Jump to content

doru3160

Moderatori
 • Content count

  5,141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 Excellent

About doru3160

 • Rank
  ElForum staff

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Contact Methods

 • Yahoo
  doru3160@yahoo.com

Recent Profile Visitors

2,224 profile views
 1. Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

  Inseamna ca eu ar trebui sa ma declar norocos de am gasit cartea tehnica a lui TF144.
 2. Sunt si multe si mari(frustrarile)...as putea sa-i inteleg daca dupa ce-si echipeaza masinile cu asemenea sisteme, le folosesc fara sa deranjeze pe nimeni.Foarte bine, asta a vrut, asta a facut.Dar cu ce-s de vina restul obligati sa asculte din exterior baraiala lor? Mersul cu geamurile jos si volum maxim, nu denota decat cocalarie curata,indiferent ce gen de muzica are pretentia ca asculta. In viata de toate zilele, daca face asa ceva acasa, si-o cam ia de la vecini.Probabil daca fenomenul se va generaliza, vor apare reactii si in privinta asta...noroc ca nu-s prea multi.
 3. Bingo. Daca si dupa un astfel de raspuns initiatorul topicului mai are dubii...cred ca trebuie sa fie mai explicit.
 4. Sa pun banii la banca ?

  Ala stomatologic nu e aur, e haur...
 5. Sa pun banii la banca ?

  Daca vorbim de cateva luni nu e rentabil.Daca ne referim la ani, atunci e mai sigura valuta decat moneda nationala. Daca o tine tot asa inflatia (si nu sunt semne ca ar interveni o schimbare), la sfarsitul anului o sa pomenesti discutia de acum.
 6. Sa pun banii la banca ?

  Trebuie doar sa tii cont ca banca nu pierde niciodata. Cand pierde, da faliment. Cel mai bine te duci la o fatuca de la banca si o intrebi direct. Am x000000 lei, vreau sa ii depun la voi pt n luni si ma intereseaza cat mai scot la final. Daca iti garanteaza ca scoti macar cat ai bagat...asta e, cred ca ar trebui sa fii multumit. De cele mai multe ori scoti mai putini. Asa e la noi. De ce? Pt ca se poate. Si eu as opta pt convertirea intr-o moneda mai stabila...leul nostru dupa cum se vede, iar devine pisic.
 7. Putin ajutor (identificarea unei diode)

  O vreme,acele diode erau in serie pe alimentare, si se numeau dispozitiv antiprost. Acum vad ca le baga paralel pe alimentare, ca sa fie si ceva paguba(probabil din ratiuni economice, mai ales la sculele cu curenti mari de alimentare)...oricum, daca s-a crapat si e intrerupta(nu in scurt), la alimentarea normala, jucaria ar trebui sa functioneze, doar ca nu mai are protectie la o viitoare cuplare gresita. Daca nu functioneaza, in mod sigur nu e din cauza ca lipseste acea dioda.Ea saraca si-a facut treaba, a scos fum si pe urma conform principiului ca cel mai destept cedeaza, s-a intrerupt, lasand tensiunea de polaritate inversa sa zburde prin aparatul (ne)protejat. Asa cum spunea validae, o siguranta limita pagubele considerabil.
 8. Asa-i, dar ei nu recunosc nici daca le rupi capul...nu ca asta ar fi o paguba mare. Cred ca exemplarele astea sufera de oarece grandomanie, pt ca de cele mai multe ori, nu se multumesc sa asculte doar ei bubuiala aia care le agita neuronul in cutie, ci o fac doar ca sa culeaga impresiile altora despre ei. Simt nevoia sa arate lumii ce grozavi sunt cand isi echipeaza cazanele cu asa ceva. Sper sa citeasca macar cativa dintre ei aceste impresii de aici, poate inteleg ca in afara de o mare prostie, in rest nu e nimic altceva. Dreptul lor de a asculta ''muzica preferata'' la asemenea volum, se opreste acolo unde incep sa-i deranjeze pe ceilalti, dar pt asta trebuie mai mult decat 7 ani de acasa, trebuie nitica inteligenta, si asta pt unii e deja prea mult.
 9. E valabil doar pt cei care au creier...unii au scapat de povara asta. Ce e curios la tembelii astia, e ca nu sunt incantati doar de ce aud ei cu geamurile inchise...dau geamurile jos, si cu zgomot maxim merg usor si se uita in jur sa vada daca ii observa careva.
 10. Masina de spalat rufe candy

  Intreb si eu...un telefon la reprezentanta care asigura garantia n-ar rezolva mai repede situatia? Fiind proaspat cumparata, cred ca beneficiaza de garantie totala (inca)...
 11. Unde găsesc apa tare?

  https://www.bizoo.ro/firma/stireco/vanzare/2152337/acid-clorhidric-35-38-p-a
 12. Ce fac romanii de ''afara''?

  Bunicul meu avea infipt in pamant, in curte, un asemenea dispozitiv, pe care batea coasa sau indrepta cuie.Nu stiu ce anume era, insa avea cca 10cm diametru si era facuta floare de cata bataie a fost pe suprafata respectiva. Pe manerele de la plugul vechi de tras cu calul, avea doua tuburi goale de cartus. Nu stiu ce calibru erau, dar sigur erau cartuse goale din alama, batute pe manerul din fier. Plugul nu-l mai folosea, ne beleam noi genunchii jucandu-ne cand ne cataram pe el.Acum mi-am adus aminte, ca veni vorba. In gard, avea cateva grenade goale, doar corpul din fier cu patratele.Doar noi cand ne duceam vara pe acolo le mai miscam, in rest nu se lega nimeni de ele.In mod sigur, la fel ca si grenadele alea si acel proiectil sau ce-o fi fost, era dezactivat.Asa cum erau taranii, nu erau chiar asa de prosti incat sa foloseasca in uz casnic munitie/armament nedezafectat.
 13. Ca fapt divers, intre 86 si 89 am avut pe mana in loturi de cate 50bc, aparate din Tehnoton, la teste de fiabilitate. Intre altele au fost Gloria 3, Gloria S, Gloria 4, Samba, Club, Pacific, Milcov, Duo. Dupa 4 luni de testare a fiecarui lot, se facea un grafic de defecte pe lot. La nici unul nu am constatat defecte cauzate de lipituri de proasta calitate...dar ce stiu eu, mai bine nu ma bag.
 14. As avea doar o simpla curiozitate...cate aparate de Tehnoton ai avut in posesie si din acelasi tip de asemenea cate? Estimativ, binenteles.
×