Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Content Count

  3,279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 core_reputation_level_4

4 Followers

About Shambala

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Iasi

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_8
  ambalhsa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 29. Bare de cornier de aluminiu gros - 5mm. Dimensiuni 32cm x 5cm x 3 cm. Se vand cate 2 bc, pret 20 lei perechea. 30. Bare de cornier de aluminiu gros - 5mm. Dimensiuni 34cm x 5cm x 3 cm. Se vand cate 2 bc, pret 21 lei perechea. 31. Doua bare de cornier de aluminiu foarte gros (8,5mm) si patru gros (4,2mm). Dimensiuni A: 19cm x 5cm x 5 cm (grosime 8,5mm) si B: 18cm x 5cm x 5 cm (grosime 4,2mm). Se vand cate 2 bc, pret 30 lei perechea A si 12 lei perechea B. 31. A : - doua bare mari de cornier de aluminiu gros (5mm). Dimensiuni: 40,5cm x 5cm x 5 cm,. Pret 40 lei ambele B: - o tabla de la un panou 1U cu f multe mufe; 49,5cm x 4,5 cm; pret 5 lei C: - O bucata de platband de aluminiu gros de 6mm; 43cm x 5cm; pret 10 lei https://imgur.com/uqq1AlI 32. Inca cateva bare plate de aluminiu de 6mm (de tipul C de mai sus); dimensiunile se vad in poza. Pret 5 lei bc Cele 2 bare din josul imaginii au 1 cm grosime si 3cm latime, lungimile sunt scrise pe ele. Bara mare este 5 lei, cea mica este 3 lei Placa de tabla are si ea 5mm grosime si costa 5 lei. https://imgur.com/32hyhJ4 33. Patru radiatoare de procesor, se ofera ventilatoare la toate. Dim. 6cm x 6,5cm x 4cm (fara ventilator); pret 5 lei bc Tabla (Al de 1,5mm) este suportul de la un toroidal; pret 4 lei. https://imgur.com/lCCxd3y , https://imgur.com/bVNj1yA
 2. Ucc = Uca x radical din 2 - 0,5V (sau max1V caderea pe diodele redresoare) 30Vca => 41Vcc, adica exact maximul admis, daca tensiunea retelei este cortecta. Si daca traful scoate exact cat spui tu (in gol). Mai tine seama ca traful trebuie sa fie macar de 300-350VA pt a scoate cei 420W (la varf) din acel modul.
 3. Maryan nicolae, tu ai idee macar putin de electrotehnica si electronica ? Daca nu ai, cauta un prieten care are ca sa nu risti sa strici modulul. Vezi ca in datele modulului scrie Ualim.max = 41Vcc. Din traful tau ies cam 48Vcc (redresare cu 2 diode) - daca reteaua este fix 230V. La o variatie [crestere] a tensiunii de retea poti avea si peste 53Vcc. Mult peste specificatiile acelui modul.
 4. Eu as spune chiar ca este strict interzis... De altfel la cat de scumpe sunt discurile un pick-up merita suficienta atentie pt a visa lista de mai sus ... si inca multe altele.
 5. 23. O sursa de curent pt incarcarea acumulatorilor de 12V 20A. Mi s-a spus ca ar functiona, dar nu am verificat-o asa ca se vinde ca defecta /pt piese. Lipsesc 2 C de 1uF/63V pe care i-a scos fostul proprietar (am notat pe ea unde). Alte piese nu mi s-a parut a lipsi. Pret 35 lei https://imgur.com/av2Wr1U , https://imgur.com/JTkana1 , https://imgur.com/1L18rjQ , https://imgur.com/8Ntt3zX 24. Un radio vintage danez fara carcasa (pastrata de fostul proprietar). Cica nu s-ar fi umblat in el... Pret 20 lei. https://imgur.com/7vKaWer , https://imgur.com/bVgQGV8 , https://imgur.com/KwODi2R , https://imgur.com/WKQbSqj , https://imgur.com/Nq3Bab2 , https://imgur.com/Jw7W3g2 25. Cateva instreumente cu ac (milivolmetre). A, B, C, F = 15 lei bc; D si E = 20 lei bc https://imgur.com/eKFi0E7 , https://imgur.com/QujJaKj , https://imgur.com/BmYlUlb , https://imgur.com/Z24aLyr https://imgur.com/pt4dVFI Voltmetrul mic de la Miva.. este pus doar pt o mai usoara comparatie dimensionala.
 6. Depinde. Daca se foloseste un preu separat acela se pune langa pick-up si de la el se pleaca cu semnal mai mare spre statie, deci distanta nu mai este atat de critica (desi e bine sa nu se sara calul nici aici). Daca se foloseste un amplif integrat si se intra in el cu semnal de doza magnetica, distanta e bine sa fie cat mai mica - cablul sa nu depaseasca 60-70cm (si sa fie de buna calitate). Pe de alta parte e bine de lasat macar 10-15cm fizici intre pick-up si statie. De obicei pickup-ul se pune in dreapta statiei sau la macar 10-15cm deasupra ei (depinde si cat de mult radiaza traful statiei; un traf ecranat complet sau un R-Core vor radia mai putin).
 7. Efectul de microfonie este o problema mecanica si are o abordare, problemle de impamantare (sau lipsa ei) sunt altele si trebuie tratate separat. Ambele sunt vechi, ras-analizate si necesita finete (si uneori costuri mari) pt rerzolvare. Microfonia: - solutia 1 - se asculta mai incet, aproape niciodata acasa de pe pick-up nu se poate asculta prea tare - solutia 2 - se analizeaza camera si NU se plaseaza pickup-ul pe o zona cu ventre ale undelor stationare. - solutia 3 - se instaleaza pickup-ul pe un suport cat mai rigid, antirezonant. Asta inseamna pe un rack sau monila cat mai solida si cu placa cat mai groasa, eventual se pune o placa de piatra groasa (granit, marmura, etc) sub el. In extremis se pune placa pe o "sandbox". Depinde si de tipul podelei, uneori trebuie o cuplare cat mai buna cu aceasta - cand este rigida, din beton, alteori o decuplare fata de ea cand este vibranta, din lemn (etajul unei mcase din lemn). Oricum toale solutiile se folosesc impreuna. Se leaga carcasa la o impamantare reala, ideal ar fi separata. (Unii au facut asa ceva doar pt pick-up)
 8. Acela poate fi mai serios, macar exista niste date ce pot fi studiate (TDA8954). Poate colegii care au lucrat in cl D pot da pareri pertinente.
 9. Posturile nu au fost sterse de mine. ci de cel care le-a scris (in fereastra de timp disponibila pt editare). Eu am ascuns doar partea de insulte si off-topic.
 10. Exact despre ff-ul de la pwa s-a pretins ca este un ulei nenorocit care nu face decat sa franeze bobina tweeterului. Tu nu ai citit posturile care ulterior au iscat scandalul din acest subiect ? (acum sunt sterse de autor)
 11. Este cu totul neimportant cat scoate cu adevarat. Orice modul la care nu se precizeaza impedanta pe care este afirmata o putere oarecare este din start NESERIOS. Asa ca mai bine se alege altceva din alta sursa.
 12. Te rog vino cu detalii despre ferrofluid ok si ff "fals", asa zisul ulei negru despre care au fost atentionari. Eu nici nu stiam ca exista ff fals...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.