Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gabiz_ro

Membru activ
 • Content Count

  1,785
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

163 Excellent

About gabiz_ro

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Comanesti-Bacau

Recent Profile Visitors

701 profile views
 1. Placile din el le-am transferat pe un sasiu cu display de 40 inchi nu mai stiu modelul,tot Samsung non-smart insa. In teste totul era OK ,plug and play cu alt display. Backlight alimentat separat. Deci problema era t-con sau display,t-con era schimbat,ramanea displayul. In final a ramas asa in mutant,placi de la unul,display de la altul,oricum a trebuit sa modific ceva in sursa ca era prea mica tensiunea pentru leduri si ceva pe placa intrucat imi disparea comanda de bl_on ce venea din placa si t-con. Era ciudat ceva pe acolo,mainboard dadea comanda de bl_on dar trebuia mentinuta de t-con.
 2. Bineinteles Trimit adresa pe pm.
 3. Rezerva pentru mine Letcon JBC T245-A si doua varfuri 029
 4. Daca esti sigur ca asta e problema,mufa are acelasi numar de pini pe placa precum si in conector,incepi prin eliminare,marchezi pinii de pe placa gasiti la conector,cel ce ramane e cel intrerupt,daca raman mai multi (pe placa sunt mai multi pini decat in conector) testezi cu fiecare ramas negasit in conector.
 5. Nu prea cred pin 3 e Bottom MOSFET gate drive output in dual forward converter Presupunand ca a numarat gresit poate fi vorba de 6 Low frequency timing capacitor for LPWM dimming and striking timer sau 11 Lamp current sensing and lamp “on” detection 14 nu cred sa fie. Pe http://monitor.net.ru spune ca led in pin 9 anuleaza protectia.
 6. Posibil sa fie blocat pe alta retea,nu neaparat din Romania.
 7. SIM not valid Telefonul nu accepta cartela pentru ca e blocat.
 8. Redeseneaza-l Pe - intre grupul de elementi si GND vine inseriata Rezistenta 0.0025 ohmi si gruparea de mos-fet. Load cu intrerupator intre 12.6V si GND. Poate e utila pentru unii a inteleaga principiul.
 9. Poti face si asta dar ai anula circuitul de protectie,nu mai ai protectie la depasirea curentului si la supra descarcare. Nu inteleg intrebarea aceasta. Pana si in foto pusa de tine se vede clar,ai acel grup de acumulatori cu modulul aferent si doar doua fire,nu e logic ca pe acolo se incarca si tot acolose conecteaza si sarcina?
 10. Nu stiu schema dar seamna doar o parte. Consumatorul nu se leaga la acumulatori direct,ci la P+ si P- pe unde se si incarca defapt. @Marian Cred ca ce ai desenat in schema de principiu de mai sus e doar partea de echilibrare la incarcare,formata de majoritatea pieselor SMD de pe modul. Raman acei mosfeti d-pack, cuplati in paralel cate 4 in serie cu alta grupa de 4 in paralel ce formeaza un fel de comutator.Limitarea de curent sau protectie daca vrei sa-i spui asa la scurtcircuit e data de caderea de tensiune pe cele doua rezistente R005. Conform specificatiilor maxim 25A poti trage din acest modul,daca asa e proiectat.
 11. Parca totusi e notat pe placa 48 195V/450mA 42 161V/450mA La una parca totusi difera la 42 162V/500mA Poate din semireglailul ala VR8530 sau VR9530,nu prea se distinge in foto,se regleaza tensiunea,de curent se ocupa driverul. Oricum cumva ar trebui micsorat curentul prin leduri.
 12. INV_CTL cat e in stand-by cat e dupa ce il pornesti? Daca nu e ceva schimbat prin service meniu sau prin soft vezi alt semnal de care te poti folosi, RL_ON PANEL_CTL,sa comanzi invertorul.
 13. https://www.electronica-pt.com/esquema/func-download/32345/chk,bc325255bc15301ce823f6fa798f1f5c/no_html,1/ Vezi de ce nu ai in pin 1 comanda necesara.
 14. Nu sunt in domeniu dar stiu cam asa ceva,in mediu industrial unde pot apare multe interferente,nu este o transmisie bazata pe volti ci pe curent. Daca in mod normal ai high si low in volti la un protocol de comunicare aici ai high si low in curent,prin care se transmite informatia. Despre asta e https://www.maximintegrated.com/en/products/interface/current-loop-products-4-20ma.html?gclid=CjwKCAjw583nBRBwEiwA7MKvoNKV4JOi1VT3-dUYaV0_jrZ_3xRvDdRIzncTsCprDgBqtpZd6c_HxxoCvXEQAvD_BwE Aia cu 40V si 100mA la cine stie ce frecventa poate fi injectata de contor in retea si receptionata de furnizor. Am vazut dispozitive cu posibilitati de retea PC prin cablaraia de retea 220v dispozitive baby monitor bazate pe acelasi principiu,deci se poate,cel putin local. PLC vine de la power line communications https://www.techopedia.com/definition/1753/power-line-communications-plc
 15. https://www.aem.ro/wp-content/PDF/AEM_CSM_0201.pdf Poate fi echipat optional cu - Port optic, conform SR EN 62056-21; - Generator de impulsuri (40 V, 100 mA); - Buclă de curent pentru transmisie de date, conform SR EN 62056-21 Prima si a treia optiune e clar,a doua nu stiu cum e dar poate fi pentru citirea la distanta. Eu am de cativa ani unul ce nu necesita citire,cum se face si ce model este nu am fost curios,inca. Citirea se poate face chiar prin linia de alimentare. https://www.e-distributie.com/ro-RO/Documents/enel_smart meter_pliant_148x210.pdf
×
×
 • Create New...