Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Evaluează acest subiect


Sharky

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 34 minute, Ion_Bumbu a spus:

...... 

Un pas inapoi ca precizie, un pas inainte ca securitate.

Nu neapărat. Precizia giroscoapelor clasice era influențată în special de frecare dar la nivel cuantic nu exista frecare. 

Link spre comentariu

Frecare, temeperatura, cimp magnetic, toate se aduna, la alea cuantice habar n-am insa si acuma armamentul de precizie foloseste ghidarea GPS ca resursa principala, cind aia e compromisa se trece pe inertial.

Neuniformitatea in rotirea Pamintului se compenseaza simplu la GPS cu emitatoare de pozitie referinta fixe, la inertial deloc.

Cu - si + fiecare metoda.

Link spre comentariu

Astazi nu mai poti descrie functionarea unui senzor intr-o propozitie ca sa poata fi inteleasa de oricine, ca altfel nu ar fi nici o diferenta intre tine si Presura. Presura sigur nu va exclama:

Citat

Ce tâmpenie mai e şi asta?

pentru ca la viata lui a auzit si a inteles ce-s alea: superposition, entanglement, coherence in mecanica cuantica. 

 

De RMN sigur ai auzit. Ei bine RMN-ul este un exemplu de detecție cuantică utilizată de 50 de ani. Daca te intreaba un copil de 15 ani ii poti explica cum functioneaza un RMN? 

 

Ca am vorbit mai sus de superposition, entanglement, coherence in mecanica cuantica:

 

Quantum sensors achieve their atomic-level precision by harnessing special properties of the quantum world, different from the way regular sensors work. Here's the key idea:

  • Quantum Resources: Regular sensors interact with the environment in a classical way. Quantum sensors leverage special quantum mechanics phenomena like entanglement, superposition, and coherence to achieve unmatched sensitivity.

    • Superposition: Unlike classical objects that can only be in one state at a time (on or off), quantum particles can exist in multiple states simultaneously (superposition). This allows quantum sensors to encode information more efficiently.
    • Entanglement: Entangled particles are linked even when separated. By manipulating entangled particles, quantum sensors can make highly precise measurements by correlating the states of these particles.
    • Coherence: In a coherent state, the quantum waves of a particle are aligned, amplifying the signal and enabling more sensitive measurements.

By utilizing these quantum resources, sensors can interact with and measure properties of individual atoms or tiny fluctuations in a system, leading to data with unmatched precision.

Imagine a regular sensor like a light switch - it's either on or off. A quantum sensor is like a dimmer switch with infinite settings, allowing for much finer distinctions and a deeper understanding of the atomic world.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

va supun atentiei o dilema......Cum e mai convenabil,ieftin sa gatesti,pe butelie gpl schimbata,ca nu mai incarca nimeni mai nou Sau pe electric,plita sau conexe?.....Trebuie sa fie vreunul mai studios cu raspunsuri la intrebarea mea..O zi buna tuturor...

Link spre comentariu

@Ujio cât de mult gătești? Adică te tine instalația electrică pentru o plită cu rezistenta sau cu inducție? Dacă te mulțumești cu "un ochi" atunci merge și electric. Pentru inducție nu se folosește orice vas,  trebuie achiziționate daca nu există.

In schimb pe gaz trebuie să te gândești și la detector de gaz cu sirenă serioasă, cel puțin mie îmi groază când văd un aparat de gătit cu butelie.

In momentul de față ce folosești? Dacă ai butelie la cat timp o schimbi?

Personal as prefera gătitul la plita electrică dacă nu există gaz in zonă dar cu siguranță nici instalația electrică nu stă prea bine daca nu aveți gaz.

Link spre comentariu
Vizitator

Eu la tara folosesc doar plita electrica si cuptor electric. De butelie sa n-aud!!!

E scump ca la mine fiind sediu social, persoana juridica, am tariful dublu la curent fata de casnic.

In curand o sa trec la pirostrii, ca tiganii.:rade:

750 lei ultima factura de curent.

Link spre comentariu

Daca ar fi curentul ieftin, automat majoritatea se vor reorienta. Dar când te rup cu facturile, ei mănâncă kkt să renunțăm la gaze. Cel la butelie probabil nu rentează, e mai scump, dar cel de pe țeavă încă nu are concurență.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, IPV a spus:

Eu la tara folosesc doar plita electrica si cuptor electric. De butelie sa n-aud!!!

E scump ca la mine fiind sediu social, persoana juridica, am tariful dublu la curent fata de casnic.

In curand o sa trec la pirostrii, ca tiganii.:rade:

750 lei ultima factura de curent.

La 1.3lei kW-ul => 576 kW. Ai restaurant sau cum reusesti sa consumi atata energie? 

Link spre comentariu
Vizitator
1 oră în urmă, merck a spus:

La 1.3lei kW-ul => 576 kW. Ai restaurant sau cum reusesti sa consumi atata energie? 

Două plite electrice,  coptor, boiler, trei radiatoare,  lumini nocturne multe,  hidrofor,  frigider, congelator, mașină de spălat 

Pe lângă astea mai folosesc un circular și letconul de lipit :rade:

Acum spre vară o să mai scadă consumul. 

Nu știu dacă e estimare sau citire. 

Link spre comentariu

Pentru aragaz, butelia incarcata cu GPL nu prea renteaza. Nu are puterea calorica la fel de mare ca butelia cumparata din benzinarii. Pe GPL totul dureaza mai mult, te saturi sa astepti pana fierbe un ibric cu apa... Cuptorul aragazului de la tara cam refuza sa functioneze cu GPL,cand deschid usa cuptorului, de obicei stinge flacara. Face asa doar pe GPL. 

Ar mai fi o varianta comoda, pentru unele preparate sa folosesti o oala Multicooker, avand o buna izolatie termica consuma putin si ceea ce-mi place e ca are temporizator, se opreste singura.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări