Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

DjLeco2021

Membru Activ
 • Posts

  349
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Bucuresti Sector 6

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DjLeco2021's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • One Year In
 • One Month Later
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post

Recent Badges

 1. Cred ca avea ceva viteza, nu gluma. Sa n-aud ca vina nu-i apartine.
 2. Frumos si regulamentar, BMW-ul, pacat de boul ala ca l-a lovit... De aia e bine sa lasi distanta suficienta intre masini, pe autostrada sau nu numai, unde se circula cu viteza mai mare.
 3. Trebuia oprit in fata masinii si batuti pina se pisau pe ei! TOTI!
 4. Doar asa se civilizeaza bizonii. Bizonii aia din cauza carora se intimpla cele mai multe accidente! Au facut si o adresa/site, unde putem urca poze/filmari?
 5. Ce cautau donatorii de organe in depasire daca deja auto era inscris in depasire?!? De cind se depasesc auto care se afla deja in depasire?!? Niste janghini care nu merita pic de empatie cind se fac bucati!
 6. Ce mizerie de inventie sa alimentezi releul direct din railuri, prin rezistente de wattaj. Saracii n-au avut sirma sa traga o infasurare pentru un +24Vcc. Bleah.
 7. Este driver clasic de un tzol, 1".
 8. Exista benzi standard (normal, Fe2-O3 type 1, Cr-O2 type 2, Metal type 4 pentru firme brand, gen TDK, Maxell, Sony, etc, la care se dau codurile interne pentru raspunsul optim la -20db, adica benzi etalon. Benzile FeCr au fost un compromis intre Fe2-O3 si Cr-Cr-O2, dar fiind foarte sensibile la temperatura si umiditate (se exfoliau de pe suportul de mylar), s-a renuntat rapid la ele, desi pareau la inceput o "revolutie" audio, bass pe Fe, inalte pe Cr si bias minim, implicit distorsiuni mai mici. Mai departe, exista plusuri si minusuri. Un aparat cu bias test sau bias calibration, ajuta reglajele pentru raspunsul optim. Benzile s-au perfectionat in permanenta in ultimii ani de glorie 83-88, ai compact cassette, la fiecare aparitie urmatoare erau minim 1-2 db cistig pe inalte, cam la fel pe MOL (maximum oputput level) si cel putin -0,5db la noise level. Au fost vremuri de glorie, cind Maxell XLII-S, double coated era superior cu 1db peste TDK MA (metal) la toate capitolele. A fost o batalie crunta in care intotdeauna, Maxell a fost superior, din punctule meu de vedere (testat cam tot ce era in top). Taticul a fost Maxell Metal Vertex, desi cea mai smechera caseta metal pe care am testat ultima data, tot ce s-a putut ca banda de frecventa, dinamica, nivel, a fost o Sony. Va las sa va delectati.
 9. La fel si aici: https://www.facebook.com/100090719971605/videos/449808411097426
 10. Eu mi-am spus punctul de vedere, acolo, voi, ce parere aveti? https://www.facebook.com/100090719971605/videos/1911067329338797
 11. Teoretic nu banda magnetica determina maximul de frecventa inregistrata ci alte 2 aspecte importante. Latimea intrefierului si frecventa bias care trebuie sa fie de minim 5 ori mai mare decit maximul frecventei inregistrate. Adica pentru a inregistra un 20kHz, biasul trebuie sa aiba minim 100kHz. Evident si viteza de deplasare a benzii, este extrem de importanta, si granulatia benzii magnetice, dar la standardul de 4,76cm/sec, nu se pune problema aceasta, cel mai imprtant in acest caz fiind intrefierul, mai ales la capetele combinate rec/play pe aceeasi sectiune unde este un compromis intre necesitatea intrefierului la rec fata de play (la rec mai mare, la play mai mic, cit mai mic). Eu am avut deck-ul asta, inregistra fara probleme 20kHz pe casete normale, evident la -20db Vu. De retinut ca toate specificatiile deck-urilor ca banda de frecventa se dau la -20db Vu, pentru inregistrare. Adica NU poti inregistra 20kHz la 0db Vu. https://www.hifiengine.com/manual_library/yamaha/kx-1200.shtml
 12. Cine-i pune sa alerge ca descreieratii? Oare ce "aptitudini" si "experienta" sa aiba un pusti gaozar de 19 ani, pe motor? Adrenalina si viteza, atit, iar A+V=M adica MOARTE!
 13. Indiferent de ce si cum, vina ar trebui pusa in circa celor 2 care au parcat deampoolea. Auto rosu este 100% nevinovat, din punctul meu de vedere. Biciclistul a avut boolan, putea sa-si lase creierii pe ciment sau sa-si rupa gitul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines