Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?


Postări Recomandate

Deci sa mor eu, pana azi credeam ca le-am vazut pe toate, dar se pare ca m-am inselat.

Vorbeam cu un prieten azi si imi zice ca el s-a apucat sa faca bani cu "bitcoin", dar nu stie sa-mi explice ce e aia. Cica tre sa-ti cumperi o placa grafica care sa faca niste calcule (ce calcule nu se stie) iar asta se numeste "minerit". Cica "...tu calculezi cu placa aia video niste algoritmi d-aia si prin calculul ala afli moneda aia virtuala pe care ai facut-o, adica e ceva de genul: pe un teren mare sunt ingropati niste bani si tu trebuie sa dai cu sapa dupa ei, sa ii cauti "

Stie cineva sa-mi explice despre ce e vorba ? Mie imi suna a vanatoare de pokemoni.

PS: Nu vreau absolut nici un link catre nicaieri, doar vorbe de la voi.

PS2: Deci eu vreau sa stiu pe unde iese banul efectiv ? Ca banuiesc ca ies bani reali in cele din urma, nu ? Adica pot sa-mi iau un croasant si un cico cu ei sau... ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Dacă nu vrei sa citești pe internet eu nu am chef sa scriu pe un telefon romane întregi.

 

 

 

Este ceva legat de modul de codare a datelor/parolelor pt tranzacțiile financiare și nu numai.

Parolele nu sint stocate ca atare în computer ci parola este trecuta printr-un algoritm polinomial recursiv ce generează la ieșire un string de lungime fixa, string unic posibil pt acea parola. Cind vrei sa te loghezi undeva și bagi parola, parola băgată este trecuta prin același algoritm polinomial recursiv iar abia rezultatul este comparat cu rezultatul stocat. Astfel chiar dacă cineva "sparge" computerul și are acces la datele de pe el tot nu găsește parolele.

 

Din cite am înțeles eu, găsirea acestor algoritmi care sa genereze string unic pt o unica parola de întrare se numește minerit.

Dar s-ar putea sa ma înșel.

Chiar și asa, ce șanse ai tu sa găsești ceva util cu un computer cu 6 placi video cind exista clădiri întregi de computere specializate care numai asta fac, clădiri construite lingă surse de alimentare puternice pt ca și papa mult curent, inclusiv cu răcirea.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Si totusi tu incerci sa castigi ceva (cunostinte) fara sa muncesti (sa citesti pe net), deci sa inteleg ca este ilegal si ce faci tu aici ca intrebi si vrei ca cineva sa iti raspunda mura in gura ? Sau e un fel de cersetorie, ceea ce e la limita legalitatii, totusi nu cred ca este chiar ilegala si sunt persoane care castiga din asta.

Link spre comentariu

Nu cred ca e legat de conturi sau alte chestii.Parolele se pot schimba periodic,optional sau fortat.

 

Poate se incearca spargerea vreunui algoritm de criptare,de care,de unde cine stie.

 

Poate se forteaza artificial consumul de energie electrica.

 

Poate cineva ce-si permite sa plateasca (are nevoie de mare putere de calcul insa nu poate cumpara si administra milioane de calculatoare) are ceva de descifrat, asa ca imparte chestia in pachete ce contra unei sume vor fi facute de altii.

Link spre comentariu

Din cite am inteles eu numarul de bitcoin este dat si limitat la 21 de milioane. Cistigul net apare din

cresterea valorii bitcoinului, datorita cererii si ofertei, nu baga nimeni bani, utilizatorii cresc valoarea.

Datorita tranzactiilor rapide, usor de manipulat, fara taxe si impersonale sunt foarte multi amatori de a transforma valuta reala

in bitcoin, dar si sa utilizeze variante alternative cum este "mineritul" cererea ducind la cresterea valorii.

Este ceva asemanator cu valoarea unui bulb de Lalea Olandeza care ajunsese sa valoreze cit

un vapor, sau ca valoarea briliantelor.

Riscuri sunt din aparitia unui bitcoin mai bun, din interzicerea bitcoinului, din spargerea programelor de criptare

sau din erorile inerente ale oricarui program de criptare.

Astazi pretul unui bitcoin este circa 2500 Euro.

 

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Total FALS! Nu este joc piramidal si nici macar nu tine de noroc / soarta / relatii ...

Aproape oricine poate castiga din BitCoin atata timp cat il duce capul cum sa faca asta. Problema ramane pretul exagerat de mare al energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Link spre comentariu

Cum sa te bazezi pe ceva care nu exista fizic, e virtual ? Nici banii din buzunar nu au valoare fixa, se pot devaloriza in orice moment. Tranzactiile cu bani virtuali sunt avantajoase pentru traficantii de droguri, pentru cei care fac afaceri si evita plata impozitelor, pentru infractori. Dau lovitura, primesc bitcoinii si ii transforma in dolari (hartii tiparite de o familie din SUA). Cu dolarii poti sa faci multe, desi nu te poti baza nici pe ei, pe termen lung.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Sunt magazin online din Romania, si nu numai, ce accepta plata in BitCoin. Nu vand droguri / arme / oameni si sunt foarte serioase !

E adevarat ca in spatele tranzactiei se afla un procesator de plati ce transforma bitcoinul in bani reali pentru evidenta contabila.

 

Pentru Dudikoff: BitCoinul nu a fost inventat ieri, are o mica istorie si o evolutie spectaculoasa dar sinusoidala. Daca ai chef si timp te poti uita la cateva documentare despre bitcoin / litecoin si iti garantez ca unele sunt cel putin interesante. Viitorul nu e de luat in ras sau de ignorat iar controlul centralizat al banilor nu poate exista la nesfarsit.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări