Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Content Count

  3,673
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Shambala

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Fields

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu aceea a fost singura problema in "Sully" ci si faptul ca la simulare decizia de a vira spre cea mai apropiata pista a fost luat la 0 secunde dupa avarie (adica era luata dinainte). In realitate, dupa verificarile avariilor - sau a ce a mai ramas disponibil ca avionica, nu a mai fost timp /altitudine pt a vira spre pista. Plus ca in acele secunde de verificari pilotii mai si pilotau avionul.
 2. +6db la SPL inseamna de 4 (patru) si nu de 2 ori mai tare.
 3. Este posibil ca un polyswitch sa nu intrerupa destul de repede pt un difuzor ribbon. In plus dureaza minute pana se raceste si se poate reauzi sunetul in tweeter. Poate tot mai bine un bec.
 4. Va rog si va sugerez sa postati intrebarile despre reparatii difuzoare la capitolul Servicii.
 5. Nu va luati dupa toate prostiile scrise de unii sau altii pe forumuri. Producatorul recomanda filtru LR de ordinul 4 la mminim 2800hz. Si intotdeauna este bine sa mai adaugi [macar] un mic coeficient de siguranta peste ceea ce scrie producatorul. In linkul dat de dvs este o constructie gresita din pdv al unui ascultator educat si pretentios; acele midwoofere de pe la 2khz devin directive iar peste 3khz nu mai suna asa bine. O greseala - sau un compromis - foarte des intalnit la constructiile DIY cu SS-uri de 7".
 6. Nuuu, nu merge asa, nu puteti inchide pur si simplu subiectul ! Acum ca ne-ati facut curiosi (pe unii cel putin), va rog ca dupa ce rezolvati corect schimbarile integratelor, sa descrieti si schimbarile in sunet.
 7. Nu exista difuzoare - indiferent de pret, care sa nu se arda la oscilatii ultrasonore de nivel mare. Pot fi si tweetere diamant (de cca 10-20x mai scumpe) si tot se ard in astfel de situatii.
 8. Ba ai inteles f bine, chiar ai scris mai sus - oscilatii (de inalta frecventa). Prezente la multe amplifuri DIY, greu de pus in evidenta. Tocmai de aceea se folosesc masurile antioscilatii la amplificatoare. Nasol ....
 9. Pai na, macar din cand in cand, ca altfel, doar in gand...
 10. ??! Cum sa alimentezi invers un difuzor ?
 11. Placa este gresit proiectata ! Si daca doreste cineva, poate sa ma parasca la ASUS .... Daca era proiectata cum trebuie, inlocuirea integratului era inregistrata, ducea la blocarea placii si la pierderea garantiei. Si putea fi deblocata doar cu o taxa platita la producator. Sau macar se defecta si trebuia cumparata alta
 12. Trebuie sa modifici filtrul pt a mentine cat de cat in siguranta ribbonul. Si asa, oricum e bine sa cumperi de la inceput cateva folii de rezerva, pt ca ori ai sa asculti numai INCET, ori ai sa stai mereu cu "morcovul in fund" cand ai sa asculti un pic mai tare
 13. Sunteti cam de mult in off-topic. Sterg si luam pauza pana maine ?
 14. Dat fiind ca este vorba despre un incepator cred ca i-ar fi de ajutor si postarea sau trimiterea catre un cablaj corect.
 15. Da, dar omul este incepator si are deja integratele. Sper sa fie clone, pt ca inevitabil le va arde. (Nu este o rautate, asta se intampla aproape intotdeauna incepatorilor).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines