Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

maxente

Membru activ
 • Content count

  3,063
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

264 Excellent

2 Followers

About maxente

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Corabia

Recent Profile Visitors

1,902 profile views
 1. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Daca mai ai acces la o alta punte LC , n-ar strica sa faci o comparatie. Oricum chiar daca ai scaparile alea asa mici nu e stres ca de aia se face bobina aia externa ca impreuna cu ce scapari mai ai la primar si condensatorul serie sa faci rezonanta respectiva.
 2. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Am uitat sa te intre ceva. Ziceai in ultimul film ca ai schimbat IGBT-urile cu altele. Ce IGBT-uri preferi ?
 3. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Acum da, mi-e clara treaba, multumesc !
 4. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Am vazut ca mai era un film mai sus de ultimu si inca unul pe cealalta pagina, dar nu merg. Din cate am observat, osciloscopul e pus doar pe condensatorul serie ?
 5. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Asta ar fi neinductiva dupa cum spune in pdf https://www.tme.eu/ro/Document/2902aeec3c3c25f6717ee61fbb071053/AP821_arcol.pdf @sesebe o sa iti fac niste poze da nu stiu cand o sa apuc. Oricum arata varza forma curentului citit cu sursa alimentata normal din priza si ceva sarcina pe secundar. Singura forma care sa arate bine e cand alimentez sursa din tensiune mica si pun secundarul in scurt. Acolo e forma perfect sinusoidala.
 6. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Aia nu e chiar neinductiva, scrie in pdf ca e low inductance https://ro.mouser.com/datasheet/2/611/rmc-series-1074317.pdf Imi arata aiureli cand am dat pe linkul ala
 7. maxente

  Surse in comutatie LLC

  Ceva asemanator cu rezistenta aia as avea si eu. Uite aici am mai discutat de ele Ale mele nu par a fi neinductive, mai degraba low inductance, din ce vad in foaia de catalog Nu gasesc shuntul ala Goertz. Un link unde l-as putea vedea ar fi ok.
 8. maxente

  Surse in comutatie LLC

  @DjLeco ce rezistenta neinductiva (model, firma) folosesti ca sa citesti forma curentului la sursele tale ? Vreau sa imi iau si eu una ca sonda aia de curent nu ma lamureste. Eventual daca mai faci vreun film la sursa aia de o modifici acum Yamaha, sa imi arati acolo. Multumesc !
 9. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Tocmai ca snubberul ala e facut pe osciloscop. Am pus mai multi ceramici de 1n, 2,2n, 3,3n si in final ciocurile alea s-au redus aproape de tot cu 4,7n
 10. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  4,7nF + 10R/3w
 11. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Foarte putin se incalzea cel de la bobina serie.
 12. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Cam asa fac eu cand desenez un cablaj. Incerc sa ma pot folosi de mai multe dimensiuni la o anumita componenta. Nu imi place sa fiu ''strans cu usa'' daca nu mai gasesc componenta x din varii motive, adica sa o inlocui cu alta capsula care sa intre in locul respectiv. Poate pentru unii cablajul e posibil sa aibe aspect de sorcova imbrobodita, dar na... asta e stilul meu de a face un cablaj ;-)
 13. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  @DjLeco nu e treaba de laude, toti care ati postat aici m-ati ajutat. Tu m-ai ajutat atunci cand am zis la un moment dat ca imi bag picioarele in ea ca nu reuseam sa gasesc pe unde vine exact frecventa aia de rezonanta. Am vorbit destul si la telefon si prin whats up si iti multumesc pentru asta. Dar din pacate nu intelegeam atunci si nici acum nu inteleg de ce draci nu imi afiseaza mie sonda aia forma curentului cum iti afisa tie in filmarile alea cu modificarea sursei de la Yamaha. Tensiunea pe condensator, intr-adevar era sinusoidala dar curetul prin traf era total ciudat la afisare. Repet poate nu stiu eu sa setez ceva sau sa interpretez citirile cu osciloscopul, habar n-am... Singura chestie care m-a cam lamurit e sugestie d-lui @iop95 cu alimentarea sursei la o tensiune mai mica. In momentul ala curentul e o sinusoida perfecta fara nici-un fel de deformare si se poate vede perfect cum amplitudinea e cea mai mare in jurul frecventei de rezonanta. Cum incep sa cresc putin sau sa scad frecventa, s-a dus si amplitudinea in jos. Uite o poza cu placa ca sa vezi cum am gandit-o eu. In secundar, ca tot aveam loc, am desenat 3 dimensiuni ce electrolitici. Ei i-am pus pe aia mari ca ii aveam deja aruncati intr-un sertar. Si la filtrarea retelei am desenat doua variante de electrolitici. Ori unul mare de 35mm ori 6 de 18mm. Mai departe unde e traful ETD59, in locul lui se poate monta si un ETD49. Am desenat sursa sa nu ma limitez numai la anumite componente. Cablajul masoara 200x138mm Las capetele de sarma putin mai lungi si le cositiresc dupa ce am bobinat traful. Se poate cositori si inainte. Bobinezi cat ai nevoie, tai capetele, dai sarma jos, o cositoresti la capete si apoi o bobinezi la loc. Depinde cum ti-e mai usor
 14. maxente

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Mi se pare mai ok sa trec valorile componentelor in loc de notatia din schema T1, T2, R1, R3... Schema o am in cap si mi-e mai usor sa urmaresc cu valorile notate care unde vin. Si una peste alta e mai usor de plantat placa in felul asta Cu pistolul de lipit incing capetele inecate in sacaz si fludor pana se cosotoresc. Eu le fac intr-o mica adanciura pe o bucata de lemn ca sa le si presez, in acelasi timp, sa se indeparteze emailu.
×