Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marele Savant

Membru activ
 • Content Count

  2,084
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Marele Savant

 • Rank
  Inaltimea Sa

Profile Fields

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Corect! Am avut un fost sef de sector care atunci cind vorbea la telefon cu directorul sau inginerul sef se ridica in picioare! absolut real!
 2. si crezi ca aia care le cumpara le platesc in 5 generatii? Si pentru ca cei tineri sa nu ramina cu dezinformarile postate: nu se construiau apartamente speciale pentru secretarii de partid! puteau (unii) sa-si aleaga blocul, etajul, chestii din astea, nu mai bagati gulgute de felul asta! erau probabil primii secretari de sector/oras/ judet care locuiau in ceva case nationalizate, dar astia nu erau multi. In rest, miile de secretari BOB, locuiau la fel ca restul lumii, eventual, asa cum am spus, la etajul unu sau doi, nu la parter ori ultimul etaj!
 3. mai ales ca cutiile de chibrituri in majoritatea cazurilor au suprafete mai mari si sint mai bine compartimentate decit actualele ''rezidence''-uri. si sint in oras, linga tot ce este necesar nu imprastiate pe la Dracu 'cu Crengi, prin lanurile de porumb! ...si practic o idiotenie de care oricine are mai mult de 4 clase primare ride si cu curul!
 4. Prin 1994-95 sau pe aproape, la CAP-ul unde lucram s-a incercat punerea in functiune a unui sistem de TV cu circuit inchis fabrictat la noi si care zacuse in magazii aproape un deceniu. Citeva zile ne-am distrat cu alimentarea acestora si admiratul tantalilor care ardeau ca niste torte, imprastiind mirosul binecunoscut! A durat pina ce mirosul a inceput sa se simta si in laboratoarele de pe restul etajului si mai ales la biroul de la etajul de deasupra pastorit de unul dintr inginerii sefi! mirosul a disparut pina la urma dupa 2-3 luni! Se testau prin sondaj, dupa diverse teoprii sta
 5. La semiconductoare preturile erau intr-adevar prohibitive. pe de alta parte circulau gratuit in cantitati suficiente in cercurile si cluburile de specialitate! La radiocluburi au ajuns chiar si multe componente de import, tuburi sau tranzistori de emisie, filtre ssb si cw sau alte chestii interesante. E adevarat, pe la sate erau putine scoli unde cineva se ocupa de functionarea cercurilor tehnice, trebuia ajuns in oras. Si daca tot ''descurcareala'' este laudata de cei care au prins vremurile, sa nu uitam de vinzatorii clandestini precum cei din caminele studentesti, gangul de pe
 6. Deci daca pe tine te acosteaza un politist si te pune sa faci genoflexiuni sau tiris pe coate si genunchi, tu saluti si treci la executare?
 7. cred ca am mai povestit ca un led pe ambaza de tranzistor, care lumina ca porcu' costa la ICCE suma de 161 lei bucata!!! imens, presupun ca am fost printre putinele inteprinderi care am cumparat 200 de bucati! la ceva timp, au aparut cele incapsulate de Microelectronica si care se vindeau in magazine la 10-12 lei si le-a scos ledurile din cap celor de la ICCE.
 8. Solutia este simpla si lmc: arunca drona si ia-ti o musca!
 9. La F-metre foloseam cristale de 13 Mhz din radiotelefoanele IEMI, urmate desigur de un divizor prin 13, plus lantul de CDB490. Iar mai mult de 10 lei si asta pe decodoarele de tip 446/447, nu am dat niciodata! 50 de lei era C520.
 10. si ca avea un spital mai dotat ca alte mai mari si mai cunoscute, deci este un bun administrator si a fost mentinut in functie datorita realizarilor!
 11. Si nu a fost ceva care trebuia vazut de intreaga tara? trebuia sa fie mutati in secret, generind si mai multe zvonuri aiuritoare? iar CNA-ul vegheaza doar la aplicarea legii, nu face legi. si chiar daca unele emisiuni par/sint imorale, nu inseamna ca sint si ilegale. iar daca se difuzeaza in continuare, inseamna ca au spectatori. chiar dintre cei care le dau ca exemple negative. eu nu am auzit de foarte multe asemenea emisiuni si nici de mare parte din vedetele, reale sau nu, de astazi! oricum nu are importanta! se stie ca nu mai face nimeni infarct iar bolnavii de cancer si
 12. este vre-o problema cu interlegerea textului scris de mine? nu am zis ca toata lumea ci doar cei care se ocupau cu ''descurcatul''. care ''descurcat'' este dat ca exemplu de istetime de catre cei care-l practicau. Li se pare normal ca trebuia sa te descurci ca sa ai ce pune pe masa, sau on pachet de tigari sau un sapun. parca aveam si noi colegi care spuneau ca ''toata lumea se descurca si avea frigiderul plin!'' Uite, eu refuzam sa ma descurc si nu aveam frigiderul plin! Uite exemplul perfect de ''descurcareala'' chiar daca nu era un adevarat troc. deci era foarte normal ca no
 13. am dubii mari in legatura cu transmisia ,,obligatorie'' din epoca. parca a fost si un CM pe care l-am vazut de la vecini!
 14. Draga, eu sint STAPINUL TELECOMENZII! Deci ma uit la ce si daca vrea muschii mei. Iar in loc de 40 de minute de telenciclopedie saptaminal, am 8 canale de documentare disponibile in fiecare secunda! nu trebuie ( ca in anii de dupa 1982) sa traiesc din amintirile anilor '70! cei care nu erau nascuti inainte de 1970 nu au prins decit anii de frig, foame si intuneric. Desigur, daca ei sau mai ales parintii lor nu ingrosau soriciul ca sa se ocupe cu ''descurcaleala''! adica schimbul de produse furate de fiecare de la locul de munca!
 15. A vazut/folosit cineva un osciloperturbograf folosit in ind. energetica? ma refer la cele cu inregistrare pe hirtie, deci pina prin anii '90!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines