Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

zal

Membru activ
 • Content Count

  17,627
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

705 core_reputation_level_5

2 Followers

About zal

 • Rank
  Tartor

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  ...

Recent Profile Visitors

3,685 profile views
 1. Ampliful e ceva coreean. 1,5k // 330 Ohmi între b-e şi 680 Ohmi între b-c la trz superdiodă. Dar înainte de a interveni acolo verifică ce tensiuni ai între baze şi emitoare la trz finali, dacă sînt între 500-600mV la temperatura radiatorului asemănătoare cu cea a mîinii nu are rost să umbli. Doar dacă depăşeşte limitele astea.
 2. Rugina e rasina. Alea mici sint ECF82. Condensatorii aia sint inutili la 50 Hz.
 3. Se vinde sub mai multe mărci, cu mici diferenţe de dizain şi piese. În ciuda improvizaţiilor se aude chiar bine.
 4. Probabil nu ştiu mulţi că se produceau lămpi şi în Italia, India , Brazilia... etc. Toţi visează TFK, Mullard, GE, Sylvania... etc. :)
 5. Cu astfel de calcule au apărut waţii chinezeşti. Nici eu nu am şcoală multă, dar măcar nu aberez adunînd puterile capsulelor trz ca pe ouă. Legat de configuraţia amplifurilor din poze e clar că nu recunoşti o improvizaţie şi efectele ei. Ţigănie e fix ca în ultimele două rînduri, de aia am evitat locul. Nu e treaba ta de ce am intrat pe forum, cum nici pe mine nu mă interesează ce faci pe aici. Dacă sînt mai mulţi cu care te cerţi ai o problemă. Cu scuipatul mai exersez, las pe alţii să lingă, se pricep bine.
 6. Problema de bază e alta, nu condensatorii sau trafo ci cît de sigure sînt acele amplifuri finale în funcţionare. Din poze arată frumos, ca toate chinezăriile. De aia aminteam mai înainte că nu trebuie forţate pe sarcini de 4 Ohmi la aproape +/-50V. Nu au nici un reglaj, trz prefinali sînt de mică putere şi montaţi pe cablaj, temperatura lor e citită de trz superdiodă. Adică trz finali pot fi reci în funcţionare, dar închişi din cauza trz prefinali calzi care păcălesc trz superdiodă. Distorsiuni mai mari, etc.
 7. Trafo nu e bun ptr proiect. Nici sursa de alimentare. Doar dacă foloseşti exclusiv tensiunile mici şi fără diodele buclucaşe, obţii sub 100W / 8 Ohmi, mai mult nu poţi forţa amplifurile finale. Plus că e mai uşor de făcut şi alimentarea preului. Eu aş fi modificat Yamaha fără ramurile alimentate cu tensiuni mari, probabil acolo era defectul.
 8. Mulţumesc de ideie. ........................................... Să continui cu lucrul la amplif. Pe lîngă renovare şi modernizare, s-a modificat ptr folosirea ca preu sau ca amplif integrat. 1kHz, 5V/div.
 9. Păcat că aici nu se pot pune ataşamente mai mari de 1Mb.
 10. Clasicele ECC189/PCC189 care se confundă uşor cu 6DJ7/7DJ7/ECC88/PCC88.
 11. zal

  Amplifurile mele

  Primele două sînt construite (a mai fost unul cu EL84 în contratimp), următoarele două au fost reparate. Nu am mai reuşit să editez postarea azinoapte. .................. Pozele din trecut le-am şters în urma unor conflicte.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.