Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gauss

Membru activ
 • Content Count

  4,773
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,300 Excellent

About gauss

Profile Information

 • Locatie
  Romania

Recent Profile Visitors

7,178 profile views
 1. gauss

  Free energy

  Eeeee ... sant si chestii mai elaborate , d - alde Kapanadze et comp . S - au aratat si pe elf adepti . Probabil ca odata cu scaderea aportului scolii la educatie , mai ales la chestii de fizica si altele , fenomenul se va perpetua . Ca nu din neant au aparut 45 % analfabeti functionali ... Cu cat e mai absurd , e mai " credibil " . Argumente de genul " inca nu s - a descoperit tot , acum o suta de ani nu exista device - ul X etc . , academia franceza a negat posibilitatea zborului unui avion mai greu ca aerul " tin loc de discutii la obiect , inutile de altfel . Ma rog , pana acum ... , parere personala .
 2. gauss

  Free energy

  Suna interesant . Intotdeauna am sustinut ( si in topicuri mai vechi ) ca " free energy " e cea mai scumpa ... De orice fel ar fi , numai " free " sa fie .
 3. gauss

  Free energy

  Au fost si pe forum discutii ... , un user care mai avea un pic si nu mai folosea carburanti fosili ... , alimentand instalatia care folosea apa si hidroxid , din alternatorul masinii . O versiune proprie ... , care excludea bonurile de la benzinarii . A obtinut si ceva detonatii , destul de spectaculoase ... , adica necesar un alt motor ( dupa spusele lui ) . Se poate gasi usor topicul . Interesant , fiecare rezolva in garaj chestii abandonate de mult de firmele cu bugete de miliarde si sute de ingineri dintre cei mai bine pregatiti . Se intampla si la constructii radio , si la alte sectiuni ... , chestii cu 3-400 % mai bune decat industria ( de varf ) . Oare la ce or folosi asemenea abordari ? ...
 4. gauss

  Free energy

  Oarecum off - topic ... am vazut pe timpul regretatului , la Orsova ... , niste sarbi care au vandut un praf - minune , de adaugat si amestecat cu apa ( 1 galeata + 1 plic egal 10 litri benzina CO 90 ) , la o coada la benzinarie . Erau blat cu 2 romani ... , chipurile cumparatori , care au facut " proba " pe loc ( rezervoare false ) , si au demarat impreuna cu sarbii , renuntand la " coada " unde statusera cuminti pana atunci , dupa ce tot lotul de plicuri a fost vandut . Si n - au fost putine ... , si nici ieftine .
 5. gauss

  Poze haioase

  Pare a fi ( fost ) un Ju - 88 . Sarma de rufe este ( fosta ) antena filara radio ...
 6. Doua blonde ... , una povesteste cum a cazut a sasea oara examenul pentru permis : Draga , nu stiu ce s - a intamplat ! Am facut totul perfect ! ... Cealalta : Zau , tu ? ... Si - atunci ? etc . Uite , zice prima ... , un exemplu : am ajuns la o intersectie , cu un sens giratoriu ... , unde era un semn de circulatie ... , nu mai stiu exact , ceva cu 30 ! ... Si ? ... Pai , am dat ocol de 30 de ori !!! Eeeee ... , zice cealalta ... , tu n - ai fost niciodata tare cu aritmetica ... , probabil ai gresit undeva la numaratoare !
 7. Munca multa , bani putini ... P.S. - am postat in alt topic un generator analogic , 10KHz - 30 MHz .Stabil , sinus corect la iesire , nivel etc . Cativa tranzistori , intr - o zi e gata . Inclusiv felicitarile , masa si dansul ! ... Cu digitalu' ... , se iese la pensie . Cine rezista ...
 8. Adevarata : Si reclama ... , si balabusta ! Cu ce - o fi gresit bietu' om , pare la locul lui ...
 9. Eric Maria Remarque ... , orice titlu de la el este bun si merita timpul de a - l parcurge ... P.S. - eu la cativa ani recitesc Arcul de Triumf ...
 10. Va cadea tocmai la comanda celor care " l - au conceput sa nu cada " . Cine anume , nu cred ca e greu de ghicit . Si mai cred ca nu e departe momentul . " Caderea " internetului va fi printre cele mai mici rele de la momentul respectiv ...
 11. Eu am mai multe laptopuri Dell Latitude , seria business . 6540 , 6520 etc . La majoritatea am incarcatoare de 130W , originale . La unul am facut o reinstalare completa , inclusiv windows . Venise cu incarcator de 90W , cu care am facut reinstalarea . Cand am cuplat ( din comoditate ) unul de 130W , care sta toata ziua in priza , am primit mesaj de eroare . A disparut dupa cateva cuplari - recuplari de mufa . Cateodata se repeta aleator , la intervale diferite . De ordinul zilelor , cateodata saptamani . Dupa manevra descrisa , dispare . Daca folosesc pe cel de 90W , nu apare aceasta problema . Cu unul de 65W , apare indiferent , si nu se " rezolva " .
 12. E incarcator de DELL ? L - ati avut de la inceput ? ... Mai exact , ati facut instalarea sistemului de operare cu el ?
 13. Nu pierd nimic din vedere . Asa reiese ? ... Prezenta ( eventuala ) a unui filtru , fie el si cu cuart , nu schimba tipul receptorului ( cu amplificare directa ) , nu - i adauga nici sensibilitate nici reactie . P.S. - nu toate au filtre cu cuart . Pe teritoriul Germaniei ( furnizorul DCF ) , semnalul e suficient sa asigure sincronizarea cu receptoare simple . Asa a fost tema de proiect . Faptul ca se poate folosi facilitatea DCF si la noi , in zona a treia de receptie , e un bonus ... , cateodata improbabil , dupa cum se poate constata . Eu am folosit cand am avut nevoie serioasa , pentru job (si) alta metoda , tot pe baza de unde radio , fara inconvenientele DCF .
×
×
 • Create New...