Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dorian 70

Membru activ
 • Content Count

  589
 • Joined

 • Last visited

About dorian 70

Profile Information

 • Locatie
  Bilca, Bucovina

Recent Profile Visitors

959 profile views
 1. Ion şi Gheorghe la cârciumă: - Mă Ioane, tu ştii care-i diferenţa dintre o femeie şi o vacă? - Habar n-am, mă Gheo'. - No, da' nici tu nu prea eşti pretenţios.
 2. Am eu unul, am măsurat şi are 86µA cu 54mV la cap de scară. Anul 1974 adică 1974г .
 3. - De când nu mai am insomnii, pot să dorm... - La mine e invers, de când m-am lăsat de tutun, nu mai fumez...
 4. Cred că l-am găsit în almanah...
 5. Zilele astea am lucrat la abric, vreau să-mi fac o presă de struguri. O altă maşină la care neatenţia nu iartă, mai ales la piese mici. Si uite aşa se poate face o mini excursie în timp, de doar cca 40 ani (!!) Aici este obiectul fără mâner.
 6. Aici la tulpina porumbului îi zicem strujan ( strujeni). Toamna, după ce-i secerăm, îi legăm snopi, se depozitează legaţi între ei, iar iarna se toacă cu şişcorniţa şi, da, şi aici se presară peste tocătură slatină şi tărâţe. Chestia e că acuma doamnele de la ţară nu prea mai ţin vaci, nu-şi permit să umble pe la curul vacilor, d-apăi să-şi umfle nările cu miros de balegă sau firavele degeţele la mulsul vacii. E drept că prostu'-i pe şantier în Germania sau Belgia, dar şi la fel de adevărat este că laptele nu are preţ dacă îl predai la "maşină". Când eram copil la fiecare casă era vacă, ne strângeam o droaie de puştani pe toloacă sau prin luncă, vacile păşteau, noi ne jucam fel de fel de jocuri, seara se termina cu fotbal, în fiecare seară. Ideea era că trebuia să venim acasă cu vaca sătulă. Nu, eram prea mic pe atunci, de abia mă învăţam să dau jos roata la bicicletă, să fac pana, să pun petece la cameră... Mi-aduc aminte că mă uitam mirat când am ajuns la Suceava şi am văzut scris pe frontispiciul unui atelier CEAPRAZARIE. Nu pricepeam ce poate fi acolo.
 7. - Dragule, iubitul Mariei este mai tandru ca tine... îi spune mereu "Perla mea" ! - Iubito, el este bijutier. Eu sunt ginecolog. Cum ai vrea să-ţi spun ?
 8. Deşi îs mai dincoa' am apucat să tai lemne cu joagărul, lemnele puse pe crăcană. Lemnele de foc se vindeau "la ochi" la faeton (căruţă ), unele lemne erau lungi la 4 metri sau chiar mai lungi. Le lăsam în ogradă şi apoi le aşezam pe crăcană şi dăi cu joagărul: hârţa -hârţa. Era o treabă care mă enerva din cale-afară ! Apoi, un vecin care era gaterist la o fabrică de cherestea, şi-a făcut un circular şi venea şi ne tăia el lemnele la circular. Avea un motor electric de 1,8 şi mereu aveam de lucru în urma lui, nu avea ştecher pe cablu, băga sârmele direct în priză, sârmele murdare, priza se încălzea... apoi, punea la contor, la siguranţe, câte 4 -5 liţe sau mai multe, ca să ţină... Acuma lemnele se vând numai la metri, iar dacă ştii să le aşezi metrii sporesc... Tot din zona treburilor care mă enervau era şi învârtitul manual la şişcorniţa bunicului, dacă erau 2 zile de sărbătoare trebuia dublată cantitatea de furaj tocat. Apoi mai era şi tocila. Bunicul ascuţea cuţitele şi toporul pe piatra aia, cred că mai este pe undeva. Taică-miu făcuse rost de un banc de lucru cu menghină şi un polizor cu pedală, era cu piatră de polizor, cu volantă şi curea, turaţia era mai mare... https://elenushu.wordpress.com/2010/08/25/capra-de-lemn/
 9. Eu pe nea somnu l-aş face saramură. Imi place şi a doua zi, după ce se încheagă, se face ca un fel de răcituri. Ciorba de peşte e fenomenală dacă se pun mai multe feluri de peşti. Un prieten, pescar, face o ciorbă de peşte "mortală". Pune la fiert din pungile din congelator cu ce prinde el, eventual cumpără, deci albitură, biban, crap, caras, şalău, ştiucă, de toate neamurile. Scoate din peştele fiert şi face o pastă de asemenea "mortală". Rog a se vedea ghilimelele !
 10. Hai cu franceza... La Compagnie Creole
 11. La frizer: - Vă iau şi pe la spate ? - Nu, doar mă tunzi !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines