Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sesebe

Membru activ
 • Content Count

  7,605
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,123 Excellent

About sesebe

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

2,294 profile views
 1. Nu dispare facebuci pt ca nu ar mai avea cu ce sa "culeaga" informatii din discutiile pe care le mai avem prin parcuri si pe la beute. Acum la maxim citeva zile dar citeodata chiar la numai citeva ore dupa ce ai discutat "face to face" (nu online sau telefon) cu un prieten despre ceva, incep sa-ti vina reclame legate despre ceea ce ati discutat.
 2. Loganurile si posibil si Nisanurile au o probleme la cablaje sau conectori. Nu tine de becurile propriu-zise.
 3. Becul se reglează cu mina de la robineți de debit.
 4. Tu de cite ori pe zi faci aceasta operațiune? Ma gindesc ca trebuie cite o pisica "noua" pt fiecare spălare pt ca nu cred ca mai reușești și a doua oara cu aceeași pisică.......
 5. Pt a putea fi realizata o focalizare corecta, indiferent de oglinda și lupă, sursa de lumina trebuie sa fie punctiforma, ceea ce nu este valabil la LED-urile gen COB. O sursa de lumina punctiforma presupune un singur LED emițător plasat într-un reflector gindit special pt aceasta sursa de lumina și un concentrator/generator de fascicul (popular lupă) special conceput. Un LED care sa aibă un flux luminos suficient pt un far presupune o putere considerabila disipata în el, indiferent de cit de eficient este, și deci probleme majore cu răcirea lui. Mai mult, lumina frontala a LED-ului trebuie sa fie obturata (cu o oglinda concava pt a putea fi refolosita cu ajutorul reflectorului de exemplu) astfel incit fasciculul sa fie creat doar cu lumina ce provine din reflector, lucru foarte dificil de realizat chiar cind ai o fabrica dedicata la dispoziție ca să nu mai zic ca este aproape imposibil de realizat într-un garaj indiferent cit de insistent este meșterul. Deci, lasind la o parte bună intenție, este aproape imposibil de realizat în regim de amator (sau chiar profesionist) un sistem de iluminare "far" care sa corespunda normelor în vigoare. Indiferent cit de bine este realizat și cit de bine este intenționat realizatorul, nu voi considera ca este corespunzător utilizării pe drumurile publice pina nu voi vedea o autorizare/agreere (sau o alta forma oficiala) RAR a acestui sistem de iluminare. Acest gen de "activități de modificare a sistemului de iluminare" al unei mașini apare în mod constant pe forum dar nu am văzut nici o "hirtie" oficiala de la RAR care sa autorizeze utilizarea unui astfel de sistem. Acum legat de semnalizare.... dacă urmează a fi montata pe un BMW atunci pierzi timpul de pomana pt ca din 10 BMW-uri de pe strada dacă semnalizează măcar unul atunci e bine.
 6. sesebe

  LDR in exterior

  Poza arata coroziune de la umezeala, (cel mai probabil).
 7. Nu contează, schimbi și soția.
 8. Sa știi ca-mi susțin in continuare acea afirmație. Faptul ca voi ceilalți susțineți că-i greșită nu ma deranjează.
 9. Te referi la mine domnule? Dacă asa sta treaba nici nu știu dacă are rost sa încerc sa explic motivul pt ca ar fi trebuit sa știi ca am și multa practica în spatele la multe din afirmațiile mele de aici de pe forum. Folosind "litz-wire" din fire mai subțiri conductorul de bobinaj devine mai flexibil, mai ușor de bobinat și în consecință ramin goluri mai mici deci un factor de utilizare a ferestrei de bobinaj mai bun.
 10. Nu-i chiar asa de important sa fie încărcat tot secundarul ci este important sa fie consumata cit mai mult din energia inmagazinata în traf.
 11. Bănuiesc ca este vorba numai de alimentarea operaționalului cu +/-15 V nu a întregii scheme. Cum grosul amplificarii în tensiune este realizata de operațional nici eu nu vad cu ochi buni utilizarea unui operațional de tensiune mica.
 12. Ei, era un avion de jucărie care făcea ture.........
 13. Mai fain o sa fie cind vor fi majoritatea finalizate și vom putea avea un topic numai cu amplificatoarele Sara...... Din păcate le vom asculta doar.... pe YouTube......
×
×
 • Create New...