Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

VAX

Membru activ
 • Content Count

  2,099
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

393 core_reputation_level_5

About VAX

 • Rank
  core_member_rank_4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nici sulfura de argint nu conduce bine curentul electric. Ar trebui o acoperire suplimentara cu ceva de protectie (email) , dupa argintare. Insa aceste lacuri nu formeaza pelicula compacta, mai ales cand se indoaie sarma. Daca priviti la microscop sarma emailata, arata ca parbrizul masinii dupa ce este lovit cu ceva dur (mii de microfisuri). Este mai bine cu emailare, protejeaza 99%. Aveti date comparative cu Q-ul bobinelor in functie de materialul conductor utilizat ?
 2. Este asa de importanta argintarea ? Nu se poate folosi sarma de CuEm cu diametrul mai mare ? Argintul se acopera cu un strat de sulfura, de la hidrogenul sulfurat din atmosfera.
 3. Muncitoreste, ochiometric, cu dalta si ciocanu'. Hei rup, hei rup.... N-ati masurat nimic, nu stiti cat sunt transconductanta structurii si capacitatile. Parca ati fi facut facultatea la ff. Nu este abordare la nivel de inginer.
 4. Va spun din experienta cu osciloscoapele digitale de la serviciu. Captau semnale RF si cu borna de la intrare pusa la masa. Este normal ca stick-urile SDR sa file legate la antena (direct sau prin preselector) cu cablu coaxial cat mai bun, pentru ca orice calculator genereaza multe armonice.
 5. Demoduleaza softul poimarti, fara partea hardware. Stick-ul este nucleul unui receptor digital. Completat cu preselector activ si cu PC rapid, este la fel de bun ca receptoarele de lux. Trebuie ca preselectorul sa fie cat mai departe de sculele care perturba (armonice de la comutatie), daca s-ar putea cat mai aproape de antena. Coaxialul de legatura sa fie cu tresa deasa, sa ecraneze bine.
 6. Final cu o singura lampa (fiabilitatea mai buna) si compensarea pierderii de putere cu o antena directiva (cu castig mare). Asa este bine.
 7. Pai n-ati aflat cat sunt transconductanta structurii si capacitatile interne (intrare, iesire, de reactie - intre intrare si iesire) ca sa puteti simula niste scheme. Doar ati palavragit cu pistolul de lipit in mana. Nu se lucreaza asa, la nivel de inginer.
 8. Daca aveti de gand sa bateti campii cu discutii aiurea, mutati-va la Discutii Diverse. Vad ca nu contribuiti la lamurirea misterului cu CMOS-urile utilizate la radioreceptoare.
 9. Se pot descarca cartile de pe http://publ.lib.ru/ARCHIVES/M/''Massovaya_radiobiblioteka''/_''Massovaya_radiobiblioteka''.html cu programul Offline Explorer, automat, fara sa pierzi timpul cu fiecare fisier. Se seteaza sa descarce doar un fisier la un moment dat, pentru ca serverul pe care sunt cartile nu permite descarcarea mai multor fisiere simultan. Eu utilizez o versiune veche a cestui program (intra pe o discheta).
 10. Stergeti postarile neconforme, nu dati pedepse preferential. Asta este rolul principal al moderatorului. La romani este tampenie curata, autoritatile dau amenzi (de ex. la circulatie) cat salariul mediu, sau chiar mai mari. Le dau sporadic, pica magareata pe cate un oarecare. Efectul este ZERO, din punct de vedere educativ. Daca ar fi consecvente si ar aplica legea strict (adica des, la toti cei care gresesc), ar fi revolta sociala, practic legea ar fi inaplicabila. In Occident amenzile sunt cat castigi intr-o zi de munca, te ustura, dar nu te baga in datorii. Se aplica des, nu sunt iertati cei care gresesc. De asta lumea se conformeaza, pentru ca multi au simtit placerea produsa de amenda. De unde stii ca erau moarte ? Dormeau. Lasa-le dracu de mite, ca nu din cauza lor calitatea discutiilor este scazuta.
 11. Un premiu special ar merita domnul din acest film de pe Youtube.
 12. Sunt zgomotoase rau (NF=14dB) stick-urile si fara preselector nu merg la DX-uri. In rest fac treaba buna, decodeaza orice semnal. https://www.eham.net/reviews/view-product?id=12358&page=1&per-page=10
 13. Folositi antena copac. Copaci sinfazici.
 14. Utilizati un program de transfer de fisiere, cum ar fi acesta. Il folosea baiatul meu cand daduse in mania jocurilor pe calculator (era la gimnaziu). Pornesti programul, selectezi folderul in care sunt fisierele, dai o comanda (nu mai stiu cum se cheama) si iti spune adresa IP la care apare pe net. Transmiti prin ceva (telefon, e-mail, pe forum, etc) IP-ul respectiv celor care vor sa descarce fisierele. Lasati calculatorul pornit, la fiecare pornire se schimba IP-ul. Merge destul de repede transferul. Atentie la cum este setat routerul (porturile), sa nu blocheze conexiunea la Internet. Eventual legati calculatorul direct la firul de net, sari peste router. Uneori si RDS blocheaza. https://www.google.ro/search?client=opera&hs=Dwo&sxsrf=ACYBGNTvPmDUd4TdM7IQ--VnRKT7S-WCAw%3A1575531377446&ei=cbPoXfH1GufKrgTU_JrQDw&q=free+file+transfer+Software&oq=free+file+transfer+Software&gs_l=psy-ab.3..0i7i30l10.3793.6776..12537...0.1..0.133.577.0j5......0....1..gws-wiz.......0i71j35i304i39j0i7i30i19.Cd3iY5iZr9A&ved=0ahUKEwix8tbg_53mAhVnpYsKHVS-BvoQ4dUDCAo&uact=5
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.