Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dorian 70

Membru activ
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

169 core_reputation_level_5

About dorian 70

 • Rank
  ohm bun
 • Birthday 07/12/1970

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bilca, Bucovina

Recent Profile Visitors

540 profile views
 1. Eu, de asemenea, vă doresc sănătate şi... nu-i aşa... noroc ! Deşi sunt cu aproape două decenii mai mic ca vârstă ca dv ( aşa presupun după cifrele din poreclă -nickname ) e clar că apare la un moment dat o treabă ( chestie) care te face să-ţi schimbi optica, modul de a privi lucrurile, şi-ţi dă peste cap unele socoteli. Că tot e subiect cu copilărie... Mi-aduc aminte, când eram copil, ce mari ( bătrâni) îmi păreau ăia care veneau îmbrăcaţi militar din armată, poze cu bonetă, armă, tatuaje pe braţe... Anul ăsta s-au împlinit treizeci de ani de când plimbam şi eu valiza de lemn prin gări. Deci dublu şi jumate de cum vedeam eu în copilărie. Am şi sărbătorit cumva în vară, am fost după acei ani la UM01217 Slatina, tot plănuiam eu mai demult, n-a fost să fie... însă anul ăsta s-a-ntâmplat. Unitatea s-a desfiinţat, pe o parte din perimetru este acum un parc iar pe partea rămasă se văd ruinele, rămăşiţele vechii cazarme. Bineînţeles am revăzut centrul oraşului, am trecut pe la gară, pe la hotelul unde, la etajul ultim, eram soldăţel cu arma în mână în acel Crăciun '89, apoi am trecut şi pe la depozitul de muniţie şi poligonul de tragere, amintiri care m-au răscolit şi sunt fixate undeva, acolo, aşteaptă doar să te tulbure... Apoi ca să revin la ce s-a scris mai sus... Acum patru ani jumate, mi-a murit un prieten ( foarte bun) "aproape" în braţe. Eram la el şi făceam oarece lucrare împreună. La un moment dat a plecat după ceva unealtă şi nu mai venea. Am mers după el. L-am găsit jos, întins, era inert, cu faţa vânătă. Ulterior am aflat că făcuse infarct. De fapt mai făcuse unul înainte, dar l-a dus pe picioare, s-a constatat asta la autopsie. Avea 48 de ani. Atunci am aflat şi eu ce-i cu infarctul, până atunci tot auzeam de infarct, că-i unul, că-s mai multe, că-i pre... habar n-aveam şi ... puncte... puncte... Sentimentul cel mai puternic care m-a încercat atunci a fost neputinţa, neştiinţa de a-i veni în ajutor bunului meu prieten ! Cred că menirea noastră este să le păstrăm vie amintirea şi respectul peste tot, atât ne-a mai rămas! ........ Să nu uităm că vine Crăciunul sau ca să-l copii pe Lucian Boariu ( RockFM) suntem înainte de ante-pre-ajun de Crăciun...
 2. La strângerea bridei folosiţi o anume sculă, metodă sau pur şi simplu alăturaţi capetele ? După cum am mai scris, mai mereu n-am putut strânge tolele la fel cum erau înainte de desfacerea trafului. Am pus cleiuri, poxipoale sau chiar pene între carcasă şi miez.
 3. Bicicletă... ... modelul УКРАИНА cu scaun de piele, gentuţă de piele, clasica sonerie, are şi dinam...
 4. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să cântăresc pistolul, acum am aflat că al meu are 830 grame. @cosmin ardelean cum faci îmbinarea capetelor tablei care strânge "C"-urile miezului ? Ai pus vreun adeziv între cele două "C" -uri ? Am desfăcut mai multe trafuri ruseşti cu astfel de miez şi mereu am avut probleme cu strângerea tolelor ca să nu facă zgomot.
 5. Nu c-aş ţine să fiu neapărat băgat în seamă, însă... după cum s-a mai scris... Orice compunere e bine să aibă o introducere, o intrigă ( o declanşare a acţiunii), apoi prezentarea acţiunii ca atare, punctul culminant sau accentuarea detaliilor şi deznodămăntul sau tragerea concluziilor. Poate părea didactic sau oricum altfel, ceea ce am scris eu aici, însă este mult mai uşor de înţeles pentru cel ce vrea să priceapă una alta, dacă se expune o anume chestie într-un mod ( altfel ). Ş-apoi, vă respect pentru multele postări din care am avut multe de învăţat din ceea ce ne-aţi împărţit şi nouă... Multă sănătate şi s-auzim numai de bine! ( pentru d. @miticamy )
 6. Releul foloseşte la cuplarea cu întârziere a difuzoarelor atunci când se alimentează cu tensiune amplificatorul, întârziere dată de timpul necesar încărcării condensatorului C 09 2200/16, astfel nu se aude " mbuum" în difuzoare... releul decuplează difuzoarele dacă mufa de la căşti se introduce într-o anumită poziţie, aşa mi-aduc aminte parcă de la aparatul unui prieten, şi mai văd în serie cu alimentarea releului un contact termic probabil montat fizic pe radiatorul finalilor, care întrerupe alimentarea releului dacă radiatorul ajunge la o anumită temperatură. S-a mai scris aici... cu un voltmetru pe scala de curent continuu, măsoară tensiunile pe pinii lui A2030, comparativ, atât pe un canal cât şi pe celălalt. Acest lucru se face şi la început şi după ce se decuplează difuzoarele.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.