Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gauss

Membru activ
 • Content Count

  5,325
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,825 core_reputation_level_5

About gauss

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Romania

Recent Profile Visitors

8,260 profile views
 1. Parca n - ar fi rusesc ! Dar e posibil sa ma insel ...
 2. Eu ( nici ) nu incap in ascutitorile din foto . Poate doar cu eforturi , si dorinta sa cobor imediat . Si mi se par fragile , probabil la vreo chestie usoara - medie nu iesi prea bine . Ca sofer sau ocupant zic ...
 3. Cam mult . Ca nu fac productie ( pe care s - o si cumpere cineva ) , sunt pentru micile mele experimente . Complementarul 2N5109 il am , cateva zeci de bucati . La vremea respectiva nu m - am ingrijit si de PNP ( oricum erau mai scumpe si atunci ) , si acum au disparut . Sau se ofera la preturi ca mai sus . Mai caut , sau trec pe alta pereche . P.S. - de la Farnell nu mai cumpar nimic , nici la 1 ban bucata . P.P.S. - cu scuze pentru off - topic , o sa incerc si la Bazar , la cumparari .
 4. Sunt multe locuri in industrie unde ( din diferite motive ) loturile care contin exemplare ( orice ar fi acestea ) cu probleme , denumite astazi neconformitati , se elimina integral si se distrug , pentru a nu fi livrate sau reintroduse pe flux . Eventual se recupereaza materiile prime , daca costurile acestei operatiuni se justifica . Pot da exemple , de la industria alimentara pana la cea de produse speciale ( eufemism ) . Se incadreaza si cea de componente electronice , fie si partial . Informatia privind acestea am primit - o cu ani in urma , cand mai importam din fosta URSS . Atat componente , cat si module , piese de schimb si subansamble pentru industria in care am lucrat . Spuneam de diferite motive . Unul ar fi asigurarea ca nu vor trece la beneficiar produse de calitate slaba , si al doilea de a nu scadea increderea in produse . Atat la beneficiar , cat si la fabricant . Desigur , sunt costuri ... , dar se distribuie pe produsele calitative . Nu pierde nimeni , nici macar fabricantul . Sunt pierderi luate in calcul , de cand se stabileste tehnologia , fluxul de fabricatie si pretul de cost . Oricum cel platit de beneficiar este de zece ori mai mare , industriile de acest gen asigura profituri materiale mari , in afara de beneficii de alta natura . Important este sa se asigure neconditionat functionarea sau folosinta in proportie de 100 % , fara nici un rateu . Suna ciudat , dar este adevarat .
 5. Aveti ( mare ) dreptate . Am scris ( mai de mult , unii colegi m - au luat in zeflemea ) despre un coleg de scoala generala , a facut puscarie ( la propriu ) fiindca la perchezitie ( venisera pentru altceva ) au gasit o moneda de o jumatate de dolar , o gasise copilul pe plaja la mare , si se juca cu ea , era la vedere in lucrurile copilului . Un bonus neasteptat pentru militie , oricum personajul era vizat din alte motive . Temeinice , din ce am intes ( ma rog , barfe ) . P.S. - frumoase piese . Intotdeauna postati chestii " grele " . Ma uit la ele ca iubitorii de arta la tablouri , in vreo expozitie... P.P.S. - dioda de jos e inseriata , si masurata individual , cred ca n - a fost in productia curenta . Ma rog , nu aia din cataloage . Pare a avea terminal filetat , pentru pense de montaj . Am sa caut si eu , cred ca mai am ceva rusesti , 3G ( galiu - arsen ) microunde .
 6. Ma rog , parerea mea poate fi ( si este ) subiectiva . Am crescut ( si am condus ) cu alte masini , asta a lasat urme . Mai mare ( in toate sensurile ) insemna mai bun . Si perna de la scaun , si grosimea tablei de la caroserie , si portbagajul , si rezervorul etc . Poate in viitor masinile de masa vor arata asa . Ca se va cumpara ce e pe piata , constructorii impun moda , si nu cumparatorii , ei doar au nevoie de auto . Dar ( zic eu ) mai este ...
 7. Aici va pot ajuta colegii de meserie , care fac (si) asa ceva . Sau lucreaza la firme de profil , si stiu ce si cum , fiind in bransa . Acum , in conditii clare , probabil veti primi informatiile pe care le asteptati . Oricum , spor , si poate ne tineti la curent ce si cum . Sigur intereseaza pe multi useri , chiar daca nu posteaza in topic .
 8. 2N3055 este ( a fost ) cel vestic . Ca ei l - au nascut . Alea vestice sunt la fel , orice firma ar scrie pe ele . Adica in specificatii de catalog , si peste . Cand a luat Romania ( IPRS ) licenta , avea un singur set de caracteristici . Asa ar fi trebuit sa iasa si clona legala . Ce a fost " plus " , adica minus , e contributia locala . Care , cum si de ce , e alta discutie . Dar nu despre 2N3055. Ci despre rude mai sarace , fie ele si din aceeasi familie . Fiecare cu certificatul de nastere si cartea de identitate ale ei , strict . Cam atat , despre 2N3055 vor fi probabil discutii perpetue . La pravalia unde am lucrat ( atunci ) , s - au folosit KT - uri rusesti si KD - uri Tesla in locul lui . Asta la ce zbura , sau avea insemne tricolore si statea (si) afara , vara si iarna . La montaje interne , standuri si alte cele din uzina , ale noastre de IPRS . Astfel s - a impacat si capra si varza , ca era directiva de promovare a produselor romanesti , reducerea importurilor etc. Utopica , daca vroiai sa faci ( si sa vinzi pe valuta forte ) ceva pe profilul uzinei . Iar valuta era Dumnezeu pe atunci . Si acum , as indrazni sa cred ...
 9. Ca tot discutam ... E vorba doar de cablare ? Dozele , tubulatura ... , si altele , sunt deja gata ? Ca am inteles termenul " renovat complet " , care poate insemna multe . E si zona de defrisat , poate mai trebuie ceva retusuri , modificari . P.S. - daca manopera ati definit - o deja , ma rog , in nume propriu , incercati sa gasiti ceva oferte ( clare , ce se face si ce nu ) . Ca depind si astea de multe . Zona , anotimp , durata de executie etc . Astfel vedeti " pe unde sunteti " . Macar e un punct de plecare ... Pentru o eventuala negociere ( de obicei asa se intampla ) . Daca e criza de meseriasi , mai putin . Adica totul sau nimic .
 10. Eu am dubii si cu alea . Faptul ca ai avut 5 voturi in plus la o motiune de cenzura nu garanteaza ca te va vota ( covarsitor ) poporul . S - a cam reglementat si diaspora , nu va mai fi milionul de voturi . PNL - USR nu e aliaj castigator . Au interese diferite , multe antagonice . UDMR pandeste , ca intotdeauna . Ponta e cheia . Sau " cheia " . Le stie ( si le are) pe toate , bune si rele . Fara el ( partidul lui ) , totul e beletristica . Daca suge semnificativ din seva ( si oamenii , care asteapta ) PSD - ului , devine noua forta politica conducatoare . Si va avea in siaj pe astia mici ( minoritati , PMP , independenti , ceva Tariceanu ) , pesti - piloti care asteapta si ei firimituri de la marele rechin . Cam atat , ca e politica si nu e voie .
 11. Mie nu . Astia veniti din mediul bancar nu sunt de buna credinta , trag pentru stapani , nu pentru stat . Pana la urma , pentru noi toti . Sigur in minister sunt finantisti buni , nu sunt promovati ca ministri fiindca sunt profesionisti , nu membri de partid . Nu neg competenta d - lui Citu ( desi e de discutat , o banca e una , o tara e cu totul altceva ) . Nici Teodorovici nu era prost , numai ca era om de partid . Ca si Citu ... Ambii raspund comenzilor , desi ar trebui sa aiba independenta si viziune . Si o buna conlucrare cu Banca Nationala ( care numai neutra si loiala nu e ) , cu institutele de analiza si prognoza etc . Si mai ales sa nu " inteleaga " limbi straine , in care vin edictele de la Bruxelles .
 12. Suna a fundatura ... Nu ca n - ar fi . Trist ... Lumea continua sa plece . 6 ( sase ) medici pe zi . Nu personal medical ... Pleaca si absolventi ( inginerie si domenii tehnice ) , si oameni care au ramas doar sa capete experienta relevanta si portofoliu . In afara de muncitori , studii mediii , salahori si necalificati . Zona infractionala nu se pune .
 13. Pretul e greu ( virtual imposibil ) de estimat . Tine de calitatea materialelor , si de manopera . Care are si ea calitatea ei ( termen generic , e si cantitativ si calitativ ) . Plus verificarile etc . Asta depinde de cine o face ( instalatia ) . Trebuie si defrisata cea veche etc . Singurul sfat ar fi sa alegeti cel mai bun meserias ( in mod rezonabil ) pe care - l puteti gasi . Eventual o firma , despre care sa stiti sau aflati lucruri bune , profesional vorbind . Contract ( clar In prevederi si redactare ) si garantie . De proiect nu mai aduc vorba . Pe hartie , nu in minte . Facut de cineva de meserie , la curent cu reglementarile si normativele . E ( obligatoriu ) primul pas bun . E vorba (si) de bransament , tablouri etc .
 14. Mie tot urate mi se par . Alea din foto .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.