Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

itube

Membru activ
 • Content count

  3,976
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

272 Excellent

About itube

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Miroslava

Recent Profile Visitors

2,659 profile views
 1. itube

  ,,,curge caloriferul,,,

  @doru, Acum am citit mai bine, in cazul tau este teava de otel, care-i usor de mansonat, si nu o imbinare de doi elementi de fonta de la calorifer in cazul lui @a388 Sunt doua situatii diferite.
 2. itube

  ,,,curge caloriferul,,,

  O fi bine, ca prea cu foc se sustine, poxilina ! Asa am auzit la instalatori ca maxim este 8 atm. cand afara este foarte frig, -15 - 20 grade.
 3. itube

  ,,,curge caloriferul,,,

  @blazeu, ati reparat in acest mod calorifere de fonta conectate la sistemul centralizat de incalzire ? nu au fost probleme ulterior ?
 4. itube

  ,,,curge caloriferul,,,

  Faci o mare greseala "reparandu-l cu poxilina". Daca ar fi asa de buna solutia ar fi utilizata de instalatori. Intreaba unul si vezi ce zice. Inainte de golire si oprirea vanelor, in instalatie era presiune mica, sub jumatate din cat trebuie. Cand va baga caldura, mai ales sub -10 grade, presiunea creste la 5-8 atm si sa te vad atunci cu poxilina. Schimba caloriferul, nu ai incotro. Dupa reparare, umpli instalatia si ulterior trebuie sa faci aerisirea instalatiei. Pentru aerisre: inchizi turul, returul deschis si deschizi robinetul de aerisire pana iese tot aerul, apoi deschizi si turul. Care este turul sau returul ? turul este intotdeauna mai cald ca returul. Cand da caldura tot timpul, mai aerisesti odata, chiar de mai multe ori in timpul sezonului.
 5. itube

  ,,,curge caloriferul,,,

  Se procedeaza asa: - daca blocul are gigacalorimetru, el trebuie sa aiba afara o mica constructie si in interiorul ei sunt robineti pe tur si retur - daca blocul nu are gigacalorimetru, la subsol sunt tot doi robineti sau vane care se inchid dupa care se cauta robinetii pentru golire care pot fi si pe tur si pe retur, - nu trebuie sa goliti toata instalatia, doar cateva galeti de apa, pentru ca sunteti la ultimul etaj Daca nu va descurcati, chemati un instalator, oricum aveti nevoie pentru schimbarea caloriferului. Chestia cu nu aveti voie este o tampenie, pai ce faceti, lasati apa sa curga si sa va degradeze casa si pe a aluia de sub dvs ?
 6. Cred ca are EORI 4. Cine este obligat să obţină numărul EORI? Persoanele care sunt obligate să solicite atribuirea unui număr EORI sunt: • operatorii economici (persoanele care, în cadrul activităţilor lor profesionale, exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii); • persoanele, altele decât operatorii economici, care introduc/scot mărfuri în/din Uniunea Europeană. 5. Unde solicită atribuirea unui număr EORI persoanele stabilite în U.E.? Operatorii economici şi alte persoane interesate solicită atribuirea numărului EORI autorităţilor abilitate din statul membru în care sunt stabiliţi. Nu ma incadrez
 7. Daca trimit un colet la doua luni este mare lucru. Cine face evaziune fiscala nu face o sesizare pentru asa ceva, si nici nu deschide subiecte pe un forum. Ca sa vinzi la negru si sa faci evaziune trebuie sa fii SRL si repet vamesul controleaza coletul, poate el sa scaneze CI si sa ma treaca intr-o baza de date sau sa ma impoziteze. Pe olx se "vande la negru" sau nu ? de ce nu se aplica aceasta lege si pentru coletaria interna, daca tot este vorba de evaziune ? @orgasmo, nu este valabil pentru ca vamesul imi controleaza coletul inainte de al trimite.
 8. Am inteles punctul de vedere din prima postare, dar cred ca esti pe langa subiect si totusi insisti. Ce inseamna intre si intre ? De ce trebuie sa existe legatura informationala intre si intre ? De ce nu se aplica si pentru coletele catre UE ? Care este scopul ? Unde este presupusa "evaziune fiscala aminitita de tine" din moment ce coletul este controlat de vames ?
 9. Raman la o singura intrebare: Exista cetateni romani membrii pe elforum, domiciliati in tari membre UE, care trimit colete externe in tari non-UE si carora li se cere copia cartii de identitate, atasata la colet ?
 10. In cazul asta, poate era legal, erai cetatean strain, fara domicilul legal in Cehia, banuiesc.
 11. Daca nu te intereseaza, atunci de ce ai intrebat ? Nu discutam problema mea, ci a vamii. Repet, vama controleaza la posta orice colet care pleaca si daca trebuie sa platesc ceva imi spune atunci, pe loc, altfel coletul nu pleaca. Nu conteaza daca trimit 1 colet pe luna sau pe an, abuzul ramane. Care voi va plangeti, doar eu am pus o intrebare, adresata in special celor care au mai trimis sau trimit colete in tari non-ue. Dar de unde stii tu cum este in UE, SUA sau China ? lucrezi la anaf sau vama ? Daca da, atunci raspunde la intrebare, de ce este necesara o copie dupa CI ? Evaziune fiscala, cred ca este un cuvant care te depaseste. Evaziunea fiscala o fac aia care au protectie din partea sistemului, vezi aia arestati si care acum sunt liberi ( hotia Microsoft si multe altele ) nu noi astia mici. @Marian, pentru au deja absolut toate datele inclusiv o copie dupa CI , si aici nu vad rostul unei copii de fiecare data cand faci o operatiune bancara. Oare in alte tari iti cer copie dupa CI cand faci o operatiune bancara la ghiseu ?
 12. Nu este legal. Anaful este demult bau-bau si probabil si aici la vama/posta este tot mana lor.
 13. BSI = Biroul de Schimb International, pe aici intra si ies toate coletele din Romania cu Posta Romana indiferent de destinatie, indiferent de subunitatea postala.
 14. Ar fi valabil doar pentru coletele venite din afara in Romania.
×