Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa DIY Homemade Alex Amplificator Clasa A

Evaluează acest subiect


alexy

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema nu este si nu a fost niciodata ca diodele puntii nu ar suporta curentii de incarcare a condensatorilor;  diode mari au existat si in anii '60.   "Stresul" diodelor  se manifesta prin zgomotul de comutatie crescut.

 

@ Maxente - fiind vorba de o clasa A poate fi aproape oricare, toate  sunt sensibile la riplu si au consumuri mari.  Sau altfel spus, odata facuta sursa se pot incera mai multe etaje finale, si se alege cel care place mai mult.

 

Link spre comentariu

am vazut surse indunstriale made Japan si Siemens ,vad ca nu iarta CLC , mai ales in industrie ,,,facute cu cap ,oare de ce au ales calea asta  ca prosti ,sau ,,,

 

daca un driver la 1kW  convertizor totul este bine in placi de baza etc si au un condensator  sau mai multe , multe ,care iti face probleme ,,,,:rade:

 

convertizori cu tranzistori efect de camp de putere  , si condenasatoarea mari

 

am cautat ce este scris  pe diode nu mia dat nimic  google

Editat de alexy
Link spre comentariu

Ramân la parerea mea: daca tot pun doua transformatoare, atunci configuratia va fi dual-mono. Numarul mai mare de electrolitici usureaza racirea acestora. Pentru aceasta însa as prevede si niste gauri în PCB. Decât termistoare în secundar (PTC, deci vor merge fierbinti), mai bine un softstart bine gândit. Si snubbere. În nici un caz nu as pune electrolitici cu ulei de sarpe, pentru care nici presupusul producator nu da date complete. Stie cineva, unde as putea gasi date complete despre 

La 16.10.2021 la 13:55, alexy a spus:

? Ca pe site-ul lui Mundorf n-am gasit.

Link spre comentariu

OEM fabricat de Frolyt ?

Cât despre PAPA , a renunțat la PTC .

În prezent folosește doar rezistențe normale , inclusiv pe softstart.

PTC-urile din fata blocului de filtrare nu preiau șocul produs de transformatoarele toroidale de 2x1KVA în momentul alimentarii  ...

În fine , o schema este din 1988 , cealaltă  din 2015 .

Nu sunt chiar 5 minute ... PAPA se mișcă cam încet. 

 

Link spre comentariu
La 16.10.2021 la 19:27, alexy a spus:

in dual mono se dubleaza condensatorii

 

Nu neaparat. Se dubleza DOAR DACA sint doar 2 condesatori, unul pe plus si unul pe minus. Cum schema arata mai multi condesatori pusi in paralel se pot simplu imparti in 2 seturi pt dual mono si se obtine un rezultat mai bun decit in configuratia actuala printr-o separare mai buna intre canale. Pt dual mono nu ai nevoie pe fiecare canal de aceeasi fltrare ca si in configuratia cu ambele canale alimentate din aceeasi sursa. Valoarea condesatorilor poate redusa fi pur si simplu la jumatate cu virtual aceeasi eficienta de filtrare pt ca si curentul este la jumatate pe fiecare sursa in parte.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Din experienta pot sa spun ca pt 2x20W in cl.A   iese o carcasa suportabila.   Monobloc are sens doar la puteri mai mari.

2x30W este la limita, se poate adopta oricare din solutii.

 

Radiatoarele prezentate de Alexy la inceputul topicului sunt overkill (supradiemnsionate) pt 2x30W cu I repaos de 1,5A.

Daca se merge pe un curent de repaos mai mare de 1,65A deja incep sa fie preferabile monoblocurile. 

O carcasa stereo foarte mare si grea este extrem de problematica la transport, si chiar la mutarea prin casa. Plus ca intotdeauna poate sta doar pe podea.

 

 

Link spre comentariu

Legat de partea de alimentare, Alexy nu a precizat (am mentionat eu pe undeva) ca vrea sa foloseasca filtraj CLC.   Si are doar doua bobine mari de 19mH, ceea ce il obliga la o alimentare comuna a celor doua canale.  Condensatori are destui.

Daca ar alege o constructie monobloc i-ar mai trebui doua bobine identice.  La fel si pt o alimentare tip monobloc dar facuta intr-o carcasa unica.

Eu i-am spus sa se gandeasca bine de la inceput asupra tuturor aspectelor construcitiei - adica dinainte de a incepe sa adune piesele,  tocmai pt a nu fi fortat de prezenta sau absenta unor piese scumpe la o anume topologie constructiva.   

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări