Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

nickrvl

Membru activ
 • Content count

  2,639
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Se poate si mai bine

1 Follower

About nickrvl

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Rm Valcea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nickrvl

  Laminator pentru transfer toner

  Hamm, nu ma asteptam sa fie atat de pretentioasa metoda......, folie de polietilena peste sticla nu merge?
 2. nickrvl

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Sant exagerari...., intradevar pentru pierdut timpul. Mai incolo o sa le bagam in galeata cu apa.
 3. nickrvl

  Laminator pentru transfer toner

  Ma refer la aderarea tonerului la hartie, adica se lipeste atat de tare de hartie incat nu se mai dezlipeste de aceasta, si astfel devine o problema eliminarea hartiei dupa ce a fost lipita pe cablaj........
 4. nickrvl

  Laminator pentru transfer toner

  Pai da dar asa ajungem iarasi la problema care se doreste a fi eliminata, aderenta tonerului la hartie.
 5. nickrvl

  Laminator pentru transfer toner

  Hammm, Dextrina, cred ca acesta e "plasticul" solubil in apa si rezistent la temperatura.... https://www.pictorshop.ro/ro/auxiliare/4568-dextrina-pulbere-maimeri.html https://www.youtube.com/watch?v=tsJsAhrvtps O presa cu un pic de indemanare si ingeniozitate se poate face si o consider net superioara fata de metoda prin calcare sau laminator, se elimina pericolul de a se misca hartia si un contol mai bun al temperaturii.
 6. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Atunci cred ca trebuie sa-l limitazi la 80 grade.....
 7. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  La punte sa nu ai vreo dioda "in minus", arsa..... Dar oricum incearca si fara conzi, o sa-i scada puterea per total dar o sa castigi la factorul "supraincalzire", o sa se incalzeasca mai greu.
 8. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Asa, acum i-mi aduc aminte, ai pus releu...., il poti trece prin termic fara probleme. Si tot nu ai raspuns clar, din cauza ca se inceinde traful o lua masina razna? Pentru ca in acest caz parca te-as pune sa scoti momentan condensatorii suplimentri sa observi rezultatul in sensul ca daca acestia aparent inbunatatesc caracteristica masinii in schimb o incalzeste mai rapid asta pentru ca traful nu e proiectat special pentru asta. Macar bobinajul e din Cu?
 9. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Esti sigur ca ai releu/contactor? Nu le tin minte pe toate dar sant multe aparate din aceasta categorie care au triac. Acum zici ca merge bine cu carcasa desfacuta, deci concluzia? cu carcasa pusa nu are ventilatie si se incalzeste traful?
 10. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Atunci ne intoarcem la postul https://www.elforum.info/topic/100799-aparat-sudura-mig-mag-diy/?do=findComment&comment=1692404 Din cauza ca traful e constriuit "economic" se supraincalzeste si miezul iese din caracteristicile magnetice..... Cum am spus termicii pe traf si bobina se pun de 110 grade, la tine au exagerat, recomand sa cobori la 80 grade astfel masina nu-si va modifica caracteristicile in timpul mersului dar va scadea durata activa adica o vei folosi mai putin timp pana ce se va supraincalzi...... Si da modifica sistemul de racire deoarece acela e o jucarie, poti pune alt ventilator cu debit mai mare sau cel mai bine doua in paralel. Acel bimetal termic, iarasi nu sant de acord cu aceasta solutie la astfel de masini deoarece suporta tot curentul consumat de traf si e cam subdimensionat, in timp va ceda la ritmul tau de lucru, sugerez sa scoti firele de alimentare din el, pe acestea le conectezi intre ele, si sa treci prin el firele (un fir) de la motorul de avans al sarmei astfel nu mai conteaza curentul suportat de senzor iar in caz de supraincalzire masina nu va mai debita sarma. Insa are un dezavantaj, nu se va mai aprinde becul galben de pe panou in caz de avarie termica.... Sau tot sistemul regandit.....
 11. nickrvl

  Esab buni arc 180

  Sa ti cont ca acel aparat nu e Esab.... Pentru ventilator, foarte asemanator, e testat. https://www.tme.eu/ro/katalog/#search=EEC0252B1-000U-F99&s_field=niski_prog&s_order=ASC
 12. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Termicul acela ori lucreaza ori nu, nu cred ca se poate spune ca flameaza si de aia nu are msina putere, asta se poate incerca pur si simplu cu mana daca frige (cu masina scoasa din priza) Nu se intampla nimc nimic grav daca se shunteaza termicul pentru 10-30 secunde pentru un pic de test.... Dar totusi atunci cand o ia pe aratura traful/bobina sant calde? frig?
 13. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  In mod normal pe transformatoare, bobine, termicii sant de 110 grade Celsius.....
 14. nickrvl

  Jasic z 230

  Mig Mag pulsat e un vis, in primul rand fara stropi, pana la un nivel de curent, si-n al doilea rand patrundere mai mare.
 15. nickrvl

  aparat sudura mig mag diy

  Termic trebuie sa se opreasca "brusc", daca e cum spui traful se supraincalseste si-si modifica caracteristicile magnetice, iese din parametrii.... Verifica temperatura cu un termometru.
×