Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Stefan.

Moderatori
 • Content Count

  5,177
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Se poate si mai bine

About Stefan.

 • Rank
  (◔◡◔)

Contact Methods

 • Website URL
  http://electronicstefan.ro
 • Yahoo
  stefan
 • Jabber
  MM
 • Skype
  MM

Profile Information

 • Locatie
  KN24KU

Recent Profile Visitors

2,284 profile views
 1. Pe mine mă supără lipsa de logică. @q_acdc daca mă supărai personal cu ceva crede-mă că aflai pe MP, nu mai era necesar să întrebi. Eu doar i-am dat un sfat sănătos colegului de forum @informer pentru că e un tip de treabă.
 2. Scuze că mă bag dar nu ai timp sa ce? Coletul de în @informer cum îl ridici daca nu ai timp? @informer nu trebuie să asculți de mine dar sfatul meu e sa comanzi doar piese pentru cine vrea ceva sub 210 lei și se găsesc strict la magazinul unde dai tu comanda (Mouser), altfel ramai cu piese inutile și cu banii dați pe ele plus transportul in Ro. Plus plata in avans!
 3. "In alta ordine de idei, produsele "contrafacute" sunt o veche legenda" Nu exista componente contrafăcută și exista extratereștrii. RST daca ai nimerit câteva piese funcționale nu înseamnă că nu sunt contrafăcute. Ai avut curiozitatea sa cumperi tranzitorii pentru RF sau alte componente mai scumpe?
 4. Spune-i păsăricii că lucrurile previzibile se pot spune și cu voce tare nu doar in șoaptă. Faptul că DM a dat o glumiță cu iz capitalist trebuie sa va pună semne de întrebare, nu existența extratereștrilor. Rusia nu "scăpa" astfel de filmări din spatele camerelor daca nu vor asta in mod intenționat, totuși nu e vorba de Veorica.
 5. Interviul pare unul foarte serios! Reportera face pe ea de ras, tovarasu' mai că arunca un zâmbet discret (eu am văzut doar poze in care DM e mai sobrur ca un capac de copârșeu) și cameramanul sigur era în anul întâi la Stalinskaya University.
 6. Și @Marian va spune că "Am omis toate cele de pe langa 555, alea se subanteleg, am pus doar strictul necesar pentru sugestiile mele." Iar @ratza că suntem la secțiunea începători lor și că acele componente nu se subînțelegeau ... Și uite că cine vrea sa folosesc ceva util din acest subiect nu are șanse. șanse. Câteva variante finale și cât mai apropiate de ideal nu exista?
 7. @validae cel mai bine e sa unesti comanda cu @informersau alt utilizator ce face comenzi la Mouser. Si eu am avut nevoie de o placa de la ST ce aparea doar la ei in stoc, pana la urma am asteptat si a aparut si la Fanel UK.
 8. Stefan.

  Recuperare date.

  @-Atlas- a spus că HDD-ul ticăia, asta înseamnă că poate incerca cu orice soft că nu mai citește nimic. Capetele nu se mai inițializează corect și tot incerca sa "vada" pistele.
 9. Forumul are o personalitate puternica, ca a utilizatorilor lui. Uneori se mai întâmplă să dea eroare dar apare un mesaj cu "ceva nu a mers bine...".
 10. Acum se vede mult mai bine chiar și pe telefon. Șugubeață treabă cu prima jumătate a lui IC4, clipocește ledurile de la JP1? Inițial am crezut că prima jumătate din IC4 ai folosit-o la un soi de OCP (cu decuplarea ieșirii chiar daca sursa are protectia data de CC) O facilitate interesantă ce o au sursele digitale (cel puțin asta chinezeasca pe care o am) este OCP. Inițial m-am uitat puțin ciudată pentru că nu înțelegeam ce rol are așa ceva la o sursa de laborator CC/CV.
 11. @sesebe m-am uitat eu pe schema respectiva, nu acuma ci prin 2016, si desi ideea On/Off-ului pentru iesire era interesanta inca de pe atunci schema tot greu lizibila era (sau poate nu stiu eu la ce sa ma uit). Intuiesc ca e un 4013 deoarece prima oara configuratia aia am folosit-o la un ceas cu MMC353A, Asa de mult mi-a placut ca am mai facut o varianta cu SMD-uri pentru o lanterna ce nu avea buton ON/OFF ci doar un pushbuton, tot montajul iesise cat o moneda actuala de 50 de bani. @Thunderer2018 a fost mai iute la clape.
 12. @Dxxx chiar daca nu stăteai la bloc si aveai nișă industriala cu extracția prafului tot nu puteai îndepărta rășină aia neagră fara sa zbori traseele subțiri și SMD-urile. Sa zicem că găsești o substanță chimică ce topește "betonul" ăla negru dar o sa mai rămână ceva din scrisul componentelor? Email trafo? Cauciucul de sub electrolitici? ...
 13. Felicitări! Nu este o construcție deosebita, fiind construita pe baza kitului China, dar macar e ceva ce a ieșit din mâinile dvs. In carcasa mai aveți loc pentru două surse stepdown pentru tensiuni fixe (5/12V) sau una reglabila CC/CV pentru a incarca acumulatori mici in timp ce aveți ocupa a surse liniară.
 14. Seamănă cu rezonatorul de aici Explicațiile aici de ce a ajuns așa. https://forum.arduino.cc/index.php?topic=150099.0
 15. O să găsești destul de greu respectivul chip, așa cum a spus @informer este obsolete și nu e prea des căutat. Daca îl găsești în China șansele să fie fake sunt 50%. Am înțeles că trebuie să respecți schema cu strictețe dar asta presupune că cel ce emite astfel de pretenții să furnizeze și piesele. Daca ești la o facultate tehnica, presupun că la teologie nu se fac astfel de montaje, trebuie sa găsești un profesor dispus să te ajute la adaptarea schemei pentru un ADXL335.. Este un accelerometru cu 3 axe destul de simplu de utilizat si cu ieșirile analogice, cu un mic efort.poti adapta chiar tu schema. l.e: nu te speria de capsula respectiva, îl găsești direct lipit pe o plăcuță adaptoare și unele modele cred că au si regulatorul de 5V. Trebuie doar sa mai faci "calibrarea" corectă pentru cap de scală.
×
×
 • Create New...