Jump to content

gheo23

Membru activ
 • Content count

  691
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Se poate si mai bine

About gheo23

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/23/1958

Profile Information

 • Locatie
  Braila

Contact Methods

 • Yahoo
  gheorghe_chirila

Recent Profile Visitors

239 profile views
 1. Push-Pull cu EL86

  Dumnezeu stie ! Probleme vor fi la inscriptionare . M-am "lovit" de asta.Oamenii sunt lacomi si pentru doua litere iti cer viata! Sunt din ce in ce mai increzator ca va iesi ceva de exceptie. L.E. Nu am probleme de comunicare dar ma opresc aici ! Cred ca nu mai am nimic de comunicat. Succes !
 2. Push-Pull cu EL86

  He he ! Exact la asta ma asteptam. Si mai astept ...nu m-am inselat ! Imi place de mor(vorba nevestei !) Bravo !!!
 3. SE 6P15P - mini combo

  Da, corect ! M-am uitat in fuga pe schema si cum era desenata mai neconventional , m-am inselat.Scuze csu ! Acum inteleg si nevoia de sensibilitate...chitara era pe intrare .
 4. SE 6P15P - mini combo

  Anodul primei triode , de unde se alimenteaza ? R10 ar merge spre masa , nu ? Eu cred ca o configuratie clasica cu cele doua triode avand sarcina in anod ar asigura sensibilitatea ceruta fara EF80.In legatura cu transformatoarele eu consider ca sunt foarte bune pentru difuzoarele utilizate.Bine executate vor asigura un raspuns suficient de bun in frecventa acoperitor pentru acele difuzoare .
 5. SE 6P15P - mini combo

  Arata bine ! Cred ca ai niste erori in schema prezentata.Si o intrebare : era necesara EF80 ?
 6. Push-Pull cu EL86

  E ! Esti cam la final. Eu cred ca ai obtinut cam tot ce se poate dat fiind OT si dif de 10 cm si pentru scopul propus e bine. Dar sunt curios sa vad si cum arata la final . Cateva poze se poate ? Sunt tare curios , Sa nu te superi pe mine dar eu ma astept la surprize si crede-ma, imi plac surprizele , indiferent care !
 7. Push-Pull cu EL86

  Am utilizat baxandall in bucla de reactie negativa si nu suna rau dar vezi ca tu deja ai o reactie negativa (10k//47n) care devine efectiva peste 330hZ(6dB). Deci va trebui sa iei in consideratie asta. Ideea cu plasarea corectorului chiar in intrare e intr-adevar zgomotoasa.
 8. Push-Pull cu EL86

  Am inteles.Cred totusi ca te poti duce cu Ig2 pana pe la 5-6 mA fara probleme.E o lampa mai pretentioasa EL86 asta. N-am lucrat niciodata cu ea si de aici interesul.Paste fericit !
 9. Push-Pull cu EL86

  Acum , referitor la indoiala mea in privinta defazorului...era in urma unei simulari cu Multisim si nu prea dadea bine cu 68k in katod. Cu valori mai mici excursia in tensiune necesara EL86 (cam 14Vef ) prezenta distorsiuni mai mici FARA limitare. Si de aceea indoiala mea.Incearca un 33k in katod defazor .Si leaga direct G2 la prize. N-ai ce pierde.
 10. Push-Pull cu EL86

  As vrea sa-ti spun pe nume dar nu stiu cum te numesti , insa am sa-ti spun rada(asa se numea mama). Experimentul tau cu acest amplificator poate sa para ciudat dar eu apreciez neortodoxia solutiilor. Insa...condensatorul acela modifica atat raspunsul armonic cat si dinamica la frecvente inalte prin alterarea reactiei negative. Poate arata bine pe osciloscop dar la ureche stii doar tu ! Si asta daca ai pe ce auzi.Nu ma refer la ureche, clar ! Oricum, stima !
 11. Detalii transformatoare de iesire

  Multumiri ! Asteptam ep.2 ! @soundstage: in armata calibrul pistolului mitraliera din dotare (AKM 47 sovietic) era 3/10 inch iar obuzierul la care eram ochitor 60 de inch. Sa fie oare o coincidenta ?
 12. Intrebare conectare amplificator la boxe

  Nicidecum. Nu ma refeream strict la raspunsul tau ci la faptul ca omul vrea sa stie daca strica ceva ! Din intrebare iti dai dai seama clar ca impedanta reflectata in primar nu e ceva familiar , ca sa zic asa .No offence ! Altfel spus, poate pune si in scurt iesirea, "dreiwettertaft rezista", insa NICIODATA sa nu lase iesirea in gol, fara boxe. Cred ca asta trebuie sa stie extracascaval. Stima !
 13. lo-fi vs hi-fi

  Si acum ca s-au linistit apele...nu-i asa adigh ca definitia data la inceput tinea doar de semantica ? Lo-Fi este tot ceea ce se incadreaza sub normele Hi-Fi , spre exemplu DIN45500. Nu stabilim noi ce insemna Hi-Fi ca ne place sau nu ci sunt niste standarde , iar Lo-Fi nu inseamna practic NIMIC, e un nonsens ! E ca si cum ai afirma ca pe langa metru etalon mai exista si alte unitati , mai putin etalon...99,9 cm sau 98,98989...sau cum va place .Sa fiti sanatosi si sarbatori Hi-Fi !!!!
 14. Intrebare conectare amplificator la boxe

  Pur si simplu nu=mi vine sa cred ce citesc ! Leaga omule difuzoarele fara teama. Nu se strica nimic ! Vor fi poate 5% distorsiuni in plus dar reduci un pic volumul si nu pierzi decat ceva din redarea frecventelor joase dar nu atat de mult incat boxele tale sa "simta".Diferenta s-ar auzi doar pe boxe performante nu pe cele pe care le folososti.Sa auzim de bine .
 15. Push-Pull cu EL86

  EL86 merita o soarta mai buna. Sa fie oare defazorul de vina ?
×