Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Stefan.

Moderatori
 • Content Count

  5,118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Se poate si mai bine

About Stefan.

 • Rank
  (◔◡◔)

Contact Methods

 • Website URL
  http://electronicstefan.ro
 • Yahoo
  stefan
 • Jabber
  MM
 • Skype
  MM

Profile Information

 • Locatie
  KN24KU

Recent Profile Visitors

2,190 profile views
 1. Sursa reglata la 5V (sau mai mult daca doresti) si limitata la 10mA (5 -20mA sau pentru ce LED ai). Pui sonda la iesirea sursei si dupa conectezi in paralel LED-ul in mod repetat. Pentru restul setup-ului cred ca te pricepi mai bine ca mine pentru a captura momentul tranzitoriu cand la iesire pot aparea depasiri / oscilatii si timpul pana cand se ajunge la regimul de CC. Ce LED-uri testez eu merg verificate cu multimetrul asa ca aceste teste sunt pentru "distractie" / curiozitate. Mai sus mi-am facut timp sa ma joc cu LED-ul rosu pentru a schimba putin problema ce ma enerva, tot incercam sa receptionez (decodez corect) niste impulsuri IR. Cand ai timp / chef. Multumesc.
 2. Limitarea de curent la sursa mentionata de mine porneste de la 1mA, sau zero daca vrei sa zicem asa, dar nu asta e problema. Problema apare atunci cand trebuie sa faca acesta limitare, ce se intampla pe iesirea sursei in regimul tranzitoriu ? @sesebe stiu ca ai si cu ce si cum sa testezi un astfel de comportament. Poti sa testezi o sursa mai scumpa (nu de 100Euro ca a mea) cum se comporta in zona de CC la curenti mici? Nu vrea sa sune ca o provocare ci ca o simpla curiozitate. Nu imi permit si nici nu am unde sa testez o sursa de mii de coco.
 3. A existat cel puțin o bucată la vanzare pe OLX, deci universul nu se învârte în jurul acestei reviste, are alte treburi mai importante de făcut Daca "conducătorul iubit" a avut laser sigur îl inventase pentru Lenuța, savanta vroai epilare. Nu aștept scuze pentru că de ceva vreme nu mai cred in onoarea acestui popor din care fac parte.
 4. Pana la urma aparatul a fost reparat?
 5. @x_dadu la ce este utila limitarea CC <10mA? Alimentare LED-uri? Pentru asta cred ca e bine sa ai o sursa dedicata, integrata in sursa de laborator, dar numai partea de CC. Sursa de laborator e ideal sa fie universala dar ca orice lucru "universal" are limitari. Sursa AXIOMET similara cu modelul postat de @gauss: Conectare LED (overshoot-ul nu apare la fiecare conectare a LED-ului) La activarea iesirii, din butonul OUTPUT, nu apare overshoot (cel putin eu nu am vazut). Apare ceva "depasire" la alimentarea sursei din butonul principal dar nu am masurat nimic peste +/-2V. l.e: La aceste teste LED-ul, desi a fost conectat de cateva sute de ori, nu a avut de suferit.
 6. @informer nu stiu cum e la EasyPIC v7, nu m-am mai jucat cu placile de la MikroE de la EasyPIC 4. M-am uitat la v7 pe lista de MCU-uri suportate si 18F47K42 nu este pe lista, inteleg ca in lista de la mikroProg apare asa ca cel mai bine e sa deschizi un tichet la ei pe suport sau pe forum (asa cum a recomandat si @djvas). PIC18F46K22 apare pe lista placii v7 Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa aflu daca firmware-ul din mikroProg for PIC standalone este acelasi cu cel din programatorul integrat pe placile lor de dezvoltare. Pe EasyPic 4 stiu ca facusem cumva sa las mereu PK2 conectat si programarea o apelam dinmikroC prin aplicatia de la PK2, la PK3 nu mai stiu daca merge asta dar orium nu beneficiezi de ICD.
 7. Se poate închide / șterge. Nu am găsit pe forum dar am rezolvat altfel.
 8. La ce concluzie sa ajungem? Cum decurg lucrurile pe un forum: spui ce ai nevoie și noi îți spunem ce credem că se potrivește, oricum o sa faci cum vrei și nu o sa se potrivească cu sfaturile date. In paginile anterioare s-au enumerat câteva caracteristici ale unei surse de laborator, in funcție de necesități acestea pot deveni mai mult sau mai puțin restrictive. Poate și eu as vrea o sursa E36313A KEYSIGHT TECHNOLOGIES dar pentru ce am eu nevoie merge și AXIOMET 3005pq
 9. @gauss sursele tare arata identic cu sursa mea AXIOMET, e o sursa destul de bună ținând cont de pret. Uneori are un comportament ciudat pe sarcinile cu consum mai mare în impulsuri dar e peste un Twintex de trei ore mai mare și de doua ori mai scumpă. Inițial vroiam sa cumpăr o sursa similară Korad (RND LAB) dar am citit că unele versiuni au avut probleme ai vânzătorii nu specifica ce varianta vand. Orice sursa de laborator e buna, acum depinde ce înseamnă laborator la fiecare . Unele sunt necesitățile și pretențiile unui amator și cu totul altele sunt ale unui laborator de cercetare și dezvoltare. De ex: pentru "laboratorul" de incarcare a acumulatorii cu Pb sunt bune si modulele China cu zeci de volti și amperi ce incap într-un pachet de țigări. Acum "la moda" sunt niste așa zis surse ce arată ca niste multimetre..
 10. Ultima strigare și după o comand din magazin.
 11. Ii prisoseste cuiva o interfata IR KITBU-86X pentru BM867s + software-ul necesar? Daca pretul de vanzare e mai mare ca cel de magazin nu va osetniti sa trimiteti mesaj.
 12. Am banuit ca ai ceva probleme cu semiconductorii deoarece masoara diferit in functie de polaritatea bornelor. Daca urmarim traseul de V/ohm/C/Hz ce se putea intampla cand domeniul selectat era uA? Ce diferente de potential era in circuitul unde masurai curentul? Am setat sursa la la 9V / 50mA si am pus aparatul pe uA cu testerele intre COM si V/ohmi, nu a patit nimic si nici daca ii dau 1000A nu pateste nimic la 9V. Ai avut tensiuni mari in circuitul masurat? La mine intre VB- si COM (masa aparat si iesire regulator W1) am 2.99V. Chiar daca gasesti un email de la UNIT sunt sanse mici sa iti raspuna, la cate aparate low cost se strica zilnic iti dai seama ce ar insemna sa se ocupe cineva de asta.
 13. Postarea probabail are doar rolul de a acumula cele minim 10 postari. Dupa cele 10 postari nu mai este necesara aprobarea mesajelor de catre moderator.
 14. Vezi aici (subiectul de mai jos) și verifică toate celelalte componente semiconductoare de pe placa (Q1, Q8, Q5, Q6...) Daca ai dat comutatorul pe domeniul uA si ai uitat testerul la borna de V/ohmi/Hz/C nu prea avea cum să se defecteze aparatul.
 15. Ce treabă au fiscul, avioanele, banii, "sa moara dușmanii ... cu întrebarea pusă la deschiderea acestui subiect? Când urmărești un post TV îți asumi că 'te uiți în gură" unui privat ce are ca scop ce au și celelalte firme private indiferent că sunt brutarii sau fabrici auto. Crede-mă că se pot urmări câteva posturi românești fara Sopcast sau fara să îți virusezi calculatorul.
×
×
 • Create New...