Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

Acum 8 ore, digioptic a spus:

Ce lucrez ?

 Oricate scule ai avea, niciodata nu sunt indeajuns atunci cand LUCREZI ! :)  Ce raspuns sa-ti dau la o intrebare cu tendinta...? 

am intrebat findca eu am un invertor ieftineala de bazar stromo si mi-am mai facut inca doua dar deja incepe sa se adune praf pe ele ca n-am nici o ideie sa incep un proiect unde-mi trebuie ceva de sudat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 04.09.2021 la 21:09, BossGG a spus:

Buna ziua.

As avea nevoie de un sfat privind alegerea unui invertor cat mai fiabil la cca. 300 Euro: ce ati alege intre ESAB Rogue ES 180i si ESAB BUDDY ARC 180.

Se va utiliza in gospodarie.

Cu multumiri, Gigi

P.S. Merge vreunul si pe generator de curent?

Eu am un esab rogue es 150 și funcționează foarte bine pentru gospodărie l-am folosit și pe generator de 3000w dar doar de probă cu electrozi de 2 in rest e folosit doar pe prelungitor de 100 m de 2,5 și merge.

La 05.09.2021 la 15:01, yo7lhe a spus:

Sunt in cautarea unui invertor care va fi folosit pe langa casa.

Dar sunt situatii in care ar trebui sa il folosesc pe generator.

Credeam ca nu e o problema, dar vad din discutii ca nu toate merg.

Ce are special un invertor care poate functiona bine si pe generator?

https://www.dedeman.ro/craiova/invertor-sudura-mma-panzer-nv-160bd/p/1035306 are un vecin și e folosit de 2 ani doar pe generator de 3000w dar cu electrozi de 2 și la 60-65 Asi funcționează impecabil a făcut și porțile cu el .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
On 1/11/2020 at 6:08 PM, vast said:

La cererea colegilor pubic mai jos pozele cu interiorul aparatului. 

IMG_20200111_155336.jpg

IMG_20200111_155352.jpg

IMG_20200111_155000.jpg

IMG_20200111_161033.jpg

IMG_20200111_155049.jpg

IMG_20200111_155143.jpg

IMG_20200111_155217.jpg

IMG_20200111_161134.jpg

 

On 1/11/2020 at 7:18 PM, mac01 said:

M-am lamurit...colegul @nickrvl a avut dreptate...este o chinezarie ieftina care se putea achizitiona si la 3-400 lei sub alta denumire.

Cu privire la detaliile tehnice ale aparatului...sunt intr-adevar gogosi umplute cu ciocolata, dar cu prea multa ciocolata!

Imi pare rau pentru tine colegul @vast dar la banii dati pe gogoasa asta iti cumparai un alt aparat mult mai potent si mult mai fiabil.

Am vazut si eu in Leroy acest model dar cel de 200A.....!

Multumim frumos pentru poze...ma asteptam la cu totul altceva pentru cei 900 lei cat a costat elicopterul!

Sa-l folosesti sanatos!

 

Salutare, ce ai recomanda in locul lui?

 

Am cumparat unul cu 600 lei de "black friday", dar n-ar fi nici o problema sa-l returnez si sa cumpar altul

Link spre comentariu

Ai sudat cu el şi nu te-a mulţumit, sau ai de gând să schimbi invertoarele doar după părerea unuia sau altuia ?

Vezi-ţi de treabă şi foloseşte-l liniştit, dacă l-ai luat pentru suduri ocazionale şi nu în scop profesional.Are tranzistori şi diode THT şi se poate repara uşor postgaranţie.Ca un minus aş vedea lipsa bobinei de şoc la ieşire. Indiferent ce marcă ai lua, tot o ,,chinezărie,, va fi, fiindcă aproape toţi producătorii le fac în China din raţiuni economice.Să te fereşti în primul rând de invertoare ,,monoplacă,, cu tranzistori şi diode SMD pe acelaşi radiator unic, fiindcă sunt greu de depanat.

Link spre comentariu

Inca nu am apucat sa-l probez- s-a livrat abia azi dimineata.

 

Pana sa il primesc am vrut sa vad cum arata inauntru, am ajuns aici si citind si parerea lui @mac01 eram curios daca exista vreo alternativa mai buna in banii aia, mai ales ca inca se poate returna.

 

Nu am atelier de confecti ci sudez pentru uz propriu dar stau si cate 4-6h continuu cand ma apuc. Totusi avand in vedere vremurile dificile prin care trecem pentru un castig rezonabil n-as refuza nici sa fac cate o poarta sau gard la vreun vecin sau amic.

 

Mai am un esab de care pana acum sunt foarte multumit (a si costat de peste 3 ori...) si nu ar fi realist sa ma astept ca acest daewoo sa-l egaleze, dar mi-as dori totusi sa fie utilizabil, si sa nu crape dupa primele 4 ore la 100A "reali", ca sa il pot folosi in locul esab-ului in situatiile cu risc mai mare de distrugere sau furt.

 

 

 

 

Link spre comentariu

@wlk, eu am mai recomandat pe aici, tot din categoria "chinezarii", la preturi digerabile si bun inteles, cu destinatie casnica si chiar utilizand si pe la vecini, un invertor alimentat trifazat ! Sigur, nu toata lumea are casa legata la stalp cu 4 fire, adica trei faze si nulul de rigoare. Dar daca ai posibilitatea asta, un trifazat merita. Nu face mofturi cu oricare electrod iti cade in mana. Si mai ieftini si mai de marca, ii topeste cu aceiasi energie consistenta. 

  Pentru ca ai intrebat de altceva, sau ce am recomnada afara de invertorul in cauza. Din pacate, in categoria "casnica" din noianul de modele care invadeaza piata, nu o sa gasesti mai bun, sau care sa merite sa dai peste 600. Cat o fi el de invertor "cautat si laudat". Tot ce se gaseste acum pe piata, sunt castrate de componente. incarcate in putere la limita, fara bobina pe iesire, radiatoare micsorate, montate pe o singura placa etc etc... 

 Inca se mai gasesc si nu sunt foarte multe pe stoc, invertoare fabricate in vremea cand chinezu' fabricant nu era asa de zgarcit cu piesele componente si elementele de circuit esentiale unei bune functionari. Inca se mai gasesc pe la diverse magazine, invertoarele fabricate cu ceva ani in urma de firma Youli din China si importate de ProEnerg sub brandul Proweld. Eu am avut din 2015 si il am si acum, functioneaza perfect, Proweldul trifazat MMA 300i. Dar se gasesc si invertoare alimentate la priza comuna, tot cele verzi, care au si bobina pe iesire (inca) si sunt in configuratie punte, adica au cel putin 8 IGBT-uri THT, usor depanabile in caz de neglijenta utilizatorului ca l-a tinut din greseala pe langa flex sau nu l-a curatat la timp. 

  Acum, pe o singura placa sunt aruncate 2 sau 4 IGBT-uri in configuratie Forward si sunt "declarate" pe afisorul din dotare cu 200 sau mai stiu eu cati amperi ar fi capabil un astfel de invertor. Si nu de putine ori citesti siderat cum un utilizator de aiurea se plange ca trebuie sa "sudeze" cu 2-jumate la un curent de 180 de amperi (pe afisajul acelui aparat)...:scarpin

 NU mai spun ca arcul este instabil, greu amorsabil, si bogat in stropi fara rost. Dar dumneta, poti face comparatie cu esabul din dotare si iei decizia corecta. Il pastrezi sau il returnezi.:)

Link spre comentariu
Acum 5 ore, wlk a spus:

ca sa il pot folosi in locul esab-ului in situatiile cu risc mai mare de distrugere sau furt.

 

 

Mda, asta e o problema de abordare corecta pina la urma, necazul este ca in general cit dai atita face cu o corectie, in unele cazuri dai mai mult decit face insa invers NU.

Un amic a cumparat un Stahlwerk tocmai pentru perioada lunga de garantie si ...la recomandarea mea.

Am vorbit cu el si nu prea este el multumit de aparat cu bazici, acuma eu n-am pus mina pe el sa imi dau seama de ce nu-i place insa, ma rog, el nu-i incepator si mai are un Miller 160, asta era pentru exact ce ati spus dumneavoastra, furt, distrugere si deplasari in locatii distante.

Posibil ca diferenta dintre ESAB si ce ati luat sa fie de mare la bazici, pe rutilici buni merge orice petarda.

Cu trifazicul este corect ce spune colegul insa acolo esti cam limitat la atelierul tau, chiar daca in deplasare ai trifazic nu mai comentez cit de mare si greu  este "furtunul" ! :d

 

Link spre comentariu

 

Acum 11 ore, wlk a spus:

 

 

Pana sa il primesc am vrut sa vad cum arata inauntru, am ajuns aici si citind si parerea lui @mac01 eram curios daca exista vreo alternativa mai buna in banii aia, mai ales ca inca se poate returna.

