Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Shambala

Moderatori
 • Content count

  3,018
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

1 Follower

About Shambala

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Contact Methods

 • Yahoo
  ambalhsa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Shambala

  Schema amplificator

  Pe R10 scrie 1k, valoare realista. Cx se tatoneaza (poate sa si lipseasca). O schema de cand era bunica fata.
 2. Pt ca eu am considerat-o o completare la nota umoristica si nicidecum o insulta. Daca acea postare v-a jignit sunt sigur ca ati interpretat-o gresit, era clar pt oricine ca este o traducere Google. De traducerea automata radea RM si nu de dv. Alte posturi insultatoare nu am gasit, poate le-a sters alt moderator.
 3. Am despartit topicul. Daca aveti comentarii - oricare in afara celor tehnice, va rog sa le faceti aici: https://www.elforum.info/topic/132313-alimentare-amplificator-tpa3116d2-de-la-o-sursa-atx-derapaje/ Din cauza limitarilor drastice ale actualei platforme a forumului imi lipsesc o serie de instrumente de moderare, de ex. nu pot muta posturi in alte topicuri din alta rubrica (doar cand creez un topic nou). Asa ca voi fi nevoit sa ascund sau sa sterg orice nu isi are locul aici. Daca vreti sa ramana mai mult timp, scrieti-le in linkul de mai sus. ps - traducerea cu google este mai intotdeauna amuzanta dar uneori o ia rau pe aratura.
 4. Shambala

  Technics SX-55

  Boxe de combina ieftina - fata de plastic, cutiile din pal de 0,8... Daca le iei f ieftin merita incercate. Atentie la starea suspensiilor. http://blog-imgs-59.fc2.com/s/p/e/speakerlife/IMG_7296.jpg http://blog-imgs-59.fc2.com/s/p/e/speakerlife/IMG_7281.jpg http://blog-imgs-59.fc2.com/s/p/e/speakerlife/IMG_7280.jpg
 5. Rabdare, ca e duminica si oamenii mai ies la iarba verde, mai merg in vreo vizita sau chiar dorm dupaamiaza ...
 6. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Eu as pastra si repara cablajele originale. Atentie sa nu crape carcasele bobinelor cand sunt dezlipite (una a crapat deja si este reparata).
 7. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Condensatorii trebuie schimbati toti, arata cam imbatraniti; posibil si rezistentele. Se pot folosi si R de putere mai mare, vor fct. mai reci. Pt woofere si circuitele de corectie merg electrolitici nepolarizati (sunt in general valorile mari); cei din serie cu tw. ar merita sa fie tip MKP .
 8. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Atentionarea lui Real Minitehnicus este corecta si reala. Si mie mi-a piuit antivirusul de la incercarea de a deschide prima poza si a identificat programul malware care incerca sa intre. Cand un virus sau troian sau vierme sau malware sau spy, etc sunt identificate ferm de antivirus nu mai e loc de presupuneri, este clar ca infectia este reala. Sigur ca un antivirus cat de cat bun va opri atacul, dar e bine de evitat orice site compromis - macar o vreme, pana va fi curatat de catre administratori.
 9. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Da, exact asta inseamna. Se aplica in special la boxele cu 2 midwoofere identice, dar se poate aplica si la 2 tw identice (daca asa socoteste necesar proiectantul/producatorul). Sunt foarte rare boxele home cu 2 tweetere identice puse pe fata.
 10. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Este posibil ca boxele sa fie pe 2,5 , 3 sau chiar 3,5 cai.
 11. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Deci difuzoarele au Z=16ohmi, tweeterele 12 sau 16 ohmi. Cam multe piese in filtre. Difuzoarele erau legate in paralel sau se legau la filtre in locuri diferite pe placa acestora ?
 12. Shambala

  Amplificator PSA225

  Oalele alea lucioase sunt dintr-o tabla foarte subtire, mult sub grosimea unui ibric. Nu ecraneaza mare lucru, au mai mult rol estetic. S-au gasit de cumparat pe okazii, poate mai sunt.
 13. Shambala

  MILLER&KREISEL

  Boxe americane destul de rare pe meleagurile noastre, mai greu sa gasesti pareri despre ele. Cel mai bine este sa le incerci si chiar sunt curios sa ne spui tu ce parere ti-au facut. Ce numesti "boirea membranelor" ? Sa nu cumva sa dai cu vreo vopsea sau altceva pe membrane. Si asa 2 midwoofere par sa aiba dustcup-ul "boit" deci sunt suspiciuni ca au fost reparate. Ar fi bine sa vezi si cum arata filtrele - daca exista. Daca nu exista trebuie vazut ce impedanta au tweeterele si cum sunt legate, si abia apoi pot fi probate printr-un condensator serie.
×