Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gheo23

Membru activ
 • Content Count

  810
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

85 core_reputation_level_4

About gheo23

 • Rank
  core_member_rank_2
 • Birthday 09/23/1958

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Braila

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_8
  gheorghe_chirila

Recent Profile Visitors

545 profile views
 1. Se poate chiar masura rezistenta secundarului si simularea sa se faca cu redresorul GZ34 cuplat la transformatorul cu 340V in secundar .
 2. Desigur, aici aveti dreptate si e mai bine sa inteleaga fiecare ce vrea.
 3. Nu domnule Ion_Bumbu, este vorba de cu totul altceva: acela este un etaj final clasa C care este linearizat prin aplicarea unei tensiuni redresate din semnalul util de rf pe g2. In lipsa semnalului curentul prin finale este blocat, g2 nefiind alimentata. Se obtin astfel puteri mari de rf cu disipatie mica pe anozi dar cu pretul cresterii distorsiunilor armonice, ceea ce nu-i de dorit . Autorul incearca sa impace si capra si varza alimentand g2 cu tensiune redresata din semnalul de intrare, care se aplica pe g2, modificand valoarea instantanee a tensiunii de grila . Cred ca era necesara aceasta precizare pentru corecta informare.
 4. Aranjarea bobinelor si nr de spire sunt astfel alese incat rezistentele celor 2 primare sunt sensibil egale. O alta sectionalizare trebuie facuta cu grija pentru a pastra egalitatea rezistentelor cat si a cuplajul magnetic intre sectiuni. Dealtfel , poate fi folosit fara probleme neconectand cele doua grile. Spun asta deoarece am realizat practic acest tip de bobinaj si este unul chiar reusit.
 5. Nu este deloc aceeasi schema ! Vedeti ca atacul este pe g1. Schema lui Paravicini foloseste PCC88 in atac g2 iar g1 este la masa.In schema lui Valderama g1 este conectata dinamic la masa dar inovatia este ca nu mai foloseste negativare automata ci fixa .Paravicini foloseste inteligent tensiunea din catodul finalei pentru a controla regimul static al g2 si deci puterea disipata de aceasta. Am realizat practic cu cativa ani in urma ceva asemanator cu PCL86 si 6P36S iar rezultatele au fost peste asteptari. Se pot discuta multe pe marginea acestei scheme dar orgoliile sunt prea mari. Toti vor premiul I , iar asta nu se poate !
 6. Schema dumitale schioapata ...de grila iar Rf si Cf nu fac parte din calculul etajului de amplificare propus. Deasemenea, Rg trebuie data, este rezistenta de sarcina, intelegeti ? Fiti sigur ca sunt destui ,,viteji" care pot calcula un etaj de amplificare cu trioda dar, mai intai, cititi macar ceea ce v-am sugerat si apoi compuneti probleme ! Eu zic ca nu are rost sa mai continuam discutia deoarece devine una polemica si e pacat de initiativa d-lui Lazaroiu cu acest topic. Sa aveti zile senine !
 7. RDH4 cap. 7, p.327-329. Gasiti si formule de calcul .
 8. Nu e mai simplu sa luati o carte si sa aflati singur raspunsul ? Evitati astfel multe discutii sterile si va imbogatiti si cunostintele. Seara buna sa aveti!
 9. Ar fi interesant pentru studiu . Omul s-a chinuit ceva si cred ca solutiile gasite de el pentru constructie pot fi utile.
 10. Sarcina 4P1L este rezistiva, nu ? Intreb asta pentruca am vazut varianta cu sarcina inductiva care asigura un procent mai mic de distorsiuni.
 11. Idem ! Construit, masurat .Atac pe G2 cu PCL86.Sunet remarcabil pentru un tub de baleiaj.
 12. Exact asta am incercat sa spun mai devreme in postarile anterioare dar se pare ca scriu in alta limba iar orgoliul primeaza. Ma dau batut...duminica asta As vrea sa vad si eu o schema de ONKYO fara reactie negativa , ca tot veni vorba.
 13. Buna dimineata ! Astazi fiind duminica si avand putin timp liber la dispozitie, am incercat o simulare pentru un SE clasic in varianta fara reactie(1 si 1.1) si cu reactie(2 si 2.2) . In aceste printscreen-uri se poate vedea ce se modifica si cum in cele doua variante. Concluziile le puteti trage singuri .Poate mai tarziu voi posta si varianta cu reactie Schade pentru a vedea diferentele. In legatura cu limba romana o lasam asa...s-o invete profesorii de romana, iar ceilalti profesori , de matematica , de fizica, sa se exprime si ei cum or putea , ca noua nu ne trebuie! Zi senina sa aveti dragilor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.