Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

zal

Membru activ
 • Posts

  17,444
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

4,497 profile views

zal's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Mulţumesc lui Viorel că mi-a oferit ocazia să redescopăr vechi cunoscuţi de care nu mai ştiam nimic şi eram sincer îngrijorat. Sînt mulţumit că sînt la fel cum i-am lăsat.
 2. zal

  Priboi

  Am în jur de 235V tensiunea aproape constantă.
 3. zal

  Priboi

  Acest amplif e varianta de 2x75W. În schemă apare notată tensiunea anodică +420V ptr cel de 2x50W şi +480V ptr cel de 2x75W. În realitate are +540V, iar tensiunea ptr G2 şi defazor +275V în loc de +240V. Trafo de reţea are primarul bobinat ptr 220V, acum avem peste 230V.
 4. zal

  Priboi

  Se lucrează.
 5. zal

  Priboi

  Celebrul amplif sovietic cu finale 6R3P. Printre trăsăturile pozitive ar fi: modulele se scot uşor, posibilităţi de modificare, trafo enorme, etc. La capitolul opus: şasiu de aluminiu sudat, poziţionarea alăturată a trafo de ieşire, componente de plastic la carcasă, conectică proastă, brum indus de trafo de reţea, nu exagerat dar sesizabil, etc. Cercetare, înlocuire piese devalorizate, reglare. Se poate observa că modulele de amplificare sînt diferite, probabil unul a fost schimbat.
 6. Cum e să pierzi pe cineva din familie din cauza prostiei/răutăţii eroilor din linia întîi şi să dea vina pe Covid, să nu poţi face nimic să-i tragi la răspundere şi să te mai înjure şi Martorii lui Covid cînd deschizi gura să spui? La alte popoare se spală cu sînge ororile astea. E absolut necesar un tribunal gen Nuremberg pentru toţi autorii genocidului.
 7. Şi se mai miră unii cum au avut succes toate dictaturile, uitînd de suţinătorii voluntari. ...................... Spunea cineva mai sus de PATRIE. Conceptul ăsta pentru români nu mai există, e un popor pe cale de dispariţie, spre bucuria sa proprie, ca o boală autoimună. Trei decenii au fost de ajuns să mă convingă că nu merită să-i aperi sau să-i salvezi. Vor rămîne doar vorbele cîtorva înţelepţi populari, gen ''pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti''.
 8. Oriunde întîlnesc electrolitici de valori mici (0,1...10uF) înlocuiesc cu Wima seriile MKS. Cei cu 50V tensiune de lucru sînt chiar mici în gabarit şi ieftini, o diferenţă în plus e dată de toleranţă, cei cu 5% sînt cu cîţiva bani mai scumpi. Singura problemă e aprovizionarea, dispar rapid. Ptr cond de 220uF eu aş folosi unul polarizat seria Muse de la Nichicon, au ESR mic. Atenţie deosebită ptr cond de 47uF nepolarizat, acolo merge tot unul nepolarizat din seria Muse. Atenţie şi la trz din schemă, alterarea lor după 45 de ani e evidentă dacă căderea de tensiune pe trz releului e mai mare de 0,1V. De regulă scade beta o dată cu apariţia zgomotelor bizare. Nu e cazul în protecţie ca în preamplificatoare, dar efectele sînt aceleaşi.
 9. Constat că acest topic e destinat propagandei covidioate, vacciniste, globaliste, neomarxiste, în spiritul tezelor partidului şi măreţului conducător de gubernie. Orice contraargument e tratat cu satiră sau complexe de superioritate. E foarte clară demarcaţia între poporul român, tot mai puţin, şi poporul securist. Urmările a trei decenii de dezbinare şi spălare a creierelor. Sînt cîţiva Kapo şi Martori ai lui Covid pe aici, plus unii de la care nu mă aşteptam la astfel de gîndire.
 10. Vă mulţumesc pentru aprecieri şi interes. Timpul e prea scurt, dar vine rîndul şi acestul bătrînel.
 11. Primăvara şi toamna sînt sezoanele răcelilor, guturaiului, virozelor, faringitelor şi gripelor. Primăvare mor în general bătrînii cu probleme de sănătate şi prost hrăniţi. Astea sînt fapte istorice. Se pare că trebuie reamintite periodic românilor. ....................... Coleg vaccinat în Februarie, tuşea de se rupea plus febră la începutul lui Martie şi surpriză, cică are covid, deşi alte simptome ''specifice'' nu are. Sper să nu ajungă în spital şi să strîngem bani ca să ajutăm familia îndoliată. ........................ Cumnatul unei colege, ajuns cu infarct la spital, test negativ la clinică privată, test pozitiv la spital, intubat, mort în două zile. N-a avut nici o şansă în fabrica morţii, la fel ca soacră-mea, omorîtă anul trecut de eroii din linia întîi. ....................... Sindicatele alea ale medicilor care au cerut ministerului suspendarea malpraxisului pe perioada pandemiei ştiau ele ceva. ........................ Eroii ăia sînt aceeaşi specie care lăsau femeile să moară cu septicemie în urma avorturilor, dacă nu declarau un vinovat Securităţii. Eroii ăia sînt aceeaşi specie care vaccinau copii din orfelinate cu aceeaşi siringă şi acelaşi ac, de ne-am umplut apoi cu bolnavi de SIDA. Noroc că au murit săracii şi nu mai încurcă cretinii care se ocupă de sănătatea noastră. Eroii ăia sînt aceeaşi specie cu Mengele. A nu fi confundaţi cu cei cîţiva medici care îşi fac meseria din pasiune. ....................... Dormiţi liniştiţi români, alţii visează pentru voi.
 12. ..... După curăţare. Ce conţinea unul din cond vechi.
 13. Ciobănit, trafo ars şi rebobinat tot pe 115V, multe aiureli tip Dorel. .................... Mor şi nu înţeleg de ce aranjează pozele în ordine inversă. Au mai avut şi alte forumuri buba asta şi au corectat-o. . ..
 14. 6 O parte din piesele noi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines