Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elmar

Membru activ
 • Content Count

  5,723
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

860 Excellent

About elmar

 • Rank
  Membru evoluat

Recent Profile Visitors

1,225 profile views
 1. Am zis că softul e înaintea hardware-ului, în sensul că softul e făcut în așa fel încât cere din ce în ce mai multe resurse...asta face ca cele 8 core-uri să fie însuficiente ...și ca temperatura procesorului să crescă foarte mult, atunci când sunt activate toate resursele hardware! Șii..nu știu cât de ”prost” sunt făcute aceste softuri ...mai degrabă, sunt făcute așa ”cum trebuie” pentru producătorii de telefoane!Doar suntem într-o lume a consumerismului,nu!? De câte ori ai observat că o aplicație care mergea bine ...după update,e complet stricată? (pe același telefon) Pe alt telefon, mai nou, toate merg bine...până se termină perioada de garanție( la unele modele de telefoane mai ieftine și bineînțeles, mai ”învechite” ...nici atât nu merg)
 2. Upss!!Am omis acel mesaj! E cred totuși că nu bateria e problema ci temperatura mare pe procesor...și pe ăla nu-l răcești așa usor...chiar dacă bateria va fi ”gheață”! Pur și simplu aceste telefoane sunt proiectate să funcționeze pentru o anumită temperatură ambiantă...acum, funcționează ca și cum le-ai pune într-un cuptor!E normal să dea ”rateuri” ...și chiar să se defecteze ...la un moment dat!( din cauza temperaturilor mari la care sun obligate să funcționeze)Hardware-ul(mai ales în cazul ăsta) e folosit la maxim, când vine vorba de navigație GPS! Cel mai simplu ar fi să cobori temperatura aerului condiționat din mașină...altceva, e complicat ...și nu cred că vei ajunge la nici un rezultat benefic telefonului! Din păcate ...software-ul e mereu înaintea hardware-ului...asta, ne face să ne schimbăm telefoanele odată la doi ani ...Acestea(telefoanele) nu mai fac față cerințelor aplicațiilor ( updata-te permanent...pe același hardware care se învechește pe zi ce trece)
 3. La temperatura de afară(35*C la umbră, că la soare poate fi și 50*C pe suprafețele închise la culoare) ...nu știu dece 48*C ar trebui să te îngrijoreze!?
 4. Unde anume e situată acea piuliță, pe care ați sudat-o ?Sudura ar putea afecta izolația vreunui cablu electric(din zonă) prin temperatura degajată...
 5. Mulți angajatori de la noi se vaită că nu mai au pe cine angaja...de fapt ei nu spun fraza până la cap...și anume:”nu mai am pe cine angaja pe moca,pe praful de pe tobă!” Aaa da ce s-a întâmplat !? V-a dispărut optimismul!? Acum câțiva ani ...mulți(de aici) îmi săreau în cap, când le spuneam de astfel de practici! Dacă nu erau presați de salariul minim și creșterile din sectorul de stat ...patronii nu oferau nici jumătate din salariul de acum... Nici nu vreau să mă gândesc la cei necalificați ... Stai să vină un guvern ”de dreapta” ...și o să vedeți ce ”bine” om duce-o cu toți! O să avem salarii ca-n vest...la sfântul așteaptă! Apropos...de ”asistații sociali” nu mai zice nimeni nimic !? Nu mai sunt arătați cu degetul, că ”mănîncă din pâinea noastră” ...degeaba!? E acum s-au dus și ăia pe apa sâmbetei ...și ”patronul român” nu mai are pe cine da vina! Probabil că o să-i scoată din mormânt ...să-i pună la muncă! Sau ...mult mai sigur, va veni rândul celor care muncesc, să fie țapii ispășitori la toanele lor ( a le săfilor) Cumva dacă a scăzut numărul asistaților sociali, v-a mai dat ”șefu” ceva în plus la salariu!?
 6. Da,cred că suntem mai răi( și mai proști) decât un virus...
 7. Goana după profit (a unor grupuri de oameni ...avari prin definiție) ne ține și acum în sărăcie ...mulți oameni ar putea trăi mai bine dacă unii nu s-ar întrece în averi! De fapt asta e ”boala” care ne- a împins la războaie de-a lungul istoriei omenirii! Niciodată , nimeni (din ăștia avari) nu și-a pus problema suparvietuirii ...căutând resurse sau exploatându-le rațional...cu cap!Nu! Ei vor să fie primii ... dece!? Pentru binele omenirii!? Aiurea....n-au nici cea mai mică intenție în această privință! Și acum, ar vrea să exploateze spațiul ...tot pentru dorința lor de preamărire. Sunt exact ca niste lăcuste flămânde care vor secătui tot ce ating! Problema noastră( ca oameni) nu e ”resursele”, ci firea noastră avară cu tendințe sălbatice ! Ar trebui să încercăm să evoluăm și din punct de vedere uman...că tehnologic am evoluat cam mult ...și fără evoluția umană,această avansare tehnologică nu va fi decât o sabie cu două tăișuri. Deja am simțit-o pe pialea noastră în două războie mondiale ...da* cine să învețe ceva din aceste greșeli!?
 8. Da* până la urmă, unde naiba o să ajungem!? Că lumea tot săracă e...oamenii mor de foame ...iar unii se joacă de-a Dumnezeu cu resursele limitate a le pământului! O să ne tăiem carca de sub picioare ...și vom decoperi tehnologii care ne vor elimina pe noi, oamenii! Vor fi câțiva nebuni care va avea controlul acestor tehnologii ...de fapt, doar vor avea iluzia că au controlul...pentru că va veni vremea când și ei vor fi în plus! Acesta va fi ultimul război la care va asista oamenii ...în carne și oase! Deci...dece ne mai ”obosim” atât , dacă până la urmă vom ajunge pământ de flori!? Unii cred că vor găși ”viața fără de sfârșit”...probabil că ăsta va fi belstemul lor veșnic!
 9. Eu l-am descărcat și e în regulă...mai descarcă-l odată ...și apoi extrage fișierul .pkg direct pe stick!
 10. Păi dacă nu apare nici o imagine pe ecran...e cam greu cu sticul! S-a mai discutat pe aici ...
 11. Și ce ti-ai zis?...trebuie să fac ceva în privința asta! Văd că ești pe drumul cel bun ...da* până la 26 de mii mai cale lungă!!
 12. Eu mă bucuram dacă cădea în disgrație! Chiar dacă bucuria mea, o să-l supere pe Dany...
 13. Asta cu ”privatul” e relativă ...de la Einstein încoace! Nici Zucherberg nu crede că (,)ce a creeat el...e sigur și privat! PS. și dacă îți blochezi contul pentru alți utilizatori ...care ar mai fi rostul acelui cont!? Doar așa, să-ți mai ”scalzi ochii” la câte o gagică pe care o plăceai tu în tinerețe ...și care ți-a dat cu flit!?
 14. Când vrei să găsești pe cineva, e util fb...îi poți spiona și nici măcar nu pot să se plângă pentru asta! Da când ești agresat de fel de fel de ”prieteni” de care n-ai vrea să mai auzi ...nu cred că te-ai mai bucura de fb!
 15. Poate vedea și cu multimetru dacă sursa dă impulsul de 10-12v pentru alimentarea TL-ului. se lipesc două fire și se conectează la testerele multimetrului...apoi se alimentează susa...în prima secundă aparatul trebuie să indice acel salt de tensiune... Și dacă există acel impuls de start(pe pinul 12 tl)...se verifică în același mod tensiunea pe pinul 4 al tl.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.