Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marele Savant

Membru activ
 • Content Count

  1,697
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

575 Excellent

About Marele Savant

 • Rank
  Inaltimea Sa

Profile Information

 • Locatie
  Motru, Gorj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  Erati se pare bazat tare, presupunind ca ati dat cu adevarat 34 de lei pe un jfet! chiar cel mai tare din epoca putem spune! sa nu mai vorbim ca ati dat salarii intregi pentru a cumpara componente si a produce zeci de amplificatoare pe care le faceati cadou prietenilor! In ce priveste bfy90, nepriceputii de specialisti din iemi de ex, erau de aceeasi parere si foloseau componente sortate si parasortate pentru a ptine rezultate cel mult modeste! Cred ca v-am mai spus: va luati prea in serios, poate observati ca sint cam singurul care va mai raspund la postari!
 2. Marele Savant

  Poze cu tot felul de componente electronice

  cred ca am mai povestit ca avind stechere asemanatoare cu cele de retea, erau adesea bagate in priza! niciodat nu erau prize suficiente deci nu era greu de gresit! nu se ardeau intotdeauna daca erau scoase rapid, dar in majoritatea cazurilor se demagnetizau!
 3. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  ce sa caute tiristii intre 28 si 30 mhz?? iar radiodifuziune am gasesti si peste 15 mhz. Iar peste 10 mhz cu fi de 455khz este tot discutabila stabilitatea vfo, dar pentru am unde nu sint pretentiile ca la ssb este utilizabil. Imi pare totusi rau ca ati redus mult cerintele, cu sdr pe a treia fi cum stati?
 4. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  Daca receptorul va ramine doar pentru receptia um si us la frecvente sub 5-6 mhz, se poate , dar nu cred ca veti obtine un vfo stabil la 28 de mhz; parca tema era realizarea unui receptor pina la 30 de mhz!?
 5. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  Desigur, spuna ca docmai dv. care va pretindeti cel mai cinstit om, foloseati echipamentele statului pentru ciubucurile personale. Desi cu alte ocazii ati spus ca nu v-ati ocupat de fuseraie si m-ati acuzat pe mine ca faceam amplificatoare de antena cu BFY-urile statului. Nu faceam, erau cam inutilizabile, cumparam mosuri dual gate de la bisnitari! Apropo, de unde aveati jfet-uri? nu prea circulau in afara circuitului oficial, eu personal nu am gasit la bisnitari niciodata!
 6. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  verificarea lor pe caracteriscop urmata de impachetarea individuala in hirtie, nu inseamna ''lucrat'' cu tranzistorii respectivi! parerea mea personala este ca aveti notiuni teoretice dar va lipseste practica, lucrarile de laborator realizate in scop didactic nu se pot considera practica!
 7. Marele Savant

  Despre creier.

  Pai daca omul este angajat si nu actionar la vre-o firma, exact salariul il asteapta, la fel o face si primul ministru si presedintele tarii! scrie-le si intreaba-i!
 8. Marele Savant

  Masini electrice

  tineti cont ca nu dioxidul de carbon e problema! alti compusi rezzultati din ardere sint periculosi!
 9. Marele Savant

  Despre creier.

  de ce simtit mereu nevoia sa spuneti ca ati citit intr-o carete sau pe un site??? va este teama sa nu creada ;lumea ca sint ideile dv.??? iar apropo de medici, dupa majorarile salariale de care au beneficiat, se pare ca avind veniturile asigurate, isi dau si mai putin interesul, inainte ii mai mobiliza o atentie, acuma se pot lipsi!
 10. Marele Savant

  Receptor compact, tripla conversie + SDR

  pare sensibil daca doar antena telescopica a fost folosita! mai trebuie un dds ca sa fie stabil pe frecventa si desigur o scala cu rezolutia de 10 maxim 100 de hz! Succes!
 11. Marele Savant

  A fi sau a nu fi ... pe internet !

  Despre poporul nostru am invatat cu totii in anii de scoala, da-ne te rugam, voie sa nu fim marginiti si sa cunoastem si ce se intimpla dincolo de granite! Apropo, Tolstoi, Dostoievski, Ceaikovski sau Popov ce bogatii ti-au rapit???
 12. Marele Savant

  A fi sau a nu fi ... pe internet !

  Bumbulesti-Livezeni! Hai rup, hei rup, hei rup, bum!
 13. Marele Savant

  Pret pistol de lipit

  daca e vorba de o firma de stat, e perfect posibil, tinind cont ca se achizitiona marfa proasta la preturi umflate pentru a primi parandaratul corespunzator!
 14. Marele Savant

  Detector de metale

  Da, este ca mine, dar nu ca asa vreau eu, ci pentru ca legea nu prevede nici un termen! probabil ati verificat! Asa cum nu prevede nici o varianta pentru autorizarea unui echipament home made!! nu luam in serios ideea unei declaratii mincinoase data pe propria raspundere in fata unui notar!
 15. Marele Savant

  Detector de metale

  Legea nu prevede nimic "de genul'' orice ar insemna asta! sint abuzuri locale din reavointa sau nestiinta, pentru ca legea este ambiguua, teoretic ar trebui obtinut acordul pentru procurare initial, dar in tara numai la Iasi se practica (s-a practicat??) asta, incit in momentul cind s=a mers cu obiectul pentru autorizare, a fost confiscat. Legea e aiurea, dar in nici o varianta nu se autorizeaza bobina!
×