Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


XAN77
 Share

Recommended Posts

Vreau sa deprind aceasta indeletnicire in scopuri casnice (o poarta, bolta vita de vie, un gard etc). Apreciez ca voi avea nevoie de mai mutle ori de un sudor in urmatorii ani si prefer sa ma transform eu intr-unul. Sunt constient ca voi strica multe fiare si voi plati multi kw si binenteles nu voi face din primu proiect poarta pietonala de la curte. Tinta e sa pot suda decent, adica fara multi nervi, cu 2,5 in regim ocazional.Am pentru aceasta treaba 700 de lei, ce nu pot fi suplimentati, cu care am vazut ca ma incadrez la urmatoarele invertoare (chinezarii banuiesc):*care se lauda ca au curenti mai mari-Stern WM-180INV-Proweld MMA-140 PI-Swiss Profisonal MMA 160 (de pe sait de anunturi)-eDON MMA 200 cu mosfeti (de pe sait de anunturi)-Straus 160A (de pe sait de anunturi)*care au 80A maxim si aia la regimuri de functionare scurte 15% etc-enihel BT-IW 100-telwin force 125Poate cunoscatorii imi pot da un sfat si functie de posibilitatea repararii.

Link to comment
Share on other sites

Ia-ti un Telwin ... nu e stralucit , dar e peste chinezariii ... acelea pot fi mai performante , dar sint nesigure si reparatia daca nu cu probleme , macar costisitoare ... majoritatea au 12 mosfeturi etc . Telwin-ul e docil si reparatiile banale si ieftine , eventual cauta un second mai performant decit modelul postat , pe criza asta trebuie sa gasesti cite ceva , multi posesori nu mai lucreaza , si le vind ... sigur vei primi si alte sfaturi , pune-le cap la cap si ajungi la o concluzie ... posteaza modelul la care te-ai hotarit , si ne dam cu parerea .

Link to comment
Share on other sites

Trebuie vazut ce e inauntru ... multe sint placi de la 2-3 fabricanti , impachetate si botezate in fel si chip ... Italia sta bine , cred ca am vazut peste 30 de modele de placi si sasiuri ... m-as feri de chinezarii , n-am nimic cu ele , dar unele sint ciudate rau ... si mai ales sint contra celor gen Awelco - parere personala ... 700 RON e cam putin pentru ceva nou si cit de cit fiabil .

Link to comment
Share on other sites

Dupa date ai putea sa sudezi fara prebleme cu electrozi de 3,2 mm si ai putea sa folosesti ocazional si pentru scurt timp chiar de 5 mm.Asta daca datele sunt corecte....Asa ca, pentru o utilizare ocazionala, in regim hobby/semiprofesional pare o alegere buna.Celelalte aparate, de care iti spuneam, pot suda si in regim WIG.Si cu asta ar fi posibila, teoretic, sudura wig cu brener cu robinet.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines