Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

maxente

Membru activ
 • Content Count

  3,557
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

972 core_reputation_level_5

4 Followers

About maxente

 • Rank
  Say what !?!?

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Corabia

Recent Profile Visitors

2,540 profile views
 1. Din ce am inteles modulele, dupa schimbare, se pot folosi ca atare in sistelele on/off grid, nu trebuie dezmebrate si iti dai seama ca bateria, sau modulele din bateria mare, nu sunt doar niste celule legate intre ele, au pe ele toata electronica de monitorizare a celulelor (incarcare, descarcare, protectii etc.) plus sistemul de racire.
 2. La tesle am inteles ca bateria e formata din 3 mari segmente. Se schimba cate un segment si chiar daca au capacitatea redusa, am inteles ca se pot folosi foarte bine la sistemele cu panouri solare. Deci bateria nu se arunca asa usor cum cred unii.
 3. La faza asta chiar n-ai avut ce face si ai vrut neaparat sa omori timpul cu ceva.
 4. Daca e asa eu ma bucur ca aia de la tesla nu fac asemenea porcarii si caricaturi de automobile electrice cum e aia de mai sus.
 5. Urate si ca niste jucarii. Eu inteleg ca e facuta pentru oras, dar chiar e urata cu spume. Cand ii vad eu pe astia cum se screm sa scoata cate un rahat din asta...
 6. Pai cei de la Tesla produc autoturisme electrice in serie pentru toata lumea. Acum ca nu avem noi bani sa ne luam sau ca ni se pare prea scumpa si o trecem la categria hipsteisme, aia e ! Dar ei nu fac jucarii prototip acolo ci chiar produc sute de mii pe an.
 7. Cand e vorba de jucarii din astea e pamantu plin, dar cand vine idea de a produce ceva parctic pentru toata lumea si sa se faca in serie se lasa cu o pauza mare. Ramane doar entuziasmu celor care au fact o jucarie fara nici-o finalitate.
 8. https://www.forbes.com/sites/samabuelsamid/2019/10/13/bosch-launches-silicon-carbide-chips-to-make-evs-more-efficient/#67de5ba66f23
 9. O batrana intra in cabinetul doctorului: - Doctore, zice baba, nu stiu ce sa ma fac, de la o vreme am gaze la stomac, trag vanturi tot timpul. - Noroc ca le trag fara zgomot si chiar fara miros. - Oricum , e deranjant. - Uite, de cand am intrat in biroul dumitale, am tras cel putin 10. Doctorul, ii da niste pastile si ii zice: - Luati pilulele astea de 3 ori pe zi si veniti luni la control. Vine baba dupa o saptamana si zice: - Nu stiu ce mi-ati dat, dar acum "vanturile" mele put ingrozitor, insa au ramas la fel de silentioase. - OK, zice doctorul, acum ca v-am degajat sinusul, hai sa vedem ce putem face cu timpanul.
 10. Nu va mai chinuiti ma cu trafuri mari, grele si subdimensionate la putere, treceti pe comutatie. @Thunderer, pune si matale un link la carcasa aia cand ai timp. Merci.
 11. Erau si niste glume pe faza asta: MPI - mai poti insista DCI - de ce insisti ?
 12. Am avut si eu ocazia sa merg cu un logan la ultimu patron unde am lucrat. Mi se pare o masina rezistenta, in cativa ani de hartaneala prin tot felul de santiere cu turnari betoane si navete de muncitori nu a schimbat nimic consumabile gen bucse, pivoti etc. In schimb era varza cand bagai picioru in pedala, ajungea la 150km/h in cinci ani, te plictiseai pana prindea viteza, era benzina. Ce am mai observat eu la masinile astea e ca sunt prost (sau foarte slab) antifonate, iti vajaie creierii in cap la viteza mare si tarana intra peste tot.
 13. Eu știam vorba asta altfel: dacă nu se scoală, ce frumos atârnă !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.