Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gabiz_ro

Membru activ
 • Content Count

  1,835
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

173 Excellent

About gabiz_ro

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Comanesti-Bacau

Recent Profile Visitors

912 profile views
 1. Pagina 2 primul mesaj,tocmai am verificat si sunt valide inca.
 2. Acum se mai inchide brusc? Mai are si alte manifestari ?
 3. Dump e numit continutul citit din spi flash (un chip de memorie) Ai incercat procedura de la pagina 87 din manual si tot cere baterie? Info de pe net I have updated bios for a ASUS F75A (2012) without battery. Download the new bios (for me X75A1AS.412) and copy it on USB key (FAT32). Start and enter bios, then in bios menu : "Advanced" -> "Start Easy Flash" When the system will display that you can not update the bios because there is no battery, on your keyboard you enter "risky"
 4. Nu mai e asa simplu demult la multe modele. Trebuie sa salvezi din vechiul dump cateva regiuni si le transplantezi in noul dump altfel apar probleme. Sa nu mai spun de ME region care daca nu e OK apar tot felul de manifestari. Totusi unele programe de rescriere bios accepta anumiti parametrii,poate asa trece de verificarea bateriei. Apare problema vreunui incident "neprevazut" si exista riscul sa-l strici,daca ai ghinion si se opreste alimentare cu energie electrica,contact imperfect la mufa incarcator etc. Bateria din foto e ASUS laptopul e tot ASUS? Asus avea in bios parca optiunea sa-si faca update el dar nu stiu daca si asa cere baterie neaparat.
 5. Salut Le mai poti uploada undeva? Au expirat perioada de stocare. Multumesc.
 6. Din cate stiu programul de la Longer are ceva de service in baza de date. Cauti dupa service sau modelul telecomenzii. Nu-mi amintesc exact parca cu service e numita cea de LG iar la Samsung nu e trecut service in denumire dar poate ma inseala memoria.
 7. Formula este in datasheet Intensitatea curentului e data de formula 810x1,22V impartit la valoarea in Kohmi a rezistentei. Asta pentru o ramura,adica pentru un sir de led-uri,daca cele 4 canale ale integratului sunt legate in paralel se imparte sau inmulteste cu 4 depinde cum calculezi. Ex: Vrei un curent de 280mA total prin cele 4 canale conectate in paralel. 280/4 =70mA pe canal 810x1,22=988,2 988/70=14,11 Rezulta o rezistenta de 14,11Kohmi Cum de obicei sunt doua rezistente in serie in pinul Iset iar valorile din calcul uneori sunt mai greu de potrivit,te adaptezi la ce combinatii gasesti. Ex2: 10K+3K3 rezulta 13,3Kohmi In cazul acesta 810x1,22 impartit la 13,3 = 74,3 74,3 mA pe canal,4 canale in paralel 297,2mA total Asta valabil doar pentru circuitul in cauza. Altele au alte valori de calcul sau alta formula de calcul.
 8. In principiu acest a a fost conceput pentru telefoane,acolo in principal te intereseaza zona de boot,multe probleme fiind generate de asta,deci important era sa "invii" oarecum telefonul pentru a-l aduce in faza in care e conectabil pe USB si rescriere soft cu programele dedicate. In aceste situatii un full dump poate genra alte probleme,gen calibrare,IMEi etc,care posibil erau intacte inca in EMMC,dar rescrise in cazul unui full dump cu datele altui telefon. In fereastra cu log-ul de identificare arata tot ce e nevoie,daca vrei sa citesti full dump.
 9. Spune in datasheet. Iled = 988/Riset Atentie ca este vorba de Iled (intensitatea curentului prin led) pentru un singur canal. Cum de obicei sunt legate cele 4 canale in paralel trebuie tinut cont de asta. Pentru 300mA curent prin led-uri,reiese un curent de 75mA pe canal,si o rezistenta in pin 6 de aproximativ 13,17kohmi De fapt asa se face treaba corect,am vazut de nu stiu cate ori aici pe forum,solutii cu modificarea rezistentei din sursa mosfet (pentru schema asemanatoare,ca sunt si cazuri diferite unde asa se face reglajul)
 10. Unele asa fac,daca nu detecteaza display. Eu vad acolo un semireglabil,de acolo se regleaza curentul prin led-uri. Eventual daca pragul nu e satisfacator vezi ce rezistente modifici pe langa semireglabil.
 11. https://androidfilehost.com/?fid=11410963190603864778 http://www.gsmforum.ru/threads/322403-5003D-как-обойти-аккаунт
 12. Atheros ar5b95 e placa de retea wireless E si asta trecuta pe eticheta dar nu este model de laptop. De obicei led-ul de la caps lock clipeste si indica ce cod de eroare semnalizeaza,dar sunt si modele ce nu au acest led si presupun ca atunci indica prin led de power codul respectiv. Daca are led la tasta caps lock acela ar trebui sa clipeasca daca e o problema,asta inseamna ca nu ajunge la initializare de clipeste led de power,si problema ar fi de la alimentare sau de EC firmware (daca are SPI flash separat de BIOS) sau chiar BIOS corupt (daca e un singur chip pentru EC si BIOS)
 13. Sunt firme si firme. In general cand lucreaza cu un singur curier au un fel de exclusivitate,am primit comenzi prin curier,de la unele magazine online unde se specifica clar,taxa de livrare x lei,gratuit la comenzi peste xxx lei. Asa au venit chiar daca aveam km suplimentari la acel curier.In alte situatii am avut de platit km suplimentari. Aici depinde de contractul intre firma si curier,livrezi doar prin el si ai ceva rulaj nu-ti mai taxeaza clientii pt km suplimentari. Am avut mai demult in aceeasi zi,la acelasi curier,doua colete livrate simultan,unul cu transport 0 lei,trecusem comanda de pragul pentru care transportul era gratis si celalalt vreo 50 -60 lei doar transportul (doar prin acel curier se facea livrarea,era ceva urgent) Mivarom ar trebui sa livreze si prin alti curieri,de ce nu o fac? Problema lor.
 14. Respectivul TV UE40F6200AW -BN41-01958B BN94-06714B La ceva timp (nu prea exista un tipar) zece,doua zeci,trei zeci de secunde trece singur in stand-by. Nu se restarteaza sau altceva. Resetare din meniu sau service meniu nu a rezolvat nimic. Firmware update din meniu nu e activ (posibil sa fie nevoie de ceva timp dupa pornire pana devine activ) iar dupa resetare la prima configurare nici atat, cauta dar trece in stand-by si dupa pornire tot asa pana aleg sa sar acest pas (oricum nu cred ca ar avea timp sa-l downloadeze in cele cateva zeci de secunde) In rest functionare normala,in perioada de timp pana trece in stand-by. Conectat pe serial si activat debug din service meniu ultimele mesaje sunt [CIP_AUTHULD] Errnum 1007 [CIP_AUTHULD] error part. number = 2 [CIP_AUTHULD] System will be down.(0x2) E problema cu partitia 2? Un dump EMMC ar rezolva problema? Are cineva?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.