara sustinere mecanica si sustineai ca nu-i o problema sa fie asa, iar acum sustii ca neasigurarea mecanica a radiatoarelor este o greseala de proiectare/fabricare. Ori imi scapa mie ceva ori... PS: Referitor la greseli, ce cauta cratima la "l-i"? Ca nu ma prind...
 6. @Shambala asta este efectul formatorilor de opinie straini de teorie. _____________________________________________________________________ Deci, cea mai chinezarie de banalitate de multimetru digital are ampermetru incorporat. Sa nu ai nici macar jucaria aia neagra ceva mai mare decat un pachet de tigari, ar insemna sa nu ai ce sa cauti pe un forum de electronica ( parerea mea ). In alta ordine de idei, expresia "curent de bias" este o porcarie regretabila. S-a umplut forumul de englezisme si am pocit limba Romana intr-un mod uneori de-a dreptul dezgustator, din snobism. Vorba lui Puya "is this the life, nu suna asa bine in Romana" "Bias" este un termen pur Englezesc, si se traduce foarte simplu si elocvent in "polarizare". Personal prefer oricum varianta Romaneasca, suna mai placut. "Curent de bias" se poate exprima mult mai corect si mai inteligibil in "curent de mers in gol" pentru ca asta este. Sau si mai redus se poate spune doar "polarizare" a etajului final, pentru ca la asta ne referim, la un punct static in gol la care etajul final este polarizat. Curentul de mers in gol se masoara cel mai precis si mai neinvaziv prin masurarea caderii de tensiune pe rezistentele din emitoare/surse atunci cand ele exista ( de regula sunt ), pentru ca stim foarte bine ca atunci cand avem 2 elemente inseriate curentul prin fiecare este fix acelasi. Se masoara tensiunea de la bornele rezistentei si se imparte la valoarea in Ohm a rezistentei respective, se obtine curentul de mers in gol masurat pentru finalii respectivi. Curentul se mai poate masura si ceva mai grosier prin inserierea de ampermetru cu una dintre ramurile de alimentare, se tine cont de curentul consumat de diferential si de VAS plus prefinali, si ce ramane este curentul prin finali. Este insa o metoda ce necesita ceva calcule pentru obtinerea unei valori precise la masuratoare. PS: Nu vreau sa mai comentez treaba cu UBE, am obosit sa o combat, sa o faca altii.
 7. Problema din topic s-ar fi rezolvat in maxim 10 minute dupa o analiza superficiala in zona finalilor si dupa metoda descrisa de @alf. Nici macar nu trebui sa stii prea multa teorie, se identifica tranzistorul din superdioda, si cel mai simplu si vizibil indiciu este ca de regula este un tranzistor mai mic "in plus" in contact termic cu radiatorul finalilor ( spun asta la modul general, ca aici iti sare in ochi din poze ). Apoi citesti ce a scris @alf si aplici. N-ai ce sa faci cu schema amplifului in chestiuni atat de banale.
 8. @flomar60 - 2 placi - Plata confirmata! @humulin - 3 placi - Plata confirmata! @bucegi - 2 placi @mcxc - 2 placi - Plata confirmata! @serbanp - 3 placi - Plata confirmata! @tehnic dan - 1 placa - Plata confirmata! @Emil 1986 - 2 placi @giliman66 - 2 placi - Plata confirmata! @franzm - 4 placi @Mihai85 - 1 placa - Plata confirmata! @AliBaba33 - 2 placi - Plata confirmata! @joe - 2 placi - Plata confirmata! @johnelforum - 2 placi - Plata confirmata! @kh9005 - 2 placi - Plata confirmata!
 9. Subscriu! Un clasic, Simon O'shine, cu una dintre melodiile mele preferate de la el:
 10. Aia e varianta cu filai darlington, cea de aici din topic e varianta cu finali simpli. M-am uitat din nou pe pozele de la prima postare cu placile si pe schema sa identific VAS si vad langa tranzistorul din VAS un cond albastru, pe site citind "pe diagonala" am gasit ca totusi exista 100p baza-colector la VAS, deci ala ar trebui sa fie condul ( e pozitional langa cel de 100n de langa rezistenta mare dn capat ). De ce condul nu apare si in schema, nu ma intrebati. De ce nu s-a putut face si ceva compensare locala la etajul final...nu stiu. Tot pentru stabilitate in etajul final se puteau inseria macar 1-2.2R cu bazele fiecarui final.. Nu inteleg nici de ce s-a ales polarizare fixa la superdioda, mai ales ca uitandu-ma pe schema mi se pare cam mare... Daca tot au inseriat rezistente cu iesirea ( zgarcita chestie, o singura rezistenta pe ramura, daca din varii motive crapa, asta e, cine te-a pus sa cumperi? ), puteau pune si niste complementari micuti care sa citeasca tensiunea pe acele rezistente si sa taie comanda prefinalilor, obtinand o protectie la scurt simpla dar functionala. Dar ma lungesc si nu vreau. E un montaj simplu, probabil si ieftin ( habar n-am la cat se vinde pe ebay, nu l-am cautat ), ar trebui sa fie si functional, strictul necesar la pret chinezesc probabil.
 11. Am trimis acum mesaj privat cu detaliile pentru plata si celorlalti din lista, toti aveti acum cele necesare pentru efectuarea platii. Dupa ce operatiunea se va finaliza am si plasat comanda, si va voi tine la curent.
 12. Daca se doneaza ceva, se posteaza pe topicul dedicat, eventual cu poze: https://www.elforum.info/topic/120693-donatii/ Daca se vinde ceva se posteaza anunt nou conform regulilor: Reguli obligatorii - Completeaza localitatea/domiciliul in profil - Ai grija ce vrei sa vinzi doarece esti singurul raspunzator de ceea ce vinzi - Obligatoriu: pret pentru fiecare produs - Obligatoriu poze reale cu produsele vandute - In titlul subiectului precizeaza clar ceea ce vinzi - Daca aveti site propriu puteti pune si link spre site sau poze cu conditia sa nu fie magazin online. - Ai voie doar la un singur UP pe zi ! - Ai voie la maxim 3 subiecte(topice)! Topic inchis!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.