Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gauss

Membru activ
 • Content Count

  5,566
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,914 core_reputation_level_5

About gauss

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Romania

Recent Profile Visitors

8,556 profile views
 1. Cine stie ce are pe burta ... , pardon , abdomen !
 2. Nu l - am deschis eu . N - as fi avut motiv . Cu acelasi titlu ca unul deja existent , deschis cu cateva ore inainte ? ... Fraza respectiva e o preluare dintr - o alta postare , mai ampla . Din celalalt topic . Poate moderatorii sectiunii stiu ceva . Ar fi mers macar o instiintare . Cred ca s - ar fi sesizat de ineditul situatiei , n - am facut niciodata asa ceva , e lipsit de sens . Oricum , motiv bun si suficient de incheierea activitatii , cel putin la aceasta sectiune . N - am mai deschis topic de nu mai tin minte ( ca data exacta ) . Sa nu existe echivoc , in situatii ca aceasta .
 3. Eu cred ca un pic mai mult . Trecand peste absurditatea medicala ( trebuie deschisa cusca toracica , si altele ... ) . Altfel , cum arati fiintei iubite ce si cum ? Cu fisier video , cu factura de la operatie ? Mare - i gradina ... Este un efect colateral al faptului ca cei 40 si ... , procente analfabeti functionali , acum scriu articole , care scapa , se raspandesc si prolifereaza in lumea virtuala precum gazele intestinale in exces , eliminate pe cale naturala .
 4. Mie - mi placea sa stau cu castile pe urechi , cu ochii pe VU - metre si cu mana dreapta pe butonul dublu de Rec Vol . Trei capete , monitor Source Tape , alta categorie ... A fost de mult , cand o caseta sau o banda cu muzica valora mai mult decat costul ei . La cele cu cap universal , stai degeaba cu ochii pe VU - metru . De imprimare vorbesc ...
 5. Raspund ( si ) eu , ca am trecut prin asa ceva . Cand lucrezi pentru guvern , si in loc de o figura care se poate usor modifica reversibil , sau una normala , care nu iese in relief , ochii tuturor ( si ai celor care sunt mai mult si mai aplicat decat curiosi , din diverse motive sarcina de serviciu ) raman lipiti pe basoreliefurile de pe piele . La tine in tara , sau in altele . La admiterea in diverse institutii , semnele particulare ( inclusiv o alunita vizibila excesiv pe fata ) sunt eliminatorii , fara echivoc . Un tatuaj vizibil e un pic mai mult decat asa ceva , tine loc cu brio de act de identitate nemodificabil , pe care - l prezinti involuntar , fara sa - ti fie cerut .
 6. Din punctul meu de vedere se pot tatua ( cei care doresc ) si pe talpi , si pe cerul gurii . Eu am emis niste pareri , daca tot e discutie . Viata evolueaza , moda la fel . La un moment ar putea sa dispara . Moda , ca viata dispare oricum . Tatuajele sunt ireversibile . Ar putea constitui obstacole in viitor . Constituie si in prezent , fie si din motivul ca multi ( oare cati ? ) considera ca corpul e cel care ni l - a dat Dumnezeu . Sau cine se considera ca ni l - a dat . Daca n - a avut din nastere , poate nu e necesar . Litoralul, si vacantele , alaturi de intimitate , unde se expun prin forta lucrurilor tatuajele , nu substituie o eventuala angajare la un loc de munca , acceptarea intr - o comunitate sau un cerc de prieteni , sau o reactie adversa ce poate proveni de la oricine . Poate nu toti care o au sunt lipsiti de importanta . Ce legatura au treizeci de ani de democratie cu o dezbatere ca cea pe care o purtam ? Ce inseamna sa fii inchis la minte ? Sa nu accepti automat ce fac altii ? Sunt tari democratice de cand s - au nascut , si nu e procent semnificativ de persoane cu " imbunatatiri " . Doar cei din anumite bande , ca semn distinctiv , sa fie usor de distins in penitenciare . Functioneaza macar ca un contraexemplu . In fine , nu mai intervin , pe forum pozitiile sunt intotdeauna ireconciliabile , inaintea argumentelor . Cont(r)eaza doar cine il are mai mare . Tatuajul , sau altceva . E tot un exemplu de inchis la minte , asta daca ma intreaba cineva .
 7. Nu poti sa - i ceri mai mult . De fapt , poti ... dar nu vei primi . Tipul respectiv a fost proiectat sa foloseasca banda magnetica de tip I - adica oxid de fier . Nu are comutare de reglaje pentru banda de tip II - oxid de crom , care ar duce la ceva crestere a performantelor . Cu dezavantajul dezbatut si para ... , in epoca , uzura mai pronuntata a capului universal . Electronika - 302 este din categoria a III - a a magnetofoaneleor cu caseta , in occident banda inregistrata - redata pentru aceasta era 80 - 8000 Hz , casete tip I . O crestere a curentului de premagnetizare ar impune si modificarea corectiei la redare , lasarea excedentara a frecventelor inalte , carora ( dupa cum bine s - a spus ) le simteam lipsa si scum 40 de ani , in comparatie cu alte scule mai performante sau magnetofon cu benzi pe role , duce la un sunet nenatural care in curand va fi sesizat ca strident si obositor . Dinamica e mica ( zgomot de fond perceptibil ) , asta este paleta furnizata de asemenea casetofoane . In epoca , Electronika - 302 a fost intensiv utilizat ca memorie externa pentru calculatoarele cu Z-80 ( casetele cu jocuri si programe ) . Eu inca am un NOKIA ( NOS ) pentru asa ceva , dedicat . Zilele lui sunt numarate , probabil il voi dona cuiva , alaturi de tot ce tine de calculatoarele cu Z-80 .
 8. O (posibila ) explicatie : https://southfront.org/russia-deploys-first-over-the-horizon-radar-its-capable-of-detecting-hypersonic-targets/ Discutia e mai lunga ... , deja e o retea de asemenea masinarii , cu spatiere ca puteri , frecvente de lucru , zone de iluminare , si alte chestii , rapid reconfigurabila . Teste se fac de vreo 2 ani ... le - am auzit si eu . Nu e o performanta ( faptul ca am receptionat asa ceva ) , se aud peste tot , ca vechea ciocanitoare . Informatii publice mai aprofundate se pot gasi pe net . http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-isi-inconjoara-intregul-teritoriu-cu-radare-capabile-sa-detecteze-amenintari-de-la-mii-de-kilometri-1588099
 9. Interesant . Viata are multe meandre ... De ce nu s - a intamplat ?
 10. Da . Si prin alte unitati .
 11. gauss

