Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amudsen

Membru cunoscut
 • Posts

  1,009
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

amudsen's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Incearcă Arduino, poti să ai o grămadă de opțiuni... https://www.electronicwings.com/arduino/pwm-in-arduino
 2. Incearca Media Creation Tool să faci usb-ul bootabil.
 3. Am presupus că sunt panouri solare cu iesirea de 5v (cele cu tensiunea de iesire mai mare, sunt mptt dedicate). Regimul de incarcare in impulsuri e ok pentru bateriile cu pb (previne sulfatarea acestora), dar aici e vorba de controlul unui mosfet in impulsuri (dacă îi dăm comanda simpla pe cc, prăjim ouă pe el). A fost doar o idee, vă rog să o tratați ca atare. Un video :
 4. Poate ajută un montaj făcut de ilett unul făcut cu 12f683 https://imgur.com/a/JNPjAig si unul făcut cu arduino https://imgur.com/a/HmuSt4K Dacă considerați că este de folos, îmi dați un mesaj să vă transmit fișierele în legătură cu acestea.
 5. Jocurile de noroc si pacanelele nu se vor scoate, ele sunt ”ustensilele” spalării de bani, mai ales în condițiile permisive ale legislației actualizate. Sunt o alternativă la ”moșteniri” de la mătuși, unchi,etc., iar în condițiile cvasilegalizării evaziunii fiscale și a ”îndesării” a cât mai multe restricții în gura presei, societatea românească se va deteriora din ce în ce mai mult. E cam ce se așteaptă privind preluarea spațiului ”gol” (sau care urmează a fi defrișat). Chestia asta cu polarizarea opiniei publice, e o metodă veche și mereu actuală (uitarea istoriei ne duce într-o buclă ciclică de fraierire continua).
 6. Părerea mea că trebuie două actuatoare (gen de la porți batante) cu o prelată gen plasa. Automatizarea ar fi o chestie simpla, practica omoara
 7. Soluția este rulou retractabil (ruloul din plasă, altfel avem un zmeu) cu automatizarea aferenta.
 8. Schema de montaj o aveti aici (nu fac reclama). Daca fierbe apa, dă pe afara ca are teava de aerisire (vorbim de panouri nepresurizate). Singura grija e ca atunci cand vine din concediu să umple instalația spre dimineata (cand tuburile sunt reci, alfel crapa). Dacă e presurizată, băinuiesc că instalația e cu antigel și schimbul de căldură se face într-un puffer.
 9. Buna seara. Nissan dpf monitor funcționează cu protocol bluetooth, eu am interfață cu wi fi, nu am putut sa testez. Am să mă descalț cu Car Scanner ELM OBD2. Mulțumesc și o seara plăcută!
 10. Multumesc, o sa o testez in seara asta (vad ca aplicaţia e free).
 11. Ok, pentru motoare VAG este această aplicaţie, pentru gen Renault....... ar fi DPF info dar nu funcţionează. Mulţumesc pentru informaţie!
 12. În sprijinul teoriei referitoare la al 5-lea injector...... Rampa cu 5 tevi de inalta presiune, teoretic ar trebui sa-l gasesc, accesul e problema .
 13. A venit de la vecinii răsăriteni si jucăria OBD ELM. Am instalat un soft pe telefon și a început distracția, primul pas a fost să evit gardul (sfat: nu urmăriți telefonul în timp ce conduceți, activați record data din program și vedeți dupa aia ) Din ce am observat, catalizatorul are doi senzori de temperatura (altfel cum să-și dea seama ECU cum are loc regenerarea?) graficul e mai jos, https://postimg.cc/DJPrwKQt' target='_blank'><img src='https://i.postimg.cc/DJPrwKQt/INTERVAL-REGENERARE-1.jpg' border='0' alt='INTERVAL-REGENERARE-1'/ Intervalul de regenerare e scurt (cca. 10 min.) cred că așa se interpreteaza. În consecință, voi continua ideea (chiar dacă o dureze un pic mai mult) de a detecta funcționarea injectorului nr.5 printr-un led simplu.
 14. Ce este dupa BPM este in gestiunea proprietarului (adica daca ai cumparat echipamentele si serviciile de montaj) iti apartin. Daca este luat echipamentul fără acordul dvs.......... e tratat ca atare. Ramâne să acționați în consecință. Ideea este daca au avut loc distrugeri în casa, aceste echipamente trebuiau să facă obiectul unei expertize pentru a recupera pe cale amiabilă sau în instanță pagubele și restul (lipsă de folosință, etc.).
 15. Cred că mai trebuie optimizat.... https://imgur.com/a/8OenYjA Sursa schemei https://roelectronica.blogspot.com/2010/04/555-aplications-and-specifications.html
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines