Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

cipriyan123

Membru activ
 • Content Count

  789
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Se poate si mai bine

About cipriyan123

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bacau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salut. D7,D8,D9,D15 sunt transil 250ca(bidirecțională), rezistentele r1,R2,r3,r4,r5,r6 sunt de 10 Ohm,transiluri d1,D2,D3,d4,d5,d6 sunt transil bidirecționale de 24 v, Iat transilurile d14 și d24 sunt bidirecționale de 18v(sunt la ieșirea din drivere, înainte de siguranța de 1amper s20 și s10.)
 2. Diode puteți folosi și Stth12r06di(carcasa izolata), asta pentru diodele de recuperare. Iar la transiluri aveam notat pe o schema acasă ce fel de transiluri sunt in G-E și între G-C. Diseară după ce ajung acasă o sa va zic valorile.
 3. Buna seara. Prestige este același cu Tecnica. Trebuie verificate cu atenție driverele sa scoată semnal de comanda așa cum trebuie. Aveți mai sus oscilograme cum trebuie sa arate semnalul la igbturi. Altfel se lasă cu o noua trosneală .
 4. Dacă vreți sa schimbați comanda , sa ii faceți una de Telwin, aparatul nu o sa mai sudeze ca un Esab, ci ca un Telwin.... se va vedea diferența la sudura cu electrozi bazici. Iar o comanda de Telwin care sa aibă (și)citirea curentului de pe shunt e cam greu de realizat(s-ar putea face dacă găsiți un modul de Technology175). Daca aveți buna comanda Esabului lăsați.o pe aia , nu o sa va para rău. Nu știu dacă ati sudat cu un Origoarc dar va spun eu ca fac sudura nu gluma... Ergus de exemplu, nu au snubere și nici transiluri.
 5. Dumnezeule, ce se mai bat câmpii câteodată... de la o reparație perete de bloc s-a ajuns la marii arhitecți-Anghel Saligny ..... Fiecare problema are o soluție mai simpla sau mai complicata in funcție de ce vrea omul. Și americanii au clădiri și poduri simbol făcute demult, când la noi lumea era in urma de tot cu tehnologia.
 6. Ai ceva diode de pe ieșire in scurt..... se poate rezolva, nu intra in panica.
 7. Modulul cu Igbt-URI . Potentiometrul este exclus, Kemppi folosește potentiometre de calitate(Bourns).
 8. Powermax-utile sunt într-adevăr reușite. Calitatea tăieturii e data și de pistolet, nu numai amperajul contează. O plasma mai rară care am văzut-o pe un CNC a fost Rehm barracuda 150, Calitatea taieturii ieșea foarte buna, iar plasma este super solida, lucrata in sistemul trafo forta cu chopper in secundar. Iar dacă pe CNC plasma da rateuri, pierderile sunt mari și nu prea îți convine sa arunci la gunoi foi întregi de tabla.
 9. Problema este ca la 220 volți alimentare 40 amperi e o valoare spre maxim, asta dacă într-adevăr plasma lidl ii scoate... din câte știu cea mai tare plasma cu alimentare la 220v este Hypertherm Powermax45. Dar deja comparam Draper cu Parkside(cum zicea colegul mai sus).....
 10. Era bine dacă se lega fundația balconului de fundația blocului. Acum sunt ancore chimice, se da gaura un pic mai mare decât cuponul de fier striat,se sufla praful din gaura și se bagă amestecul care formează ancora chimica. Se bagă cuponul de fier in gaura și se lasă o zi sau 2,depinde de temperatura de afara.Se întărește așa de tare de zici ca fierul a fost băgat acolo când sa turnat fundația la bloc. De cupoanele alea se sudează armatura fundației balconului. Se folosește așa ceva când se construiește lângă o casa o terasa sau o magazie, nu pleacă fundația construcției noi de lângă casa.
 11. Am cumpărat mai demult niște tubulare kstools și sunt supercalitate. As mai cumpara un clichet mic 1/4 cu ceva chei aferente dacă apare cumva.... Bineînțeles tot Kstools,sau dacă nu pot fi Ck, Wiha,Bahco...
 12. Verifica toate piesele foarte bine din circuitul de comanda a tiristorului de softstart.... eventual înlocuiește mufa care e pe firele ce vin de la trafo putere și alimentează softstartul, sau taie mufa și lipește firele direct pe mufa de pe placa. Am avut o problema de genul asta, am tăiat mufa si am lipit firele direct pe pinii de pe placa.
 13. Am avut mai demult o problema nasoala tare cu zennerul ăla....era devalorizat și când îl apucau pandaliile intra in avarie. Am săpat ceva pana am dat de defect....
 14. Amorsarea se face in hf dar între duza și materialul de tăiat. Așa fac chinezăriile amorsarea. Recent am avut o plasma Proweld și are același principiu. La plasmele profi amorsarea se face in capul pistoletului, între electrod și duza și se formează arcul de amorsare. La astea nu iese nici un arc din pistolet... dar tot in hf se face amorsarea.
 15. Aceeași placa ca cea din acest aparat am găsit intr.un invertor marca Redbo(cică rusesc....) Avea partea de comanda trosnita, sursa trosnita, forța trosnita....etc. Omul nici nu a mai vrut să-l repare. Dacă găsesc placa o săi trag o poza......
×
×
 • Create New...