Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mircea

Membru activ
 • Content Count

  4,336
 • Joined

 • Last visited

About Mircea

 • Rank
  Mjölnir wielder

Profile Information

 • Locatie
  Mâsca, AR

Recent Profile Visitors

3,160 profile views
 1. Asiaticii le folosesc in continuu, si nici nu cred ca se strofoaca cu curatatul. La noi daca folosesti fonta de 2 ori pe saptamana e mult. Cam rugineste. Oricum, e de preferat o tigaie fara teflon sau alte antiadezive, dar trebuie sa stii ce temperatura are si tigaia, dar si uleiul, inainte sa arunci halca sau leguma in tigaie. Ca sa nu se lipeasca. In timp, bunghesti tu punctul optim de functionare.
 2. Dle @icar, dictatura nu v-ar fi priit dvs, caci aveti multe opinii. In dictatura nu aveti dreptul decat la o opinie: laudati sistemul sau taceti din gura! Deci, concluzia ca e mai usor intr-o dictatura... o mentineti?
 3. Daca tot ai buget, schimba si releele de pe iesire. La 90Vcc pot intrerupe 200-300mA. Absolut insuficient in caz ca un final devine sarma.
 4. Avem exemple pe forum care n-au trecut prin facultati, dar proiecteaza si discuta cot la cot cu inginerii de pe forum. Cu calcule si argumente tehnice, nu sugerand un tranzistor mai fortos. Evident, trebuie investit timp si pasiune. Material exista cat vrei pe internet. Ceea ce scoala ofera este ordinea fireasca a procesului de invatare. Restul: exercitii si raspuns la intrebari si nelamuriri se ofera pe forumuri (inclusiv cele ale producatorilor de componente). Colegul are studii universitare, cred ca stie cum sa invete. S-a facut referinta mai sus la matematica... nici un LED nu-l aprinzi fara un pic de matematica. Ca sa vezi de unde pleci si unde ajungi.
 5. Opinia ca prima cutie o sa fie un esec este un pic dramatizata. Daca cutia e facuta incat sa suporte modificari minore-medii, ceea ce nu e imposibil de gandit, ai sanse sa iasa din prima - si dupa anumite ajustari - un produs decent. Important e ca difuzoarele sa fie de calitate. Si asta de la bun inceput. Cateva simulari de filtre pot valida daca cumperi difuzorul de care ai nevoie. Apoi te joci cu filtrele pana iese ce vrei tu.
 6. Electronist... electrotehnist... alta Mărie cu alta palarie. Ceva link cu cursul ala pe net ai? @TibiBzg
 7. Mircea

  Taxe Fed-Ex

  Asa e, in afara cazului DDP VAT unpaid. Multumesc pentru tragerea de maneca.
 8. Mircea

  Taxe Fed-Ex

  DDP nu inseamna ca are firma in Romania (banuiesc ca s-a vrut zice filiala). DDP inseamna totul platit (in afara de TVA). Ideea de baza e ca nu mai ai nici o surpriza la primire. Vezi ce se zice despre termenii Incoterms: What Is Delivered Duty Paid (DDP)? Delivered duty paid (DDP) is a delivery agreement whereby the seller assumes all of the responsibility, risk, and costs associated with transporting goods until the buyer receives or transfers them at the destination port. This agreement includes paying for shipping costs, export and import duties, insurance, and any other expenses incurred during shipping to an agreed-upon location in the buyer's country. Poveste cu DHL. Dupa ce mi-au livrat pachetul din Serbia in Suedia... la vreo 3 saptamani ma suna unul ca am de platit vreo 30Euro ca si-au dat seama dupa ca nu aveam adresa de facturare in Europa. Nu m-am tiganit mult cu ei, i-am zis sa-mi trimita link pe email si am platit.
 9. Mircea

  Taxe Fed-Ex

  Oricand e de preferat Fedex fata de DHL. La Fedex stii in avans ce si daca ai de platit. La DHL stii numai ca ai de platit. Scump. Ai grija sa cumperi mereu DDP si stii ca totul e platit in avans. Indiferent de transportator.
 10. @RoGeorge, deschide si un topic pe tema "Cine e cel mai ofticos user de pe Elforum?", ca se gasesc candidati.
 11. Mircea

  Constructie boxe

  Da, cate conexiuni faci pe plus atatea faci si pe minus. In general, cate un fir pe polaritate ajunge. Daca pui mai multe fire pe minus, de exemplu, poti ajunge sa ai o tensiune mai mica pe minus fata de plus.
 12. Cand un pârlit de turnator si bagator de seama se crede Agentul 007? Raspuns in postarea urmatoare. PS: Hai sa nu va fierb aiurea. Raspunsul este: dupa ce a luat-o pe ulei. Iar.
 13. Salut @cirip, multumesc pentru raspuns. Am incercat o simulare dupa cum o vad eu pe placa. Aia 0,1R sunt ca sa nu fie 0. Dar inteleg ce spui. De ce am deschis topicul? Dupa ce am deconectat filtrul de pe placa, am observat ca semnalul nefiltrat arata mai bine decat ala filtrat cu filtrul de pe placa. D-aia am zis sa pun un Eliptic acolo, cel din ultima captura de ecran in primul post, caci mi se pare aiurea sa ai un filtru cu o frecventa de taiere la cam 200MHz dupa cum este placuta proiectata. M-am mai jucat cu AD9833 si am obtinut semnal filtrat destul de bun la 10MHz din MCLK de 25MHz - cabajul meu, proiect complet realizat de mine. Deci, din nici 3 puncte. Este o aplicatie pentru un wobbler, cat sa fac acordul la niste filtre (am un topic cu un radio 4735), acolo nu conteaza prea mult nici macar armonicile (caci filtrez pe cativa MHz de banda de trecere), dar am zis sa incerc sa obtin o iesire cat mai curata.
 14. M-am lamurit. Ramane sa ne vorbesti despre pasiunea ta pentru Jiji. Om bun, se iau invidiosii mereu de el. "M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat."
 15. Confunzi @Felix cu @Felix.. Ala cu punct este RST, MarkS, NeaGogu, gas2dan, samd...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines