Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

spik

Membru activ
 • Content Count

  762
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

125 Excellent

About spik

 • Rank
  Daca nu vrei, nu ai de lucru...la fel si in cazul cunoasterii

Profile Information

 • Locatie
  Pantelimon

Recent Profile Visitors

298 profile views
 1. Initiatorul spune ca nu a sudat niciodata si sunt premise mari sa prajeasca un aparat low cost. Modelul Glady, de care zic, o fo chinuit de astfel de novici si o rezistat, de aceea spun de el. Mai stiu un Lincoln 145 ce rezista de cca 10 ani la multe incercari si in conditii vitrege. Mai departe fiecare trage concluziile sale.
 2. Aici nu ma pricep...pot doar sa spun ca un echipament de firma afiseaza corect curentul setat.
 3. Ehee, nici un aparat de firma nu sudeaza la amperaj maxim cu DA 60%. Deci nu te baza ca sudeaza nici la 130A la 60%. Daca il cumperi asteptam sa ne povestesti cum mere.
 4. Miller STI 160 Lincoln 150 Kemppi 150 Aparate ce fac ce scrie in specificatii. Low cost recomand Glady, lucrez cu el si sudeaza bine cu 3,2...chinezarie robusta la 1000 lei.
 5. Eu nu cred ca plasma din Lidl face ce scrie la specificatii. Important este ca sunteti multumit de ea la ceea ce face. Mai naspa o sa fie cand o sa va dea ghes s-o fortati, ca de, omul prin gospodarie e tentat sa faca multe si diverse!
 6. Nu ma razgandesc. Chiar eu am probat echipamentul acum 8 ani. Sa taiat cam 20 m de tabla de 15 cu el si de atunci sta pe dreapta!
 7. Teoria ca teoria, da' practica ne omoara! :)) S-ar putea transforma intr-o torta daca il folosesti la taieturi lungi! Eu m-am "scos", cumpar un Telwin Superior 90 hf cu 350 euro...de la un preten. De cand il urmaresc!
 8. V-as provoca sa incercati a taia 1m de tabla de 8mm grosime, dar spuneati ca ati luat plasma pt. maruntisuri. Acuma, na, fiecare cu conceptiile si nevoile lui.
 9. Scuze, chiar am gresit, vroiam sa spun de durata activa si faptul ca este mai performant si implicit mai potrivit pentru aplicatia CNC! Chiar ma gandeam ca arcul pilot este altceva decat amorsarea prin contact si am ramas cu acea idee! Scuze! Cert este ca la incercari s-a comportat excelent la debitarea unei table de 8 mm.
 10. http://www.metconinstal.ro/aparate-taiere-cu-plasma/1705-aparat-taiere-cu-plasma-cut-40p.html Cu riscul de a face reclama, eu spun ca am probat acest echipament de debitare cu plasma si este chiar bun in gama hobby, net superior celui de la Lidl. Eu zic ca avand arc pilot este mult mai potrivit pentru o aplicatie CNC.
 11. Brazarea e una, sudarea e alta... Prima e lipitura, cealalta e contopire la nivel de atomi... In functie de cerinte alegi procedeul.
 12. Domnule, daca nu tii diuza pe material, se mai amorseaza arcul electric?
 13. Eu sunt mai greu de cap... Amorsarea la plasma din Lidl cum se face? Practic va rog sa explicati.
×
×
 • Create New...