Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton RC4558


paulb

Postări Recomandate

Acum 2 ore, vasile eugen a spus:

Am testat si eu ceva corectoare cu citiva ani in urma dar  nu au fost probleme. Am  facut  acum pentru proba cu TL072 si functioneaza  bine.  Imi plac mult cele preluate de la rusi.

corector de ton.jpg

schema corector de ton.jpg

 

Foarte interesanta schema!

Forteaza clasa A permanent la etajul de iesire din integrate.

Chiar foarte foarte interesanta.

 

Cum suna? Are vreun timbru mai aparte?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
On 9/9/2018 at 4:42 PM, paulb said:

Am reproiectat 2 cablaje (proiectate diferit), le-am refacut cu piese noi si exact aceeasi problema. Daca vrea cineva sa faca corector de ton cu 4558, mai bine sa NU se apuce. E cel mai jalnic integrat pe care l-am intalnit. Le arunc la gunoi. 

De ce este cel mai jalnic integrat ca nu tia iesit tie proiectul,nu uita ca acest integrat este intalnit in orice aparatura audio,mai bine foloseste unul recuperat,actualmente este cel mai folosit integrat in etajele de intrare,corectie,etc,eu il vad cel mai bun impreuna cu fratele sau 358.

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu
La 12.10.2018 la 15:46, Giorgi tv a spus:

... nu uita ca acest integrat este intalnit in orice aparatura audio,mai bine foloseste unul recuperat,actualmente este cel mai folosit integrat in etajele de intrare,corectie,etc,eu il vad cel mai bun impreuna cu fratele sau 358.

 

mai  pune  mina  pe  o  carte  si  mai  citeste  si  documenteaza-te  si  tu  despre  ... njm 4580  ...  tl071 / 072 / 074 ... tl081 / 082 / 084 ... ne5532 / 5534 ... opa2132 / 2134 ... etc , etc ...:rzbpoate  asa  te  mai  updatezi  si  tu  mai  aproape  de  2018 ...

 

 

Editat de validae
Link spre comentariu

4558 in audio...treaca mearga, la antichitati sau jucarii, dar 358 promovat ca operational pentru audio, culmea si pe post de foarte bun?

Buna gluma :rade:

 

Giorgi, 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere.

Ca unele chinezarii bune de aruncat inca le mai folosesc, asta nu-i o regula, tot chinezii folosesc CI-urile alea idioate 8002, si o multime de integrate la care nici pdf-uri nu gasim deseori.

 

SUnt de acorcd cu Sesebe si cu Dl Misura, in prezent 072, 5532, si altele fac regula ( in special 5532 ).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 10/12/2018 at 1:00 PM, Marian said:

... 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere....

Mariane, zgomot mai mic decat 072, B1 aceiasi 3MHz, SR si distorsiuni diferite, dar in audio de casa nu prea fac o mare diferenta.

 

S-a folosit mult si la mijlocul anilor 2000. Relicva inca nu este.

 

Sunt de acord ca alte solutii (072, 5532, OPA) sunt de preferat, dar nici un 4558 nu e de lepadat.

Link spre comentariu

Thunderer da citatul complet:

On 10/12/2018 at 8:00 PM, Marian said:

Giorgi, 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere.

Ca unele chinezarii bune de aruncat inca le mai folosesc, asta nu-i o regula, tot chinezii folosesc CI-urile alea idioate 8002, si o multime de integrate la care nici pdf-uri nu gasim deseori.

 

Aviz si lui Andrei.

"Dl Giorgi" rareori realizeaza ce spune.

Nu poti prezenta boxele chinezesti ca argument intr-o comparatie cat privesc AO performante...

 

Revenind la tine Thunderer.

Zgomotul este practic irelevant in conditiile in care nu faci un amplificator de microfon.

Cu atat mai putin conteaza la un corector de ton unde castigul de cele mai multe ori nu-i nici macar 20db, chiar si zgomotul 072 asa aparent mare cum este, e prea mic sa conteze.

Banda intr-adevar este la fel la 3Mhz.

CMRR in schimb e mai bun la 072.

In schimb ajungi la SR care la 4558 abea daca trece de 1V/uS, in timp ce la 072...pai vezi si tu cat e.

SR este totusi important pentru ca iti spune cat de capabil este AO sa redea pantele abrupte de semnal muzical, si tocmai asta trebui sa faca la semnalul muzical unde factorul de creasta este mai mare decat la sinusoida clasica. Sigur, la semnale asa mici pe iesire ( 1-2Vrms ) probabil n-ar trebui SR prea mare, totusi 4558 e prea la limita, n-ai nici o scuza sa-l folosesti daca nu esti chinez zgarcit. 

La fel distorsiunile, conteaza pentru ca ele dau pana la urma raportul armonic, si armonicile sunt ceea ce nuanteaza sunetul.

 

Cer scuze daca a parut ca fac o dizertatie tie, nu e cazul, doar am tinut sa argumentez de ce in mod personal consider folosirea 4558 o prostie demna de un chinez.

Avem la dispozitie AO decente la preturi accesibile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări