Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Nostalgic

Membru activ
 • Content Count

  1,895
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

159 Excellent

About Nostalgic

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 05/28/1948

Profile Information

 • Locatie
  Sudist

Recent Profile Visitors

912 profile views
 1. Și ce dacă ? Poți traduce .În ce limbă vrei . Ș i pentru o schemă nu contează limba vorbită , schema e un desen, e valabil în orice limbă. Așa că îți urez succes !
 2. Referitor la schema din Tehnium -IC2 referința de tensiune , Uout ,reglată brut din R2, fin din R3 -IC1 driverul de comandă Uout, - IC3 sesizează supracurent la ieșire , operaționalul basculează în negativ și pune baza lui T3 la masă blocînd curentul prin tranzistorii serie -IC4 scurt la ieșire, identică funcționarea cu IC3 Recomandare. Respectată schema din Tehnium. Vizavi de această schemă am o variantă mult mai dezvoltată , pe care am și construit-o și merge foarte bine.
 3. Iese în toiul nopții moșul afară ,,de ca omul de la țară, nu avea ce trebuie înăuntru, face ce face și vine în pat lîngă babă. -Babo s-a întărit afară. -Mă întorc?cum vrei ? -eeee... pe dracu , s-a întărit ploaia afară. ........................ Merge moșul la tîrg , acolo ca la tîrg , tot felul de tîrgoveți unul vindea prafuri de sculare din morți cumpără moșul , vine vesel acasă hai babo să facem ce n-am mai făcut demult presară moșul pe obiectul muncii prafuri bună ,bună... o ia moșul pe la spate baba de excitare intensă dă un vînt , prafurile se duc... babo la anu cînd mai merg la tîrg.
 4. ținînd cont de dispersia aparatelor de măsură ,eu cred că este în bună stare deflexia pe linii și cadre, nu am găsit niciodată așa ceva defectă la 11ak30.Scoate-ți de pe tub și vedeți dacă există oxizi , spire încinse,...
 5. La cum arata poate fi folosit pe post de rezistenta.
 6. La alimentare simetrică , ideal la ieșire pe sarcină , ar trebui să fie zero volți, referința zero - GND dar niciodată nu se întîmplă așa. Mai putem măsura niște milivolți , cît mai puțini ar fi bine . La simptomul spus de dvs. e un curent ce curge spre sarcină , care nu ar trebui să fie fără semnal. - măsurați pe scala DC milivolți , cu intrarea în scurt, și spuneți cît găsiți și ce polaritate găsiți acolo, comparativ cu celălalt canal.
 7. Schema are alimentare simetrică ? +Vcc-0- -Vcc ?
 8. Schema de mai sus postată de colegul -validae- că nu a spus sursa, nu are importanță, este o schemă foarte bună, are o mare precizie (0,5 grade ). și că nu ai dat rezultate bune , sînt mult mai multe condiții . Această schemă menține temperatura, dar nu și , - umiditatea- ventilația-calitatea oulelor, fecundare , proces tehnologic ,vechimea oulelor.etc... Deci sînt multe condiții (parametri ) ce trebuie îndepliniți.
 9. Am spus mai sus, INV_CTL în stby. am 0,6-0,7v cînd se iese din stby. ar trebui să fie zero , dar contrar crește spre 0,8v comanda asta vine din procesor. IC 101 MSD804KKX....
 10. Încercați utilizarea unei baterii de 1,5v cu înserierea unei diode schottky.
 11. Cred că pînă la urmă voi forța pornirea invertorului punînd baza Q405 la massă.
 12. pinul 1 Enable dacă este in high (nivel înalt) pornește driverul condiția este ca tranzistorul Q405 să fie blocat (în bază nivel zero) la inv-ctL nu vine zero cînd dau să iasă din stby nivelul in bază în loc să devină zero ,mai crește deja spre 0,7v
 13. Cum am ajuns la concluzia ca ledurile sint bune in totalitate? În schema sursei la Uout printre alte tensiuni care deja sînt corecte e notat și pentru leduri 70.3 volți -0,4 A Am aplicat exact 70,3 v și trage exact 400 mA Nu înseamnă că nu are nici-un led în scurt , ce ar fi făcut să crească curentul ? Sau întrerupte să scadă curentul?
×
×
 • Create New...