Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sesebe

Membru activ
 • Content count

  6,213
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

669 Excellent

About sesebe

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sesebe

  totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)

  Primele generații de osciloscope digitale aveau multe minusuri.....cele actuale de top nici nu se pot compara cu analogicele (oricare le-ai alege). In imaginea de sus la ce-ți folosește sa masori rise time și fall time? Mai degrabă măsura-i over-shoot-ul și valorile la care sint cele 2 paliere. Ps: palierele le masori folosind cursoare.
 2. sesebe

  Dual class A cv 1460

  Ce genuri asculți domnu' de 10 W "reali" sint suficienți? Ce crest factor are muzica pe care o asculți tu? Eu am constatat ca pe boxe de 88-89db îmi trebuie minim 60-80W ca să pot obține un sunet similar cu sunetul dintr-o sala de concert la un concert simfonic. Da, dacă ești fericitul posesor al unor boxe de 98-99 db atunci te cred. Ps: ce înseamnă wați reali? Poate nu am înțeles eu cum trebuie asta.
 3. sesebe

  pic12f675 Step up 5V to 12V dc-dc

  Dacă tot vrei microcontroler vezi ca aveau chiar ăștia de la microcip niște integrate pt surse SMPS jumătate controler analogic jumătate microcontroler special dezvoltate pt SMPS-uri. Nu mai știu acum cum se numeau.
 4. sesebe

  Problema ciudata LG directdrive

  Probleme cu sursa interna de alimentare a electronicii - după comportament pt ca n-am intilnit problema - nu ma ocup cu mașini de spălat.
 5. sesebe

  Dual class A cv 1460

  P Pt vinzatorii de OLX și altele asemănătoare asta înseamnă.......dar dacă ești atit de deștept și informat dece nu explici tu cum sta treaba. ???
 6. sesebe

  Dual class A cv 1460

  Răcire cu freon = răcire cu heatpipe. Nu reprezinta un cistig prea mare la aceeași suprafata totala a radiatorului. Tranzistorii sau integratele vor fi mai reci iar aripioarele de răcire mai fierbinți. Va menține tranzistorii mai reci la aceeași putere disipata dar nu va putea disipa cu mult în plus pt ca se satureaza la un moment dat heatpipe-ul și peste se comporta ca o banala bara de cupru. Legat de ceea ce spune vinzatorul.... ma îndoiesc ca heatpipe-ul este umplut cu freon dar chiar contează asta ?!?
 7. sesebe

  tv panasonic quintrix 72cm

  Eu ramin pe partea cu telecomanda defecta. Dupa cum spuneam, sint fan TV Panasonic și am mai multe Tv-uri Panasonic acasă și pe la părinți. Unele au peste 15 ani de utilizare constanta și nici unul dintre ele nu are probleme cu condesatorii. In schimb am avut foarte multe probleme cu telecomenzile cumpărate. Pina nu testezi Tv-ul cu o telecomanda garantat ok nu te baga sa repari placa de baza. Cit timp unele comenzi de la telecomanda funcționează nu cred ca se pune problema de condesatori defecți. Cel mult poate fi o problema de SW dar tare ma îndoiesc și de asta.
 8. sesebe

  De ce suntem dobitoci?

  Pleșu scrie cărți, nimeni nu zice ca le și citește. Facebook se pune dacă e citit? (book = carte în engleza). Dacă ne luam sapa asta nu mai este valabila supoziții de acum citeva posturi. După mine și cei care pierd mai mult de citeva minute pe zi cu astfel de activități se încadrează cu brio în categoria indobitocitilor de internet.
 9. sesebe

  Clasa A2

  Stați puțin ca de abia acum am văzut ca topicul nu-i despre transformatoare ci despre un amplificator....... Felicitări, va certați mai tare decit siliconatii!
 10. Pune din pinul 1 la pinul 5 un condesator de citeva zeci de pico - sute de pico. Ps: schema asa cum este desenata acolo are o mare scapare: nu are compensare pt oscilațiile subarmonice ce apar frecvent în cazul surselor curent mode. Compensarea asta se numește parca slope compensation și se face prin sumarea unei mici părți din curentul prin tranzistor peste tensiunea de la oscilatorului local (pe condesator).
 11. Osciloscoapele digitale se sincronizează mai ușor decit analogicele. Acolo din imagine nu se pot trage concluzii utile. Pune un snuber cit de cit. Riști sa arzi tranzistorului din primar. Tensiunea se poate sa fie mult mai mare decit ceea ce masori tu (am avut surprize și cu osciloscope mult mai sofisticate). Ți-am cerut link la ea.
 12. sesebe

  Clasa A2

  Semnalul square nu este bun pt testat trafuri.
 13. sesebe

  SAP15N

  Este un amplificator făcut sa redea muzica nu sinusuri pure, de asta radiatorul este mic. Pt ascultat muzica în casa este suficient.
 14. sesebe

  SAP15N

  Din cite am inteles eu acea rezistenta interna este cam pacatoasa si se cam arde fara ca tranzistorul sa se arda.
×