Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

norad

Membru activ
 • Content Count

  833
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About norad

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @dan cod Eu as proceda astfel: daca produsul nu apare pana la data scadenta, deschideti disputa la eBay. Indiferent de corectitudinea vanzatorului, sunt banii dvs. Nu va grabiti sa ii dati negativ si asteptati o perioada. Daca obiectul va este livrat, contactati vanzatorul si ii propuneti sa ii trimiteti banii prin Paypal, Revolut sau alta metoda. Un cumparator onest propune si impartirea 50-50 a comisioanelor de la tranzactie (daca exista). In felul acesta vanzatorul nu va pune pe lista neagra statul Romania.
 2. Browserul K-meleon merge bine pe XP. Antivirus Avast.
 3. norad

  DHL

  O completare. Vama nu se plateste la toate produsele, chiar daca valoarea produsului depaseste 150 Euro. Se poate plati doar TVA ( plus taxa de smecher la DHL daca nu ai EORI). Spre exemplu, la un osciloscop importat din China (sa zicem, pret+transport=570 Euro) se plateste doar TVA. Nu se platesc taxe vamale. Sursa:https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en Cod TARIC la osciloscop: 903020.
 4. norad

  DHL

  Sustin cu tarie afirmatia. Platesti ceva in plus (undeva pe 40-50 lei), dar macar stii pe unde iti este pachetul, nu ca mine care primeste email de la vanzator ca pachetul s-a intors inapoi in UK, "non réclamé".
 5. Ma barbieresc zilnic, inclusiv in concediu. Asa m-am obisnuit. Imi si creste barba foarte repede. In anumite circumstante m-am barbierit si de doua ori pe zi. Am inceput cu lama clasica cu aparat cu gratar, apoi cu aparate de unica folosinta (BIC, Gillette, Wilkinson etc.). Am fost victima reclamelor de la TV si am folosit o perioada Gillette Sensor, Senzor Excel si Fusion sau Mach (nu mai stiu exact). Din ce in ce mai scumpe de la un model la altul. Dar, prin 2003 sau 2004 am primit cadou un aparat de ras electric Philips (HQ 7830) din gama celor ieftine. Il am si acum si il si
 6. Posed ESR-metrul de mai jos. Pescuit de pe Aliexpress cu tot cu carcasa de plastic. A venit neasamblat, in cutia de polistiren in care il si tin, de fapt. Nu mai retin exact cat am dat acum cativa ani, dar cred ca a fost undeva la vreo 15 Euro cu tot cu transport. S-a mentionat mai sus ca este relativ lent. Cateva secunde pentru fiecare piesa. Dar, e rezonabil. Iti faci treaba cu aparatul: detecteaza automat tranzistoare (inclusiv FET-uri), diode, rezistori, capacitoare. In imagine e un condensator de 4.7uF/35V tip "picatura", ce nu a fost vreodata lipit intr-un montaj.
 7. La licitatie de catapulte, baliste, arbalete, arcuri si prastii e o trimitere la litera c, si anume: c) La selecţia de oferte de pret participă numai operatorii economici specializaţi şi autorizaţi care au în domeniul de activitate fabricaţia, modernizarea, reparaţia bunurilor identice/similare şi/sau valorificarea deşeurilor feroase/neferoase şi care sunt autorizaţi ca valorificator de deşeuri în condiţiile Legii nr. 211/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Aceştia se obligă să le dezmembreze la sediul unităţii militare gestionare/deţinătoare. Nu poti sa cumperi
 8. Am uitat sa precizez ca "poti sa te uiti" la obiectele scoase la licitatie doar "pe baza prezentării de către acesta a chitanţei/ordinului de plată de achitare a taxei de participare potrivit programului zilnic al unităţii".
 9. Ati uitat "taxa de participare de 50 RON" si "comisionul de 6,2% din valoarea de adjudecare a bunurilor, exclusiv T.V.A. – în cazul adjudecării bunurilor care nu se achiziţionează în scopul dezmembrării". Iar privilegiul de a vedea obiectele inainte de licitatie se poate obtine doar trimitand un fax cu trei zile inainte de data vizitei, nu oricum. Adica, s-avem raison....
 10. @validaeCe oscilator de 50Hz, recomandati pentru un radio ce isi ia tactul de la retea? Am intalnit la un radio cu ceas ci CI LM8562 (pilotat de frecventa de la retea) ca avea oscilator extern cu rezistor si condensator in caz de pana de curent. Eu ma gandesc la un ocilator RC cu CMOS 4060, alimentat la o baterie de 9V, care sa intre in functiune la lipsa alimentarii la priza. Bateria ar trebui sa asigure si alimentarea integratului-ceas, mai putin afisajul, din considerente de consum.
 11. Si faza interesanta e ca motoarele de cautare "inteleg" cuvintele fara diacritice in limba romana. Nu acelasi lucru se intampla cu limba maghiara, de exemplu. Au si ei litere cu diacritice: á, é, í, ó, ú, ő, ű, ö, ü. Am cautat o localitate pe Google si pana nu am scris cu diacritice, nu a gasit.
 12. Acum ceva vreme citeam o revista a Academiei din vechiul regat, revista de prin 1890. Destul de greu de inteles. Limba romana a evoluat mult. Unele caratere au disparut. Spre exemplu, acum avem â si î, dar inainte de 1900 erau si literele ê si û care se citeau î. La un moment dat, litera â era doar in cuvinte precum român, România. Dar s-au gandit unii ca e prea simplu asa, prin urmare hai sa scriem cu â la mijlocul cuvantului. Dar acum avem situatii precum "încât" dar si "neînceput". Mai mult, acum avem "nicio" dar si "nici o". Alo! Cineva de la Academie! Pe cand vom scrie
 13. De ce nu? Statiile din parcare nu e musai sa fie cu incarcare rapida. E suficient sa furnizeze si 20-30 amperi la 230V. Daca masinile electrice vor deveni accesibile romanilor, vom vedea si cabluri prin copaci, pe langa blocuri.
 14. norad

  Antena Fm.

  Informatia pe care am oferit-o a fost incompleta. Aparatul de radio la care am atasat antena dipol are mufa de intrare de 75 ohmi (e un amplituner). In cazul dumneavoastra, o solutie poate fi raspunsul de mai sus. Asa am procedat la un radio cu ceas (model de prin anii '70-'80).
 15. norad

  Antena Fm.

  Pentru Radio Romantic in Iasi am folosit dipol de 150 cm (doua bucati de sarma de Cu a cate 75 cm, una in continuarea celeilalte) dar pozitionate vertical. La pozitionare orizontala, receptia era slaba. Tind sa cred ca polarizarea este verticala.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines