Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dorian 70

Membru activ
 • Content Count

  541
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

173 core_reputation_level_5

About dorian 70

 • Rank
  ohm bun
 • Birthday 07/12/1970

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bilca, Bucovina

Recent Profile Visitors

582 profile views
 1. Da, da, sigur era mai bună... Aşa cum noi socoteam că Skodele erau mai bune... Mi-aduc aminte că la începutul anilor '90, imediat, am mers cu cineva de aici de la mine dincolo de graniţă, în nordul Bucovinei, într-un sat lipit de frontieră, numai că de cealaltă parte, la ei erau numai Lăzi, noi cu Dacia 1310. Ei se uitau admirativ la Dacia noastră, noi nu ne puteam stăvili admiraţia faţă de Lăzile lor... Da, ar fi intersant de aflat ce preţuri aveau astea din import şi cât de greu-uşor se procurau...
 2. Uau... Ce bine s-a conservat tuşul de pe banda maşinii de scris... după atâţia ani... De-a topicului... Asta a fost primul meu aparat de măsură, eram elev, am dat o avere pe el, undeva la vreo 450 lei, mă enerva că juca prea mult acul... despre precizie ce să mai zic ? Amu, ( mai demult ! ) l-am modificat pentru a măsura 12 -15V la bateriile de la maşini.
 3. Dragul meu nu mai fă nici o poză, după cum s-a mai scris e limpede şi simplu, indicatoare sunt suficiente şi puse unde trebuie. Bineînţeles dacă este vorba de intersecţia de aici: -atunci aşa se vede dinspre Hârşova: -şi aşa se vede dinspre Constanţa:
 4. Chiar că era deosebită cerneala aia de pe cecuri...
 5. La Mulţi Ani 2020 !! (douăzeci -douăzeci) Si pentru că încă mai pot edita... Pentru ziua de ieri... ar fi împlinit... " ... şi cinci"
 6. Dacă este un poliţist care dă din mâini ( dirijează traficul în intersecţie) atunci se procedează după cum arată dumnealui, eventual se ascultă şi sunetele pe care le poate scoate cu fluierul. N-am văzut eu bine, maşinile din desen au câte trei roţi pe o parte?
 7. Ce mai contează că s-a dezgropat cumva, ceva de acu 3,5 ani.... oricum chestiile astea le citeam, de regulă, pe altă secţiune... Si uite aşa am aflat că, la mine, între fază şi nul am 242V, între fază şi împământare am 245V, iar între nul şi împământare am 3V... recunosc, nu mi-a trecut prin cap niciodată să dau cu voltmetrul între nul şi împământare !
 8. https://www.youtube.com/watch?v=akW-pPEPEt8
 9. Mulţumesc ! (pentru încurajări ) Nici n-am vrut să pun poze cu cutiuţa, oricum poate fi un exemplu de " nu faceţi ca el! " Nu am decupat tabla de la sursa pc aşa cum trebuie pe partea cu panoul frontal, din lene desigur şi a trebuit să mă înghesui cu butoanele, astfel cum arată acum. Dar chiar nu ştiu de ce nu am pus de la început cablu ecranat, am cabluri bunicele chiar de 2m lungime, care zac de ani de zile agăţate într-un cui. Aşadar ar trebui să-i schimb cablul şi... de ce nu, faţa ! Să vedem...
 10. Aveam de mai mulţi ani un LM2917 luat de când piesele se procurau mai greu, îi făcusem şi un mic montaj, numai cutiuţa nu. M-am învrednicit zilele astea să asamblez acest turometru într-o cutie de sursă de pc. Nu are cine ştie ce aspect, dar măcar am reuşit cumva să scot la capăt proiectul. Am folosit un microampermetru recuperat, căruia mai mult i-am mânjit scala, i-am pus şi un întrerupător (nefigurat pe schemă ) pentru turaţii mari care îl dau peste cap. Butonul de test injectează 50Hz la intrare, ceea ce corespunde turaţiei de 3000 rot/min. Citirea se face cu un voltmetru analogic sau digital conectat la bornele de ieşire, de exemplu pentru 5 000 rot/min se va afişa 500 mV, o precizie mulţumitoare zic eu. S-auzim numai de bine !
 11. Eu, de asemenea, vă doresc sănătate şi... nu-i aşa... noroc ! Deşi sunt cu aproape două decenii mai mic ca vârstă ca dv ( aşa presupun după cifrele din poreclă -nickname ) e clar că apare la un moment dat o treabă ( chestie) care te face să-ţi schimbi optica, modul de a privi lucrurile, şi-ţi dă peste cap unele socoteli. Că tot e subiect cu copilărie... Mi-aduc aminte, când eram copil, ce mari ( bătrâni) îmi păreau ăia care veneau îmbrăcaţi militar din armată, poze cu bonetă, armă, tatuaje pe braţe... Anul ăsta s-au împlinit treizeci de ani de când plimbam şi eu valiza de lemn prin gări. Deci dublu şi jumate de cum vedeam eu în copilărie. Am şi sărbătorit cumva în vară, am fost după acei ani la UM01217 Slatina, tot plănuiam eu mai demult, n-a fost să fie... însă anul ăsta s-a-ntâmplat. Unitatea s-a desfiinţat, pe o parte din perimetru este acum un parc iar pe partea rămasă se văd ruinele, rămăşiţele vechii cazarme. Bineînţeles am revăzut centrul oraşului, am trecut pe la gară, pe la hotelul unde, la etajul ultim, eram soldăţel cu arma în mână în acel Crăciun '89, apoi am trecut şi pe la depozitul de muniţie şi poligonul de tragere, amintiri care m-au răscolit şi sunt fixate undeva, acolo, aşteaptă doar să te tulbure... Apoi ca să revin la ce s-a scris mai sus... Acum patru ani jumate, mi-a murit un prieten ( foarte bun) "aproape" în braţe. Eram la el şi făceam oarece lucrare împreună. La un moment dat a plecat după ceva unealtă şi nu mai venea. Am mers după el. L-am găsit jos, întins, era inert, cu faţa vânătă. Ulterior am aflat că făcuse infarct. De fapt mai făcuse unul înainte, dar l-a dus pe picioare, s-a constatat asta la autopsie. Avea 48 de ani. Atunci am aflat şi eu ce-i cu infarctul, până atunci tot auzeam de infarct, că-i unul, că-s mai multe, că-i pre... habar n-aveam şi ... puncte... puncte... Sentimentul cel mai puternic care m-a încercat atunci a fost neputinţa, neştiinţa de a-i veni în ajutor bunului meu prieten ! Cred că menirea noastră este să le păstrăm vie amintirea şi respectul peste tot, atât ne-a mai rămas! ........ Să nu uităm că vine Crăciunul sau ca să-l copii pe Lucian Boariu ( RockFM) suntem înainte de ante-pre-ajun de Crăciun...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.