Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Nostalgic

Membru activ
 • Content Count

  1,803
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

113 Excellent

About Nostalgic

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 05/28/1948

Profile Information

 • Locatie
  Sudist

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Asa m-am gindit si eu , dar n-am stiut pe unde sa torn degripant. Multumesc !
 2. E puternica acea presa. Am construit o presa , dar e mai firava, si motorul e in rezervare de 20 de ani. Voi construi o presa mai solida.
 3. Nostalgic

  QUAD bipolari - intrebari

  Cel care a utilizat acesti semiconductori ( IC, tz) si-a batut joc de aceasta schema foarte performanta, sau din necunostinta de cauza.Daca componentele sint cele adecvate , schema functioneaza din prima ,fara nici un fel de reglaje.
 4. Va salut ! Am un motor IFA Multicar M25. -Cum pot scoate camasile de piston din acest bloc, (nu au uzura), sa le montez la alt motor ce le are foarte uzate. Camasile sint foarte intepenite . Am incercat cu o presa dar nu am insistat prea mult sa nu deteriorez camasile. -Vreau sa fac aceasta manevra cu intentia sa nu demontez motorul ce este pe sasiu piesa cu piesa. Va multumesc !
 5. Nostalgic

  Masini electrice

  Ar putea fi convenabile , nepoluante , fara zgomot, etc. etc....dar....pacat , rezervorul de carburant e prea mic.
 6. Nostalgic

  UM - 11

  Multumesc colega pentru atentie . eu vreau sa-mi repar aparatul meu ,primit cadou, cu firul rupt.Nu vreau sa cumpar unul intact (cred ca si cel pus la vinzare are firul rupt , dupa cum sta acul).deci: vreau sa cumpar un aparat UM11 cu alte defectiuni dar cu acometrul in buna stare.
 7. Nostalgic

  UM - 11

  Daca are vreun coleg disponibil asa ceva ,cumpar, cel putin acometrul sa fie in buna stare.
 8. Care integrat de linii, poate cadre.Ai grija la rezistenta dintre pinii 8 - 9 sa n-o zbori fara sa bagi de seama.
 9. Nostalgic

  Despre creier.

  Daca s-a produs beduri pe locatia respectiva si-o fi mutat toate informatiile pe alta partitie pe HD (in "D").de exemplu.
 10. Nostalgic

  Fumatul sau bateria ne omoara?

  Medicina zice (parerile doctorilor) ca urmele tutunului dispar abia dupa zece ani. -Sa va retin citeva momente cu experienta mea , cum un doctor cardiolog s-a lasat de fumat: --- Fumam pe timpul acela, si "motorului " i se ivise o problema. Am mers la cardiolog, investigatii, tratament, 4 medicamente de trei ori pe zi si bineinteles "lasat tutunul" zice doctorul.Dar cind ma consulta la el in cabinet avea tigara aprinsa ,scrumiera plina de chistoace.Mai fumam 2-3 pe zi in ideea altui doctor ca nu e cine stie ce. Dupa un timp , mergind prea des la cardiolog si modificind mereu tratamentul , m-am hotarit sa-l las total.La urmatoarea vizita la medicul meu cardiolog a fost surprins ca motorul era perfect.M-a intrebat ce-am facut ....eu sa glumesc zic ca nu am mai luat nimic din tratamentul prescris.Bineinteles ca nu m-a crezut. zic - dom. doctor am lasat tutunul total. Nu mai mi-a prescris nici-un medicament.Dupa un timp am mers la consultatie si ..surpriza ...doctorul nu mai fuma. -SI SA STITI CA NU E PREA GREU SA VA HOTARITI SA_L LASATI. sau cum a zis cineva "ca nu e bine sa mori sanatos".
 11. Nostalgic

  Construcție sobă cu plită

  o soba sa dea randament cit mai bun tirajul nu trebuie sa fie prea puternic . De obicei o soba se face cu 5(cinci) fumuri. Cu trei circulatia e rapida , caldura nu se acumuleaza, cu mai mult de cinci soba se infunda repede.
 12. Nostalgic

  Construcție sobă cu plită

  Pentru inceput demontezi plafonul (capacul) sobei . Vei avea acces la interiorul sobei.Atunci vei vedea ce ai de facut , sau este infundata cu depuneri , sau caramizi cazute.Si vei lua hotarirea adecvata. Umezeste acolo deasupra sa poti demonta mai usor.
 13. vezi Q804 in ce stare se afla.
 14. Nostalgic

  Cumpar integrat rusesc UD2A (УД2А)

  Nu merge ! . Este echivalent cu LM 101, 301.
 15. Nostalgic

  Defect TV Trafo linii

  daca privesti cu atentie in lista de echivalente in linkul de mai sus este cuprins si codul 40337-68
×