Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blacksmith

Membru cunoscut
 • Posts

  4,064
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Profile Fields

 • Location
  Romania

Recent Profile Visitors

5,171 profile views

Blacksmith's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Bai, eu nustiu ce dreacu are Ianis asta in cap... Si-a pus nunta exact in ziua cu finala la Euro. Daca ajungea Romania in finala, ce facea ? Nu gandeste, pe bune !
 2. Ar fi si pacat sa nu castige Spania... Mie mai mi-a placut Giorgia si Turcia. As fi vrut o finala Romania-Ucraina... dar n-a fost sa fie.
 3. Si din Pi Zero si din laptop...
 4. Si acum... sa vedem ce fac din el ! Ca n-am nici o idee... Ar merge un osciloscop digital, frumos, elegant, cat de cat...
 5. Mi-a venit ecranul... Consuma maxim 400 mA pe conectorul USB. Nu stiu daca o trage ceva si pe HDMI, dar daca ii conectez doar cablul HDMI nu se aprinde... Oricum, merge bine si se vede super !
 6. Nu le mai stiu pe dinafara si acum nu e langa mine... Sa zicem, in jur de 28 x 25 x 12 cm. Uite asa arata: https://www.elforum.info/topic/158695-server-nas-custom-made/?do=findComment&comment=2190239
 7. Tocmai terminai si eu softul pentru graficile termice la NAS-ul meu, care e facut sa reziste pentru urmatori 150 de ani. Ce zici, @digitalelectron iti faci si tu unul din astsa ? Aici temperatura si turatia ventilatorului din NAS. Iar aici acelasi lucru, dar in UPS.
 8. Pai asa ne putem gandi la nesfarsit... Noi aici nu sintem firme, sintem utilizatori simpli. La mine backup-ul se face automat in data si ora stabilita. L-am setat la o saptamana si de restul se ocupa el. Nu mai e nevoie sa fac eu absolut nimic. Imi cloneaza folderul sursa specificat pe un hard din NAS. Am observat ca de obicei ii ia 3 minute sa reinprospateze backup-ul, la 170.000 de fisiere.
 9. Ce spune ? Zi-mi in 2-3 cuvinte, ca n-am timp sa citesc toata conversatia... Eu, dupa ce mi-am luat raspberry am invatat imediat Linux, si inainte mi se parea greu, dar nu e.
 10. Asta cu RAID-ul mi se pare un snobism de mare clasa, ca si cu haudiofilia. Deci ai niste date, da ? Si vrei sa nu le pierzi. Ok. Le copiezi frumos pe un alt hard si aia e ! Ai deja 2 copii: una pe PC-ul pe care lucrezi si una pe hardul de backup. Nu iti trebuie 14 discuri legate in paralel. Eu am 4 discuri pe NAS-ul meu cu raspberry. Pe unul tin a 2-a copie a datelor importante si pe celelalte 3 copiez chestii neimportante pentru depozitare, muzica, seriale...
 11. Pai inseamna ca ai 110 ani !
 12. Anul asta implinesc dublul varstei pe care o aveam cand am facut prima data sex.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines