Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

cipriyan123

Membru activ
 • Content count

  756
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About cipriyan123

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bacau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. cipriyan123

  Motocoasa

  Acu am văzut topicul... Eu am o motocoasa Efco Stark2500t de 3 ani și merge brici. Mi.a recomandat.o o cunostinta ce lucrează la Agt. Au la vânzare și Stihl dar Efco sunt mai fiabile. Stihl nu mai e ce.a fost odată.....modelele scumpe de peste 2000 lei sunt lucrate bine dar ce e mai ieftin....sa tăiat mult la calitate. Asta mi.a zis omul, nu sunt specialist in motocoase.
 2. cipriyan123

  Recomandari pt Vanzatori/Cumparatori seriosi

  Recomand userul shambala. Colaborare f buna și ambalare excelenta a produsului.
 3. cipriyan123

  Identificare placi invertoare de sudura

  mai ai acolo o placa de la un invertor care se facea demult la TEHNOTON....SPARK2000.
 4. cipriyan123

  sfat achizitie invertor

  acea bobina este traful de HF pt sudura TIG. E pacat de ea.....
 5. cipriyan123

  aparat sudura awelco

  poti sa il arunci..... are tranzistorii de putere(IGBT-URILE) si diodele de pe iesire montate pe o placa de aluminiu prinsa de radiator....cam greu de reparat asa ceva.plus ca mai crapa si integratul driver pt comanda igbt de pe placa mare cu ceva piese de pe langa el.
 6. cipriyan123

  Defect invertor sudura Wolf 1600P

  Exact aceeasi placa veti gasi si in modelele astea noi de MILLER(SI 160) si in modelele noi de la STEL. Aparatul este bun. La 650 lei e pomana...cu banii astia omul se ducea la ded...man si isi lua o petarda de STANLEY cu care nu se stie daca termina vreo lucrare. Si acel SAFRO de mai sus este o scula profi.....
 7. cipriyan123

  probleme aparat sudura cebora tig star 200 ac dc

  E posibil sa ai probleme pe partea de ac de pe ieșire. Face zgomotul specific sudurii in ac? Face amorsarea în hf? Trebuie sa dai mai multe detalii daca vrei sa.l repari... Oricum Cebora sunt scule bune.
 8. cipriyan123

  Modul diode Scomes

  Încă valabil și anu ăsta....
 9. cipriyan123

  Modul diode Scomes

  E vorba de modulul de pe ieșire. Acum că v.ati dumirit hai cu oferte.... și
 10. cipriyan123

  Modul diode Scomes

  Încă mai caut. Chiar nu are nimeni așa ceva?????
 11. cipriyan123

  de ce pica invertoarele ?

  [quote name="miticamy" Salut, nu mai sunt tranzistori "pereche", adica unul jos si unul sus in serie cu primarul? La ce tensiune sunt? Configurația este full bridge,cate 3 tranzistori pe fiecare ramură pusi in paralel,iar fiecare traf are înseriat in primar cate un condensator. De obicei mosfetii sunt de 23-25amperi...
 12. cipriyan123

  Modul diode Scomes

  Valabil,.......
 13. cipriyan123

  de ce pica invertoarele ?

  @ goguboeru: Am la reparat un Stahlwerk care este identic cu acest Wsme. Nu va cer nici un ban pe ce va spun despre acest tip de aparat... De obicei nu pica partea de ac/dc,se duc tranzistoarele mosfeti de pe comanda primar trafuri(3 in paralel,că la toate chinezăriile). La asta care.l am la reparat sunt duși 3 mosfeti,întrerupătorul de pe alimentare220v,și ceva probleme cu potențiometrii. Am mai avut și Wsme250(monofazatul) care a avut probleme cu contacte slabe intre modulul ac/dc și borne și la modulul de control de pe panoul frontal( probleme pe la potențiometre și la comutatoare). In general probleme prea mari nu au,sau dacă au se remediază ușor. Și curios,sunt destul de apreciate de cei ce sudează tig ac/dc. De exemplu,cineva are un Technology 222 ACDC și lucrează mai mult cu proweldul,nu.i place cum iese sudura cu Telwinul.
 14. cipriyan123

  Incepator - problema la sudura cu electrod bazic

  E posibil sa fi înțeles eu greșit,dar știu că Lincoln nu prea da gres la sudura mma. La invertoarele adevărate gen Lincoln, Kemppi,Fronius,la care partea de comanda este f complexa cu atâtea funcții incluse,nu contează tensiunea de pe ieșire aproape deloc. La Lincoln se poate seta sa scoate 12 v tensiune in gol(norma Australia),și el tot se descurca bine cu amorsarea. La invertoarele mai simple cred că contează.
 15. cipriyan123

  Incepator - problema la sudura cu electrod bazic

  Cum adică,acea superscula de Lincoln amorsează greu la sudura cu bazic?? Mi.e cam greu sa cred,dar nu am avut pe mana acel tpx. La Invertec V270 de exemplu,tensiunea in gol este de 45 v dar amorsează foarte bine cu bazic. Aceste invertoare au încorporate hot.start,auto adaptive arc force, și alte funcții controlate de microprocesor. La v270 când se pune comutatorul pe măsură tensiune ieșire se vede că în sudura se poate duce până la 100v(dacă se lungește arcul). Mai era o discuție în care un nene care se dădea mare specialist in depanare invertoare sudura spunea că la sudura cu electrod de aluminiu recomanda un anume invertor Telwin care are tensiunea mare in gol. Iar eu am văzut sudura cu electrod de aluminiu făcută cu un V270-tensiune in gol 45 volti.
×