Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

maxente

Membru activ
 • Content Count

  3,534
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

917 Excellent

4 Followers

About maxente

 • Rank
  Say what !?!?

Profile Information

 • Locatie
  Corabia

Recent Profile Visitors

2,452 profile views
 1. https://youtu.be/tI1Ord5GsQI
 2. Nu va mai luati, ma, dupa tot felul de scrieri traduse, interpretate si rescrise dupa bunul plac al unora de-a lungul timpului. Noi de abia stim de capul nostru in ultimii 2000 de ani. Inainte de astia 2000 de ani e nebuloasa si mai adanca, iar pamantu asta cica are fo 4000 de milioane de ani.
 3. Am pus si eu linku despre masina aia cu doua pagini in urma dar se pare ca a trecut neobservat
 4. Apoi daca te gandesti doar din punctul ala de vedere, da, poate fi o complicatie inutila. Daca in plan ai si ceva ventilatie pentru mațele interioare ale amplificatorului, atunci poate fi o solutie buna, in sensul ca, indiferent daca ai amplificatorul pornit sau oprit, ventilatia va putea fi functionala si activa in urma unei folosiri mai ''violente'' a amplificatorului. Mai poti alimenta si ceva protectii cu acel traf mic care asista pornirea aia ON/OFF etc. Toate astea pot fi pe o placa separata impreuna cu acel traf.
 5. Bun, nu faci montajul ala cu releu, dar atunci ce actionezi cu butonul ala ? Actionezi cu el bobina unui releu la 230Vca ca mai apoi din contactele releului sa alimentezi sursa principala ?
 6. La butonul ala se poate face un montaj cu releu ON/OFF ca in schema de mai jos. In cazul asta iti mai trebuie un mic traf care va alimenta in permanenta acel montaj https://electronulametit.000webhostapp.com/otl30.html
 7. Si eu am ca ala luat tot de pe forum, are cupru in el cum scrie acolo, e foarte bun. Partea cu exipartu se refera, probabil, la fluxul din el. Stai linistit ca nu e nici-o problema, o sa iti mearga tot ca inainte.
 8. Lipiturile ies mai legate cand e aliat staniul cu alte metale chiar si cu 1%, si i se mai scade temperatura de topire in unele cazuri si proportii. Oricum staniul simplu nealiat cu nimic nu e bun la lipituri, se crapa in timp
 9. Pana il comanzi la chinezi si pana va veni el dupa ce l-ai comandat, pot sa iti pun eu niste pasta kingbo intr-o seringa si sa ti-o trimit ca sa o testezi. Nu te costa nici macar o para chioara Ceacâru asta de la miva nu e bun ?
 10. Oooo, dar stai ! Inca nu a apucat danila sa ii faca tractoristi pe ''nestiutorii'' topicului. Sa te tii bine atunci, nu scapa nimeni !
 11. Eu nu lipesc SMD-urile cu aer cald, mi se pare aiurea, aeru cald imprastie pasta flux chiar daca sufla mai incet. Statia de aer cald o folosesc la dezlipit SMD-uri.
 12. https://www.greencarreports.com/news/1124478_world-s-largest-ev-never-has-to-be-recharged Asta e cea mai tare masina, se incarca singura fara sa o bagi in priza
 13. Mi se pare ca nici pe al meu nu scrie ce contine. Din poze asa pare a fi o vaselina siliconica, dar iti spun eu ca nu e. Uite, de la asta am luat eu fluxul ala, dar vad ca s-a nesimtit rau de tot cu transportul. Cand am luat eu de la el, acum doi ani, am dat cativa dolari transportul, acum vad ca e cel putin 20$ transportul. Fluxu e super jmecher, cand lipesti cu el, ies lipiturile ca ''de fabrica'', fuge fluforul exact acolo unde trebuie si exact cat trebuie, mai ales la SMD-uri. L.E. Fluxu nu ataca varful sau ansa de cupru si ar fi de evitat inhalarea fumului degajat, scrie si pe flacon ca are nu stiu ce subtante care sunt toxice prin ardere.
 14. Sacâzu manaca ansa de cupru de nu mai ramane nimic de ea. Eu, la SMD-uri, folosesc fluxul ala pentru rebilat Kingbo RMA 218. Mi se pare cel mai bun flux. Ba il folosesc cateodata si la lipituri normale cu pistolul
×
×
 • Create New...