Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Nostalgic

Membru activ
 • Content Count

  1,841
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

133 Excellent

About Nostalgic

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 05/28/1948

Profile Information

 • Locatie
  Sudist

Recent Profile Visitors

861 profile views
 1. Doar era decembrie , deci promoroacă. Ne sufli din palmă și nouă o poză reală?
 2. Vă salut -zvonacfirst- ! -Îmi pare rău , nu am cablajul pentru schema cu bipolari, decît pentru prima proiectare cu feturi , dar cablaj făcut artizanal.Apelați la colegul -geomar- să vă ajute. - letconul cu funcție de stby. ,la mufă are 6 pini, doi pini rezistență, doi termocuplă, doi senzor stby.
 3. Mi-a făcut plăcere să văd chipul cîtorva colegi de Elforum, cu toate că al nostru coleg și moderator -ratza- a scufundat în adîncimea lacului opțiunea -Like- .. după prima virgulă , un spirit de glumă, poate -ratza- nu se supără.
 4. 1. cu 6v2 zener se modifica plaja de temperatura (poti monta in serie cu zenerul o dioda 1N4148 invers , si vei avea 6,8v). 2. R5-R8 valori mai mici (1,8k) se modifica domeniul de temperatura (scade minima - creste maxima ) 3. avind in vedere ca se lucreaza cu semnale de curent continuu , poti pune oarecare valoare de mare. 4. daca letonul nu are senzor de stby. nu e nevoie sa mai montati componentele in acea zona. Q4-R22-C8-R24-D4-Q5. Succes !
 5. mai 2018- sarbatorit ca am reusit sa implinesc cei 7 zeci ani de acasa.
 6. Se face referire la schema , principiu stil 1930, nu la componente.
 7. "geoky" Va salut, Solicit ajutor in identificarea telecomenzii pentru un televizor Nikkai, model KB621. Mentionez ca aparatul nu este la mine, altfel problema se rezolva simplu. Multumesc ! vedeti aici. https://telecomanda.ro/index.asp?PAS=5&tip=TV&LMarca=NIKKAI&Model=KV(B) 621
 8. Nu cunosc parametrii acest-ui letcon , proiectul meu e compatibil cu termocupla ce debiteaza tensiune electrica (de ordinul milivoltilor), nu functioneaza cu termocupla rezistiva.Incalziti letconul si masurati ce se modifica la iesirea termocuplei , semnal electric sau se modifica valoarea rezistiva.
 9. daca aveti cartea cu scheme radio , de ce vreti caietul service, nu exista asa ceva .In carte se da multe detalii , sau trebuie sa detalieze cineva cum functioneaza schema, si ce defectiuni se pot ivi, si cum se rezolva?..........
 10. caiet service radio Modern https://i.postimg.cc/FzmXyjqX/Picture.jpg
 11. aici vei găsi.nu au pe stoc , dar contacteaza-i la telefon si poate te serveste. https://www.electronicservice.ro/cumpara/bsc25-01n4097u-bsc60e1-7753844
 12. Sa va spun din experienta mea . In 1973 am construit un gard din sipci (uluca) de lemn. Pe spatele ulucilor am dat la 2-3 ani cu ulei ars de motor ,pe fata cu o vopsea alchidica . De atunci am refacut gardul de trei ori.Ultima data in 2016 ( ca se deformasera sustinatorii ulucilor) , si am folosit 50% din uluca din *73. Cu ce solutie impregnezi uluca nu trebuie sa se usuce rapid, sa aiba timp sa patrunda in lemn.
 13. Aveți din partea noastră multe urări de succes! Dacă întîmpinați obstacole nu ezitați să ne cereți părerea.
 14. E clar ca exista virfuri periculoase pe semnalul de atac al tranzistorului.Verifica C809 si toti electroliticii din primar.
×
×
 • Create New...