Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ovidanie

Membru activ
  • Posts

    1,867
  • Joined

  • Last visited

5 Followers

About Ovidanie

  • Birthday 06/24/1974

Contact Methods

  • Website URL
    0745 055 711

Profile Fields

  • Location
    Suceava+Ilisesti

Recent Profile Visitors

4,435 profile views

Ovidanie's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

  1. Polisharea am vazut ca se face cu disc dintr-un cauciuc usor abraziv apoi cu material textil si o pasta dedicată. Cred ca ar merge si cu uneltele folosite in tinichigerie auto si bicarbonat in loc de pasta de slefuit.
  2. Fonta e greu de intretinut. Daca o speli cu detergent trebuie sa o "coci" din nou. Pe deasupra pastreaza mirosurile. Ai prăjit peste, ai o ora de munca la curatat si ars tigaia. Inoxul e super, conditia este sa cumperi ceva profi. Tigaile profi se seviseaza, pot fi trimise pentru polishare sau indreptare...eventual coada ruptă. In ce scop cumpeti tigaia? Home user? Ia-ti de calitate din supermarket, la 150 lei.
  3. Transformator de sudura. Functioneaza. 150 lei, numai cu ridicare personala in Suceava. 30 lei. Bluetooth GPS receiver, model AD-300 Functioneaza cu acumulator BL5. Cutie+Acc+alimentator. 40 lei. Repetor GSM 900 MHz. Se vinde pentru piese, are o gramada de HEMT-uri si toate componentele necesare pentru 5 sau 7 preamplificatoare RF. https://usermanual.wiki/Andrew-Wireless-Innovations-Group/RPT-MR303V-24 40 lei. Functioneaza. Reducere la 60 lei:
  4. Ovidanie

    RD2

    La prototipuri se mai intampla. Doar nu era sa ajunga la gunoi...
  5. RTP1P5B005W Provin din Technics SE-A900, am doua bucati identice. 2*38V la curent mare 37V la curent mic. 160 lei ambele bucati. In realitate transformatoarele arata mult mai bine, lumina lampii LED scoate in evidenta toate imperfectiunile. Cu o laveta abraziva poate fi facut sa arate ca nou. Model OK-30-BF Fabricantul zice ca ar fi unealta de wrapping. Doar ce se vede in foto, nu am alte accesorii. 30 lei. Toate sunt transformatoare cu intrefier, excelente ca drosere. Cele notate cu (1) sunt transformatoare pt sunet, pret 45 lei ambele. Restul 20 le bucata. Transformatoarele identice ca forma si prindere sunt notate cu acelasi numar. Doua media convertere, model MC103XL. Pret 60 lei ambele. Fibra optica cadou. Pret 30 lei Provine dintr-un radioreceptor, pare a fi rebobinat. Pret 20 lei. Piese de colectie. Anul trecut functionau, erau interfatate cu un server de backup... Pret 30 lei ambele. Carcasele arata excelent, ma gandeam sa bag preamplificatorul pt casti in asemenea carcase. Pret 30 lei. Provine din ceva cu lampi. Pret 100 lei ambele. Arata foarte bine, lumina de la lampa LED scoate in evidenta toate defectele. Transformator mic, bun pt un proiect cu doua ECC-uri...aceeasi poveste, in realitate arata mult mai bine...
  6. Ovidanie

    RD2

    https://www.rockna-audio.com/company http://elac.ro/SOURCE/adlabs_rd2se_main.html L-am demontat fiindca a cazut pe gresie, de pe un dulap, si nu a mai functionat. Fotografia este facuta dupa ce am refacut toate lipiturile. L-am demontat fiindca a cazut pe gresie, de pe un dulap, si nu a mai functionat. Fotografia este facuta dupa ce am refacut toate lipiturile.
  7. Instalatia era cea standard, dintr-un bloc de apartamente construit in 1978, deci nu era chiar ce trebuie.
  8. Transormatorul interstage: 5,02V in primar, in secundar 2 * 24,3V
  9. Exact asa lucra schema mea, numara sinusoidele, doua-trei sau cate doream triacul era in conductie apoi pauza pana la a zecea sinusoida cand se reseta numaratorul. Plita zumzăia ca un bondar si luminile din apartament palpaiau deranjant.
  10. Cred ca merge facuta si cu praz. Eu am facut-o cu ceapa, limba de vita si masline care nu prea se vad, dar credeti-ma, am pus multe: Eu prefer sa mananc asa ceva ca hrana rece, adica sa fie la temperatura camerei. Cu o paine buna, o minunatie!!!
  11. Alta variantă, care ar fi? Pune un link sa vad cun crezi ca ar trebui sa arate.
  12. Am facut asemenea reglaj al puterii, pt o plita. Schema era din Tehnium, palpaiau becurile in toata casa, exact ca la discoteca.
  13. Clientul a comandat sursa pentru un preamplificator cu 5-6 tranzistori, schema avea un sunet bun numai ca avea rejectie slaba a zgomotului de pe alimentare. Schema postata de mine pare putin exagerata dar poate constitui un excelent punct de plecare. Cine are interes...mai adauga, mai simplifica sau poate fură o idee si concepe propria varianta de stabilizator.
  14. Multumesc. In al treilea post din acest topic intrebam daca sunt direct interschimbabile, ceva tinem minte dar e mai usor sa intreb decat sa cercetez foile de catalog. Transformatorul interstage: Maine pun si tensiunile masurate, am uitat notitele la serviciu. Daca reusesc sa proiectez carcasele, am sanse sa transform amplificatoarele mele in asa ceva: http://www.turneraudio.com.au/300w-amp-images.html
  15. https://drive.google.com/file/d/0B1sHh_kh6aH5bnh1UVVualFZWG8/view?usp=sharing&resourcekey=0-aRBgZlCtFlBCMajhsxqhKw Sper ca merge link-ul. Acum cativa ani am facut pt un client un alimentator " ultrasilentios", asa a fost cererea. Atat de habarnist era ca in momentul cand i-am predat echipamentul l-a ascultat cu urechea daca nu cumva bazaie sau zumzaie ceva in alimentatorul meu. Asa a verificat existenta riplului sau zgomotelor pe alimentare. Eu am pornit de la o sursa liniare, transformator, redresare, filtrare plus multiplicare de capacitate. Mai departe m-am inspirat din linkul de mai sus doar ca am folosit LT1083 pentru stabilizatorul serie si generatorul de curent constant, stabilizatorul paralel l-am facut cu TL431 + un operational si tranzistor de putere, cauta pe net " current shunt regulator"
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines