Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Content Count

  3,370
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 core_reputation_level_4

4 Followers

About Shambala

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Iasi

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_8
  ambalhsa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sunt pe 3,5 cai si sunt bas-reflex. Unul din difuzoarele de medii a fost schimbat. Daca ai fi cautat pe net sa vezi cum trebuie sa arate ti-ai fi dat seama. Ti-ar fi luat maxim 30 de secunde.
 2. Sectiunea pt inalte a filtrului din incintele Jazz este de ordinul 3, adica 18dB/octava. Vad ca in topicul din link scrie ca sunt trecute valorile si pt 4 si pt 8 ohmi. LE - nu prea pot citi valorile din tabel, imaginea este neclara, parca de-al naibii. Unele valori pe care le citesc par nerealiste asa ca suspectez eroare de citire din partea mea. R4 (serie) in nici un caz nu poate ajunge la 6,8 ohm, inseamna o atenuare prea mare. Asa cum am scris si in acel topic, R4 se tatoneaza 0 - 1,5 - 2,2 - 2,7, hai, poate 3,3 ohmi. Pt Ztw = 8 ohmi, C6 de 6,8uF se pune de 3-3,3uF iar C7 de 14uF se pune de 8,2-10uF. L4 ar trebui sa aiba spre 0,2mH Toti condensatorii electrolitici din filtru se inlocuiesc cu model film (mkt), cei serie de pe medii si inalte de preferat chiar mkp (buni). Se pot face si ei din cate 2-3 C pusi in paralel. In celalalt topic au fost contre pe ESR-ul condensatoarelor. Toti aveau dreptate dar fiecare se referea la altceva. ESR-ul masurat este un indiciu, ESR-ul abordat ca pricipiu este altceva. Ceea ce nu s-a scris acolo este ca la unii electrolitici vechi ESR-ul masurat poate da valori surprinzator de mici dar pierderile in dilelectric (Vloss) sa fie f mari, asa ca masurarea exclusiv a ESR este pacalitoare.
 3. Comdensatorii verzi ar trebui sa fie buni, cel putin teoretic sunt un model cu o viata f lunga. Vreau sa cred ca urmele maro-galbui de pe capatul unuia din ei sunt urme de sacaz si nu cumva oxizi interni iesiti afara prin vreo mica fisura din jurul terminalului. Eu nu stiu cum sunt difuzoarele de la aceste boxe si de aceea am sugerat verificarea lor, daca au suspensia din spuma poate fi intarita/rigidizata - fenomen imediat anterior aparitiei crapaturilor. Daca este din cauciuc asta nu se mai intampla.. O verificare a tweetrelor se impune, sa nu fie intrerupte. Daca sunt bune, se sare semireglabilul - se leaga C1 direct in L1.2.
 4. Condensatorii rusesti se strica si ei. Folclorul urban atinge uneori nivele incredibile de prostie... (in general, nu doar in domeniul electronicii) Condensatorii rusesti /sovietici electrolitici sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai prosti din lume inca de acum 50-60 de ani (etansietate proasta si I riplu mic), iar cei din tabla (PIO) desi nu ar trebui, se mai strica si ei. Pur si simplu apare un por si se usuca. Am pastrat cativa multi ani sa ii prezint celor care nu puteau crede asa ceva (nici eu nu crezusem inainte de a iintalni) - zornaiau ca niste cutiute cu pietricele. In al doilea rand, dintre toate seriile de PIO rusesti (multe) doar una singura este cu adevarat reusita ca perfomante audio. Se regaseste doar in aparatura de comunicatii, militara si de laborator, niciodata in filtrele de boxe. Acestea fiind zise, problema aparuta poate fi sau nu de la condensatori imbatraniti; pot fi si alte cauze (difuzoarele). Semireglabili arsi, mai putin probabil, dar macar se vad de la o prima privire. Parerea mea este sa le desfaci si sa te uiti atent la filtre, eventual poti sa pui aici poze cu ele.
 5. Doar ca idee, vreau sa precizez ca acel "Foarte interesant" nu a fost ironic. Si eu retin experientele altora, este bine sa fie acolo, "la arhiva". Difuzoarele nu le-am probat in aer, ci in incinte de cativa litri caci daca le lasi singure in aer poate suna foarte pacalitor. Pe astea de 4,5" le-am probat in 3 cai. Pe cele de 6,5' le-am probat si in 2 si in 3 cai. Scuze de off-topic. LE - nu am ascultat Micro Precision dar am auzit de ele. Intradevar sunt scumpe...
 6. Foarte interesant. Eu nu am ascultat ScanSpeak-uri de tip midwoofer decat din seriile Revelator si Illuminator. 12M/4631-G00 mi s-a parut un difuzor cu un sunet extraordinar de placut. Nu am avut niciodata senzatia ca midwooferele de 4,5", 5,5" si 6,5" de la ei nu au destul spl, ca se chinuie sa cante.
 7. O doza magnetica ar fi alti bani aruncati. Atat timp cat nu stii ce greutate ai la apasarea pe ac nu are sens doza mai scumpa. Plus ca pickup-ul nu are preu de doza magnetica. Poate doza asa e ea - cu suspensia acului tare si vrea apasare mai mare, sau poate ca este defecta.
 8. Am ascultat acest difuzor la putin timp dupa lansare, cand firma ii facea mare reclama (cu mai multi ani in urma). Neimpresionant, chiar dezamagitor. Se simte putin sunet de tabla. SBA-urile suna relativ acceptabil dar sunt fragile, trebuie sa ai grija cum il folosesti (nu prea tine la petreceri). Daca vrei un sunet "mare" revelatoarele raman imbatabile. Din pacate si scumpe.
 9. Diferenta fundamentala este motivul pt care se intra pe forum. Acei "regi neincoronati ai electronicii" nu pun niciodata intrebari, nu cer ajutor. Ei il ofera celor care il cer (si uneori si celor care nu il cer ). Asa ca, intr-o oarecare masura, este acceptabil sa mai faca si mofturi, sa aiba toane, sa mustre sau sa se ofenseze uneori.
 10. Este cu desavarsire neimportant daca difuzoarele de medii si/sau inalte au 4 sau 8 ohmi. Conteza foarte putin - spre deloc la impedanta generala a boxei. Ceea ce conteaza este ca spl-ul acelor difuzoare sa fie suficient pt a se putea echilibra cu cel al wooferului. Oricum in filtre, de cele mai multe ori vin rezistente in serie cu mediile si uneori si inaltele. In schimb este foarte important ca sa va placa timbrul mediilor. La difuzoarele de calitate - si al inaltelor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.