Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marele Savant

Membru activ
 • Content count

  1,514
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

364 Excellent

About Marele Savant

 • Rank
  Inaltimea Sa

Profile Information

 • Locatie
  Motru, Gorj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marele Savant

  Afisaje lcd 16x2

  Se pare ca nu prezinta interes! Atunci poate doreste cineva 10 afisaje asemanatoare cu acestea, dar cu iluminarea laterala. Pretul este de 110 lei toate 10, inclusiv transportul prin posta. plata numai prin banca, contact MP!
 2. Marele Savant

  Afisaje lcd 16x2

  De vinzare 10 afisaje lcd cu doua rinduri a 16 caractere. Sint net superioare calitativ celor low cost obisnuite pentru ca au iluminarea uniforma pe toata suprafata nu doar dintr-o parte si contrastul mult mai mare! pretul este de 148 lei inclusiv transportul prin posta, plata numai prin banca -bancpost sau transilvania! mai sint si alte chestii interesante pe linkul din semnatura! contact MP.
 3. Marele Savant

  Probleme juridice..........

  Si la noi e coruptie cit cuprinde, cum naiba de nu sintem macar egali cu nemtii?
 4. Marele Savant

  Ce fludor folositi?

  Se pare ca cel de la emag e importat de pe marte, cel putin asa pare dupa pret! Personal am ceva cu doar 38% plumb si in plus 2 procente de cupru! se pare ca se comporta mult mai bine cu virful letconului!!! Desigur fara argint, asa sint eu mai conservator!
 5. Marele Savant

  Teroristii de ieri, aliatii de maine

  Am asa o senzati ca nici prea multe auto nu sint in acea tara, nu oricine poate fi proprietar de masina mica, parcarile sint tot la misto! P.S. mult folclor in ce priveste SUA!
 6. Marele Savant

  Acu' 48 de ani

  Vedeti cum i se citeste pe fata tristeatea pentru oamenii si tara pe care a parasit-o?
 7. Marele Savant

  O stire interesanta.

  Foarte sigur, povestea asta circula de pe vremea cind eram eu in sc. generala, adica aproape o jumatate de secol!
 8. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  cine poate sti? este vorba de un echipament al firmei, nu prestam pentru terti, deci nu ne permitem sa tragem de timp ca nu cistigam nimic, din contra!
 9. Marele Savant

  Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

  Eu am participat prin 1980 si ceva de demolarea unuia care ocupa cu toate anexele doua etaje si inlocuirea cu echipamente romanesti. De remarcat ca am gasit echipamente electromecanice produse in fosta URSS, care nu au fost inlocuite niciodata in cele 3 decenii de functionare! Cele mai utile au fost panourile dulapurilor respective care erau facute dintr-un aluminiu de zile mari, bun pentru a fi refolosit la chestii mai utile. Ce ar fi plins djl sa vada cum eru incarcate in bascule dulapurile respective! Sau cum coborau citeva etaje fara lift! Asta pina era sa coboare in capul unuia care a sarit pe un geam de la parter ca sa scurteze drumul spre unde avea treaba!
 10. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  Io-te-l. Este o placa, de pe un card mai maricel, dintr-un CMTS de la Cisco. Daca tot vorbim, echipamentul a costa acum citiva ani cam 115.000 de dolari plus transport din state si taxe-vama+tva. Iar cardul in sine, daca vreau sa-l cumpar miine din Europa, fiindca e treaba urgenta, costa peste 20.000 de euro!
 11. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  exact ce spuneam! Apropo, zeci sau sute de mii nu este treaba serioasa. Diferenta este foarte mare si se se trateaza diferit un echipament de 16.000 de euro fata de unul de 385.000! Uite, pun baterii in aparat si iti arat cu ce m-am delectat si rezolvat eu in acesta dupa amiaza. O voi monta in echipament pe la 3-4 dimineata cind incarcarea si deci deranjul facut vor fi minime!
 12. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  Draga, noi vorbeam de depanatorii tv, parca si eu am subliniat ca electronica are si o ramura profesionala, nu este depanarea miezul. Eu cind am vorbit de tv la care schimbi un electrolitic, m-am referit exact la acelea, nu la cele cu defecte reale unde se bijbiie cu zilele! Deci stric pe sume nejustificate luate pe chestii de gradinita! Si apropo, patru zile ca sa gasiti un jumper cazut, nu este in favoarea dumneavoastra, indraznesc sa cred ca reprezinta o lipsa totala de eficienta, mai ales ca ati spus ca aveti defecte la care stati cu saptaminile. In acesta situatie, este normal ca la 4 televizoare reparate pe luna, pentru un salariu net de 2000 de lei ar trebui cam 800 de lei de aparat! Cu reparatul in urma altora aveti dreptate. Si eu ajung la defecte unde s-a bijbiit cu saptaminile si ramin uimit de diagnosticele date de oameni platiti cu bani grei. iar majoritatea, sint asa de lipsti de bun simt, incit proclame echipamente neraparabile sau reparabile pentru sume imense, numai pentru a nu se face de ris cind altul va rezolva problema. sau, treaba intilnita de curind, se proclama defecte cele mai scumpe si greu de gasit componente, ca sa-l lamureasca pe patron sa cumpere alt echipament. Se face tot posibilul sa nu se apeleze si la alta persoana care eventual ar putea demasca impostura! Am mai povestit de un mare meserias, de la o firma cu staif ce venea si repara un ecograf cam o data pe luna. si atunci dupa fite si plocoane! Cind intr-o zi a facut prea multe mofturi si am ajuns si eu acolo, am inlocuit siguranta rapida pe care o punea smecherul cu una temporizata cum era si prevazut de producator. A mers dupa aceea aparatul inca 3 ani pina a fost casat! Lacomia este specifica omului, dar trebuie tinuta totusi sub control! Aia ie! P.S. care este relevanta numarului de postari, denota cel mult timp liber in exces? Daca este un criteriu, colegul nostru care are peste 70.000 de postari pe SP ar trebui sa fie ales imparat!
 13. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  Draga si tu cind esti client, la rindul tau vrei cit mai ieftin posibil, ce este asa de mirare??? Din reparatia unui tv color vrei sa-ti scoti toate cheltuielile lunare ale firmei? Te asigur eu, ca unul care nu refuza nimic aduna la sfirsit de luna muuult mai mult decit va puteti inchipui! Nu mai vorbim de faptul ca majoritatea ''meseriasilor'' se jeneaza sa declare veniturile sau sa elibereze chitante sau facturi! Inca la CRT se mai iau sume nesimtite pentru un electrolitic de 10 bani. Si las-o naibii de stiinta, s-a amortizat schimbind condensatoare cu sutele in timp! Iar multi deja repara ''dupa'' internet, sint pline forumurile de GigelTv si asemenea care stau jumate de zi cautind rezolvari la problemele intimpinate pe care nici macar nu sint in stare sa le descrie corect! Iar aia cu promotiile '' 2 cu bani si unul gratis'' nu fac asta de prosti. Sint chestii studiate in facultati de oameni cu multa carte si se dau doctorate pe tema asta!
 14. E sper ca respectivu' a realizat compunerea respectiva acasa, in timpul liber, nu platit din taxele si impozitele mele! Si se mai vaita de salariile din cercetare! Dar tu ce crezi???
 15. Marele Savant

  Cum sunt vazuti electronistii in zona voastra?

  De ce ai cere aproape o jumatate de salariu minim pentru un defect care se rezolva in 30 de minute maxim cu materiale sub 30 de lei. Desigur poti alege un exemplu extrem, cu cine stie ce tv si FBT exotic pentru a-mi dovedi contrariul. Exact din cauza preturilor de multe ori ultraexagerat de umflate nu se mai duce omul cu nimic la reparat. Eu stiu un baiat care cistiga inca excelent si care primeste si un radio Cora sau un pick up de acum 50 de ani la reparat!
×