Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

modoran

Membru activ
 • Content count

  2,549
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

141 Excellent

About modoran

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  BUZAU

Contact Methods

 • Yahoo
  modoran_mw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. modoran

  CV306H-X defecta?

  Probabil memoria e SPI, nu ? Se programeaza cu CH341A ( asta e cel mai ieftin programator, 30 de lei prin Romania, mai ieftin direct din china ).
 2. modoran

  CV306H-X defecta?

  Eu ti-as recomanda sa duci tv-ul la un atelier. Chiar daca gasesti placa pe ebay, nu-i sigur daca softul din ea e configurat pentru ecranul tau. E posibil sa fie de vina chiar softul de pe placa existenta, sa se rezolve cu o simpla rescriere.
 3. modoran

  Alimentatoare ... la Bodega

  L-am descarcat si eu si convertit in pdf, pare interesant de citit.
 4. modoran

  pic12f675 Step up 5V to 12V dc-dc

  Are rost sa te complici cu microcontroller pentru o astfel de aplicatie ? Sunt bune microcontrollerele, dar au si ele rolul lor, nu inseamna ca trebuie sa le folosim oriunde. Pana la urma costul software-ului devine mai mare ( chiar daca il scrii singur - asta necesita timp, debugging si tot mai poti avea buguri in cod - se merita ? ) decat costul unui integrat dedicat step-up.
 5. modoran

  SMPS Full Bridge proiect comun

  Nu-i vorba de TL431 ala din secundarul sursei pentru stabilizare, aici s-a sugerat sa folosesti ( intamplator ) un TL431 ca sursa de referinta de 2,5V ( in primarul sursei, in circuitul de protectie ) in loc sa folosesti referinta integrata direct in SG3525. Tu ce ai inteles ?
 6. modoran

  SMPS Full Bridge proiect comun

  Si eu as prefera metoda cu comparator, nu-i mai sensibila aia ( are impedanta foarte mare de intrare daca-i cu integrat ) si nu se poate regla mult mai usor pragul de actionare din semireglabil ? Nu mai depinzi nici de factorul hfe al tranzistoarelor utilizate ( daca schimbi fizic tranzistorul trebuie sa reglezi din nou ) ... Ca functionalitate merg ambele metode.
 7. modoran

  Potentiometre digitale in audio

  Depinde de model. Unele au rezistente interne sortate dupa valori bine alese pe care le comuta electronic, altele au ceva mosfet caruia ii variaza continuu rezistenta echivalenta drena - sursa.
 8. modoran

  Potentiometre digitale in audio

  Un potentiometru digital din asta are in jur de 100dB semnal-zgomot ( depinde de model ) si thd foarte mic ( iarasi depinde de model ). Nu cred ca se aude nici o pocnitura cand reglezi volumul pe magistrala de date sau cu taste up/down, poate doar la on/off.
 9. modoran

  Driver ptr placa audio RME Hammefall HDSP 9632

  Ce "cip" e ala ? Daca-i ceva microcontroller nici o sansa ca e protejat la copiere. Nici daca-i memorie ce se poate citi pe programator nu-i prea sigur ca va functiona pe alta placa, dar merita incercat. Probeaza continutul memoriei din placa "buna" in memoria de pe placa veche mai inainte. Eu nu as mai fi cumparat alta placa tot din asta ca-i foarte veche.
 10. modoran

  Potentiometre digitale in audio

  Sunt si din alea ce merg la 30V si care au control logaritmic de volum daca vrei, nu-i problema asta.
 11. https://files.fm/u/c2msyhu2
 12. modoran

  L107G

  Vezi daca merge sg6841.
 13. modoran

  SMPS Full Bridge proiect comun

  ppas100 e transformator de curent ( pasiv ), iar HNC-050P este bazat pe senzor hall ( activ ), ar trebui foarte probabil modificari in schema.
 14. modoran

  SMPS Full Bridge proiect comun

  La aia cu bc327/337 in loc de 556/546. hfe cu cat mare cu atat mai bine, dar nu e critic pentru aplicatia ta.
 15. modoran

  SMPS Full Bridge proiect comun

  Sigur ca merge. Dar asta-i intrebare cam de incepator asa, nu de proiectant de surse smps de putere relativ mare.
×