Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dorian 70

Membru activ
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

96 Se poate si mai bine

About dorian 70

 • Rank
  ohm bun
 • Birthday 07/12/1970

Profile Information

 • Locatie
  Bilca, Bucovina

Recent Profile Visitors

439 profile views
 1. Poate pentru a drege busuiocul ( oare ar trebui dres? ) poate pentru că ani la rând m-am uitat la sigla aia din colţul ecranului... atunci când n-aveai prea multe opţiuni un avtoradio live unde nu încape tăgadă : ( şi ce bine sună )
 2. Un canibal a prins o moldoveancă si fugea cu ea în spinare.. La un moment dat se întâlneşte cu un alt canibal: – Ooo... azi o să aveți ce mânca... – Da’ ce naţie e? – E moldoveancă. – Ooooo, dăi mai bine drumul. – De ce? – Pai eu am prins ieri tot o moldoveancă şi când am pus-o în ceaun sa fiarbă, mi-a mâncat toţi cartofii.
 3. Da, se pare că e îndestulător pleibecu' pentru cei de la avto-radio, pentru toţi... Majoritatea şourilor lor au reţeta asta. Tot de la ei, un pleibec ce a mai fost pus pe aici, măcar au schimbat oleacă placa originală sau cel puţin aşa-mi pare. Ce să mai spun de după minutul patru şi jumate...
 4. Am câţiva ani de când aduc apă pentru băut de la un izvor de munte, din localitatea Falcău, Brodina, deşi locuiesc într-o zonă submontană cu apă bună la gust dar calcaroasă. La orice oră aş merge e imposibil să nu fie cineva acolo. Am un prieten care mi-a zis că urmare a consumului de apă de la acel izvor, a eliminat o piatră destul de măricică, astfel a şi simţit-o când a trecut prin uretră, l-a usturat destul de tare, nu mai ţin minte exact, dar parcă a zis că a şi sângerat. Izvorul este pe Ascuncelu, sat Falcău, după cum spuneam.
 5. N-am stat prea mult la taifasuri... Am pus un triac nou, chiar dacă-i PRC, aşa se cere... m-am executat... Să vedem ce viaţă are... maşina de spălat funcţionează normal. Mulţumesc @validae, @ Spitfire şi @ dan cod pentru implicare, s-auzim numai de bine !
 6. Poate am greşit locul, am zis să încerc aici... Am un amic care repară maşini de spălat, uneori îl ajut cu electronica, cu ce ştiu eu, nefiind de meserie... A venit la mine cu o plăcuţă cu probleme, maşina de spălat defectă, motorul porneşte brusc, clientului dumisale i-a şi umblat maşina prin casă... Amicul suspectează triacul sau comutatorul de programe sau alte piese de pe plăcuţă, incusiv µC-ul. Verific triacul cu clasica metodă la 12V, apoi celelalte de prin preajmă, totul pare în regulă. Amicul suspectează comutatorul, îl desfacem, nu pare nimic suspect, punem la loc totul. Zic să mai verific încă o dată triacul, de data asta la 230V, cu bec de 230V/60W şi... surpriză... conduce ( străpuns) între T1 şi T2, nu-mi vine a crede... Reiau verificarea la 12V, la 12V triacul este ok... Ce se întâmplă ? Îs nedumerit... S-ar putea că datorită unor dese cuplări-decuplări ale reţelei de alimentare de joasă tensiune de către furnizorul de electricitate să apară anomalia asta ? Maşina de spălat a fost racordată permanent la reţea în timpul fluctuaţiilor.
 7. Nuu... Cei ce au rezonat altfel... Doamne ajută...
 8. Domnule la asta m-am gândit şi eu, înainte de a deschide subiectul... E sâmbăta, e ploaie, stau cu faţa la pc...
×
×
 • Create New...