Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dorian 70

Membru activ
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

137 Excellent

About dorian 70

 • Rank
  ohm bun
 • Birthday 07/12/1970

Profile Information

 • Locatie
  Bilca, Bucovina

Recent Profile Visitors

464 profile views
 1. Cred că le găseşti aici ( click pe imagini) sub unde scrie " Документация " https://retrotexnika.ru/kievskij-zavod-mayak/magnitofon-mayak-m-242s.html
 2. Vezi poate te ajută ce s-a discutat în paginile de aici:
 3. Totuşi parcă era şi un model de dinam, cu perii pe rotor şi cu statorul cu mai mulţi magneţi dispuşi pe exteriorul carcasei, şi parcă nu era cu lagăre, era ceva rulment mi se pare sau bile vărsate... Asta-i prea îndepărtată ca amintire pentru mine şi-i din seria cu lucrurile alea pe care le desfăceam să văd ce au 'năuntru...
 4. Că tot se vorbi de stricteţe... şi că tot suntem la amintiri din copilărie... cred că am făcut toate prostiile posibile pe care le poate face un puşti, frate -miu fiind cu doi ani mai mic ca mine, apoi eram o grămadă de copii cam de-o vârstă, 1-2 ani în sus sau în jos, ne înhăitam şi făceam fel de fel de năzbâtii. Seara, eu cu frăţia, aproape de întuneric sau chiar noaptea ne oploşeam acasă şi, aproape de fiecare dată nuiaua era pregătită. A doua zi o luam de la capăt. ........ In '84 am dat admiterea la liceu. Se auzise că la Iaşi, nu mai ştiu liceul, se face o clasă sau chiar două de informatică, era ceva nou pentru acele vremuri sau cel puţin aşa se ştia atunci. Eram interesat, însă am presupus că nu sunt la un nivel suficient de ridicat pentru a putea lua examenul mai ales că erau cam singurele locuri pe întreaga Moldovă. Un băiat dintr-o localitate învecinată, cu părinţii profesori, ambii chiar directori de şcoală, a dat admiterea la informatică şi a început liceul la Iaşi. Nu l-a mai terminat săracul, s-a oprit prin clasa a XI-a, s-a înhăitat cu cine nu trebuie, a fost găsit în trenul de Iaşi -Galaţi din ce-mi mai aduc aminte, oricum a fost o jale mare aici prin zonă, fiind şi singurul copil la părinţi, părinţii fiind nişte oameni deosebiţi. De aceea zic că şi nuiaua şi disciplina -severitatea îs bune la locul lor !
 5. Da, uite că uitasem asta, ăia care stăteau în internat ieşeau în oraş cu bilet de voie. Eu am stat toate clasele din liceu la gazdă, internatul liceului era doar pentru fete, pentru că băieţi eram puţini. In clasă la mine am fost cinci băieţi în treapta întâi şi în treapta a doua am fost trei băieţi. Aşa era cam prin toate clasele. Un bun prieten şi coleg de an, dar la alt profil şi deci în altă clasă, era singurul băiat din clasă. Bine, nici de la gazdă, o babă văduvă, nu-mi permiteam să lipsesc aiurea şi-i cam raportam mereu ieşirile în oraş. Gazda fusese pedagog, acum era pensionară şi era atentă oarecum la programul nostru, al meu şi al colegului de gazdă. Aşadar nu era stricteţea din cămin, dar nici nu-mi permiteam chiar orice.
 6. Asta a fost pe haina mea în clasa a IX-a. Eu eram în B, iar după alfabet mai la urmă, la litera S. Numerotarea începea de la clasa a IX-a A şi mergea până la a XII-a, în fiecare an şcolar, astfel că în fiecare an aveam alt număr.
