Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

DjLeco2021

Membru activ
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About DjLeco2021

 • Birthday 03/05/1971

Profile Fields

 • Location
  Bucuresti Sector 6

Recent Profile Visitors

105 profile views

DjLeco2021's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Ca sa verifici exact, noteaza fiecare tranzistor ce cadere are pe rezistenta din emitor, valoarea fiecarui curent. Apoi schimba rezistentele intre ele si compara. Daca curentii sint asemanatori ca anterior, rezistentele au valori apropiate, daca nu, rezistentele au toleranta mare. Apoi logic vei realiza unde este problema. Tips: e mai usor sa schimbi rezistentele intre ele decit finalii.
 2. Este de preferat evitarea clippingului de orice fel. Teoretic, cel cu palierul rotunjit este mai putin "rau" decit cel cu palierul drept, insa ambele sint la fel de distructive pentru difuzoare, in caz de abuz.
 3. Cauta un STK vechi, din recuperari, este singura solutie viabila.
 4. Daca nu esti grabit si te impaci cu ideea de second hand oldschool, recomand un subwoofer Heco sau Canton, de 12" in compresie.
 5. De actualitate, daca auziti/vedeti, dati-mi un PM, multumesc.
 6. Cea mai buna alegere! Pentru citeva zeci de wati in plus, nu merita riscul.
 7. Sint multe amplificatoare care au potentiometrul de volum inaintea partii de preamplificare, nu la intrarea etajului final. Zgomotul etajului preamplificator fiind "amplificat permanent" de catre etajul final, se va auzi in permanenta un fisiit in tweetere, indiferent de pozitia potentiometrului de volum. Excludem situatia in care tranzistorii din diferential(ele) de pe intrare sint compromisi, atunci aparind un zgomot tip "fierbere usoara".
 8. Multumesc de primirea calduroasa! Exact pentru amintirile frumoase, deschisesem topicul. Ar trebui luata "o initiativa" si scoase pe piata aceste kit-uri pentru beginneri, ar mai lasa pustimea smartfoanele si site-urile de socializare (cred si sper)...
 9. Multumesc. Am luat o pauza buna de relaxare, 2 ani, nu prea s-au schimbat multe intre timp, din ce am citit... Daca totusi "se vrea sa se riste" peste recomandarea de la mine, propun folosirea MJL21195+MJL21196, au SOA un pic mai bun. Am reparat acum 4-5 ani un amplificator Palladium, cu alimentare +/- 62Vcc in gol, caruia i-am pus MJL21195-21196, functioneaza si in ziua de astazi, forjat si pe la "ceaiuri", are exact o pereche de finali pe canal. N-am avut loc mecanic, ii puneam cite 2 perechi si era "forever".
 10. Multumesc, eu eram "audio master" dar nu mai reusesc sa recuperez parola de la email si nu mai pot folosi acest cont...
 11. Salutare! Cu o pereche, pentru siguranta, incearca sa te limitezi la +/- 50, maxim +/- 55Vcc, pentru safe.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines