Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Haralambie

Membru activ
 • Content Count

  855
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Se poate si mai bine

About Haralambie

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  pe Pamant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Domnii mei, nu renuntati la judecata proprie. Un virus ca sa traiasca are nevoie de o gazda, in primul rand. Sa presupunem ca aerisirea spitalului se face cu niste exhaustoare simple fara nimic altceva pre sau post. Aceste organisme o data iesite in volumul de aer X din exteriorul spitalului se dilueaza in proportie de Y. Apoi influenta curentului de aer la iesire si a miscarilor de aer din volumul X produc alte modificari directiei acestor virusi. Un virus in aer, mai ales expus radiatiilor solare de tip UV-C nu are un timp de viata prea mare. Mai norocos este cel care adera la o suprafata (vegetatie), unde sa presupunem ca se poate dezvolta. Toate astea in cazul in care acel sistem de ventilatie, daca exista, descarca micro-organisme intr-o fericire. Are cineva cunoasterea sa calculeze sau sa aduca material palpabil in legatura cu prevalenta bolilor transmisibile prin aer in perimetrul unui spital, sa zicem la o distanta de 50-100m? Altfel multe vorbe scrise degeaba. Cei care traiesc langa CNE, sa-si faca griji referitoare la sistemul lor de ventilatie?
 2. Asta cu microbii transmisi in aer la 100m distanta si pe parcursul zilei e deja din filme SF.
 3. La acest moment am nevoie de inspectia cat si rebobinarea unui transformator E+I, cu infasurarile corodate, fara a se cunoaste tensiunea din secundar. Este de putere mica, cca 10-12VA. Dimensiuni: 41x34x13mm (latime, inaltime, adancime). Imi trebuie o persoana migaloasa si cu simt de raspundere, ce il poate desface cu grija pentru a determina raportul de transformare. Aceeasi carcasa trebuie pastrata. Rebobinarea sa se faca impecabil.
 4. Arata a montaj de incepator.
 5. 850 nu sunt surori. Sunt cu cca 4 ani mai batrane. Tweeterul este diferit.
 6. Graficele sunt scoase din context. Prin modificarea Q-ului, se pot obtine felurite pante de raspuns sub 100Hz. Un aranjament Qt 0.707 pentru o incinta inchisa, are o panta naturala de 12dB/octava. Prin lipirea de perete sau amplasarea lor in biblioteca se modifica si mai mult raspunsul in frecventa. Din ce materiale reiese ca cele cu portul in fata nu suna bine?
 7. Ar putea cobora la 32Hz, doar cu un lift. Conform standardului de la aceea vreme, impunea un raspuns minim 100Hz-4000Hz cu o variatie de cativa dB. Banda mai larga, 50Hz-12,500Hz era sub limita de -4dB. La 31.5Hz incepea hartia pentru inregistratorul cu ac.
 8. Un filtru chior nu are raspuns acustic, doar raspuns electric. Impreuna cu difuzorul formeaza un raspuns acustic. Mie-mi place ce face Adi cu lemnul, la varsta lui. Altii nu bat doua cuie drept. Nu e o meserie tocmai usoara, care se cam pierde pe la noi.
 9. Este burete gofrat, nu cofrat. Ce inseamna niste cutii calculate? Bagi parametrii de catalog intr-un programel de dimensiunea unui eeprom si gata? Un proiect, calculat, este scump si nu se face in 3 zile.
 10. Sa vie propitarul sa ne spuie aici, sa-l vedem daca minte sau nu. Altfel nu merge
 11. Dorele, nu sta nimeni dupa credintele tale.
 12. Dorele, pai cu d-astea imi vii tu la mine? Lucrez cu o astfel de firma de prin 2009, imi vinde si mie o serie de condensatoare mai speciale, cu datele mele, nu cumparate din piata internetului. Pana si instrumentul de masura il am mai misto.
 13. Dan Nita, nu cumva e DNA, povestitorul? Parca asa imi amintesc.
×
×
 • Create New...