Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sesebe

Membru activ
 • Content Count

  7,107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

958 Excellent

About sesebe

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

2,098 profile views
 1. sesebe

  QUAD bipolari - intrebari

  Da, prin reciclare.
 2. Pt ecranarea cimpurilor magnetice iti trebuie cusca de fier groasa. Ecranarea standard cu o tabla subtire de Cu, Al sau chiar Fe subtire nu este eficienta la cimpurile magnetice. Daca atunci cind il tii in mina (senzorul) nu apar probleme iar cind il atingi de carcasa motorului incep sa apara problemele eu as zice mai degraba ca este un soi de bucla de masa. Carcasa senzorului este cumva conectata la masa semnalului ce placa spre automatul de citire? Este o carcasa metalica? Daca carcasa este metalica si atinge masa de semnal atunci este interzis sa atinga motorul sau impamintarea in alt punct inafara de intrarea (sau in interiorul) la automatul de citire. Eu iti recomand urmatoarele (aplicate impreuna sau separat in ordinea recomandarilor): senzorul sa fie izolat complet de motor. sa folosesti cablu cu doua fire + ecran iar ecranul exterior sa fie conectat la masa automatului de citire chiar linga automat sau in mufa de conectare iar celalalt capat sa nu fie conecat nicaieri (izolat). sa folosesti un filtru de mod diferential (principial numai bobina dubla, ceva de genul: ex1 sau variante ) la intrarea in automat impreuna cu cablu ecranat obligatoriu 2 fire + ecran iar ecranul fa fie conectat direct la masa automatului si numai cele doua fire interioare ecranate sa treaca prin bobina. Cablu cu 2 fire + ecranare se gaseste sub denumirea de cablu pt microfon (de exemplu) dar trebuie aleasa o varianta cu ecranare tesuta nu numai citeva fire rasucite in jurul firelor centrale. Pt teste (chiar si ca varianta finala daca merge bine) poti folosi chiar bobine similare din sursele in comutatie (ex: surse de calculator) de la filtrul de intrare. Problema cu cele recuparate de prin surse este ca au pinii scurti si valori mici ale inductantei comparativ cu ceva cumparat unde ai de unde alege valori mult mai mari si implicit mai eficiente in filtrare.
 3. sesebe

  Inlocuire Eminence BETA 15 A

  Faptul ca are sasiul turnat ajuta mai mult la puteri mai mari dar daca zici ca nu vrei putere ....nu prea conteaza. N-am zis ca-i sigur mai bun Oberton. Chiar am specificat ca Ciare poate fi taiat mai sus. Era nu mai un scurt comentariu.
 4. Ma indoiesc ca cel de la clocitoare are 60W (sau 40W) nu mai retin exact puterea dar era mai marisoara decit la ventilatoarele uzuale.
 5. Nu era ars. Era uzat putin lagarul (parerea mea) si am vrut unul nou pt ca nu reuseam sa-l demontez sa schimb lagarul sau sa pun rulmenti.
 6. Pai atunci dacă e numai un o-ring poate se poate schimba. Putin probabil sa găsești vana la un preț rezonabil (mic). Pt o centrala clasica noncondesatie, m-a costat ventilatorul 350ron acum citiva ani și nu-i decit un amărit de motoraz cu o singura bobina, rotor în scurtcircuit și cu o spira de scurtcircuitare pt a de balansa cimpul și sa se rotească, plus o turbina simpla. Ori o găsești pe vreun sit de vinzari din dezmembrări ori încerci sa o repari. Alternativa cred ca e scumpa.
 7. sesebe

  Ce parere aveti de chestia asta?

  Ce-ar fi ca in loc de plicul "nesolicitat" sa primeasca o mama de bataie? Atunci ar fugi de el ca dracu de tamiie......
 8. sesebe

  Frica de km la mașinile uzate

  Daca e asa de buna dece vrea sa o dea?
 9. sesebe

  Solicitare ajutor - alegere boxe

  O poza cu pick-ul si una cu amplificatorul se poate?
 10. sesebe

  Inlocuire Eminence BETA 15 A

  Si Xmax este mai mare la Oberton dar in schimb eu nu l-as duce mai sus de 350-400Hz, chiar mai jos, si pare chiar mai ieftin.
 11. sesebe

  RIP Crown Audio

  Exact dar eu am vrut sa fiu mai blind în exprimare.
 12. sesebe

  Lenovo T520 nu porneste cu procesorul montat

  Urmărește pe schema și apoi pe placa de unde vin semnalele de Enable sau activare la cipurile ce fac parte din partea de surse. S-ar putea sa te ajute.
 13. sesebe

  Lenovo T520 nu porneste cu procesorul montat

  Sa inteleg ca ai schema. Osciloscop ai? Probabil ca nu dar te-arajuta in multe cazuri. Avind schema si intelegind cum functioneaza partea de supply ai putea sa te apropii de piesa defecta.
 14. sesebe

  Lenovo T520 nu porneste cu procesorul montat

  Ce inseamna bobina de iesire? Poti explica intr-o fraza cum functioneaza o sursa in comutatie? Dupa ce afli cum poti da explicatia asta vei afla ca nu trebuie sa ai 5V pe ambele capete ale unei bobine dintr-o sursa in comutatie. Deci nu asta este problema acolo. Ps: in caz ca probabil te intrebai ce este pe celalalt capat, acolo trebuie sa fie PWM ce se recomanda a fi urmarit si masurat cu un osciloscop.
×