Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

vasile eugen

Membru activ
  • Content Count

    2,361
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

9 core_reputation_level_3

About vasile eugen

  • Rank
    core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

  • core_pfield_6
    Loc.Sarmasag Jud.Salaj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Revin cu amanunte despre placa de baza.Am verificat condesatori si sunt ok,ceide 1000uf de sub carcasa metalica i-am inlocuit.Traseul de pa procesor la tranzistorul care face stand-by este ok.Tensiunea imi cade direct din procesor (IC1806),care ste sub slot card .Am incercat o alta placa dar cu initiala "E" in loc de "B" si cu aceea nu se opreste deloc ,doar ca placa este cu un alt model de t-con si nu pot avea imagine. Intrebarea mea este posibil de la procesor sa fie problema? EEpromul l-am schimbat si acelasi simtom.
  2. Am facut un reflow si a pornit ,ramine sa vad cit functioneaza.
  3. Are,dar eu inca nu am inlocuit asa ceva .Ce am incercat inlocuirea lor.Totus mai incerc sa vad un reflow. La un vestel am facut tot azi si a pornit.
  4. Revin cu datete ce am incercat fara rezolvare. Am rescris eepromul care a fost acelasi rezultat. Alta memorie goala nu a vut efect. Am inlocuit condesatori de 1000/10 pe stabilizatoarele de 5v si 3.3v e pe placa de baza. Am incercat si fara invertorul de la tuburi si acelasi comportament. Am conectat firul de ON de pe sursa la 3.3v si sursa imi ramine fixa dar placa de baza tot se deconecteaza . Se mai poate incerca altceva? sau doar alta placa de baza.
  5. Salutare.Am un tv Samsung LE32S86BD ,cu placa de baza BN41-00813B ,sursa BN4400155A. Defectul primar a fost sursa de alimentare care am eparat-o .Dar acum imi porneste am imagine circa 10 secunde cupa care se stinge singur,clipeste ledul stand-by de cinci ori si reporneste.Condesatori din alimentare unt inlocuitii.Tensiune de stand-by ramine fixa dar imi cade comanda de stand-by pentru1-2 secunde. Un sfat este binevenit.
  6. Am incercat combinati cu taste de pe tv si telecomanda dar nu are tendinta de pornire deloc . Pe stick se vede doar un circa o secunda ca porneste(are led pe el) iar pe urma se stinge.Stickul stiu ca este bun caci cu el lucrez si este de 2Gb format Fat32.Am sa incerc incalzire su suflnata sa vad daca tinde sa porneasca.
  7. Salutare.Sa nu mai deschid un alt subiect cu aceasta placa 17MB70-5P ,as vea nevoie de un sfat Placa este la un Siva Schneider model LTD32.6TCS. La conectarre retea ledul de stand by imi sta aprins continu iar la apsare tasta tv sau telecomanda imi incepe sa licareasca continu ledul de stand by la circa 1 secunda. Am citit i aici si alte locuri ca poate fi de fi din soft. Un fost pentru el imi poate da cineva? Cu ce am incercat nu a pornit. Cu ce am gasit am pus pe stick am tinut apasat tasta P+ si conectat la retea. Am incercat si combinatia P+ si buton Power urmat de conectarea la retea dar nu a pornit butarea. Display LC320 VXN iar sursa 7PW82-3.
  8. Mersi mult. Chiar este suficient ,am sa verifict dupa cum mi-ai descris.Acest caz inca nu l-am avut.
  9. Cu schema mai greu, ce componente are, o poza cu interiorul.
  10. Ca sa inteleg acea tensiune trebuie sa fie tot timpul.Acea tensiune am vazut ca iese dintrun integrat si are ca filtraj trei condesatori smd neelectrolitici urmat de o rezistenta. Pot sa incerc sa alimentez cu sursa externa in punctul VGH ? am gasit pe acest sait tensiunile care trebuie sa le aiba : https://kenotrontv.ru/files/file/4053-t-con-auo-t420hvn063-ctrl-bd-42t34-c03-bbk-43lem-1015ft2c/ Am urmarit mai atent circuitul de VGH si imi alimenteaza un integrat S301A21.
  11. Am verificat fara panglica partea stinga am tensiune pe VGH 30.2 V iar cind conectez imi cade la zero. Tensiunea aceasta trebuie sa ajunga la display?
  12. Asa îmi sunt imaginile. În care este se vede jumate este cu panglica scoasa iar cu ambele panglici nu mai afișează nimic. Am tensiuni doar pe stabilizatoare.
  13. Am desfacut displayul si nu se vede nimic .Intre timp am inlocuit si pangliciile dar tot asa . Imaginea a fost foarte buna in totalitate si meniul era ok , nu era niciimaginea sa se blocheze . Privind televizorul din fata am scos paglica partea stinga si are imagine ,dar cu umbra si cind pun ambele nu mai am deloc imagine . Cu panglica din partea dreapta scosa am tensiuni pe punctele de masura cu marcatia "VGA" uemate de cifre. Ma gindea sa fie cevacondesator smd in scurt pe placa de pe display dar nu am gasit a fi scurt .
  14. Salutare.Revin din nou cu defectultul de la acest tv . Am gasit o placa t-con axact acelasi model ,am montat si imaginea foarte buna circa cinci minute.Dupa care l-am oprit si dupa pornire caelasi defect t-con nu mai am tensiuni ca si cel original. Posibil defect de display?sau poate proveni din altceva? o idee un sfat este binevenit .
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.