Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elmar

Membru activ
 • Content Count

  5,525
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

789 Excellent

About elmar

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  .

Recent Profile Visitors

1,603 profile views
 1. Dacă tot s-a cam epuizat subiectul ăsta cu ”analize covid”...hai să discutăm despre cazuri reale de infecții cu covid 19, pe care le-ați avut în familie, vecini, cunostințe ...și cum a evoluat boala la aceștia! Eu recunosc...sunt cam izolat și n-am prea auzit de cazuri grave, decât de la tv!Am mai auzit de câte unii ...dar aceștia erau ”pe ultima sută de metri” oricum...cu sau fără coronavirus! Doamne ajută, să nu avem de a face cu acest virus....dar, ar fi interesant să știm cazuri reale! M-am cam săturat să văd doar la tv...zeci, sute de cazuri care par ireale!
 2. Dacă tv-ul e 600 lei (și e de firmă mai bună...scuze...nu e firmă bună, care are tv-uri la 600 de lei) display-ul( dacă îl găsești pe undeva, ca piesă de schimb) poate fi și 7-8 sute de lei!
 3. Pentru ce-ți trebuie ție ...ai putea folosi o ”hârtie de copt” ...care se găsește în orice magazin alimentar,mai dotat!
 4. Eu n-am zis că ăia s-au făcut și că au declarat fals, cazurile.... Am spus altceva ... înțelegi ce vrei! Tu o ții în continuare cu ...prostii! Mai citește încă o dată ce am scris(astăzi) ...sau, dacă ți-e lene...las-o așa cum a căzut!
 5. În afară de unu, doi afaceriști ...care sunt și politicieni, nu cred că vei găsi pe cineva să fie de acord cu chestia asta...poate unii, au ceva îndoieli...dar...
 6. Nu-s prostii fratee...păi care e prostul ăla să dea bani la un spital care are 0-10 cazuri de covid!?Cu cât ai mai mulți pacienți bolnavi de covid , cu atât ești ”bombardat” cu ”ajutoare”! Ai noroc,, probabil, că iei rețeta de la medicul de familie și nu ești obligat să te duci la medicul specialist ...că ai fi fost de altă părere! Așa cum sunt toți cei care au diabet (de exemplu, bolnavi cronici) care sunt obligați să-și facă analize și să stea la o coadă infernala( în înghesuială) pentru a primi rețeta ...fără de care, pot muri în orice moment!
 7. La noi...nu este așa... la noi, ești pus într-un salon cu n-șpe(posibil, zeci) pacienți pozitivi covid 19! Deci ...ești condamnat să mori răpus de covid...dacă nu ai o super imunitate! Judecând după numărul de morți ...românii, se pare, că au superimunitate la prostia unor conducători ai noștrii!
 8. Tocmai ...că le găsești la ăia care nu ar trebui( sau, nu te-ai aștepta) să le aibă!
 9. Păi la noi (în Ro) nu e așa!? Adică , dacă ești testat și descoperit pozitiv cu covid 19, ești obligatoriu internat în spital (chiar dacă ai sau nu simptome)...bineînțeles, împreună cu alți depistați pozitiv...care pot fi bolnavi cu altă tulpină de sarscov 2 ....mult mai virulentă! Așa ...te duci pe picioarele tale(mă rog, cu izoleta), și vii cu picioarele în față, plătind tributul pe altarul sarscov 2!
 10. Deci ...ai toate șansele să te interneze la spital pe baza unui test (care nu e sigur 100% că ești și bolnav) asimptomatic fiind...să te îmbolnăvești de covid de la ăia care ar trebui să fie cei mai atenți cu acestă boală! Se feresc de pacienți ...și ignoră cu bună știință, regulile de protecție, când vine vorba de familia lor!Așa ...intră în spital și îmbolnăvesc pe toți! De aia e contestată decizia de a interna obligatoriu pe toți cei care sunt pozitivi la testul covid...chiar dacă n-ai nici un fel de simptom...și nici probleme de sănătate! Ești pus în situația de a intra(obligatoriu) într-un loc unde colcăie virușii și bacteriile...și dacă nu mori de covid19, mori de altceva...și ești trecut pe ”lista”, care e la modă acum!
 11. Eu n-am auzit de așa ceva... Ajutorul îl primesc medicii și toți cei care lucrează în spitalele covid... Probabil că aceste ajutoare vin în funcție și de numărul raportat de cazuri și decese! Eu cred că e vorba de o bătaie pe fondurile care sunt alocate pentru această pandemie! Și dacă ”bătaia” ar fi spre binele pacientului ...ar fi ceva de lăudat! Dar, eu cred că se bat pe banii ăia ...ca să poată să fure cât mai mulți din ei!(ca de obicei) Nu mai vorbesc că ”lucrătorilor” din spitale le convine de minune situația creată de acestă boală pandemică... Ei au posibilitatea de a se feri de pacienți, ca de niște ciumați ( ne băgându-i în seamă cu orele) iar pentru asta ...primesc și supliment la salariu! Sunt oameni cu alte multe suferințe(în afară de covid19) mult mai periculoase și mult mai mortale ...care stau și se prăpădesc prin corturile de triere sau direct pe scările de intrare în spitale și policlinici! Oameni care nu pot să-și ia medicamentele ...pentru că nu au rețete eliberate de medici...pentru că aceștia din urmă, stau ascunși în cabinetele lor și îi țin pe amârâții de pacienți,( bolnavi cronici...pe drumuri la fel de fel de analize, greu de făcut și chiar periculoase ...în condițiile date) pe afară ...prin căldură sau frig!
 12. Nu cred...atunci încă nu aveam procesate,indexate pe net, nici 10 % din informațiile existente atunci...nici nu mai vorbesc de informațiile apărute în acești 20 de ani!
 13. Ei aș... Aș vrea să am puterea să dau timpul înapoi...și să văd care ar fi fost nivelul discuțiilor acum 20 de ani! Sigur nu ar mai fi fost mulți ”polivalenți” pe aici!
 14. Hai să fim serioși ... Dacă n-ar fi google, am fi în plop și plopul în aer, cam 99% la sută din noi, atunci când vrem să discutăm în afara pregătirii-specialității pe care o avem, sau nu! Mulți s-au deșteptat de când a apărut google...până la el ...toți ne informam așa cum puteam ...cărți, reviste, prin viu grai! Restul, de 0,1 la sută sunt genii...și ăștia nu prea au timp de pierdut!
 15. elmar

  Hârtia...

  Pentru cei care ”se dau în vânt” după sistemul de învățământ finlandez...le spun doar atât: Are asemănări cu sistemul de învățământ românesc de dinainte de 89! Dacă vreți să aveți rezultate cu copii voștrii( la fel cum au finlandezii) faceți pasul înapoi și acceptați rigorile unui învățământ dictatorial! Numai așa copii vor fi învățați(forțat) să se descurce singuri ...încă de la cele mai fragede vârste. Dar dacă vreți ca ”puiul” vostru să stea în puf până la 20 de ani ...uitați de asta! Și acceptați-l așa cum e ! În Finlanda copii nu sunt ai părinților, ci ai statului!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.