Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

doru3160

Moderatori
 • Posts

  6,733
 • Joined

 • Last visited

About doru3160

Recent Profile Visitors

7,335 profile views
 1. O fi ieftin, dar e cu semnul întrebării dacă e pe stoc. Și eu am vrut sa comand de acolo, și când am trecut la fapte, mi-a comunicat ca stocul e zero, deși inițial figura în stoc piesa respectiva.
 2. Hai sa fim seriosi...discutam de inlocuirea motoarelor cu ardere interna, cu unele electrice. Cati dintre posesorii de auto clasice isi permit 200000 lire ca sa faca treaba asta? Ca sunt care au bani de le-au pierdut sirul, nu contest, dar daca ne bizuim doar pe aia ca sa reducem poluarea globala, atunci nu prea mai are rost sa discutam.
 3. Da, inseamna ca au mai schimbat cate ceva intre timp. Eu am patit asa cu o ansa de la un pistol model nou, care odata pilita nu a mai vrut neam sa prinda fludor, si cu un varf de la o statie no name, ce mi-a fost adusa pt ca varful a fost pilit si era inutil, si i-am facut unul din cupru. Aia de la pistol era dintr-un material dubios, care avea si ceva rezistenta, pt ca daca inlocuiai cu cupru de aceeasi sectiune, scotea fum traful. Trebuia sa pui cupru mult mai subtire decat ansa originala.
 4. Le-ai compromis total daca ai bagat pila pe ele. De cele mai multe ori, materialul din care sunt facute varfurile, nu poate fi decapat, fiind aliaj pe baza de aluminiu, bun conducator de caldura si atat. Restul face stratul protector. Odata ce l-ai compromis, pa.
 5. Cred ca au liste de asteptare la banii astia.
 6. Prima data cand imi voi modifica trotineta mea tdci, voi scrie aici. Din cate am observat la ei e mult mai putin stufoasa legislatia fata de ce e la noi...in Europa, si in particular, Romania, unde si daca schimbi un bec clasic cu un LED, iti trebuie omologare.
 7. Ii pune remorca... Se vehiculau sume de la 2000$ la 4000$. Dar, daca aminteau ca ar fi de cateva ori mai mare decat o electrica clasica, sigur as fi retinut. Ori din ce am inteles, aceste firme au aparut ca urmare a cererii si a pretului sub o electrica noua. O sa incerc sa dau de clipul ala de prezentare si sa pun un link.
 8. In SUA au aparut firme care modifica masini clasice, pe electric. Orice masina clasica, deci nu un model anume. Mi se pare o varianta mai domestica, si mai putin drastica, cu impact mai mic asupra mediului.
 9. Cei care s-au obișnuit cu marca xiaomi, au de unde alege și modele scumpe, performante. La început au vizat segmentul de clienți ce prefera ieftin, și pun mai puțin preț pe calitate/performanțe. De când a fost faultat pe piața huawei, au venit cu oferte pt toate gusturile și buzunarele.
 10. Ma refeream la dioda LED, și punctele de conectare. Schema stabilizatorului e corecta, nu am zis altceva.
 11. La modelul ala de rezistenta, un singur K reprezinta clasa de toleranta. Daca erau 2 de K atunci valoarea era in kohmi. LED-ul ala pe care l-ai botezat ''decuplat'' e montat intre plus si minus tensiune de intrare, nu are nici o treaba cu tranzistorii. Zenerul ii stabileste un prag de stins-aprins si atat. BC174, este cuplat cu BE pe rezistenta de limitare a curentului, cea de 2x1,2 ohmi. El e singurul care stie ce curent trece spre baterie. Poate ai gresit schema, mai fa-o odata (fara sa o ai pe asta in fata) si vezi daca iti da la fel. Altfel spus, integratul regleaza tensiunea la iesire, avand ca referinta zenerul de 7,5V , iar BC174 limiteaza curentul maxim prin 2N3055. E un fel de stabilizator de tensiune, reglabil, cu protectie maximala de curent...si asta nu ca sa protejeze bateria, ci ca sa nu pocneasca 2N3055.
 12. Din poza par taiate la fierastrau cu panza circulara, special pt transare.
 13. Din poza pare ca e 220 ohmi, nu kohmi, și lipsește din schema rezistenta de 430 ohmi (singura de culoare gri pe cablaj).
 14. Acum vor trebui sa inventeze altceva... probe și martori din belșug. Pana la urma, asta e țara în care trăim... aproape ne-am obișnuit. Acum ni s-ar pare anapoda când și dacă lucrurile ar reveni la normal. Generatia mea nu cred ca are măcar o șansă să apuce asa ceva, asa ca stau fără grija, nimic nu ma va uimi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines