Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

c_anicai

Membru activ
 • Posts

  907
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://aanicai.go.ro

Profile Fields

 • Location
  Radaseni-Suceava

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

c_anicai's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine
 • Conversation Starter
 • Dedicated

Recent Badges

 1. Bobinele si transformatorul sunt ok termic, doar radiatorul la diode s-a incalzit ieri cam tare apoi cel de la mosfet-uri ceva mai putin si cablurile pe iesire ca-s subtiri improvizate pana voi reusi sa gasesc mufe de iesire si dupa aia pun cabluri normale. Fara pauze sa fi fost cca 7-8 buc de 2,5 dintr-un total de 30 arsi care i-am cumparat ieri, doar ceva buc mai scurte de cativa cm au ramas. Am consumat mai multi ca trebuia sa incarc in grosime un ax pt butuc la roata care l-am dat apoi la cineva sa mi-l indrepte la strung. Initial m-am gandit ca daca pun un senzor spre iesire din carcasa pe unde iese aerul cald e suficient dar se pare ca m-am inselat.
 2. In zona mea temperatura a fost mai joasa cred dar n-am masurat si nu stiu, n-am stat in soare si ploaia care a venit m-a intrerupt din treaba. Am in carcasa un senzor bimetal care ar trebui sa declanseze un buzzer cu o tiuiala daca temperatura la interior depaseste 45 grade dar n-am auzit nimic, trebuie sa-i fac o verificare sa vad daca e functional.
 3. Mai urgent e sa pun inca doua diode, am doar doua si au ajuns aproape de 100 grade azi ca am ars vre-o 30 electrozi de 2,5
 4. vreau 6 buc - RURG3060CC Diodă dublă 600V 30A 7 LEI BUC,
 5. Asa puteam pune doua mufe mari de cablu de antena emisie radioamatori ca am mi multe buc si foloseam doar masa, totusi mai astept pana gasesc originale, pana atungi este improvizat
 6. Am cablurile de la vechiul invertor care mi-a fost furat, mufa nu fac comanda sa dau 30 pe curier, poate gasesc ocazional in magazinele locale sau bazar, deocamdata nu au si ieri m-am uitat iar dedeman e la 35 km de mine.
 7. Alea sunt provizorii, am si cabluri standard 2 perechi de 1,5 si 5 metri dar n-am gasit inca mufe sa pun pe panoul frontal si n-am gasit inca nici 2 buc de alama sa le fac. Electrozii aia mi se par foarte buni si ieftini. Cablurile care le am acum intradevar nu rezista decat la 2-3 electrozi unul dupa altul dar nu se pierde asa mult curent prin ele fiindca-s scurte de 1,5 metri si 6mm²
 8. Scuze de film calitate proasta, am folosit o camera veche sa nu risc daca eventual sudura afecta senzorul.
 9. Modul cum sudeaza depinde foarte mult de bobina de iesire, in ultima schema bobina e la a 5-a versiune insa pt rutilic de 2,5 era ok si penultima. Sudura mergea putin mai cu dificultate pe bobina de 12μH, arcul era foarte scurt si sudura greoaie pe bobina de 8-9μH facuta pe 2 ferite I de traf linii tv 3 cm² si pe cea facute pe tole permalloy H de 3 cm² tot de cca 8-9μH. Nu sustin ca ultima versiune este cea mai buna dar pt mine este cea mai buna dintre cele incercate..
 10. Are caracteristica cazatoare, l-am facut din prima cu tensiune mare de cca 65 in gol, 20 in arc normal dar scade si mai mult pana la cativa volti chiar cand apas cu electrodul in fier crescand curentul si arcul nu se stinge, rusul l-a facut in alt mod, a pastrat tensiune mica la iesire din infasurari transformator ca sa aibe curenti mari si pt aprindere a bagat dublor de tensiune de aia era rigid in jurul a 20-30 volti. Oricum si bobina de iesire are rolul ei pt caracteristica de iesire a curentului si m-am chinuit ceva pana am nimerit una buna, e la a 5-a varianta. Am sudat azi ceva table de 3 unite cu de 2mm, mi se pare ok adica am sa mai vad. Oricum cu chinezescul nu reuseam, poate nu l-am nimerit eu bun cine stie. Am imprumutat chinezescul la un vecin sa sudeze ceva tevi la vie si el a spus ca sudeaza stas, nu stiu ce sa mai cred ca eu nu ma impac deloc cu el ori n-am mana buna. Il voi duce la un sudor adevarat pt probe si voi vedea ce are de zis, totusi eu cred ca e ok. Cu versiunea anterioare inainte de schimbare traf si bobina am fost si i s-a parut ca intinde bine sudura, aunci a avut de sudat un boiler de tabla subtire si a zis ca merge mai bine decat al lui, totusi el foloseste tip vechi pe transformator si nu stiu daca e chiar ok comparatia. Sa=l las mai mult nu vreau fiindca abia am reusit si eu sa-l bag in cutie si mai trebuie urmarit un timp daca nu se incalzeste ceva periculos, eu intotdeauna dupa 3-4 electrozi verific sa vad daca nu s-a supraincalzit ceva deoarece inca e in perioada de teste.
 11. Si in comparatie cu asta pe rezonanta stromo sw295 nu are deloc patrundere buna la gros, se stinge arcul si se lipeste la apasare in electrod pe cand asta facut inca arde cu toate ca apas arde si intra in metal, n-are putere de strapungere la gros de ex 8 mm doar aproximativ pana la jumatate. Nu-s sigur de fiabilitate fiindca am vazut diverse postari contoversate pro si contra rezonantei, cica ar exploda condensatorii din grupul de rezonanta insa sper sa nu fie asa. Acei condensatori de tensiune mare care i-am folosit sunt foarte vechi, i-am recuperat in urma cu peste 10 ani din niste corpuri de iluminat cand lucram in Londra dintr-o cladire ce urma sa fie demolata, practic toate componentele mele electronice provin de acolo ca a fost o centrala de tele comunicatii dezafectata cu aparaturi vechi de prin anii 70, calculatoare din alea tip dulap cu surse lineare cu transformator gen sudura si o sumedenie de condensatorii gabarit mare de 240 mii micro, unitati de stocare pe banda si alte chestii ce nu puteau fi folosite la nimic totusi am recuperat si eu ce am putut adica doar in pauze de masa ca in rest lucram.
 12. Chiar am sa tai pe sudura cu flex-ul si voi pune poze cand ies iar afara, oricum pe moment mie mi se pare ok dar in realitare nu le am, abia cu invertorul asta reusesc si eu sudura fara intreruperi chiar daca amperajul e mai mic decat la celalalt ccare-l am un chinezesc stromo sw295, pare acel stromo mai puternic insa nu stiu de ce nu reusesc sa sudez cu el deloc continuu, la bucati din alea de platband de 8 am avut de facut 3 suduri inainte de sa-l fac pe asta, erau stalpi de sustinere a balustradei de la balcon si nu erau aliniati, a trebuit sa tai 3 ca sa le pun in linie si vai ce m-am chinuit cu stromo consumand cate 5-6 electrozi la fiecare apoi polizat si iar sudat pana a iesit cat de cat, nicidecum nu a iesit din prima cu jumatate de electrod ca asta unde am aratat poze. Ar fi o lipsa la acest invertor construit de mine, cred ca trebuie puse doua site inainte de ventilatoare ca-mi intra in el tot felul de insecte.
 13. Voi incerca insa nu stiu daca reusesc ca n-am atata forta sa indoi platband de 8, am mai consumat acum cativa electrozi pt butucii de remorca , nu retin exact cati dar cred dar cred ca 5-6 buc de 2,5 si nu s-a incalzit nimic peste 50-60 grade insa acum m-am retras in pat din motive de sanatate, voi continua cand pot.
 14. O proba cu 3,2 consumat jumatate de electrod astazi, am sudat doua buc de platband de 8x40mm Oare ce amperaj a fost ?
 15. Ramane asa versiunea asta si sper sa nu mai deschid cutia decat pentru curatare periodica de praf, totusi ceva tot mai am de facut, n-am pus intrerupator si mufe de iesire standard fiindca n-am pe moment si nici carcasa n-am vopsit, culoarea e neagra fiindca asa a fost tabla din care am taiat cat de cat cu atentie sa nu o zgarii, tabla provine de la niste capace de calculator. O sa ma gandesc la sursa auxiliara ca mai am doua incepute si neterminate, alea vechi care incercam eu la inceput, faza cu auxiliara e ca trebuie sa regandesc alimentarea releului de soft start. Deci era ceva mai mult de munca. Asta va fi schema la o versiune de max 90-100 amperi ca am toate componentele in afara de diode iesire si la mosfet sic nu m-am hotarat, NTHL020N090SC sau SCT3030AL
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines