Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marele Savant

Membru activ
 • Posts

  2,195
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Profile Fields

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Marele Savant's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Ati dat pe BGY88 aproape 40 de euro inclusiv transportul???
 2. Asta a fost asa, ca sa-mi fac un cadou de Craciun, am si unul analogic, cu un pedigree bengos!
 3. Am recunoscut! probabil ca sint singurul de pe aici care nu intelege cum e cu Big Bang, teoria stringurilor, bosonii si alte asemenea! Desi toate sint doar ipoteze, mai mult sau mai putin acceptate de oamenii de stiinta! In serialul Big Bang, s-au spus, cu jumatate de gura intr-adevar, o gramada de lucruri suparatoare pentru lumea stiintifica! Si, DA! teoriile respective sint nedemonstarte categoric ci doar acceptate in lipsa altora mai bune! si cum creatia trebuia demontata cumva, a aparut
 4. daca doar modulul va tine in loc, va pot imprumuta eu unul! dar mie nu imi este clar daca nu ar mai trebui inca o FI, nu direct 200 Khz din 100 Mhz!
 5. Big Bang este doar o teorie, acceptata in loc de alta mai buna sau mai credibila! Nu exista dovezi reale, ca exact asa s-a intimplat! amatorii aia de nobeluri jongleaza cu tot felul de teorii nedemonstarte, care se bazeaza pe altele la fel de nedemostrate iar intre timp cauta bosoni! nu ca ar folosi la ceva si daca i-ar gasi! P.S. da, am dat la pila toata viata!
 6. Multam, stiu ca e prima zi, dar parca mi-e mai incomod navigatul prin meniuri, decit butoanele dedicate, mai ales la generator, dar sa vad cind voi lucra ceva concret cu el!
 7. nu ma prea pricep, dar softurile care fac decodare I/Q din audio parca au si functia de REC? sau e alta chestie?
 8. Desi nu credeam ca o voi face in viata asta, am luat si eu un DSO, m-a atras faptul ca are si generator RF, scap de al meu care are aproape 20 de Kg!
 9. Absolut de acord, dar trebuie spus ca dupa importul imaginii, traseele trebuiesc redesante peste desenul original! deci trebuie cunoscut cit de cit softul respectiv, avute capsulele necesare...
 10. Atunci, spor in ramura! apropo, cu ce-l ajuta asta pe cel care a postat? Varianta optima pentru el este ca cineva sa-i reproiecteze cablajul intr-o aplicatie care stie nativ sa exporte gerbere! util ar fi daca ar da mai multe informatii si poate se gaseste cine sa-l ajute, iar cablajele le poate comanda ulterior in china!
 11. E o gluma! nu se pot obtine, cel putin cu soft accesibil, fisierele necesare uzinarii unui pcb pornind de la un jpeg!
 12. cel mai posibil este vorba de un bruiaj provenit de la o retea (cablu ) LAN! router, switch sau asemenea, chiar aflat la o distanta mai mare de 20m!
 13. Am avut exact aceeasi problema cind lucram la o firma de telecom. Un bruiaj puternic deranja up stream-ul modemurilor CATV, care era intre 25-40 de mhz. Aparea exact la aprinderea iluminatulyui public intr-o comuna din MH, dar doar in anumite zone, unde ulterior am identificat un anumit tip de lampi. Solutia a fost sa-i punem oamenii in cap primarului, care a insistat la firma care se ocupa de iluminat sa schimbe acele lampi! Sigur, se putea si cu ANCOM-ul, dar a rezolvat primarul rapid! Corect!
 14. Astazi mi-am dus fiul si sotia sa viziteze Muzeul Tehnic din Bucuresti! Cindva, acum 4 decenii, facind practica peste drum de el, la Energoreparatii, am fost si de 2-3 ori saptaminal, iar adesea eram doar 2-3 persoane in tot muzeul. Astazi erau citeva zeci, inclusiv multe familii cu copii de diferite virste. din pacate si acum o parte din exponate sint intr-o portiune deteriorata a cladirii si nu pot fi vazute!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines