Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

gheo23

Membru activ
 • Content Count

  832
 • Joined

 • Last visited

About gheo23

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/23/1958

Profile Information

 • Locatie
  Braila

Contact Methods

 • Yahoo
  gheorghe_chirila

Recent Profile Visitors

743 profile views
 1. Va multumesc pentru raspuns.Ati remarcat bine ,,usor sarcastic", in rest ...nimic.E suficient! Nu vreau sa ies din subiectul toppic-ului colegului Lazaroiu sub nicio forma.
 2. << Prostia se plătește.>> Foarte adevarat ! Si informatia se plateste de asemenea. Exista google gratis.De ce nu incercati sa cautati ceva referitor la ce am spus.Asta daca nu cunosteti deja ! Am vazut realizari ale dvs. care mi-au placut si nu cred ca nu cunoasteti clasele de functionare ale unui dispozitiv electronic activ, indiferent cu ce material ar fi construit! Matematica este aceeasi si in vid, si in semiconductori , nu ? Off toppic. De ce onor moderator nu pot edita continutul? O greseala de ortografie de exemplu.
 3. Domnule Dascalescu , este interesant ce spuneti dvs. dar, va rog , fiti mai concret. Vreau sa stiu cum , in ce fel, inluenteaza audibil faptul ca sursa este construita cu siliciu sau cu ,,vid". Cum percepeti dvs. sunetul , se poate ? Simularea nu poate desigur inlocui o auditie asa ca poate fi ceva subiectiv ceea ce afirmati , sau doar faptul ca functioneaza de 30 ani e criteriul primordial.
 4. Haideti sa revenim asupra schemei ! Ce spuneti, de exemplu , despre decuplarea cu 2 condensatori de 1uF dupa o rezistenta de 510 ohmi ?! Nici dupa 33k nu mi se pare ok, daramite dupa 510 ohmi.Poate nu inteleg eu, e un filtru sau altceva ?
 5. Cu siguranta acest amplificator, asa cum este, nu poate 30W in clasa A, dar , gandindu-ne ca la auditie nu mergem niciodata cu volumul la maxim, se poate considera ca functioneaza preponderent in clasa A , asa ca se poate spune ca ESTE un amplificator in clasa A.Arata bine si sigur se aude cam cum arata
 6. A mai ramas un set de comutatoare. Se adauga si la acesta un set de curele bonus. Up!
 7. Herr doktor, ca sa vedem ce poate faceti va rog masuratori la Ui=const. pentru diferite frecvente si cuplati intrarea pe celalalt canal al osciloscopului. Alegeti o putere moderata pentru a nu intra amplificatorul in clipping .
 8. Am remarcat aceeasi problema.Ce se intampla Validae ?
 9. Pentru o determinare corecta cred ca lipseste totusi ceva : Vin_af . L.E. Evident pentru 5w la iesire.
 10. Nu.PdA pentru 6P3S este 21W, deci suntem in parametri. https://cdn.datasheetspdf.com/pdf-down/6/P/3/6P3S_ETC.pdf
 11. Asteptam si teste in banda audio.Dupa datele furnizate ar trebui sa fie aproximativ 7hz-12,5khz la 3dB .Ce e de remarcat ca la peste 600W nu intra in saturatie, raportul de transformare ramanand acelasi pe toata gama de puteri: 1,937.Se vede si din oscilograme, dar asta la 50hz !
 12. Cu siguranță se poate obține o inductanta mai mare dar majorând numărul de spire creste fluxul , creste inducția și hopa saturația!
 13. NU. Punctul static de functionare nu se modifica , doar comportamentul dinamic(putere, armonici , distorsiuni...). Cred ca merita un studiu acest miez, adica bobinand cca. 3500 de spire(cam 40H inductanta la acelasi intrefier)) cu prize, si stabilind cate spire determina intrarea in saturatie a miezului(care la acest tip de miez se face destul de abrupt) se poate ajunge la un compromis . Bineinteles trebuie sa tinem cont ca peste componenta continua se suprapune si cea alternativa de care spunea Valderama mai sus. Miezurile astea au fost curent folosite la transformatoare de retea care pu
 14. De pe ce nava e ? La dimensiunile sale -45cmp- urca bine in frecventa.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines