Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Content Count

  2,989
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

1 Follower

About Shambala

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Contact Methods

 • Yahoo
  ambalhsa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pt orice recomandare este necesar sa precizezi macar un buget. Si alte detalii, de preferat: nou sau sh, pt auditii sau pt mici petreceri, ce muzica asculti, in ce spatiu, etc. Este bine sa stii ca puterea acustica pe care o vei auzi este strict dependenta de sensibilitatea difuzoarelor, respectiv cu un acelasi amplificator, fara a umbla la volum se poate auzi de 2-3 sau chiar 4 ori mai tare sau mai incet in functie de SPL-ul [real] al boxelor. Ca idee, pt auditii in casa un amp de 100W / ohmi este acoperitor pt orice boxe, dar pt niste boxe cu SPL mare - sa zicem 94-96dB este suficient si un amp de 15-20W.
 2. Shambala

  Incinta inchisa trei cai

  Madisound este referinta minima de pret, din pacate la ei se adauga transportul [scump] plus vama. Din Europa orice dif. este semnificativ mai scump dar este fara vama si eventual cu transport mai ieftin. Cauta la polonezi, parca la ei era cel mai ieftin; daca nu gasesti, vezi la olandezi.
 3. Shambala

  Heco P 4001

  Scoate diful de bas si arunca o privire inauntru, vezi ce il tine. Am intalnit si boxe vechi din pal cu placa spate prinsa in holtzsuruburi si in plus lipita cu un soi de scotch dubluadeziv negru ingust. Nu stiu daca era pus din fabrica sau de unul din proprietarii pe la care or fi trecut. La boxele din plastic, pt pc sau tv , este treaba curenta, sigur din fabrica.
 4. Shambala

  DIY conectare multiple filtre intr-o boxa

  Sesebe, eu cred ca te complici prea tare iar comparatiile nu isi au rostul. Domnului Mihai Maftei ii va lua 3 ani doar sa invete fundamentele despre constructia, functionarea si parametrii difuzoarelor si incintelor, si eventual despre semnalele electrice si unde sonore (propagare, compunere, absorbtie, etc.) Asa cum am scris mai sus, proiectul despre care vorbeste este total si fundamental gresit - in cel mai politicos caz poate fi descris ca o copilarie. Pur si simplu NU ASA SE FACE. Domnule Mihai, renunta la tampenia aia de "proiect" si copiaza unul cat mai complet documentat de pe net (vezi Zaph sau Troels pt home). Iar daca vrei ceva pro, gasesti pe power audio.
 5. Shambala

  Poll pentru materiale fonoabsorbante in boxe

  Abordarea autorului topicului este gresita si denota lipsa de cunostinte. Faptul ca vezi diverse materiale puse in boxe de unii sau altii (inclusiv firme) nu inseamna ca asa este si corect. Problema are mai multe aspecte decat undele stationare. Chiar daca pe tine te inteteseaza niste raspunsuri "punctuale" la nivel de lautarie sau sonorizare de jos nivel, un astfel de subiect risca sa ii pacaleasca si pe alti incepatori si nu poate fi lasat asa. La nivelul cel mai de jos - la care abordezi tu subiectul (si alte subiecte de altfel), da, se poate copia o schita si pune burete cofragat sau fonomin sau orice altceva. Constructia unei boxe trebuie sa tina seama si de vibratiile parazite ale peretilor cutiei - de aici se pleaca, si rezulta alegerea judicioasa a ranforsarilor, aplicarea unui tratament antirezonant, si abia apoi alegerea materialului - sau a materialelor fonoabsorbante. Asta adesea implica recalcularea volumului si implicit a tuturor dimensiunilor cutiei. Exista solutii pt fiecare situatie, la orice nivel (sau pretentii) de calitate. Si evident ca se pot alege pt a se inscrie in orice buget propus.
 6. Shambala

  DIY conectare multiple filtre intr-o boxa

  Ce vrei tu sa faci nu prea e corect, mai ales daca filtrele sunt la fel de no name ca difuzoarele sau alese la plesneala. 3 basi, fiecare legat la sectiunea de joase a cate unui filtru pe 3 cai este cel putin ciudat. La fel si mediile si inaltele legate la filtre separate. Toata abordarea este profund gresita, va rezulta in cel mai bun caz o lada cu difuzoare, iar in cel mai rau caz o boxa de 2 ohmi sau chiar mai putin. Raspunsul difuzoarelor va fi incalecat sau distantat datorita lipsei fie si a celui mai elementar calcul al filtrelor. Macar filtrele sunt calculate pt impedanta fiecarui difuzor ?
 7. Shambala

  Monacor PA-2240

  Este un amplificator de linie.
 8. Shambala

  DIY conectare multiple filtre intr-o boxa

  Nu asa se face, este gresit. Pune poze detaliate cu difurile si filtrele si o sa iti explicam cum se poate face corect.
 9. Shambala

  Monacor PA-2240

  Nu.
 10. Shambala

  legend 1000w cu probleme

  Daca este vb de curentul prin toti tz - nu. Daca este vb despre curentul prin fiecare tz, va cere rad. mari. Poate fi o pb. imposibilitatea reglajului.
 11. Shambala

  Placi video, memorii si procesoare PC

  Up.
 12. Shambala

  Placi video, memorii si procesoare PC

  Au mai ramas: DDR2 de 2GB - de la 20 lei bc: 4 bc identice - Hinyx 2GB DDR2 6400 (800 MHz); pret 100 lei impreuna (4x2GB=8GB) 2 bc identice - Kingston (format slim) DDR2 2GB /800MHz; pret 50 lei impreuna (2x2GB=4GB) 3 bc identice - Elpida 2GB DDR2 6400 (800 MHz); pret 50+25 =75 lei impreuna (3x2GB=6GB) 2 bc identice - Kingston DDR2 2GB /667MHz; pret 20 lei bc = 40 lei impreuna (2x2GB=4GB) 1 bc - GEIL 2GB DDR2 6400 (800 MHz); pret 20 lei (2GB) 1 bc - Hinyx 2GB DDR2 6400 (800 MHz); pret 20 lei (2GB) Procesoare Intel Pentium Sk 478 - 3GHz-1M-800 - 3 lei Intel Xeon PGA604 - 3,2Ghz-1M-800 (32b) - 5 lei 2bc Intel Pentium LGA775: - 3,2GHz-1M-800 (32b) - 3 lei Intel Pentium LGA775: - 3.06GHz-1M-533 (64b) - 3 lei Celeron LGA775: - 3,06Hz-512k-533 (64b) - 2 lei Celeron LGA775: - 3,2GHz-512k-533 (64b) - 2 lei AMD Sempron 2800 (64b) - 2 lei Placi video AGP: Placa video ATI Radeon 9550, AGP 8x, 256MB, 128bit, pret 15 lei Placa video ATI Radeon 9250, AGP 8x, 128MB, 128bit, pret 10 lei Placa video Leadtek WinFast Geforce 3 Titanium 200, AGP 8x, 64MB, pret 5 lei (pt imbunatatirea racirii la fiecare placa video AGP se ofera bonus un ventilator.) Toate reperele au poze reale pe paginile precedente. Nu le-am pus la fiecare updatare pt a nu incarca anuntul. Toate memoriile sunt pt desktop. Toate memoriile si placile video au fost testate in Windows XP_32b (DDR1) si in Windows 7_64b (DDR2 si DDR3) - multe zeci de ore (unele inca functioneaza in niste calculatoare de back-up). Toate memoriile perechi functioneaza in Dual-Channel; toate memoriile sunt NON-ECC. Procesoarele au fost scoase de pe placi functionale sau testate pe placi functionale. Trimit ramburs prin posta. Va rog nu faceti comenzi mai mici de 40-50lei.
 13. Shambala

  Inca un amplificator...

  Eu "am cerut" off topicul pt ca eram curios ce o sa scrii. Mi se pare acceptabil asa ca nu vad de ce sa fie sters, este o parere, iar ampliful este inca in discutii /analiza teoretica. Poti detalia pt a ii raspunde d-lui Akos la intrebare, eventual cu precizari despre manifestarea acustica a SR-ului (mic si f mare). Daca va fi cazul separ eu partea aceea si o fac topic separat, daca se va considera off topic excesiv..
 14. Shambala

  Inca un amplificator...

  Se poate, orice off topic inteligent si decent este acceptat, mai ales ca are totusi legatura (chiar si pe mai departe) cu subiectul. Ideea este ca acestea sa nu se lungeasca sau sa se exagereze. Rog a se raspunde aici.
×