 

 

 

 

 

 

Aparatul este unul chinezesc...se vede asta.... scrie si pe placa NanGong.

Singurul lucru care m-a deranjat la acest aparat a fost pretul foarte mare la vremea aceea..... era in jur de 900-1000 lei.

Nu ma deranja faptul ca aparatul este unul chinezesc....numai ca era prea "gol" prin interior pentru banii ceruti. In acele vremuri erau pe piata aparate chinezesti, in aceeasi configuratie, dar la jumatate de pret fata de cei 900 de lei.

Am inteles ca l-ai cumparat la reducere cu 600 de lei...dar nici asa  nu pot spune daca este mult sau putin...cred ca mai degraba ar fi pe undeva pe la mijloc. Pentru uz casnic eu zic ca se descurca cu electrod de 2,5mm...dar sa nu crezi nimic din ce scrie pe eticheta lui...nu va avea niciodata 180A/100% sau 250A/80%.

Nu-ti pot recomanda alt aparat ...si nici nu voi face vreodata acest lucru. Nu pot sa recomand un anume aparat...deoarece nu-mi place sa se sparga oalele in capul meu...sa spuna omul ca l-a cumparat la recomandarea mea iar aparatul functioneaza prost.

Acum daca l-ai cumparat si esti multumit cum functioneaza...nu-ti pot spune decat sa-l folosesti cu placere! Daca nu-ti place cum merge...da-l retur....este mai bine acum, ca sa nu-ti para rau mai tarziu.

Aparatul este foarte usor de depanat, are piese uzuale care se gasesc ...deci din punctul asta de vedere nu trebuie sa-ti faci probleme. Sa nu mai vorbim de faptul ca ai si garantie la el...aparatul fiind unul nou!

Mai departe...painea si cutitul sunt la tine in mana...tu hotaresti ce vei face.

Spor!

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

 

Am reusit sa il testez putin cu 6013 de 2 si 2.5mm. Nu o sa il compar cu esab, care desi nici el nu este din gama pro, este net superior la toate capitolele.

 

Nu mi-am imaginat nici o secunda ca ar putea avea 250A. Cine crede ca poate avea puteri din astea la banii putini, probabil face parte din categoria celor care se bucura ca au "sistem audio" de mii de W, cumparat cu 200 lei.

 

Parti bune:

-Arcul este stabil

-Aparatul este utilizabil - cel putin la solictari reduse, in regim mai intensiv inca n-am testat

-Mai bun decat ma asteptam in banii astia

-Posibilitati reparare usoara

 

Parti proaste:

-Functia de pornire "usoara" a arcului. La prima apropiere face o "explozie" (se descarca vreun condensator?). Unii poate s-ar bucura "vai ce usor porneste", dar eu m-as lipsi complet de aceasta "functie"- afuma foarte mult in zona, si la teava mai subtire gaureste instant. Apoi, timp de 1-2 sec nu mai porneste deloc, si abia dupa incepe sa porneasca mai bine, dar tot prea puternic dupa gustul meu. S-ar putea ocoli aceasta problema prin amorsare pe o piesa de sacrificiu, dar momentan n-am testat.

-Cablurile si clemele sunt ft slabe, iar de masca si peria incluse nici nu are rost sa vorbim

-Curent minim prea mare si reglajul care nu are nici o legatura cu realitatea- la minimul de 20A indicat are real 50-60A, iar la 60A pe ecran are ~80A real. Iar la maximul de 252A afisati, real are ~150-160A. Asta "masurat" ochiometric, dar urmeaza sa cumpar si un clampmetru.

 

Concluzie:

-Aparatul e perfect functional pt uz casnic

-La 600 lei (+ inca ~100 lei cablurile si clemele pe care urmeaza sa le inlocuiesc), raportul pret/calitate mi se pare bun. Cine doreste rezultate bune le poate obtine, dar cu efort suplimentar.

-Pentru rezultate bune obtinute mai usor, sau pentru cineva 100% incepator (nu ca eu as fi vreun avansat), daca efortul financiar nu ar fi foarte mare, as recomanda suplimentarea bugetului si cumpararea unui aparat "de firma".

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări