Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LA MULTI ANI ROMANIA ! LA MULTI ANI ROMANILOR !

Evaluează acest subiect


itube

Postări Recomandate

Sa ceara despagubiri cui? Acele lucrari daca au existat au adus beneficii unei persoane-Elena Ceausescu, nu statului Roman, pentru ca in numele ei se presupune ca au fost publicate, deci urmasii celor care au scris lucrarile ar trebui sa ceara despagubiri urmasilor familiei Ceausescu ( daca mai sunt ), statul Roman nu are legatura si nu poate fi implicat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nefiind român, ma abtin de la orice afisare a patriotismului. Însa am o mare rugaminte: va rog sa va abtineti a-l aminti sau comemora pe împuscat în Ianuarie. Ca altfel ma vad iarasi nevoit sa va amintesc de "mica Unire". Si parca ma pot lipsi de reactiile pe care le voi provoca.

Pai daca era sa revendice drepturi si ceara depagubiri ar fi facut-o pana acum, in 27 de ani. Ceva e putred la mijloc ...

"Wo kein Kläger, da kein Richter", zice neamtul. Sau altfel spus, oare mai traieste vreunul din ei?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Nefiind roman, si daca tot ai postat in acest topic dedicat zilei nationale a Romaniei, puteai avea bunul simt sa spui " La multi ani Romania"

 

De unde deduc ca urasti tare mult Romania, dar iti place sa te exprimi destul de des in limba romana, chiar si acolo unde anumite notiuni de cam depasesc.

Link spre comentariu

Stai jos, Cristiane, nota 4, revii la toamna la corijente! Sa treci clasa la stapanirea de sine, subiectul de studiu: agresivitatea gratuita.

 

@ Marian, daca inteleg bine mesajul lui NICA eu cred ca el vede in acele TAB-uri uneltele grozaviilor petrecute in acele zile din 89. Grozavii pentru care Armata Romana inca mai trebuie sa prezinte scuze Romaniei si romanilor in general. D-aia si aversiunea catre tot ce este armata: o shleahta de profitori lenesi care se bucura de o batranete indestulata dintr-o pensie care sfideaza realitatile majoritatii tarii, in timp ce bietii naivi putrezesc la 2m sub pamant sau sunt handicapati sau isi traiesc viata de pe o zi pe alta dintr-o/un pensie/salariu de mizerie.

 

Nu sunt pentru epurarea sau judecarea in masa a celor care au dat ordinul atunci, cu atat mai putin pentru bietii soldati care TREBUIE SA RESPECTE ORDINUL, dar macar acum or fi realizat ce crime au facut. Si, in consecinta, sa-si faca mea-culpa cu sinceritate.

 

Daca NICA a vrut sa spuna altceva, imi cer scuze pentru retorica mea.

 

Intrebare generala: cati dintre bunicii si parintii vostri spun DINTOTDEAUNA "La multi ani, Romania"? De cand este asta traditional ceva romanesc?

 

NB: Mai avem 2 ani pana sarbatorim un secol de Romania.

 

Link spre comentariu

Cristian doar atat pot spune: Urat, urat, urat!

 

Thunderer cu totii suntem de acord ca soldatii care conduceau taburile de la parada de alataieri erau cu totul altii decat cei de la revolutia din 89, nici macar ofiterii lor superiori direct nu mai sunt cei din 89, deci prin urmare ne certam si avem resentimente fata de niste fiare, pe principiul ne certam cu ciocanul care ne-a lovit, nu cu mana care l-a manuit. Evenimentele de atunci au fost tragice si istoria le va judeca la momentul potrivit, haideti insa totusi sa depasim faza plansului de mila si a resentimentelor, ura pastrata mult timp in suflet face mult rau ( iar eu chiar stiu ce zic, mi-as dori sa por ierta pe cineva anume...dar n-o sa pot pana oi muri ), sa incercam sa gasim asazisul "closure" promovat peste ocean, si sa trecem mai departe, lasam judecata acelor evenimente in seama istoriei, ea fiind de acum singura abilitata sa o mai faca.

Link spre comentariu

"La multi ani, Romania"? De cand este asta traditional ceva romanesc?

nainte ziua națională, ca dealtfel orice zi oficiala, era deturnată de partidul si de conducerea din acele timpuri. Acum a nceput să se manifeste sentimentul național pentru ca asa vor oamenii. Am observat ca ia este destul de populara la femei indiferent de vrsta.
Link spre comentariu

 

Nu sunt pentru epurarea sau judecarea in masa a celor care au dat ordinul atunci, cu atat mai putin pentru bietii soldati care TREBUIE SA RESPECTE ORDINUL, dar macar acum or fi realizat ce crime au facut. Si, in consecinta, sa-si faca mea-culpa cu sinceritate.

 

 

Foarte corect, doar ca asa ceva nu se poate intampla. Oricine ar incerca sa-si ceara scuze intr-un acces de sinceritate ar fi luat "in vizor", intrebat cine i-a ordonat, se va merge pe fir si se poate ajunge ... cine stie unde.

Sunt lucruri extrem de incomode atat pentru unii "din interior" cat si pentru unii de afara. Si din est si din vest. Cam nimeni n-ar avea interes sa se despice firul in 14. Poate va trece inca o generatie-doua pana se va afla ceva concret.

Gen. Stanculescu, cu un an inainte de a muri, a spus ca are 9 (noua) casete audio inregistrate de el, in care povesteste in amanunt adevarul din 1989. Casetele se afla intr-un seif undeva in afara tarii si vor aparea dupa moartea sa. N-au aparut, bineinteles. :rade:

Link spre comentariu

Au apărut , sunt la Iohannis , au fost predate de Cristoiu .

Cristoiu are habar de conținutul lor ... dar nu cred că au vreo valoare istorică , în momentul înregistrării , generalul era și bătrân și bolnav ... cel mult reprezintă punctul de vedere al generalului , nu istoria , așa cum a fost .

Link spre comentariu

intrebat cine i-a ordonat, se va merge pe fir si se poate ajunge ... cine stie unde.

 

Inca mai ai indoieli unde se poate ajunge?Vezi cine era in capu' la tara in acele vremuri, ca de acolo au plecat toate ordinele,inclusiv spre armata.Ce e culmea e ca nici acum nu i-a disparut zambetul...

Link spre comentariu

Probabil că mulţi din ăştia care vor scuze de la armată ...nu ştiu cum ”funcţionează” !

În armată primeşti ordin de la comandantul suprem(cum era atunci) şi-l execuţi!Dacă nu, te paşte o pedeapsă grea(chiar şi execuţia cu o ”judecată” sumară a comandantului direct) ...că aşa este atunci când se declară situaţie de urgenţă sau de război!

Nu iau apărarea unor comandanţi care au făcut exces de zel...dar, în armată, asta(habotnicia) se promovează/apreciază!(mai ales în vremurile alea...)

Nu ştiu cât de vinovaţi ar putea fi unii care au executat un ordin...mai ales că asa erau legile atunci!Iar ei se luptau cu ”elementele destabilizatoare ale agenturilor străine”...mulţi(în haosul ăla) chiar credeau că împuşcă nişte duşmani ai ţării şi nu fraţii şi surorile lor!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Mariane, parafrazandute pot spune si eu : urat.urat,urat. - ce cauta in acest topic dedicat zilei nationale a Romaniei chestii legate de revolutia din 1989 ?

Daca inca nu stiati ziua nationala se refera la 1 dec. 1918 si orice altceva in afara subiectului este off topic.

Incearca sa fi mai vigilent cand intrii in jocurile facute de NEromani.

 

Eu am adus doar o corectie celor care sunt NEromani si care tot incearca sa ne dea lectii de prin coclauri departati (de toleranta si stapanide se sine - zicese)

Sentimentele nationale ii depasesc total pe acesti indivizi, si se baga in chestii pe care ei nu le inteleg deloc.

 

Cu ziua nationala a Romaniei, cu tricolorul nu te joci asa cum o fac parerologii de prin strainataturi, si nu numai ( de altfel niste indivizi de nota 3 care se cred pe vremea lui Ceausescu cand ziua nationala a Romaniei insemna cu totul altceva)

 

Corectiile verbale trebuiesc aplicate tuturor acestor invivizi (de nimic) care incearca sa minimalizeze o sarbatoare nationala ce tine de poporul roman.

 

Specimenul de mai sus se intreba oare ce o fi insemnand formula "La multi ani Romania" rostita in ziua de 1 dec. 2016.

Nu trebuie sa avem pretentii de la ei, ca nu stiu ce vorbesc.

Pretentii sa avem de la conationalii nostrii cand este vorba de ziua nationala a Romaniei.

Editat de cristiand02
Link spre comentariu

Da, m-am lamurit, esti si tu din categoria cozilor de topor (ce-i mai trist, de aici din Romania)

Nu ma mir deloc, dupa felul cum gandesti esti la fel ca ei.

Si te mai dedai la amenintari, esti un "veritabil" roman.

Tu nu-mi poti da mie lectii de civilizatie si patriotism in niciun caz (nu sti ce este aia)

Editat de cristiand02
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări