Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sesebe

Membru activ
 • Content Count

  6,472
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

745 Excellent

About sesebe

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

1,765 profile views
 1. sesebe

  LM317

  Cauta pe google load switch. Sint note de aplicații de la mai toți marii producători de IC'uri unde se explica foarte clar tot ce trebuie sa știi. Din păcate pt o analiza detaliata îți trebuie și cunoștințe de matematici superioare. Dacă înțelegi fenomenul fizic te descurci și facă matematici superioare........
 2. Nu trebuie sa fie improvizații. Bănuiesc ca ai crescut cu TV CRT în casa și ala avea cel puțin 18-20Kv la anodica tubului și totuși nu ai pățit nimic. Iar LCD-urile au vreo 1500-2500V la alimentarea CCFL-urilor.
 3. Varianta electrostatica fără ventilare forțată este aproape degeaba.
 4. Deși am reparat sute de difuzoare nu am intilnit niciodată difuzoare cu firul Leoni din aluminiu, nu zic- or fi dar eu nu am intilnit. Cred ca am auzit ca s-ar mai folosi la bobine dar la firele de conexiune niciodată, nu-s destul de flexibile - apare repede oboseala metalului. Cea mai buna soluție este înlocuirea completa a firelor cu niște fire leonice noi din cupru.
 5. sesebe

  Carcasa de amplificator cu vu-metre mari

  Încă mai caut.
 6. sesebe

  placa plexiglas scala Selena B-215

  Încă mai caut.
 7. Am un prieten care are același fix cu purificarea aerului, cu retinerea prafului din aer. Soluția care este în studiu acum prevede un filtru format din site metalice încărcate electrostatic la tensiuni mari (mii de volți) prin care este ventilat aerul sitele avind rolul de a retine praful prin atracție electrostatica. Problema principala o constituie curățarea automata a sitelor pt ca după citeva ore de funcționare eficienta de filtrare se va reduce pina la anulare din cauza umplerii sitelor. O varianta de curățare luata în calcul o constituie curățarea automata a sitelor odată la citeva zeci de minute prin pulverizare cu apa (spălare cu apa) dar apar apoi probleme de izolare electrica din cauza apei, probleme la care încă nu am găsit o soluție mulțumitoare. Voi urmări cu interes topicul. Sporuri!
 8. sesebe

  LM317

  0.1V cădere de tensiune la 7A la ieșire constituie o performanta decenta pt o sursa cu schema atit de simpla. Corespunde la o impedanta de ieșire de vreo 15 miliohmi. Dacă vrei performante mai bune de atit trebuie sa treci la scheme mai elaborate și mai performante.
 9. sesebe

  LM317

  Conecteaza capatul de sus al rezistentei R6 direct pe bornele de iesire sau la bornele sarcinii (valabil si pe ansamblul de rezistente ce duc din pinul de control la masa). Astfel caderea de tensiune in sarcina ar trebui sa se reduca.
 10. sesebe

  Masina de spalat Arctic nu clătește

  Apropo de faza cu luat curentul. Acum vreo citeva zeci de ani, într-un orășel s-a luat curentul. Un nene strungar s-a apucat sa curate strungul de span dacă tot nu mai putea lucra dar uitase ca strungul lui era mai smecher-fusese modificat. Cind a venit curentul strungul a pornit (din cauza ca era modificata instalația electrica probabil) și probabil i-a prins haina-nu știu toate detaliile (eram copil pe atunci) dar ideea este ca l-a făcut bucăți) l-a omorit. Asta se intimpla cind anulezi din sistemele de protecție, la un moment dat se întoarce împotriva ta.
 11. sesebe

  Masina de spalat Arctic nu clătește

  Poate nu ajunge pt ca exista o condiție de avarie interna. Repara mașină și nu umbla cu improvizații.
 12. sesebe

  Sortare 2SK117GR

  Adică alegi o anumita rezistenta și creezi o sursa de curent pe rind folosind acea rezistenta și fiecare tranzistor și notezi curentul. Vrei sa le folosești ca sursa de curent deci polarizate în punct fix și alegi tranzistori avind curenți cit mai identici pt împerechere. Vezi numai ca la o alta valoare de rezistenta s-ar putea sa se mai piardă putin din împerechere, deci preferabil sa folosești valoarea din schema.
 13. sesebe

  Masina de spalat Arctic nu clătește

  Eu fa asa ceva! Știu caz concret de cind eram copil cu cineva care a rămas fără citeva degete (definitiv pt ca sint smulse nu tăiate ca să poată fi "cusute" înapoi) pt ca a pus mina (degetele) în storcător cind încă nu se oprise complet pt ca vroia să-l oprească) frina fiind defecta. Cauta și rezolva problema și nu umbla cu improvizații pt ca de multe ori nu se termina cu bine acele improvizații.
 14. sesebe

  Eroare indesit model EWSD 61252

  Aici cred ca este vorba de presostat, nu-și da seama ca a întrat apa.
 15. sesebe

  Mid horn cu Monacor SP 100-8

  Arata fain. Felicitări!
×