Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cipriyan123

Membru activ
 • Posts

  892
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,911 profile views

cipriyan123's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Multe invertoare in punte fullbridge nu au bobina pe ieșire,și vorbesc de mărci serioase- Fronius,Weco,Ewm,și într-adevăr sudează impecabil cu bazic.
 2. Aia da mașina...unde ați gasit-o????? Mă refer la civic type-r....
 3. Ar fi bine de pus direct pe pământ un strat de pietriș,apoi folie de polietilenă, distanțieri pentru plasa de Buzău,apoi torni betonul.
 4. Decât să băgați o grămadă de bani in componente pe care apoi sa le faceți scrum,mai bine luați un osciloscop mai bunicel,chiar analog,și doar așa puteți avansa ...
 5. Sigur îl ajut...am trimis mesaj privat pentru adresa. Am fost prins tare cu munca zilele astea.
 6. Daca vrei am eu un traf driver de Telwin....
 7. Vreun generator de semnal( triunghi,dreptunghi și sinus) ,maxim 10 mhz,10 volti amplitudine pe ieșire, daca are și afișare a frecventei este și mai bine, s-ar găsi la d-voastră?
 8. Este posibil că din plăcută de comanda sa apară o tensiune de stand-by pe borne, prin care placa de comanda știe când se face inițierea sudurii,apoi da drumul la impulsuri de comanda "corecte". După ce simte scurtul făcut de clește masa cu cel electrod da drumul la impulsuri. Am găsit chestia asta in mai multe modele,atât chinezești cât și de firma.ultimul a fost un Ep-systems.
 9. Cred că mai mult că sigur poți face așa ceva cu un Fronius Magicwave....
 10. Folosesc Plastik70 sa merg la sigur cu protecția plăcilor,nu îmi permit să se ardă componente scumpe din cauza protecției deficitare. Pe această peliculă de Plastik70 nici praful nu prea se depune,rămâne foarte lucios iar pelicula este chiar putin elastica.Iar când folosești igbturi scumpe la invertoarele trifazate unde ai vârfuri destul de mari de tensiune,nu îți permiți să faci experimente. Sacazul e bun,dar rămâne o peliculă puțin poroasa,pe care se cam adună praful. Am acum la reparat un Esab Caddy 200, trifazat 200 amperi, care are fiecare ramură cu Igbt pe o placa separata. Ați văzut ce lac are placa aceea pe ea?Și cat e de gros? Și aparatul are 20 ani,asta e prima reparație la el. Credeți că rezistă atât o peliculă de sacaz?
 11. Vreți să faceți o treabă bună cu lăcuirea????.... Folosiți doar Plastik70 spray,sau la suprafețe mari este Plastik70 lac la bidon metalic. Nu lacuri auto,moto și alte prostii.....
 12. Și dacă va uitați bine,pe elektrotanya găsiți chiar la Tecnica 141_161 schema modulului de control.
 13. Caută manualul servis de la Tecnica 150-170,pe elektrotanya. E aceeași plăcută de comanda folosita in aceste invertoare. Știu că în documentația de la Tecnica150 apare și schema modulului pwm. Nu e foarte complicată,se poate repara.....
 14. Polpex.....nu pune diode la 200v. Nu vor avea viață lungă. Acolo nu ai o tensiune continuă că la acumulatorul mașinii,acolo ai impulsuri care pot sari de 200v. Mai ales daca pui un osciloscop pe ieșire în timpul sudurii.... Cred că e mai bine sa pui Stth6003cw,sunt printre cele mai folosite in invertoare serioase( gen Lincoln,nu petarde de care se discuta din ce in ce mai des pe forum).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines