Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa DIY Homemade Alex Amplificator Clasa A

Evaluează acest subiect


alexy

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi-am facut videoproiector unde aveam un led de 330W de racit, am folosit o carcasa rack 3U, 19 inch, la care am montat  cu racire pe apa (bine, un amestec de antigel cu apa deionizata). Ideea era sa faca mai putina galagie decat o varianta cu ventilatoare la turatie mare si sa fie relativ usor, urma sa atarn proiectorul de tavan.

Chiar si asa, pentru a avea maxim 50 grade in instalatie, am avut nevoie de 2 radiatoare de 24x12cm lungime, 4 ventilatoare la turatie mica de 12cm, o pompa de capacitate marisoara, un rezervor de amestec lichid si ceva tevaraie. Chestia e ca tot setup-ul asta tot face galagie, in principal pompa se aude. Un sistem de-asta cu adevarat silentios depaseste lejer 2000 lei daca chiar vrei sa faci treaba calumea cu componente de calitate "premium". 

Daca spatiul/greutatea nu este o problema, radiatoarele de aluminiu sunt sfinte. 

Link spre comentariu

Nu. Tranzistorii vor sta la ce temperatura se doreste, pt ca la orice schema (in cl. A sau nu)  poti alege ce curent de repaos vrei.

Si apropo, 50-55 grd este o temperatura foarte buna pt finali (la o cl.A).

 

Si ca sa ii raspund si lui alexy  -  da, radiatoarele sunt suficiente pt ca tu constructorul decizi ce putere vei disipa pe ele.

Hiraga de 30W poate fi construit si cu Irepaos = 1A,  si cu 1,5A si cu 2A sau chiar 3A (au fost si astfel de extremisti  :)).  Dar asta o decide fiecare constructor.

In cazul unor radiatoare cu  Rth necunoscut pur si simplu se fac teste plecand de la un Irepaos mai mic.

Atentie, la clasa A puterea de iesire scade odata cu scaderea impedantei sarcinii, asa ca atat alimentarea cat si racirea trebuiesc calculate in consecinta, de la bun inceput.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări