Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gabiz_ro

Membru activ
 • Content count

  1,717
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

133 Excellent

About gabiz_ro

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Comanesti-Bacau

Recent Profile Visitors

491 profile views
 1. Bine,se intelege ca e vorba de o litera lipsa,dar e buna.
 2. gabiz_ro

  Memory dump

  Nu mai sunt valabile acele link-uri. Sterse de pe hosting,hosting expirat,adresa gresita ...
 3. gabiz_ro

  audio din HDMI

  Cam asa ceva. DVI->HDMI doar video (totusi sunt cazuri in care vine coaxial audio out din placa de baza pe placa video si atunci ai si sunet,asta doar in caz de PC si placa de baza si cea video trebuie sa aiba facilitatea asta implementata) Audio din dispozitivul cu DVI (jack sau RCA cu acel adaptor) ajunge la TV sau monitor in intrarea audio a acestuia. La monitoare cred ca e mai simplu audio de pe HDMI sau intrare analogica merge mai departe. La TV unde sunt multiple surse de semnal audio doar selectat HDMI 1 sau 2 sau care e respectiva marcata cu DVI/HDMI va prelua sunet din HDMI respectiv sau intrarea analogica,daca e prevazut cu asa ceva.
 4. gabiz_ro

  audio din HDMI

  Cablul e DVI to HDMI Pe DVI nu ai sunet,doar video. La PC sau laptop conectezi DVI si mufa jack la iesirea audio. Unele TV au HDMI care specifica faptul ca merge si DVI acolo,deci logic selectand acel HDMI,vor prelua semnalul audio din HDMI daca este sau din intrarea audio pentru DVI,VGA. Cablul de jos e de fapt doar un adaptor de la jack la RCA.
 5. gabiz_ro

  LCD Philips backlight off

  Unele au intern o dioda antiparalel. Testerele,oricare ar fi nu sunt infailibile,mai intampini situatii cand presupui ca e bun dar de fapt nu e. Doar testat la curentul necesar poti identifica un led bun si asta macar cateva secunde sau zeci de secunde.
 6. gabiz_ro

  LCD Philips backlight off

  Vezi si dupa model panel,poate gasesti datasheet si ar trebui sa specifice acolo ce tensiune si curent trebuie pentru backlight.
 7. gabiz_ro

  Laptop R61i, telefoane android, hdd, toate ieftine

  Ma intereseaza,daca nu e altcineva deja.
 8. Schimbi cablul intre TV ---> cutie mica
 9. Cablul de la cutie pana la TV e continuu? Cum are ecranajul? Nu retin valorile iti pot spune diseara cand ma uit la TV.
 10. La mine cand a fost trecerea de la analogic la digital cablurile prin apartament au ramas aceleasi.Asta a fost cam toamna.Totul a functionat perfect pana in vara. Atunci anumite programe au inceputa sa faca macroblocuri,blocaje,semnalul fluctua putin dar era peste 90 si ceva in schimb bitrate error apareau pe respectivele programe. Doar programele transmise pe o frecventa erau afectate,altele inclusiv HD nu aveau nici o problema. Am schimbat cablurile din interior si de atunci problema a disparut. Poti incerca temporar sa muti TV in alta locatie cat mai aproape de spliter sau folosesti un cablu calitativ suficient de lung daca ai si vezi cum se comporta.
 11. gabiz_ro

  Doar bancuri ...

  Sensul ca sensul,dar semantica? Ne-am vandut pe 50 lei. Cine a vandut si pe cat? Noi pe 50 lei. Neam vandut pe 50 lei. Aici nu se mai stie vanzatorul,doar pretul de achizitie,50 lei. Bine,la noi in moldova se mai spune neam unei rude. Deci apare si varianta Neam vandut pe 50 lei,scump domne’ scump,pai ala il vandu pe 40 de arginti pe ala de fuse primul din insamantare artificiala,prototip,nu alta.
 12. gabiz_ro

  Doar bancuri ...

  Nu semnez,nu semnez dom’ ne ce nu intelegi? Hai,o stampila din partea ministerului (sau ce o fi) da,pun da asa, cu semnatura individuala,nu pai cum se poate asa ceva? Varianta II Ce zici mah’ ? Da cin’ te crezi tu mai acesta? Vezi ca acum fac hocus-pocus (fac un miting) si dispari!
 13. Daca si Samsung a inceput cu placi Vestel. Led care clipeste continuu poate fi problema de soft sau e in protectie din cauza unui scurtcircuit sau consum mare undeva. Pana acum doar una sau doua placi am avut cu led clipitor si era hardware,restul software. Nu stiu 17MB100 cum e facuta dar vezi ce memorii si pe ea,fa un backup si incearca alte versiuni de soft.
 14. gabiz_ro

  UE49K6300AK fara imagine

  Nu am mai facut poze. Pe placutele cu acele COF de pe display singura piesa care are legatura cu una din astea (nu mai retin daca VCOM1 sau VCST1) e cate o rezistenta de 10k la masa pe fiecare parte. La COF,primii doi pini si ultimii doi sunt conectati impreuna pe cablaj. Primele doua COF sunt inseriate,adica,la primul COF pinii 1si 2 vin direct din T-CON,ultimii doi se conecteaza in primii doi pini al urmatorului,adica al doilea COF,iar la acesta ultimii doi pini merg direct la T-CON Al treilea COF,nu l-am mai urmarit unde duce,doar am masurat rezistenta intre primii doi si ultimii doi pini. Al patrulea la fel. Ulimele doua COF la fel ca primele doua,conectate tot intre VCOM1 si VCST1 1 COF 5 ohmi intre primii si ultimii pini 2 COF 5 ohmi intre primii si ultimii pini 3 COF 120 ohmi intre primii si ultimii pini 4 COF 120 ohmi intre primii si ultimii pini 5 COF 5 ohmi intre primii si ultimii pini 6 COF 5 ohmi intre primii si ultimii pini. 10 ohmi pe o parte,de la COF1 si 2 si 10 ohmi pe cealalta parte de la COF 5 si 6,in paralel ies 5 ohmi cat masor intre VCOM1 si VCST1. Toate COF par identice,de ce 4 din ele au 5 ohmi si doua au 120 ohmi nu stiu dar presupun ca alea cu 5 ohmi au ceva scurtcircuit. Il asamblez si gata,nu mai pierd timpul cu el. M-a tinut ocupat destul.
 15. gabiz_ro

  UE49K6300AK fara imagine

  Dupa alte verificari am gasit intre VCOM1 si VCST1 cam 5 ohmi ,nici o componenta pe display,direct conectat la COF COF folosit e MT3232A-VC intre primi doi si ultimii doi pini cei de pe centru au 120 ohmi,iar cei de pe laterale au doar 5 ohmi intre pinii respectivi.
×