  OLD stuff...

  Da , macar la figurat ! Si la fel de rare , si pe cale de disparitie ... Mie - mi plac si digitii fluorescenti , aia vechi . Portocaliu - pal , nu cei ( mai ) moderni verzi sau rosii .
 12. Ce sa zic ... , fiecare cu optiunile lui . Eu vin dintr - un trecut si o meserie in care nu aveai voie sa ai semne particulare . Regula ( la anumite sectoare ) se mai pastreaza si astazi . Sincer , nu vad rostul tatuajelor . In vechime , in anumite areale si culturi , reprezentau ceva . Timpurile acelea si obiceiul , obiectivat de o nevoie si folosinta la vremea respectiva , au disparut . Dar nu am pareri depreciative pentru posesori . Repet , e optiune personala . Cei care poseda au avut probabil motive personale la momentul optiunii . Nu se cade sa le judec eu , nu - mi aduc nici un prejudiciu . Pastrez parerea , iarasi o optiune personala . Valoarea ambelor abordari ar trebui sa fie egala . Dar numai dupa ce acceptam ca e strict personala . .
 13. Intrebarea mea despre Silent Key a fost retorica , sa nu zic ( adevarul ) ironica . Imediat dupa afirmatia care contine termenul triple ... , a d - lui RST , si " completarea " negatie a altui domn , inteleg ca neradioamator . Chiar in nestiinta fiind , as fi putut cauta pe net . QRT !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.