Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gheo23

Membru activ
 • Content Count

  792
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

71 Se poate si mai bine

About gheo23

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/23/1958

Profile Information

 • Locatie
  Braila

Contact Methods

 • Yahoo
  gheorghe_chirila

Recent Profile Visitors

462 profile views
 1. Vad ca s-a divagat mult de la intrebarea initiala . Amplificatorul in cauza nefiind destinat auditiilor in casti( ce rost ar avea 2 EL34 care sa piloteze 2 casti cu 50-100mW ! ) a fost adaptat pentru acest scop prin adaugarea infasurarii de 600 de ohmi.Dan Minciu a spus mai sus ca atata timp cat se face adaptarea corecta de impedanta nu sunt pericole pentru OT si exact asa este. Dilema pleaca de la faptul ca s-a presupus ca puterea pe care o ,,trag" ( ca sa folosesc exprimarea originala ) castile este infima dar nu este asa. Castile conectate direct pe infasurarea de 600 de ohmi vor absorbi atata putere pe cat de adaptate sunt la impedanta secundarului. Cu alte cuvinte, daca conectam casti de 600 de ohmi pe secundarul de 600 de ohmi , ele vor primi toata puterea amplificatorului. Daca impedanta lor este mai mica ( sa spunem , de 32 ohmi ) ele vor primi toata puterea amplificatorului pe care acesta o poate debita lucrand neadaptat ( Raa reflectat in primar nu va mai fi 6600 de ohmi ci 600/32*6600). In ambele cazuri transformatorul este incarcat si nu se intampla nimic. Formula este desigur aproximativa, in calcul intra si rezistenta infasurarii secundare care devine semnificativa in cazul unei dezadaptari puternice in acest caz : 600/32 ohmi.
 2. Da , aveti dreptate...no comment!
 3. Eu zic sa realizati practic aceasta schema si sa masurati liniaritatea. S-ar putea sa nu mai ganditi la fel...Circula o vorba printre ,,lampari" precum ca niciun amplificator cu tuburi nu e mai bun decat transformatorul sau de iesire dar nicio vorba despre schemele hibride, care au multe avantaje. Chestia cu siliciul e pentru puristi sau poate deaia dom'le au facut rusii lampile alea din seria metal ca nu le placea siliciul din baloanele de sticla
 4. O schema foarte interesanta ! Gandita neconventional , ar merita incercata.Chiar, a facut-o cineva ?
 5. Ei nici chiar asa ! Uite ca unii mai baga batul prin gard. Si ei trebuie stimati ? Sau estimati ? Nu stiu cum e mai corect
 6. Dilema d-lui Faust... Tuburile electronice sunt dispozitive termoionice al caror catod odata incalzit produc purtatori de sarcina care sunt dirijati cu ajutorul tensiunilor aplicate convenabil electrozilor .Pentru blocarea acelui fascicul de purtatori de sarcina este necesara o tensiune negativa aplicata pe grila de comanda.In secventa de pornire a acestui stabilizator curentul trece prin sectiunea pentoda datorita faptului ca grila acesteia nu este negativata.In catodul sectiunii trioda tensiunea va creste odata cu incalzirea acestuia pana la valoarea dictata de Uzenner iar prin polarizarea convenabila a grilei de comanda vom obtine tensiune stabilizata si reglabila la iesirea stabilizatorului.Nu este necesara rezistenta de polarizare zenner deoarece cuentul prin dioda este in zona optima de functionare a sa .Mai simplu de-atat eu nu pot explica ! Daca totusi nu s-a inteles nici asa trebuie musai sa revizuim manualele. Va doresc multe realizari si succes in afaceri.
 7. D-le Popa Marius am vazut oscilogramele si realizarea practica si admir meticulozitatea dvs.Ati ramas dator cu un raspuns totusi : temperaturile ! Dupa doua ore sa spunem, cam cat sunt acestea pe radiator finali, transformator , punte...Eu am folosit doua radiatoare recuperate de la un amp romanesc de 50W stereo si fara ventilare se cam incingeau.Performantele obtinute erau oarecum similare (schema Nelson Pass) undeva spre 16W inainte de clipping dar a ramas finalizat si ...utilizat vre-o cateva zile. L-as resuscita cu ceva racire suplimentara si de aceea intreb.
 8. gheo23

  Donatii

  As dori eu , cum procedam?
 9. Am gustat gluma, e buna asta cu caldura mai ales in aceasta perioada Puterea o puteti desigur estima dvs avand datele pe care le-am furnizat, e marisoara pentru un SE.
 10. Am realizat ceva asemanator acum vre-o doi ani . Sunetul este apropiat de un SE cu lampa dar caldura e naucitoare ! La 42V si un curent de 1,8 A suna bine dar in 2h radiatoarele ajungeau la 68 de grade . Nu l-am mai pornit de-atunci. Ma gandeam la racire fortata dar a ramas in stadiul acela. Frumos lucrat . Felicitari ! Asteptam rezultatele masuratorilor, mai ales acelea ale temperaturilor.
 11. Samsung smart display spart 500 lei sau module . Cu telecomanda originala, functional.
 12. Multumesc dan-a2 ! Ai facut doi oameni fericiti
 13. Nu stiu mai mult decat ceea ce am relatat. Ma gandesc ca difuzorul a suportat un tratament neadecvat , ca sa spun asa! Amicul vrea un meserias in capitala.
 14. Buna seara. Un amic din Bucuresti m-a intrebat cum poate rezolva o problema la un difuzor SEAS care, din descrierea lui, are spire desprinse. Mai precis se aude un zgomot la anumite frecvente. La randul meu va adresez aceeasi intrebare : cine poate rezolva aceasta problema in Bucuresti ? Multumesc anticipat !
 15. Fiti rezonabili domnilor! Puterea disipata este diferenta dintre puterea consumata si puterea utila INDIFERENT de dispozitivul activ utilizat .Nu va certati pe banalitati
×
×
 • Create New...