Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gabiz_ro

Membru activ
 • Content Count

  1,746
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

158 Excellent

About gabiz_ro

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Comanesti-Bacau

Recent Profile Visitors

663 profile views
 1. Ceva mai multe detalii pentru functia cu IR?
 2. La MB70 procedura este mai complicata. http://www.hifi-forum.de/viewthread-156-345.html https://forum.digitalfernsehen.de/threads/medion-md-30465-42-led-backlight-tv-life®-x17006.276321/page-17#post-6143054
 3. In a doua foto cu placa,are un S1 1 on update 2 on li battery Vad si un conector cu WLCHG posibil wireless charging
 4. Cu toate ca mi-am propus sa nu mai particip la discutii pe acest forum vin cu o atentionare pentru cine poate incearca modificarea alimentarii. Fiind la 3V nu cred ca mai are ceva pe alimentare,e direct din baterii.Chiar si la unele ce au baterie de 9V am intalnit integrate ce aveau maxim admisibil la alimentare 3.6V (din ce-mi amintesc) recomandat 3.3V Oricum este posibila utilizarea unui stabilizator suplimentar la 3.3V Apoi identificat divizorul pe care se citeste tensiunea bateriei si adaptat noilor cerinte pentru indicarea low-batt.
 5. Astazi am avut un TV Toshiba cu 17MB62,defectul in sursa.Dupa ce l-am rezolvat si montat am vazut ca nu avea decat DVB-T activat. TV era adus din UK. In service menu Option 1 Cable support e pe No oricum service menu e read-only nu poate fi modificat. Fiindu-mi lene sa-l desfac iar sa-l reprogramez am incercat alta varianta. Un stick USB formatat FAT32 pe care se creeaza un fisier DownloadProfile.mb62 (cel mai simplu,click dreapta New text document apoi redenumit in DownloadProfile.mb62 atentie la denumire,uneori windowsul e setat sa nu afiseze extensia fisierelor si rezultatul o sa fie DownloadProfile.mb62.txt si nu va functiona in acest caz.) Stick-ul conectat la TV,se intra in service menu (menu 4725) acolo selectati USB operation Dupa scurt timp in care afiseaza un mesaj (asteptati,please wait) deconectati stick-ul si salvati undeva fisierele generate. -mb62_hwprofile.bin -mb62_swprofile.bin -mb62_langprofile.bin Pentru orice eventualitate le puteti face si o copie de rezerva. Eventualpentru a salva alti parametri pe acelasi stick (golit in prealabil) se face un nou fisier prin metoda descrisa anterior doar ca denumit DownloadSpi.mb62 Apoi aceeasi procedura,conectat la TV,service menu,USB operation. Noile fisiere -edid.edid EDID al displayului -mb62_credentials.bin -mb62_ddr.bin -mb62_hdcp.bin High-bandwidth Digital Content Protection -mb62_mac.bin adresa mac daca are placa de retea Acum pentru modificarea necesara,activarea suportului pentru cablu digital. Ce trebuie schimbat este in mb62_swprofile.bin Folositi un Hexeditor (eu am folosit winhex) si derulati sau cautati expresia cable support (vezi foto 1) Se ia adresa imediat urmatoare deci ar fi 359E in format hex,acesteia trebuie sa-i faceti byte switch (Little Endian),rezultatul va fi 9E35 Acum cautati aceasta valoare in format hex. (este posibil sa gasiti mai multe locatii cu aceasta valoare,in cazul meu a fost una singura,oricum asta trebuie sa fie pe la inceputul fisierului) Dupa cum se vede in foto 2 9E35 la adresa 1E4. Deci, 00 00 00 00 9E 35 inseamna ca optiunea respectiva este dezactivata sau oprita,pentru a o face activa o modificam sa fie 01 00 00 00 9E 35 vezi foto 3 Salvam fisierul respectiv apoi il copiem pe stick intr-un director numit profile Deci pe stick va fi in radacina un fisier gol cu numele DownloadProfile.mb62 si un director numit profile,iar in director avem fisierul mb62_swprofile.bin modificat. Se conecteaza stick-ul la TV,se intra in service menu si apoi USB operation,dupa ce dispare mesajul de asteptare TV trebuie oprit-pornit. Se poate verifica in service menu daca s-a activat,Cable support este yes acum. Aceeasi metoda cred ca se aplica si la alte versiuni de 17MBXX bineinteles cu schimbarea pentru modelul respectiv a denumirii.
 6. TV led in cauza Neo 32665 FHDStare initiala led clipitor,fara alta manifestare.Salvat in prealabil continulul SPI flash de 2MB si scris altul de la un Toshiba ce foloseste aceeasi placa de baza.Nici un rezultat.Am cautat si gasit ceva firmware pe net,mai no name ce aveau 108MB in marime,clipea ledul de pe stick de cateva ori si asa ramanea.Am gasit si de Sharp si Toshiba,mai mici de vreo 58MB.Pus cel de Sharp pe stick bagat TV in priza cu tasta OK pe telecomanda apasata.A inceput sa clipeasca ledul la stick si cel al TV-ului de stand-by,si-a facut update,a pornit cu prima instalare.Acum problema,telecomanda nu mai merge.Din ce telecomenzi mai am,un Crestline,irelevant asta,am dat search code,cateva gasite nu functionau in totalitate,am gasit in cele din urma si o varianta in care functiona cam tot,inclusiv tasta de meniu.Acum TV functiona aparent OK cu exceptia ca nu mai era telecomanda lui si nu gasea nici un program pe analog sau digital.Am incercat si dump-ul salvat initial dar fara vreun rezultat.Telecomanda originala tot nu functiona si nici un program gasit.In service menu (menu 4725) toate erau read-only.Am incercat si versiunea de soft de la Toshiba.Pus pe stick fisierele,apasat OK pe telecomanda Silvercrest (cu originala nu mai voia nici asta) a clipit ledul la stick de vreo doua ori si a ramas aprins (la modelul in cauza daca e accesat (scriere-citire) clipeste led-ul,e doar inserat si activ sta aprins.Ledul la TV nu a clipit sau aprins,nimic,dupa ceva timp am oprit TV,oricum altceva nu mai puteam face.Acum a ramas asa.Orice as face e doar un scurt flash al ledului de la stick si atat,indiferent ce soft pun pe stick.Ce presupun e ca totusi ceva s-a scris sau schimbat si acum mi-ar trebui o telecomanda de Toshiba cu placa de asta.Sau poate ceva pe pinul de taste sa simuleze tasta OK daca o fi asa ceva la vreun model. Firmware e de fapt in NAND flash si pentru miriapozi de astia nu am programator din pacate.Orice idee e binevenita pentru rezolvarea problemei.
×
×
 • Create New...