Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PKP98

Membru activ
 • Posts

  419
 • Joined

 • Last visited

About PKP98

 • Birthday 10/15/1998

Profile Fields

 • Location
  București

Recent Profile Visitors

1,300 profile views

PKP98's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Cunosc acest model de transformator, are doua secundare de 9V fiecare. Din cate imi amintesc eu ... sunt legate in serie, astfel se obtine un secundar cu priza mediana si o tensiune de 2x9 V. Le poti conecta si in paralel, dar nu te ajuta cu nimic. Uite cum vad eu lucrurile si chiar rog colegii mai experimentati sa verifice ceea ce spun si consider eu. Schema de mai sus este o gluma, prefer varianta clasica (traf-redresor-baterie) sau o schema electronica buna. Iti recomand sa mergi pe varianta clasica, macar pentru inceput! Acumulatorul auto are o tensiune nominala de 12V, repet, nominala! Incarcat are undeva la 14.4V, iar descarcat are undeva la 10V. In orice caz, nu trebuie depasita valoarea de 14.4V (in realitate se mai depaseste, dar nu este normal). Ca sa intelegi mai bine ce ai de facut, am realizat o mica simulare: Transformatorul din simulare are un secundar care genereaza o tensiune de 11V RMS (reprezentat de acea sursa sinusoidala de tensiune). Considerand o cadere de tensiune generoasa pe puntea de diode (1.5V), dupa redresare se obtine forma de unda din figura de mai jos (V_REDRESOR), iar tensiunea provenita de la transformator este notata cu (V_TRAF). Prezenta unui condensator dupa redresor pentru netezirea tensiunii nu este neaparat necesara, acumulatorul in sine este un condensator, tensiunea filtrata va arata asa: Dupa cum se poate observa tensiunea prezinta acea oscilatie (riplu), varful ei fiind la aproximativ 14V. Incearca sa gasesti un transformator de 11V, maxim 12V, adauga o punte redresoare si gata redresorul.
 2. Este in regula daca probezi si condensatorii, ai zis ca ai un multitester. Bobina aceea impreuna cu cei doi condensatori formeaza un filtru LC trece jos care netezeste tensiunea. Totusi, tind sa cred ca nu ESR-ul este de vina, ci modul in care este construita bobina. Curentul care circula prin ea are o frecventa mare ( zeci de kHz, zic eu ca undeva la 40kHz), apare astfel efectul pelicular. Adancimea de patrundere scade cu cresterea frecventei, curentul tinde sa se distribuie pe marginea conductorului. Uite un tabel util: Din diametrul masurat de tine, cred ca miezul este bobinat cu un conductor AWG 19 (maxim 21 kHz). Incearca sa il bobinezi folosind conductoare mai subtiri in paralel, de exemplu, 3 conductoare AWG 22.
 3. Mulțumesc colegului @joe pentru toate piesele! Lămpile au plecat către colegul @deneinvins Seară bună!
 4. Am stabilit deja cu domnul @deneinvins si totul este in regula, maine vin dupa ele! Numai bine!
 5. Daca faceti un pret bun pentru toate, in afara de lampile domnului @deneinvins, le iau eu cu ridicare din Pitesti. Multumesc!
 6. Este un DS1054Z. Am vazut acel video inainte sa intreb aici, nu prea m-a lamurit!
 7. Multumesc frumos pentru raspuns @BRANCA.
 8. Salutare! Care este diferenta dintre cele doua semnale? 1. High Res 2. Normal Semnalul este măsurat între drena și sursa unui tranzistor MOSFET de putere dintr-un invertor trifazat. Diferenta este reprezentata de modul de achizitie: Normal sau High Resolution. Nu am folosit cablul de masă, am utilizat acel pin în formă de arculet, cel de jos: Multumesc!
 9. Exact despre asta era vorba, multumesc pentru clarificare! Am gasit pana la urma,va multumesc foarte frumos pentru ajutor!
 10. Multumesc frumos, aveam nevoied e varianta de 16A . Si eu tot pe Iuliu Maniu :))
 11. Sunt interesat de cateva bucati daca mai aveti. Chiar nu stiam, multumesc pentru confirmare!
 12. Multumesc! La urmatoarea comanda o sa imi iau cateva. Am pus anunt aici pentru ca ieri aveam nevoie urgenta de unul si am rezolvat pana la urma! Multumesc tuturor pentru interes si ajutor, se poate inchide!
 13. Valabil! Accept si unele schimburi!
 14. Foarte scump ! Daca nimeni nu are nevoie de ei...asta se intampla! M-am gandit mai bine si nu merita sa ii dau la acest pret, prefer sa ii depozitez ! Din ce in ce mai putini sunt interesati de nimic! La cum se face scoala acum...ce pretentii sa mai avem?!
 15. Nu am lucrat si nici nu am auzit de ele, multumesc pentru sfat!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines