Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

c_anicai

Membru activ
 • Posts

  1,081
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://aanicai.go.ro

Profile Fields

 • Location
  Radaseni-Suceava

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

c_anicai's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Dedicated

Recent Badges

 1. faza e ca nu gasesc sigurantele, oare invertorul asta n-avea sigurantele pe placa?
 2. Mersi, vad ca e cam complicat. Auxiliara pare cu mai multe tensiuni doua de 16 izolate pentru drivere la igbt, una de 12 si inca una de 24, circuitul e un viper27a dar nu inteleg prea multe findca acea parte e izolata in silicon si nu disting traseele pe o parte, pe cealalta parte fara smd-uri am curatat, am reusit sa vad numele circuitului dar mii frica sa nu smulg smd-urile cand zgancelesc siliconul. Nici nu arata chiar identic ca in pdf-ul atasat de Dvs, a mea e asta cu cablajul verde iar cele 4 componente de sub releu le-am scos adica termistorii de langa releu sunt pusi momentan pe partea opusa iar sidac-urile negre care seamana cu diode de 3a nu le-am pus momentan fiindca una arata scurt si cealalta nu conduce nici intr-un sens, inca nu stiu cum e normal. Ventilatorul si cablu de alimentate nu le am ca le-a oprit amicul care mi-a dat placa ca-i trebuia la ceva, practic initial l-am luat sa scot ceva piese si in special pt mufele de iesire care imi trebuiau la un invertor de-al meu dar cand am vazut pe net pretul acestui invertor mi-am zis ca nu se merita pana nu vad daca e reparabila.. .
 3. Cred ca voi incerca alta auxiliara separata, 15 volti o fi ok?
 4. le-am dat jos, au aprox 400 ohmi insa pe una apare tensiunea retelei 230 cand alimentez, deci o fi un termistor ptc a carui rezistenta creste foarte rapid cu temperatura altfel n-ar suporta 230v. si mai sunt alaturi doua componente care seamana cu diode dar nu-s diode ci niste sidac MKP3V240, nici asa ceva n-am folosit, una e in scurt iar cealalta nu conduce
 5. Hai ca m-am prostit si nu mai cunosc componentele, ce-or fi astea doua? Nu merge auxiliara., deocamdata n-am masurat nimic pe acolo ca e acoperita zona cu o pasta siliconica care tre sa o dau jos.
 6. Mi-a dat cineva o placa de invertor sa recuperez daca pot ceva si m-am apucat deja de am scos transformatorul dar l-as pune inapoi sa-i fac ceva verificari si sa vad daca e reparabil, stiti poate unde pot gasi o schema pentru invertorul kemppi miniarc 180 evo ?
 7. Cred ca exageram cu primarul, uite aici un transformator pe ee65 cu primar din doua fire de 1.3 iar secundarul e din platbanda, e de la un kemppi miniarc 180 evo
 8. Aste e invertor?, ...... n-are nici un transformator pe ferita ....
 9. Mai astept sa incep ceva adica inca am probleme cu radiatoarele ce vreau sa le folosesc, trebuiesc taiate si o suprafata frezata si deocamdata nu stric sarma degeaba fiindca mai am ceva bobinate si stau nefolosite din experimentele anterioare plus inca doua ferite ee70 si ee55 sparte si lipite, doar doua de acolo sunt intacte adica cel din stanga bobinat pe ee70 si cel din dreapta bobinat pe ee55. Din cele sparte ma gandesc ca ar fi ok pt bobine de iesire. In plus de astea mai am un invertor gude140 defect dar pe baza de ee55, adica nu e al meu insa e posibil sa-mi ramana fiindca cine l-a adus a mai fost cu el si la alti meseriasi si nu i-a dat de capat ca are placa de comanda cu probleme de la un scurt, a cazut bobina pfc peste acea placa de la un soc mecanic iar respectivul n-a stiut si l-a mai bagat in priza. Ala ii trebuie placa cu cablajul distrus, bobina pfc care i s-a ars sarma de la scurt si doua igbt-uri de la pfc, restul nu m-am mai uitat sa vad ce are insa igbt-urile si diodele din final sunt ok. Daca mi-l lasa m-as chinui sa-i fac alta placa de comanda altfel nu se merita. Pe mine ce ma tenteaza la acel invertor e carcasa si mufele de iesire sa bag in ea alt invertor de-al meu, cu electronica nu stiu daca o scot la capat sa-l reconditionez.
 10. Pai la ala care l-am bobinat eu mi-a iesit doar 10 mm² sectiune secundar pe ee65 si nu cred ca va scoate amperaj, utilizare proasta a spatiului din fereastra din cauza izolatiilor cred si n-a incaput mai mult. Am si folosit toate resturile de sarma care le-am avut amestecand 0,3 cu 0,4 si 0,5 deci daca fac un invertor nu pot sa dau la specificatii ca in secundar sunt 5 fire de 0,6 + 12 de 0,3 + 19 de 0,4 si restul pana la 10 mm patrati cate un fir doua din ce am mai putut scoate, nu e prea grozava combinatia. Cum zic rusii ar incape sectiune mai mare a sarmei pe ee65 si ar scoate cca 140-160 amperi, in plus de asta sarma de 1,5 si de 1 am doar subtire nu mai gasesc de unde sa recuperez. Referitor la raportul sectiunilor si cu incalzirea nu stiu ce sa zic, totusi curentul mare in secundar trebuie pentru 20-30 volti nicidecum pt tensiunea in gol la cat ar fi valabil raportul de transformare 3 si nu fac pt sudura in regim nonstop, deci are timp sa se raceasca.
 11. Am vazut ca rusii pentru forward folosesc pentru ee65 sarma de 1,5mm, primarul bobinat cu 2 fire si secundarul cu 9, deci cca 3,8 mm² primarul si 17 mm² secundarul, Raportul sectiunilor 1/5 la raportul de transformare 3/1 e ceva normal? Ce am bobinat pana acum am pastrat acelasi raport la sectiune fire ca la transformare, ....... cine greseste ? Efectul pelicular nu face probleme la sarma de 1,5mm?
 12. nu stiam ca telwin face si cu un singur igbt, mersi. Pe moment nu e mare bai ca am dat 11 spire, dupa ultimele schimbari frecventa e intre 40 si 50 Khz, posibil sa ma duc mai jos, am avut crestere de putere fiindca initial la inceputul experimentelor mergeam intre 60 si 70 Khz si puterea era mai mica. Din cat im iamintesc 8-9 spire este si la chinezesti pe tor. Nici nu mai am sarma subtire pt rebobinat, pe moment am doar de 1 si 1,5 si asta groasa cred ca nu e prea ok.
 13. mai mult de experiment sa vad ce am gresit data trecuta in incercarile mele, alt invertor nu-mi mai trebuie ca deja am doua facute, cu tensiunea pe iesire am sa vad cum sta treaba si nr de spire 24 primar si 8 secundar am vazut pe un forum rusesc unde se discuta depre acest invertor hopa ... inseamna ca la semipuntea mea puteam pune 9 spire in primar la ee65 in loc de 11?
 14. Fiindca tot mi-a ramas ferita fisurata si lipita ee65 am bobinat aseara un transformator ca m-am gandit sa incerc forward varianta ruseasca cu un singur tranzistor dar sa am si pentru pentru diverse teste Din pacate doar atata sarma a incaput si fereastra s-a umplut full, si ce ma enerveaza la transformatoarele cu infasurare de recuperare e izolatia acelei infasurari fata de restul, la experimentele facute in trecut am patit sa stapunga intre primar si recuperata de la supratensiune. Acum acea infasurare am izolat de restul cu doua straturi de hartie si o banda de plastic kapton, sper sa reziste atat termic cat si la tensiune. primar 24 sp 3,25mm² 4,05mH fara intrefier), infasurare de recuperare 24 sp 0,9mm² secundar 8sp 10mm²
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines