Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

doru3160

Moderatori
 • Content Count

  5,189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 Excellent

About doru3160

 • Rank
  ElForum staff

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Contact Methods

 • Yahoo
  doru3160@yahoo.com

Recent Profile Visitors

2,733 profile views
 1. doru3160

  Poze haioase

 2. doru3160

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  Pai nu are treaba acum cu focusul...era vorba de luminozitate, si apoi, daca pleaca la reparat asemenea scula, banuiesc a trecut de faza cu frica de curent si folosirea sondelor in caz de nevoie. In fine, poate merge si fara tensiune, dar in final tot va ajunge la asta, chiar daca verifica potentiometrul dupa ce-l dezlipeste din circuit.
 3. doru3160

  Acu' 48 de ani

  https://motor1.uol.com.br/news/111710/cadillac-de-al-capone-vai-a-leilao-nos-estados-unidos/
 4. doru3160

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  As zice sa masori la bornele potentiometrului sa vezi ce gasesti, si daca aceleasi fluctuatii le regasesti si la tensiunea de pe cursor, de ex. Asta intr-o prima faza, pt ca am vazut ca sunt momente in care potentiometrul este miscat, dar nu se simte mare lucru ca efect.
 5. doru3160

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  Interesant ca data fabricatiei pe eticheta e 78 si are piese fabricate chiar si in 76, majoritatea in 77.Cele mai multe care mi-au trecut prin mana, erau echipate cu piese cam din acelasi an cu cel de fabricatie...rar cu piese din stoc.
 6. doru3160

  Vaillant 242 nu dă scânteie

  Adica tot nu ramane amorsat?
 7. doru3160

  BM387AN

  Pai te-ai scos si cu clapele, ca de rest e cam demolata.Nu are capete, nu are motor, parca mai era volanta pe acolo si clapele.Da, pare aceeasi parte mecanica.Se pare ca nu scapi, trebuie sa-mi dai si mie un mp cu datele, n-am ce sa-ti fac. Te-ai serpit cu 387 dar cu restul n-ai scapat.
 8. doru3160

  BM387AN

  758 se gaseste mai usor, asta chiar nu e pasare rara. Daca ai noroc sa fie aceeasi parte mecanica ce a echipat RC2770 poate scoatem de pe aia a mea.La mine nu e chiar in stare buna, are lipsuri (multe), dar poate se nimereste sa aiba bun ce iti trebuie. Fa o poza de ansamblu a partii mecanice sa vad daca seamana sau nu.Eventual fata-verso daca se poate, si daca mai e demontata din aparat.O vreme am zis ca o sa refac jucaria, dar are lipsuri multe si parca nu merita atata munca, mai ales ca are si probleme la carcasa.
 9. Gutuiul e elastic, dar e si moale in acelasi timp...nu stiu ce arcuri ieseau, dar la noi era moda din lemn de dud. Era elastic, era la indemana, il aveam in curte si era destul de tare ca sa arunce sagetile la distanta. La noi le faceam din stuf, si le bagam bile de smoala la varf, nu ne jucam cu cuie, pt ca daca ne gaseau cei mari cu asa ceva, era de rau. Acum inclin sa le dau dreptate, ar fi fost destul de periculos cu varfuri metalice la sageti, la cat de impielitati eram. In general cand ne apuca damblaua sa ne facem arcuri, trageam in tinte de carton sau in pasari sau diverse animale care aveau ghinionul sa ne iese in cale.Tintele de carton le mai nimeream, dar pasarile sau alte vietuitoare miscatoare, mai greu.Dar eram destul de aproape ca sa le speriem si asta ne distra mai tare decat daca le-am fi nimerit. Mai des nimeream becurile de la stalpii de iluminat, dar si acolo era poveste, pt ca veneau greu sa le schimbe, si batranii se puneau pe anchete sau mituiri si ne dibuiau. Iesea scandal si preferam sa-l evitam din start. Nu tinea mult curentul asta cu arcurile si ne intorceam iar la biciclete si prastii. Tin minte ca o vreme am purtat prastii cu sfoara, trageau prin rotire.Era un film pe vremea aia cu unul care nimerea tot ce misca cu astfel de prastie, Thiery la Fronde.Filmul nu-l mai retin...doar prastia.
 10. doru3160

  BM387AN

  Na belea...acum ai prea multe. Cu cele de la dan-a2 ai sanse cu 50% mai mari sa rezolvi, pt ca unul este nelipit, deci virgin.E bine ca s-a rezolvat pana la urma..poate auzim si noi jucaria mergand.
 11. doru3160

  BM387AN

  Ok, lasa-mi datele de expeditie in mp.
 12. doru3160

  BM387AN

  Doar asa am gasit, intr-un cadavru de RC2770 de la Tehnoton.Daca nu gasesti mai aproape, o rezolvi cu astea.Nu ti le scot de pe placa (decat daca insisti), iti las tie placerea, si daca sunt pocnite, inseamna ca esti cel mai ghinionist depanator din sud estul Europei. Pana acum stiam doar de cele doua ale tale pocnite.
×