Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sesebe

Membru activ
 • Content count

  6,022
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

629 Excellent

About sesebe

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sesebe

  Boiler Ariston

  Urca pozele pe Imgur și pune aici pe forum numai link-ul pt forum și va apare aici derect poza. Probabil ca acea rezistenta de 20 ohm este cu rol de siguranta și atunci trebuie una mai speciala, una care nu ia foc. Le mai zic și rezistente fuzibile.
 2. sesebe

  Boiler Ariston

  Este un integrat de tip SMPS cu tranzistorului de forță integrat. Sint destul de răspândite prin bunurile de consum și de asta se găsesc de cumpărat. Problema este, mai ales pt amatorii fără experienta, ca împreună cu el se mai duc încă citeva componente, unele imposibil de identificat fără măsurători cu un multimetru.
 3. Da domn expert, ai dreptate! Sintem niște fraieri ca nu incarcăm direct la priza acumulatorii și sintem în stare sa dam și peste 50ron pe un incarcator. Managementul de incarcare nu este asigurat de electronica din baterie ci de electronica externa ei. Electronica din baterie se ocupa exclusiv cu protecția bateriei la supra descarcare/incarcare/current. Da, acumulatorii Litiu nu prezinta fenomenul de memorie dar tot se uzează la încărcare rapida. La telefoanele mai vechi la care acumulatorul se putea schimba de către utilizator, era specificat clar ca acumulatorul are garanție 6 luni iar telefonul 24 de luni. Asta se poate verifica relativ ușor. Nu știu exact cum sta treaba la telefoanele astea la care acumulatorul nu este schimba îl de către utilizator.
 4. Bateriile au din fabricație garanție mai mica. Dacă tu ca utilizator folosești si încarci telefonul de 2-3 ori pe zi folosind și încărcarea rapida atunci este strict vina ta. O baterie Litiu este garantata în cazul încărcării rapide la nu mai mult de 500-700 de încărcări. Calculați în cit timp se atinge numărul acesta de încărcări dacă se incarcă de 2-3 ori pe zi. Sa știți ca nu exagerez pt ca știu cazuri concrete de persoane care incarcă de 2-3 ori pe zi telefonul.
 5. sesebe

  Frigiderul nu se mai opreste din mers!

  Eu as zice că-i problema de termostat sau de senzorii termostatul (mai puțin probabil). Totuși un frigider cu agregatul ok care merge conținu ar trebui sa facă temperaturi mai scăzute - părerea mea.
 6. sesebe

  Soft start motor curent continuu

  Ba da dacă întreruperea e scurta.
 7. sesebe

  Nu imi întra semnal maxim în amplificator

  Nu neapărat. Dacă poți sa pui mina pe un amplificator final din epoca de aur a amplificatoarelor o să-ți trebuiască și preamplificator.
 8. sesebe

  Nu imi întra semnal maxim în amplificator

  Mai citește o data ce ai scris și dacă tot nu înțelegi greșeală cauta pe goagle. Ieșirea de casti este conceputa sa poată livra curenți mari necesari impedantei mici a castilor dar tensiune nu foarte mare. Ieșirea din placa de sunet ar trebui asa poată livra o tensiune suficient de mare la ieșire dar pe o impedanta mai mare - kiloohmi. Din păcate practic nu toate plăcile de sunet pot livra corect acea tensiune. O soluție ar fi sa utilizezi un preamplificator înainte de amplificator dar asta este numai o improvizație. Din parcare nu ai pus locația. Cel mai bine este ca cineva cu ceva experienta sa verifice care este problema și sa vadă dacă nu cumva este o defecțiune în amplificator. Testează amplificatorul cu o sursa de semnal de calitate gen: CD player, placa de sunet externa de calitate, DAC și poate te dumiresti căre-i problema.
 9. sesebe

  Generator curent cu transformatoare

  Eu as face un test si cu o punte de diode pe siliciu sigur buna. Diodele seleniu stiu ca nu erau chiar asa de fiabile......
 10. sesebe

  Nu imi întra semnal maxim în amplificator

  Am inteles acum ce vrei sa spui, nu mai am nevoie de filmare. Problema cu nivelul de semnal necesar la intrari e o problema veche pt incepatori.... Ai manualul amplificatorului? Ce nivel de intrare este specificat a fi necesar? Posibil ca nici macar sa nu fie specificat..... Avind in vedere ca are intrare de CD si tinind cont de faptul ca cel mai probabil toate intrarile au acelasi nivel de intrare, as putea afirma ca iti trebuie un nivel de 2V (acesta este nivelul pt CD) iar un telefon sau o placa de sunet amarita onboard nu poate scoate mai mult de 0.5V unele cu indulgenta urcind pina pe la 1V. In conditiile astea este si normal sa nu ai pe indicatoare nivelul suficient de sus pt gusturile tale.
 11. sesebe

  Nu imi întra semnal maxim în amplificator

  Intrebare: tu ai luat acel "amplificator" pt a te uita pe display sau pt a asculta muzica? Apropo despre ce ace este vorba pt ca eu vad in poza ca este un display digital? In boxe se aude ceva? Se aude clar sau cu distorsiuni? Si acum nu te supara dar cit a costat tot sistemul tau audio? De la ansamblul de care zici nici nu te poti astepta la cine stie ce performante deosebite. O filmare sigur ar ajuta ca sa intelegem problema ta.
 12. sesebe

  LCD Philips backlight off

  As vrea eu............. Nu am apucat inca sa-l desfac din nou. Dupa cum spuneam eu nu ma mai ocup cu service-ul iar asta este o obligatie.... Am spus mai sus ca revin chiar si cu poze dar trebuie sa-l desfac. Cind pleci de acasa inainte de 8 si reusesti sa ajungi in casa pe la 21-22 nu prea mai ai chef sa desfaci si tembelizoare....... Prefer o bere rece si sa ma uit la meciuri.
 13. sesebe

  audio din HDMI

  Cablul HDMI transporta numai semnale digitale. Semnalele digitale care se găsesc pe cinectorul HDMI sint aceleași cu cele de pe conectorul DVI. Defapt cei doi conectori transporta exact aceleași semnale, sint doar doua variante de conector ale aceluiasi tip de conexiune. Incepind de la Hdmi 1.4 (sau 1.3 nu sint sigur) pe unul din pinii notați ca rezervați, se transmite și semnal audio în format digital identic cu cel utilizat de conexiunea digitala audio SP/DIF. In cazul cablului din foto este posibil ca Jack-ul sa fie o conexiune de tip SP/DIF adică semnalul SPDIF sa fie ruta pe un conector suplimentar pt a putea fi conectat la un sistem audio cu întrare digitala. Am văzut și conexiune SP/DIF cu jacj de 3.4mm.
 14. sesebe

  Mosfet400 full simetric => Proiect public

  Cit timp nu este specificata impedanta de sarcina pt care este calculat/simulat acel damping factor, valoarea lui nu conteaza nimic.
 15. sesebe

  LCD Philips backlight off

  Buna ideie. Oare nu merge sa pun direct un COB de 36-38V? Se aprinde incepind de pe la 27-31V. @cornel1962 are totusi o problema testerul ala: poate defecta LED-urile daca il conectezi invers.
×