Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false


Postări Recomandate

  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca tot e o discutie legata de calitate, sa zic si eu pentru cei din tara, bucurestenii mai merg pe str. Maica Domnului si isi aleg personal ce cumpara.

Atentie ca printre aceste magazine sunt si comercianti care mai strecoara loturi neconforme,

 

( de exemplu am luat vreo 20 de rezistente de 22ohm/5w ceramice de la Conex Electronic si erau naspa, le oscila valoarea, nu am idee de ce , se vedea pe ele scris mare si intinat, ATENTIE, tot de la ei cumparasem inca 20buc identice ca valoare si vataj cu o saptamana inainte, erau inscriptionate marunt si functioneaza perfect. )

 

Magazinele pe care vi le prezint sunt tot in Bucuresti, dar ofera piese de clalitate, pentru ca ele lucreaza in general cu firme si aduc la comanda produse care ajung in echipamente comerciale, sau custom.

http://www.ecas.ro/ro/p/Home/2.aspx  - ei au multe piese pe stoc, si aduc constant din Germania de la Schukat https://www.schukat.com/schukat/schukat_cms_en.nsf/index/home si din alte surse.

 

http://www.comet.srl.ro/ro/ - e o firma bulgareasca care aduce piese din importuri proprii si mai nou si de la Farnell, dar preturi accesibile. 

 

Ce pot sa va spun e ca ce am cumparat de la aceste 2 firme au fost piese ok, pretul corespunzator calitatii.

 

Daca vreti miezuri de ferita exista http://www.afero.ro/  , nu au decat atat asta ca prezentare comerciala, dar aduc ferite philips, epcos, si multe altele, doar lucruri de calitate, si ei sunt din categoria vanzatorilor catre firme pentru productie de aparatura.  La ferite sunt exact ce scrie pe ele, nu ce cumparati de pe la firmele de cartier.....

 

( P.S.  Am cumparat 2 surse reglabile, una cu LM2596S si una cu XL4000...  Modelul cu XL are pierderi de 2 ori mai mari decat LM, pe aceeasi sarcina, la aceeasi tensiune intrare si la iesire reglate identic.  Eu aveam nevoie de sursele astea sa alimentez becuri cu LED la 12V din acumulatori de 12-24V si sa nu conteze cat e tensiunea de intrare, dar in final m-am desumflat vazand ce pierderi introduc in circuit.  La 2,7W pe LED modelul cu LM consuma 0,8W, iar cel cu XL - 1,6W. )

Link spre comentariu

sint  falsuri  amindoua .  2sc5388 are  marcajul  c5388  prea  jos  executat  in  comparatie  cu  originalul   si   are  lipsa  cerculetul  cu  vopsea  ,  aflat  imediat  deasupra  colectorului  .   bu808dfi  are  marcajul  incorect  executat ,  iar ,  din  cauza  scoaterii  din  fabricatie  definitiv  de  catre  firma  st microelectronics ,  anul  2013  prezent  in  marcajul  dreapta  jos  nu  are  cum  sa  existe  in  mod  real  . 

Link spre comentariu

Da ... ambele sunt contrafacute ... sunt finali de linii cu rezistenta B-E ( am montat in locul unui final de linii normal nu darlington si functioneza foarte bine ) ... nu sunt darlington .

pentru C5388 se pot vedea diferentele de marcare mai jos ... cel din stanga este contrafacut ... ceilalti sunt scosi din televizoare in care nu s-a intervenit , deci (probabil) sunt originali ...

 

Posted Image

Editat de Gogured
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări