Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cipriyan123

Membru activ
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Se poate si mai bine

About cipriyan123

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bacau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sublerele s.au dat? Menghina aia englezeasca este disponibilă? Ce mai este valabil și ce nu?
 2. Da, ai dreptate, pe schema de pe elektrotanya partea de comanda pwm cu driver este greșita. Este pusă exact schema de la Tecnica 144. Acum am văzut. Ieșirea după uc trece prin etaj cu 2 tranzistori bc327/bc337(echivalentul zxgd ului). Caut schema de la Tecnica114 și o pun pe forum. Schema finala de putere este corecta( ce apare pe elektrotanya la Tecnica 114), cea de comanda este gresita. Daca te uiți și analizezi poza cu placa vei vedea ca este un singur tranzistor Igbt, nu este traf driver iar acel trafulet mic este traful de curent( este altfel fata de cel de la Tecnica 144). Scuze , eu știam ce știam și m-am uitat fugitiv pe schema elektrotanya.
 3. Tecnica 114 este cu un singur Igbt, un sgw25n120. Force 125 este urmașul lui Tecnica 114( aproape aceeași schema), și tot la fel folosea tot un sgw25n120. 144 este cam la fel cu 164. Căutați schema lui Tecnica 114 pe elektrotanya sa vedeți ce și cum... Tura asta ati cam încurcat borcanele..
 4. Ma interesează sublerul Mitutoyo. Mai aveti cutia lui?
 5. Pare a fi un invertor Telwin Tecnica 114(80 amperi). Tranzistorul ar fi sgw25n120.... ar merge pus unul mai bun, gen Fgl40n120and. Trebuie verificate și diodele in capsula to220 de pe lângă Igbt. Câteodată mai crapă câte una și de pe acolo.
 6. Încercați un Fronius Transpocket 1500.... merge tot la fel de bine și un Transpocket1400( cu tranzistoare normale, nu modul). Au aparatele astea ceva care te fac sa vrei unul pt tine. Este părerea mea, nu neaparat trebuie luată de buna și nici nu fac reclama la ele-ar fi culmea...cine nu știe de Fronius.
 7. Scheme la Cebora nu ai sa găsești... trebuie ridicată schema sursei. Nu cumva e vorba de un UC+ tz? Plasma e luată de pe Olx?
 8. cipriyan123

  Letcon

  Cumpăr eu letconul. Am lăsat adresa pe MP. Numai bine.
 9. Prietene sau “amice” jignybuc , nu are rost sa te umfli pe forum așa ca spuma laptelui, in fata unor colegi cu mai multă experiența decât tine atât in domeniul sudurii cât și in domeniul depanarii. Simplu, nu câștigi nimic cu comentarii tâmpite precum faptul ca cineva nu ti.a făcut ție special o estimare de preț iar din aceasta cauza sunt japcari. Nu cred ca poate sa zică cineva ceva înainte de a desface aparatul. Iar faptul ca ti sa spus sa îl duci la cineva priceput ca sa nu pierzi o scula buna cum e acel invertor ar trebui sa te fi bucurat nu sa săi așa de cur in sus. Iar cu acel aparat nu cred ca vei suda vreodată Tig-lift inox, chiar dacă ai comutator Tig și telecomanda... pur și simplu e incomod. Pentru așa ceva îți iei un Tig dedicat(hf, electrovalva, buton pe torță,măcar sa aibă panta downslope..).Nu știu ce experiența in domeniul sudurii ai dumneata și cu ce aparate ai lucrat, dar Lincoln Electric este o firma foarte buna in domeniu iar aparatele vândute de ei chiar sudează.
 10. Eu unul nu m-as baga intr-un invertor de sudura in care au lucrat mai mulți..... veți găsi multe stricăciuni făcute de habarnisti care își baga nasul in el sperând ca o să-l rezolve. Am avut la reparat invertoare duse la meseriasi care au pus in loc de igbturi tranzistori finali de linii din televizoare..... Pacat de așa scula sa ajungă sa-și bată joc de ea niște talâmbi care au legat și ei 2 fire la viața lor......da-l omule la unul care se pricepe.!!!!!!
 11. Găsești la Farnell... sunt cam scumpi dar merita. Asta dacă nu vrei sa faci cârpeli....
 12. Ok. Va rog să-mi trimiteti datele contului pe pm, eventual un nr de telefon. Numi bine.
 13. Ventilatoare alimentate la 12V cu dimensiuni exterioare 92/92/25 mm aveți? Pot fi noi ori folosite!
 14. Mecanice ma interesează. 0-60 minute sunt numai bune. Cât costa?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines