Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gauss

Membru activ
 • Content Count

  5,577
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,929 core_reputation_level_5

About gauss

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Romania

Recent Profile Visitors

8,808 profile views
 1. Coreea de Nord nu producea semiconductori in anii '80 . Nu sunt convins ca produce nici acum .
 2. In catalogul respectiv e o greseala . Chestiunea era cunoscuta in epoca . Altfel , unele chestiuni nu pot fi elucidate decat practic . S - au oferit deja solutii si metodologie . Ca fapt divers , cele cu terminatia C pot rezista lejer la 40 V . Sau pot crapa la 35 V . O limitare la 30 V e perfect acoperitoare ... , asa a gandit si fabricantul , pentru varianta cu C . Au existat si cu C , si fara . Am vazut si beta 723 , fara A . Am inteles ca erau ceva componente didactice . Incertitudinea vine din inconstanta loturilor de productie , fenomen ( profund ) similar cu 2N3055 cu sufix , folosite in epoca . Astea au fost componentele . Unde era nevoie , se foloseau importurile in capsula rotunda . Multe echipamente de FEA , IEMI , IOR etc . foloseau asa ceva . Ca idee , se pot recupera 723 straine ( chiar vestice ) din tot felul de costoroabe sau diferite module industriale , chiar din AMC - uri defecte , mai apar la vanzare , chiar si prin targuri de vechituri , se pot obtine placi intesate de componente ( doua ) la pretul unui pachet de tigari . Cine letconeste , cumpara in avans tot felul de chestii ( recuperate ) , de multe ori de zece ori mai ieftin decat chestii indoielnice de la ( unele ) magazine on - line , la care se mai plateste si transport . Ma rog , asa am capatat eu obisnuinta ... , din vremea cand componentele erau rare si scumpe . Si , mai ales , inaccesibile . In fine , scuze de off - topic , am scris prea mult . Se poate sterge .
 3. 723C - 30v , 723 simplu - 40 V . Vorbesc de integratele productie IPRS . Informatie de la sursa ( producator ) , prin viu grai . Asa le - am folosit si in proiecte , la fabrica . Vorbesc de mii de bucati . Performanta referintei de tensiune se poate verifica si " acasa " . Montaj de test , voltmetru cu cat mai multe cifre ( dupa posibilitati ) , ambele incalzite si stabilizate . Oleaca de termometru , si un foehn . Cald , rece etc . Daca montajul de test e lacuit , fie si " de urgenta " , cu o solutie de colofoniu in alcool , in lipsa unui lac dedicat , si introdus intr - o punga de plastic , se poate incerca si un set de teste la congelator . Am mai scris in alte topicuri , la gama militara de temperatura ( -55 , +125 grade Celsius ) unele loturi sau exemplare individuale clacau . Pura istorie , fara nici o relevanta , a fost acum zeci de ani . P.S. - cine doreste cu ardoare , poate cauta ( MAA )723 , capsula metalica rotunda . Poloneze , cehesti , etc . Trec cu brio toate testele , decat ca unele conexiuni interne nu sunt accesibile , capsula are doar 10 pini .
 4. Domu" Miticamy , cititi topicul si ( poate ) intelegeti postarea mea . Schema de la care a plecat totul ( postata de mine ) a fost declarata off - topic . Nu m - am legat de nimic , am expus o parere . Inca o sustin . Am dat si explicatii , eu asa obisnuiesc . Puteti sau nu sa fiti de acord cu ea , nu e treaba mea . In rest , multa sanatate va urez , si va asigur ( am mai facut - o ) ca nu dau curs si explicatii nemultumirilor dvs . la adresa mea , oricare ar fi ele . Am mai facut - o , si pe PM , si nu mai repet greseala , nu sunteti abilitat sa ma trageti de urechi . Mai ales cat eu n - am facut - o . E forum public , inca am dreptul sa postez ( in sectiune m - am retras deja ) , si exista moderatori carora va puteti adresa cu cereri , s - a facut apel in mod repetat " folositi cu incredere butonul report " , daca va nemultumeste ceva . Eu l - am folosit , cateodata cu rezultate . Alteori fara . Mai mult , nu . Oricum am scris prea mult , sunt doar raspunsuri . Ultimele , nu vor mai fi nici acestea , am (si) altceva de facut .
 5. N - or fi chiar sute ... , dar suna asa frumos ! In ton cu postarile de pe sectiune . Unde totul e cu trei ordine de marime peste superlativul absolut . Asa arata coperta lucrarii . Materiale integrale nu mai postez . Fie si datorita faptului ca mi s - a explicat ca sunt asa de usor de gasit pe net , eMULE etc . , si incarc forumul degeaba . As pune si postarea , dar mi - e lene ... , oricum nu mai postez in topic si sectiune . Am scris mai sus . Acum s - a intamplat fiindca am fost citat , si consider politicos si o datorie sa raspund . Am postat destule materiale , e vorba de ceva giga ... , am ceva topicuri la bodega , fara cele din sectiune . Deci nu e rea - vointa , doar o reactie la desconsiderarea efortului ( consider ca eu l - am efectuat ) . Ocazie pentru persoana respectiva sa puna la dispozitie materialul respectiv , sa ajute comunitatea . Daca doriti neaparat materialul , gasiti mail - ul meu la profil si stabilim ce si cum , eventual pe PM .
 6. Am luat act ... , important e sa am ce , dupa cum am scris mai sus ! Postez in topic , daca am rezultate .
 7. Niste resturi din kit ( cred ca ) mai am si eu ... Am avut mai multe , ultimul mi - amintesc ca nu l - am finalizat . Daca apar la recensamant , care va fi desfasurat in perioada urmatoare , le donez . Promisiunea are valoare doar daca le gasesc , nu vreau sa provoc deziluzii ... , nu le - am mai vazut de ceva ani , a sosit momentul ( in saptamanile urmatoare ) sa constat ce mai am prin atelier , in zonele de depozitare , unde trebuie pusa ordine si luate ceva decizii .
 8. Eu am postat o schemutza gasita pe aiurea . E una din cele 5 ( cinci ) postari din topic , din ce - mi amintesc . Oricum , un numar cu o singura cifra , asta daca n - am gresit la numaratoare . Ceea ce e foarte posibil . E off - topic , am receptionat mesajul . Rog moderatorul sectiunii , si cine mai are accces la butoane , sa o stearga . E un receptor MA pentru radiodifuziune . N - am sustinut ca e performant . Orice ar insemna asta . Decat emitatoarele de prin topic , si echivalente de C-MOS de la diferiti fabricanti , ar putea sa fie . Ca idee , daca e consecventa , ar trebui sterse si celelalte 53 de pagini . Lasata doar prima postare , introductiva . Eu n - am gasit in topic urme materiale ( fie si virtuale ) de receptor performant cu porti logice C - MOS . Adica schema , masuratori , pareri ... , fie si subiective . Or fi , dar mi - au scapat . Nici macar vreo foto . Titlul mai mentioneaza si " alte aplicatii audio si RF ale acestor circuite " . Cu un pic de efort , m - as fi incadrat . Cam atat , urez mult succes topicului in continuare , si daca se poate , si sectiunii . Multa sanatate si sarbatori fericite , profit de ocazie desi e poate cam devreme , nu mai intervin in topic .
 9. O schema culeasa dintr - o publicatie cu sute de scheme de radioreceptoare . De la simplu la complex , unele scheme chiar interesante . Ma rog , zic eu ... Este in limba rusa , dar cred ca nu sunt probleme pentru cineva cat de cat obisnuit cu domeniul . Ma rog , si care este curios ( suficient ) cat sa o incerce , nu numai " din ochi " , ci cu letcon si componente :
 10. O haita de lupi se pregatea sa dea atacul la o stana . Unul dintre " santinele "', care asigura misiunea , vine urland cat il tineau plamanii : " Catzelu' Pandele , catzelu' Pandele ! " . Toata haita o ia la fuga , disperata si cu viteza maxima . In coada formatiei , seful haitei , si cu fi - su , participant prima data la o asemenea actiune . Alergau cat puteau de sustinut , la un moment dat fiul sefului haitei nu mai are suflu , si se opreste . Taica - su , mirat ... , si el . Printre gafaituri , fi - su' il intreaba : " Tata , cainele acesta Pandele ... , e vreo namila fioroasa , etc . , ne poate pune in pericol ? " . Taica - su' ... " Nu fiule , e un ala mic , rapanos , rahitic etc . " . Fiul , consternat : " Atunci , mai tata , catzelu ' Pandele asta ... , ne pupa - n cur ... ! " . Taica - su , stanjenit si cu o lacrima mijind discret la coltul ochilor : " Da , fiule , asa este ... , si aici e marea problema ... , nu i - am gasit nici o rezolvare ... Nici nu - ti inchipui ce nas rece are ! ... " .
 11. https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/a-murit-marie-fredriksson-solista-trupei-roxette-61-ani-1_5def895c5163ec4271e18fb6/index.html
 12. https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/a-murit-marie-fredriksson-solista-trupei-roxette-61-ani-1_5def895c5163ec4271e18fb6/index.html In memoriam :
 13. In servicii nu se toarna . Sau doar odata cu fuga , nu se prea intampla . A disparut si moda agentilor dubli , multipli etc . Exista un mijloc infailibil , a scris presa de el ..., dar degeaba . Se cheama poligraf . Contactul cu el e destul de des . Regulat , dar si aleator si intempestiv . Si nu toti membrii socializeaza la revelionu' lu ' Vanghelie , majoritatea nu se intalnesc niciodata , si nu stiu unii de altii in misiuni , unde se lucreaza independent sau echipe , ce pot fi doar banuiti ( sau banuite ) ca exista . Poate nici nu sunt ... , dar e jenant sa te intorci fara rezultate , dar sa le gasesti pe masa . Ai de dat explicatii ... , nu foarte multe , si nici prea de durata . Ca nu stie nimeni cine esti , poate sa - ti duca dorul familia , care afla ca ai patit ceva ... , sau ai fugit in lume din varii motive . Sau nu afla nimic , sunt persoane disparute cu sutele anual . Ca nenea ala din Istanbul , disparut . Caz fericit , s - a reintors dupa ceva timp ... , dar nu - si reaminteste nimic . L - a " recunoscut " un cetatean turc pe strada ... , care - l astepta sa apara , si sa anunte autoritatile ... https://adevarul.ro/locale/ploiesti/surse-inginerulploiestean-disparut-luna-istanbul-fost-gasit-1_5bab0e6adf52022f75d7411f/index.html
 14. Ala tatuat nu va ( mai ) putea lucra niciodata sub acoperire . E doar un bataus de la SIAS si nimic mai mult . Eu n - as amesteca niciodata politistii de strada , care au voie cu tatuaje ( interesanta stire ) , dar sa nu fie la vedere , cu cei de la alte structuri . Nu le dau numele , sugerez ca sunt de calibrul fostei formatiuni Acvila , desfiintata . Cine stie de ce , stie . Sub acoperire , esti filmat fara sa stii , cu ceva fetitze , pe care nu poti sa le refuzi ... , ca ai da mai mult de banuit . Si tatuajele , alea la ne - vedere , sunt cartea de identitate de care scriam ca o prezinti fara sa vrei . Infractorii de calibru , aia care nu sunt prinsi , din crima organizata , mai ales transnationala , de - aia nu sunt prinsi , si anume fiindca nu sunt naivi . Si nici prosti , nu roiesc pe langa ei politisti cu tatuaje de care stiu ceilalti colegi , de la orele de pregatire fizica , fie si la dus . Citesc de recunoasterea faciala etc . Una - i una , alta - i alta . Pot sa faca si foto 3 vederi , daca persoana nu poate fi asociata cu un agent , nu valoreaza nimic . Ai recunoasterea faciala a cui ? ... A lui X . Sau a lui Y . Sau chiar a lui Z . Persoane legendate , cu identitate falsa bine construita . La fel cu alte 10 la puterea N persoane comune . Afli ( banuiesti , cateodata nici atat ... ) ca sunt agenti dupa ce si - au indeplinit misiunea , unul din 10 implicati , 9 sunt mana moarta , unde mizele sunt de sute de ori mai mari decat ceva infractori fugariti de politistii cu tatuaje . Scenariul ar putea fi valabil si la alte structuri , nu le numesc . De - aia nu e voie cu semne particulare , persoanele respective nu se duc la serviciu la ora 7 , si intra pe usa structurii locale , cu albumul foto complet realizat din cladirea vecina sau autoturismul stationat in parcare sau in pana sau stationare pe langa sediu , ca e drum public . In fine ... P.S. - apropo de viata sub acoperire , nu e chiar ce ne explica toate fatucile si " jurnalistii " care scriu articole in ziarele judetene , astazi despre anticonceptionale , maine de acceleratorul de particule de la CERN , si poimaine de doctrinele politice de - a lungul timpului : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/politisti-din-constanta-condamnati-dupa-ce-au-torturat-un-investigator-sub-acoperire.html " Fantezie " de la Politie , serviciile ( membrii aia adevarati ) au alte desfasurari .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.