 7. Eu sunt mai dincoace... Am fost făcut utecist de două ori o dată la sfârşitul clasei a opta, în sat la mine, apoi în clasa a noua la liceu, era prin '84. Aveam două carnete de membru şi-mi pare mereu rău că nu le-am păstrat pe undeva, aşa cum am strânse o droaie de alte kkturi, era loc şi pentru ele.
 8. Nu-i din copilărie, da' e cu brânză... Am un prieten mare iubitor de brânză, de oaie, mai ales. Pentru mine e brânză şi atât... Dacă vrea să cumpere de undeva, imediat începe cu figurile, ba că are prea mult zer, ba că îi în amestec cu lapte de vacă, ba că nu-i curată şi are gust (miros) de pişat... Am fost acu câţiva ani cu el într-un tur prin mai multe sate din judeţul vecin Botoşani că, cică brânza de acolo este preponderent din lapte de oaie, mai puţin amestecat cu lapte de vacă, care dă un gust mai amar brânzei, sper să nu le încurc... încă nu s-a lipit de mine faza cu amestecu'... Ajungem la o stână amenajată în preajma unui vechi ceapeu, gustă pretinu, brânza-i bună, eu n-am pretenţii, lui nu-i place că era o mizerie imposibilă şi chiar aşa era, sub acelaşi acoperiş, în acelaşi spaţiu, erau agăţate şi tifoanele cu caşurile puse în cui şi la câţiva metri erau priponiţi caii, vacile, caprele... cu iesle, aşternut, balegă şi alea-alea... Cumpără el un caş până la urmă şi mergem mai departe. Ajungem în alt sat, aici intrăm acasă la baci. Nimic de zis, aranjamente prin curte, curăţenie în locul cu brânză. Al meu prieten începe cu figurinele... că e scumpă, că are mult zer... Replica băciţei a fost scurtă: " Ai văzut p*zdă fără păr şi brânză fără zăr ? " ( adică zer, aşa-i zice la noi... ) Apoi, altfel, am auzit că e de evitat laptele muls pe ploaie, se prelinge de pe lână în doniţa cu lapte Ei, nici chiar aşa... or fi ei ciobanii ciobani însă laptele se fierbe totuşi. Scuze, sper să nu vă fi făcut disconfort gastric celor sensibili, care aţi mâncat brânză de curând !
 9. Inspirat de o poză de alături, aia cu bumbul de deschis uşa de la Dacie... Poa' să râdeţi de mine... Până în armată, deci eu fiind de vreo douăjde de ani atunci, mersesem cu turismul cam de vreo două ori... De la oaste, fiind la un depozit lângă Slatina, Brebeni, am prins o permisie în oraş, spre Slatina. La întoarcere din oraş, adică Slatina, spre Brebeni, am "prins" o ocazie, o maşină, da, o Dacie de-a noastră, altceva nici nu prea era atunci, adică 1990, şi... nu ştiam de unde se deschide uşa ( portiera) ca să mă dau jos... A fost un moment penibil pentru mine, şoferul s-a întins şi mi-a deschis uşa. Asta e, acum pare aşa, atunci era altfel, aşa a fost... Nu am crescut chiar în pădure, părinţii mei erau funcţionari, astea erau posibilităţile vremii... După ceva ani, tot prin anii '90, pe când nu erau satele străpunse de CATV -uri, iar eu proaspăt posesor de tv color, paraboloică şi telecomandă, chiar două... una a tv-ului şi cealaltă a receiverului, mă trezesc cu musafiri, o mătuşă cu fiul ei de vreo 4-5 ani atunci. Programe la tv-ul meu erau multe... telecomanda funcţiona... programe nemţeşti, RAI-urile, Berlusconi ( Italia1, Rete4, Canale5) totul mergea aţă... Nimic deosebit până aici... Apoi, într-o zi, la o anume oră, puştiulică ăla de 5 ani îmi spune să dau pe 13, adică RAI -DUE, că-s desene animate... chiar am constatat apoi că era ora când se difuzau desene animate cu Tom şi Jerry.
 10. Un alt dac, intersecţie spre Comăneşti BC, poză din mers, de la volan, prin parbriz... adică slabă...
 11. mergem mai departe...
×
×
 • Create New...