Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Posts

  3,752
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Shambala

Profile Fields

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Scosul rasinei poate fi periculos (se pot agata spirele), depinde ce rasina a fost folosita - am intalnit unele tari ca sticla; si in orice caz este dificil. La unele trafuri e mai bine sa nu umbli Poate adaugati un alt traf pt 5V, sau, daca este curent mic, puneti un divizor rezistiv.
 2. Aha, deci este PRO si are ventilatie fortata (ventilator/ventilatoare).. In cazul acesta nu prea are sens sa ii maresti curentul de repaos, caci este putin probabil sa obtii vreo diferenta acustica semnificativa. Sa zicem ca poti urca la 15mA/tz ... asa, ca sa nu zici ca nu l-ai tunat Daca urci la 20-30mA/tz, fiind vara si cald, s-ar putea sa porneasca mai repede ventilatoarele, sau sa mearga la turatie mai mare.
 3. Evident este prescurtarea de la CALIBRATION. In functie de aparat si producator se foloseste diferit - trebuie citita cartea tehnica a aparatului.
 4. Asta este irelevant. La un amplif SH cine stie cat s-a mai umblat prin el ... In general 10mA/tz este o valoarea uzuala si suficienta pt aparatele fara pretentii. Mai mult chiar, la foarte multe amplificatoare o crestere de 100-200 sau 300% a I repaos NU se simte acustic. Dar la unele se simte.... Acum depinde/ ramane de vazut daca radiatorul suporta o crestere semnificativa a puterii disipate.
 5. La 3,5mV pe 0,33 ohmi ai cam 10mA per tz. In functie de tranzistori, carcasa si mai ales radiator, probabil ca poti sa il mai urci putin. Cat este tensiunea de alimentare ? (in curent continuu) Pune o poza cu radiatorul, tranzistorii si carcasa si iti zic ce curent maxim poti sa lasi.
 6. Up, am mai pus cateva transformatoare mari E + I si radiatoare mari. (Fiecare la rubrica lui)
 7. Lumea se grabeste sa plece in concedii ca vine din urma covidul [iarasi]. Poate mai la toamna
 8. Nu, de ce ... ? Eu apreciez postul de mai sus. La sfartsitul anilor 70 si inceputul anilor 80 (si mai tarziu, pana prin 89) in Iasi se mai gaseau tranzistori, si MULT mai iefitn decat in magazinele de stat, cel mai simplu la caminele studentesti ale Fac. de Electro. Erau puse anunturi jos la afisier, mergeai la camera indicata si daca mutra iti era acceptata, erai primit si puteai cumpara tranzistorii, tiristorii sau integratele dorite. De cele mai multe ori baietii erau draguti si ne dadeau gratuit si cate o mica lectie de electronica (eram elevi atunci). HiFi ABC circula si xerografiata, dar eu am gasit-o de ocazie la un coleg de liceu. In clasa mea erau cel putin 3-4 exemplare; in general aveam incredere unii in altii si o mai imprumutam pt 2-3 zile cand eram rugati.
 9. Nu deschid eu topicuri fara voia autorilor. Doar le tin curate pe cele existente. Aceste comentarii vor fi sterse in cateva ore.
 10. Acest domeniu al forumului se numeste "Boxe si Difuzoare". Amplificatoarele nu au ce cauta aici. Ca unii sunt interesati de placa amplificatorului, este normal, dar la fel de normal este ca acel alt subiect sa fie abordat la domeniul sau tematic. Aici nu este Mica Publicitate unde "X-ulescu" vinde si boxe, si amplficatoare si componente - de toate. Subiectul despre amplificatoare va fi sters.
 11. Bravo, felicitari pt achizitie si noul proiect, dar ce legatura are cu acest topic ? Daca vrei sa incepi o discutie despre un amplificator pe lampi, fa-o la capitolul dedicat din forum.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines