Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Nostalgic

Membru activ
 • Content Count

  1,747
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 Se poate si mai bine

About Nostalgic

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 05/28/1948

Profile Information

 • Locatie
  Sudist

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nostalgic

  tda 7494

  sa ajutam nu cred ca inseamna publicitate in acest mediu restrins. https://www.electronicservice.ro/cumpara/tda7494-stm®-ab3-7749601
 2. Nostalgic

  LM317

  Daca are activitate intensa , sigur ca e primul pe lista.
 3. Nostalgic

  LM317

  Ma refer nu la aceasta sursa ci la general , orice obiect electronic are anumiti parametri principiali de functionare si parametri de utilizare , recomandat, sa nu se depaseasca parametri de utilizare , altfel se modifica functionarea.
 4. Nostalgic

  LA MULTI ANI! Romania

  LA MULȚI ANI ROMÎNIA ! Se mîndresc și se umflă în pene actualii dar nu au nici un merit , au luptat și au murit alții pentru a profita ăști de acum. TRĂIASCĂ ROMÎNIA !
 5. Nostalgic

  Redresor

  .l.........................................................................................................
 6. Nostalgic

  Redresor

  La practica ta de zi cu zi si nivelul de cunostinte in electronica ,eu ti-am dat cea mai simpla schema de incarcare acumulator de la reteaua de 220v. in functie de starea retelei vei vedea curentul de incarcare pe becul paralel pe rezistenta confectionata din nichelina.
 7. Nostalgic

  Redresor

  muta conectarea cu 3 spire mai sus ,
 8. Nostalgic

  Recunoasteti aparatul?

  https://www.radiomuseum.org/r/radiotehni_riga_10.html
 9. adevarul 100/100 poate mai ne domnul un Tepes ca prea e nevoie. Ca noi , gloata nu mai stim ce sa votam. toti s-au inteles sa distruga aceasta tara si pe popor bineinteles.
 10. cel mai bun sef de stat la timpul actual VLAD TEPES .
 11. Nostalgic

  Redresor

  rezistenta aceea din nichelina este pentru protectie si monitorizare incarcare.O poti face din doua fire de nichelina cam de 15 cm lungime torsadate . Asta a fost ce am zis ceva facultativ , imi spuneti rezultatele si apoi mai vedem ce trebuie.Exista dispozitive de incarcat acumulatori cu plumb performanti , profesionali dar ,ti-am dat schema de nastere a incarcarii unui acumulator de la reteaua electrica.
 12. Nostalgic

  Redresor

 13. Nostalgic

  Redresor

  pe moment nu mai mutam masuratorile ,ne limitam la ce avem acum. Utilizati cele doua puncte intre care ati gasit 13 v. spira aceea o departati putin de celelalte curatata pe cel putin 5mm de email si faceti o cositorire buna cu fir de cel putin 1mm2.Redresare cum doriti mai departe o rezistenta de 0,2 ohmi (fir de resou de 0,5mm). pe aceasta rezistenta puneti un bec de lanterna 2,5 sau 3,5v. si bineinteles spre acumulator la + si -. Cind becul se stinge , bateria e incarcata . ne tineti la curent.
 14. Nostalgic

  Redresor

  curata putin emailul de pe spira care e decojita de matase si spune-mi ce tensiune alternativa gasesti intre acel punct si la fiecare capat al bobinajului.
 15. Nostalgic

  LM317

  pentru a construi o sursa liniara de ce sa folosim oscul.? deja am vazut ca interpretarea oscilogramelor lasa de dorit. si in alta ordine de idei , pe unde trece un curent electric se produce un zgomot (sa nu credeti ca trece cineva cu trompeta ), ci zgomot electric , si pe osc. se vede ,milivolti ,mai multi sau mai putini , e si-n functie de sarcina si de altele ....
×